Posle prazničnog ludila, gužve i trke, prošao je i mnogo mirniji januar, u kome sam baš dosta vremena posvetila nezi kože, mnogo azijskih proizvoda za negu koje sam poručila sa raznih sajtova mi je stiglo, dosta novog sam isprobala, i o tome planiram (znam, već dugo planiram ali uskoro ću, časna reč) posebno i detaljno da pišem u okviru više postova. Želim da vas uvedem u svet nege lica na azijski način, ili bar da podelim sa vama ono što sam ja do sada o tome saznala i na svojoj koži isprobala.

Ipak, ovaj post ne počinjem dalekom Azijom, nego dosta bližom Francuskom.

Ne počinjem ga sredstvom za skidanje šminke, već parfemom.

Zašto? Zato što je zaslužio.

The Different Company Pure Eve* je jedan od najlepših mirisa koje sam imala, jedan je od onih koji su tako nežni, suptilni i nenametljivi, toliko prefinjeni i čisti, a istovremeno zanimljivo slatkasti i ušuškano topli. Ovo je parfem za koji me je svako (ko mi se dovoljno približio da ga oseti, jer ovo nije miris kojim ćete preplaviti prostoriju u kojoj se nalazite) pitao, i svi su bili oduševljeni. Ovo je prava mera jednostavnog, čistog, oštro svežeg sa jedne, i toplog, slatkastog, nežnog i toplo mekanog sa druge strane. Toliko mi je prirastao za srce da ga koristim skoro svaki dan, a kako sam se na predstavljanju ovog brenda niche parfema zaljubila u većinu mirisnih kombinacija u njihovoj ponudi, spremam i jedan zaseban post jer želim da vas bolje upoznam sa The Different Company.

Double Cleansing

A sad čišćenje 🙂 Metodu dvostrukog čišćenja lica koristim već dugo. Otkad sam je otkrila, isprobala, nabavila proizvode uz koje je postala maksimalno efikasna, to je jedini način čišćenja lica koji priznajem. Ovde ću vam samo reći da je to proces koji je samo mrvicu zahtevniji od klasičnog čišćenja jer se sastoji iz dva koraka, ali zato neuporedivo efikasniji. Prvo se lice čisti uljanim sredstvom (najčešće onima koji se iz ulja u dodiru sa vodom pretvaraju u emulziju), a nakon toga klasičnim čistačem (gel, pena i sl. Kakvi to proizvodi treba da budu, koje je sastojke i ph vrednost poželjno da imaju, kako kod mene izgleda dvostruko čišćenje – o svemu tome vam već pišem jedan detaljniji post, a danas sam samo htela da ga najavim, jer je – između ostalog – to jedna od nezaobilaznih beauty rutina koje poštujem već mesecima unazad, pa tako i ovog januara.

Moji favoriti za double-cleansing:

KOSE Softymo Deep Cleansing Oil – pisala sam više o njemu na početku ovog posta;

ROHTO Hadalabo Gokujun Cleansing Oil – vrlo slično kao Kose, ista tekstura, jednako dobro uklanja šminku, malo se brže troši;

TOSOWOONG Enzyme Powder Wash – Fenomenalna stvar za drugi korak čišćenja. U pitanju su zrnca (prah, ali krupniji) koja se stave na dlan, doda se malo vode i protrlja između dlanova. Zrnca se rastope i dobije se fina pena za čišćenje. Azijske pene umeju često da budu dosta jake u smislu da koža nakon pranja njima bude škriputava i zategnuta, međutim sa ovim čistačem to nije slučaj – koža je divna, glatka kao da ste upravo uradili piling, a ujedno je meka i ne zateže. Koliko sam uspela da saznam, to je zato što ovaj enzimski piling i pored sastojaka poput SLS-a ima odgovarajući pH, pa ne isušuje površinu kože ni trenutno a ni na duže staze.

Čuli ste za Foreo Luna* četke, tj. uređaje za čišćenje lica? O jednoj takvoj četki, koju mnogo volim, Foreo Luna Pro, sam i pisala već na blogu i to vrlo detaljno. Ono što želim da podelim sa vama je da je sada Foreo kao brend dostupan i u DM drogerijama, a od četki su u prodaji one iz serije Luna Play Plus. Mnogo manja i kompaktnija od Luna Pro modela, sa manje funkcija i baterijom koja može da se menja, a sa cenom od oko 5500 dinara, ovo je model za koji se (zbog cene) lakše odlučiti. I drago mi je, jer je čišćenje lica uređajima ipak jedno posebno iskustvo, i volim što je sad dostupnije.

Kiku-Masamune Sake Skin Lotion High Moisture. Jer sam u svom azijskom beauty ludilu naručila ovaj tonik koga ima čak pola litre, i bukvalno se u njemu kupam. Jer je fenomenalan za lice, ali i za telo ili bar one delove koji su vam suvi i koji zahtevaju više hidratacije. 

