Već drugi post o omiljenim stvarčicama u samo mesec dana – nešto sam se provrednela, ako takva reč uopšte postoji, a za to je krivo ovo proleće i prolećno vreme, i ta narandžasta, sve je to zbog proleća, prosto sam opsednuta ovom bojom u poslednje vreme, a kako stvari stoje tek ću biti.

Evo nekoliko sitnica koje sam najviše koristila prošlog meseca, pa iako nisam htela da slikam sve narandžasto što u nenormalnim količinama kupujem (i o čemu ću pisati posebno), neke stvari sam morala da izdvojim i predstavim baš ovde i sada.

I stvarno sam se trudila da ne budem preopširna mada nisam sigurna da sam u tome uspela, a ne smem ni da pomenem koliko sam šminke koju sam u martu obožavala morala da eliminišem iz ovog posta kako bi sve stalo na ovih desetak fotografija i pasuse između njih. Zato unapred moram da čestitam najupornijima 😀

.

.

.


.

.


.


Ako počnem od pudera, moraću da podelim svoje oduševljenje novim Chanel Vitalumiere Aqua tečnim puderom, koji na licu ne osećam, koji izgleda potpuno prirodno, i koji je moj novi savršen puder za svaki prolećni dan. Njime sam toliko zadovoljna uprkos ceni, da je svakako zaslužio poseban post u kome ću mu posvetiti više pažnje.

Da mi nos ne bi prosijavao tokom ovih toplih dana, tečni puder setujem  sa Rimmel Stay Matte puderom u kamenu, odličnim za tu svrhu, koji po povoljnoj ceni možete naći u svakoj drogeriji, i za tu cenu odlično obavlja svoj posao.

.

.

.

Kako sam, kao što već rekoh, opsednuta narandžastom, glupo bi bilo da mi se rumenilo ne slaže sa karminom, pa u tu svrhu najviše izrabljujem MAC My Highland Honey, divno breskvasto rumenilo iz novogodišnje Tartan Tale kolekcije, koje je dovoljno pigmentisano a opet dovoljno svetlo da ne izgledam čudno, a uz njega koristim i Essence Sun Club Bronzing Blush u nijansi za brinete, što je jedna mnogo lepa kombinacija diskretno šimerastog bronzera i svetlo narandžastog rumenila, i koje moram da pohvalim jer u odnosu na poslednji Essence bronzer koji sam imala nekad davno, ne mrvi se i ostavlja lepu sjajnu bojicu, a uz to je i pristupačne cene te se može naći u svakom DM-u pa ga svesrdno preporučujem čak i devojkama sa svetlijim tenom.

.

.

.


Zatim senke, koristim ih naravno mnogo više ali sam izdvojila paleticu koja mi je u poslednje vreme najčešće u kozmetičkoj torbici, to su tri Inglot senke, u nijansama Pearl 397, Matte 361 i Pearl 444 koje predivno izgledaju zajedno na očima, dugotrajne su i postojane i jako pigmentisane kao i sve njihove senke, i ako ih do sada niste isprobali moj predlog je da to učinite što pre, jer su to daleko najbolje i najisplativije (cena u odnosu na količinu i kvalitet) senke koje možete kupiti kod nas.

.

.


Lakovi za nokte: izdvojila sam OPI Dont Be Koi With Me iz Hong Kong kolekcije i jedno veliko iznenađenje za mene, domaći lak Don Juan br. 33, Opi je standardno dobar u svemu, dok me je Don Juan iznenadio pre svega izborom boja (mogu slobodno da kažem da sam zinula od čuda pre neki dan na pijaci kad sam ih videla), a zatim i formulom, cenom od 150 dinara, a naročito odličnom postojanošću. Pored nekoliko lakova našeg proizvođača iznenadila sam se i izborom boja karmina, tako da ću vam u posebnom postu preneti moje utiske koji se tiču Don Juan proizvoda.

.

.

Rešila sam da u ovom postu pomenem i dve odlične olovke, jedna je za oči, i to Max Factor Kohl 090 Natural Glaze, fenomenalna olovka koju ponekad umesto bele (jer ova je mnogo manje očigledna) nanosim u unutrašnjost donjeg kapka za svežiji i odmorniji pogled koji otvara oči, a druga je Seventeen Longstay Lip Shaper br. 04 olovčica za usne koja se lako nanosi i veoma je postojana, tako da je uz veliki izbor nijansi u kojima se može nabaviti po meni odličan izbor .

.

.

Karmini, svaki je divan na svoj način, i ako bih morala da izaberem samo jedan od njih, teško da bih odluku mogla brzo da donesem. ArtDeco Longlasting Lipstick u nijansi 21 uprkos svom imenu (jer obično dugotrajni karmini isušuju) je melem za moje usne, osećaj koji imam je kao da sam stavila balzam, a boja se zadržava nešto duže od prosečnih karmina, MAC u nijansi Ravishing je karmin koji već neko vreme prosto obožavam, a pored divne boje, osećaj, tekstura i miris su neverovatni što MAC karmine čini mojim omiljenim ikada, i na kraju ne mogu da izostavim Aura Satin Extreme u nijansi 959 Fruity Orange, jer je odlično pigmentisan, nežan i postojan na usnama, kao i većina Aura karmina koje sam do sada isprobala i kojima sam baš prijatno iznenađena.

