Ovaj bronzer sam odlučila da kupim pošto sam pročitala nekoliko pozitivnih recenzija o njemu na blogovima, i nije me zaustavilo to što imam već više nego dovoljno bronzera, među kojima i onih koje zaista volim i rado koristim, pa sam kao i mnogo puta do sada poželela da se lično uverim u sve te pohvale.

 

I moram odmah da kažem da se ni najmanje nisam razočarala – možda ovaj bronzer nije u istoj kategoriji kao Guerlain 4 Seasons kada se u obzir uzme tekstura, pakovanje ili postojanost na licu, ali je itekako dobar za suptilni, svakodnevni sunkissed izgled uz malo blistavog efekta na licu. Pravi letnji bronzer, eto tako meni izgleda.

Ovaj Avonov Glow Bronzer se kod nas prodaje u jednoj nijansi, Warm Glow, iako se u inostranstvu, npr. USA, može naći njih pet ili šest, ali je i po meni ova jedna sasvim dovoljna za one sa srednjim tenom, a mislim da bi odgovarala kako onima sa svetlijim ili hladnijim,  tako i onima sa tamnijim ili toplijim podtonom.

 

 

Dosta je svetle boje i nije previše pigmentovan, nije narandžast, i u sebi ima sitne zlatne šljokice koje uopšte nisu primetne na licu, ali daju mu lep sjaj. Ja na primer imam uvećane pore oko nosa i iako retko nanosim proizvode sa šljokicama kako mi ih ne bi naglasili, ovaj bronzer uopšte to ne radi, ne uvlači se u porice niti ih naglašava, pa je ok rešenje i za kombinovanu kožu kakva je moja.

 

 

Nije previše postojan na licu, ali se ni ne skida mnogo brzo – jednom-dvaput u toku dana bi trebalo ponoviti nanošenje ukoliko želite da bude na licu ceo dan, a takođe nisam primetila da od njega moja t-zona brže prosija.

Lako se nanosi i odlično razmazuje/blenda, ne ostavlja fleke i čak i oni svetliji neće imati problem da ga nanesu a da izgleda lepo i diskretno, a obzirom da u pakovanju nema četke preporučujem neku veću/pufnastu za bronzer ili puder u prahu, i takvom se zaista lepo uzima iz pakovanja i prenosi na kožu, nema mrvica koje ispadaju jer je fine i svilenkaste teksture, a kada ga nanesete na lice ono dobije blagi i jedva primetni sjaj koji lepo osvežava lice a ne čini da ono izgleda previše sjajno ili masno.

 

 

Ovaj bronzer ima 10 grama i nije previše mekan pa se neće brzo trošiti, jedino što je dosta svetao pa je za neki jači intenzitet boje potrebno naneti ga u više slojeva, mada se meni dopada kako izgleda i na tamnijem tenu, kome ne dodaje mnogo boje ali daj diskretan blistavi izgled, nešto poput hajlajtera.

 

 

Mislim da mu je cena u poslednjem katalogu 600 dinara, što je po meni skroz ok, i ako ne tražite bronzer za konturiranje već  za celokupan sun-kissed izgled lica, ovaj bi zaista mogao da vam bude interesantan, mada mislim da bi bez obzira na svetlu boju i srednju pigmentovanost, mogao da paše skoro svima. Veoma lep bronzer po povoljnoj ceni, za koji imate moju iskrenu preporuku, i meni trenutno jedan od boljih bronzera u tom rangu cena.

 

 

Avon Glow bronzer – nanesen više puta za jači intenzitet boje i razmazan

Komentari

comments

10 Responses

  1. Avatar
    cicuš

    Meni je takođe odličan, osim navedenog u recenziji, dodala bih još da ima i lep miris.

    Reply
  2. Avatar
    Sophia

    Zasto ne moze da se koristi i za konturiranje lica? Zbog previse sljokica?

    Reply
  3. Avatar
    Zubotehnicarka

    Osecala sam da ces da napises dve,tri recenice o ovom bronzeru ali ipak nisam sacekala pa sam kupila Bourjois.Mada i ovaj cu:))
    Super izgleda.

    Reply
  4. Avatar
    ana2cats

    Slazem se sa tobom! Meni je ovaj bronzer fenomenalan! Dopadaja mi se i druga dva iz iste kolekcije, ali sam nekako ovaj navikla da koristim svaki dan.. I bas to sto kazes – ne uvlaci se u porice i ne izgledam flekavo posle 2 sata (barem ja u to verujem hihihihi) 🙂

    Reply
  5. Avatar
    Lola

    ja sam iz iste linije Avon uzela cetku sa bronzerom,shake and go,i dobra je…mada je retko koristim jer sam i sama dosta pocrnela,pa ne bih da preteram

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.