Puderi. Znate da ja pudere mnogo volim i da bez njih ne mogu. To je moja obavezna šminka, kao što je nekom maskara. Bez maskare je ok, bez pudera nije ok. To je nešto u mojoj glavi i ne osuđujem sebe zbog toga 🙂 Ovog meseca sam testirala nekoliko, svi su različiti, a izdvajam dva o kojima do sada nisam pisala na blogu:

YSL All Hours*- Ovo je novi puder iz kuće YSL, koji je najavljen kao matirajući dugotrajan puder za one sa normalnom, kombinovanom i masnom kožom.  Ima srednje prekrivanje koje se može nadograditi i na jače, opstaje na licu tokom celog dana, suptilno matira i lagan je na koži. Nijansa koju ja imam oksidira i postaje tamnija kad je nanesem, a iako prijatan za nošenje, ovaj puder se ipak primećuje na mom licu na dnevnom svetlu. Još uvek ga testiram sa raznim podlogama i nanoseći ga na različite načine, a čim budem imala kompletan utisak, posvetiću mu poseban post.

La Roche Posay Teint mineral* je mineralni puder, kao što mu ime kaže, a ja mineralne pudere volim. Volim kako izgledaju na mojoj mešovitoj koži, volim kako prekrivaju, volim taj efekat satenske/svilenkaste kože koji daju, pa tako nije iznenađenje da mi se svideo i ovaj. Pisaću o njemu u posebnom tekstu, u kome ću vam pokazati i kako izgleda na licu.

Imam i novi korektor, koji sam precrtala sa wish liste – by Terry Touche Veloutee Highlighting Concealer Brush. od njega sam dosta očekivala, i mogu da kažem da je u najvećem delu ta očekivanja ispunio. Vrlo je specifične teksture, nije ni suv a ni previše tečan, ne uvlači mi se u borice tokom dana i prilično je postojan. Prekrivanje mu nije mnogo jako, ali svakako jače od YSL Touche Eclat sa kojim ga upoređujem zato što ih je ista žena osmislila i kreirala, ali više o tome čitaćete u novom postu.

Slabo sam se šminkala ovog meseca, ali sam ipak otkrila nekoliko sjajnih drogerijskih komada. 
Llums ajlajneri iz Dark Garden kolekcijesu neobičnih, intenzivnih boja, a ipak dovoljno umerenih tako da ne odskaču previše. Daju onaj “pop of colour” i najjednostavnijem dnevnom izgledu uz crnu maskaru, postojani su na kapcima i ne preslikavaju se.
 
Max Factor Honey Lacquer* sjajeve sam dobila još pre nekoliko meseci, ali sad sam tek stigla da isprobam većinu boja i mogu da kažem da su me oduševili. U pitanju su više tečni ruževi nego sjajevi, boja može da se nadogradi do intenzivne, daju divan sjaj i na usnama traju poput klasičnih kremastih ruževa. Na slici su moje dve omiljene nijanse.
 
 
Verovatno znate da je sad Nyx šminka dostupna i u odabranim Lilly drogerijama, a dobili su i svoju radnju na Terazijama. Tamo sam pronašla par odličnih proizvoda, a za današnji post izdvajam NYX Lid Lingerie Matte kremastu senku. Obožavam kako izgleda na kapcima, doduše nije mi dovoljno postojana bez baze za senku (imam baš masne kapke), ali sa bazom traje od jutra do večeri. Boja je intenzivna, ali se lako blenda prstima ili četkicom. Nanesem ovu senku preko celog kapka i izblendam je za minut, i to izgleda kao da sam mnogo više truda uložila u šminkanje. Potpuno je mat i boja je baš zanimljiva, a snimila sam još nekoliko nijansi i stavila ih na wish listu. U poslednje vreme sam otkrila još nekoliko povoljnih kremastih senki različitih brendova, ali ću vam o tome pisati u postu o drogerijskim favoritima.
 

Moj omiljeni šampon već nekoliko meseci unazad je Vichy Ultra Soothing – krema za pranje i umirivanje vlasišta za farbanu kosu. Koža glave mi više nije suva i nemam neprijatan osećaj svrbuckanja i peckanja, a kosa mi je od ovog šampona u obliku kreme divna i meka, tako da ni ne moram posle njega da stavim balzam niti masku. Nema sulfata niti silikona, vrlo je gust – baš kao prava krema – i ne peni, pa se troši brže nego klasični šamponi, ali za moju kosu je melem, i kupujem ga i pored poprilične cene (oko 1800 rsd) jer do sada ništa nije uspelo da mi umiri kožu glave a istovremeno bude odlično za kosu kao ovaj šampon.

L’Oreal Botanicals Safflower Dry Hair Nourishing Hair Ointment je leave-in tretman u obliku kreme, i još jedno otkriće u kome moja kosa uživa – kada sam videla da se pojavila nova linija malo prirodnijih loreal preparata za kosu – Botanicals – želela sam nešto iz nje da probam, a kako imam i šampone i maske koje mi trenutno odgovaraju, izbor je pao na ovaj hranljivi tretman za suvu kosu, koji se pokazao kao odličan! U pitanju je krema bez silikona, nije masna, miriše nekako biljno i prijatno, i nanosim je na vlažnu, tj. kosu prosušenu peškirom pre sušenja. Nanosim je od sredine kose do krajeva, raščešljam, i tako osušim kosu, bilo prirodno bilo fenom. Nakon toga mi  je kosa fina, mekana i svilenkasta, i ni najmanje nije masna ili teška! Plus, pakovanje ima 100ml što je baš mnogo, jer meni za dugačku kosu treba veličina zrna grožđa recimo, i to za celu kosu. Cena je oko 1000 dinara, i vredi svaku paru. Oduševljena sam 🙂

Šta ste vi voleli ovih poslednjih nedelja?


*PR uzorci

Komentari

comments