.

.

Avon Onyx Lustre Lip Gloss u nijansi Peach Sparkle je simpatičan sjaj koji se sastoji iz tri boje, a boja koja se dobije kada ga nanesete je vrlo diskretna, blago šljokičasta svetlo kajsijasta, sjaj je postojan, mirišljav i iako nisam ljubitelj sjajeva za usne ovom nisam mogla da odolim.

.

.

I za kraj dva proizvoda za negu kože koje baš volim u poslednje vreme, Garnier Pure ExfoBrusher o kome sam već pisala, koji ostavlja moje lice savršeno čistim posle umivanja, i Avon Planet Spa Thailand Lotus Flower piling za telo, koji me je opčinio pre svega mirisom, a onda i hidratantnim svojstvima, pa iako svoj piling za telo volim sa mnoštvom krupnih i grubljih zrnaca, ovaj u kome zrnaca nema mnogo i koji je prilično nežan, ubedljivo najviše koristim u poslednje vreme jer je koža posle njega stvarno divna.

Toliko o mojih nekoliko omiljenih proizvoda tokom marta, neke od njih ću detaljnije opisati i u posebnim postovima, a sledeći post o tome šta najviše koristim moći ćete da pročitate za samo mesec dana.

.

.

.

Komentari

comments

23 Responses

  1. Avatar
    Biba

    Zelo mi je všeč tvoj izbor! Moram priznati, da si spet podaljšala mojo wish listo! 😀

    Reply
  2. Avatar
    Jelena

    Super post! 🙂 Ako imas vremena molim te napisi review o Chanel Vitaliumiere aqua, zanima me kakav je kvalitet. 🙂

    Reply
  3. Avatar
    Elena

    Odlican post, moram da pogledam ovaj artdecov narandzasti, imam jedan lip stylo i super mi je formula 🙂

    Reply
  4. Avatar
    Vanja

    moracu da vidim i ja ovaj kameni puder, divna ti je ova narandzasta inglot senka! a sto se tice don juan-a, eto i ja sam bila odusevljenja, i kupih najlepsi narandzasti karmin ikada 🙂 mozda si ga videla ako si pratila blog, stvarno su dobri, narocitu za tu cenu i neke trenutno aktuelne boje!

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      videla sam kod tebe, i ja sam odusevljena, kupila sam nekoliko njihovih karmina i stvarno nisam ocekivala da imaju toliko boja

      Reply
  5. Avatar
    Taci

    sve je lepo,a mnogo mi se svidja inglot 397,prelepa boja! ne znam da li bi ona meni stajala,zelene oci,plava kosa? 🙂

    Reply
      • makeup&more
        makeup&more

        ako imaš zelene oči, mislim da bi ti ova narandžasta stajala skroz ok, e sad sve je individualno, zavisi i od podtona kože, ja imam teroiju da svi mogu da nose sve boje, samo je potrebno ubosti pravu nijansu… mislim da je najbolje da probaš, odeš lepo nenašminkana u inglot, zamoliš devojke da ti nanesu i vidiš kako izgleda. ja npr. imam baš tamno braon oči i dopada mi se kako mi stoji narandžasta, ali je uvek iskombinujem sa tamno braon, tamno sivom i sl. da bi bilo nosivo. kad stavim samo narandžastu izgledam malo je reći čudno 😀

      • Avatar
        Taci

        Pa da po meni narandzasta izgleda super na braon ocima pogotovo u kombinaciji sa braon isto kao i tirkizna,ali ne mogu to da zamislim na sebi 🙁
        ali svakako cu probati u inglotu kad budem pravila paletu

  6. Avatar
    Cecilija

    Lep ti je blog, slucajno sam te primetila na Temptalia facebook stranici. Je l to u Beogradu ima da se kupi MAC kozmetika?

    Reply
      • Avatar
        Cecilija

        ja se ponadala da je u medjuvremenu stigao MAC i kod nas, dugo sam bila van zemlje a i u retkim prilikama kad sam svracala u Beograd nisam imala vremena da razgledam prodavnice.Sada se uskoro napokon vracam kuci za stalno pa da znam da nakupujem ovde pred put stek omiljenih MAC proizvoda da mi slucajno nesto ne nestane. 😀

        Inace vezno za post, iako volim narandzastu boju nesto sam uvek mislila da mi narandzasta sminka nece stajati pa nisam nikada ni probala. Mozda bih trebala 🙂

      • Makeup&more
        Makeup&more

        nakupuj mac obavezno, nema naznake da ce se otvoriti u narednih 5-6 godina sigurno, bas steta… a narandzasto probaj pa vidi kako izgleda, karmin, rumenilo, ako si toplijeg podtona sigurno ce ti super stajati, mada ima narandzastih i za hladniji podton. mene nesto sad uhvatilo to narandzasto mada sam uvek imala npr. nekoliko narandzastih karmina i rumenila jer mi stoji, ali senke do sada nisam…

  7. Avatar
    Magi

    Izvini sto kasnim, da li mozes da mi kazes gde si uzela seventin olovku, jer od te kozmetike ne mogu niste nigde naci?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.