Danas vam predstavljam liniju preparativne kozmetike koja je od 2011. godine na našem tržištu, široko je dostupna i po veoma povoljnim cenama, a činjenica da ne sadrži parabene je svakako izdvaja od ostalih linija sličnog cenovnog ranga. O Bioten preparatima proizvođač navodi:

Kako je priroda ta koja vodi i inspiriše snagu biotena, kombinacijom prirodnih ekstrakata nastaju kozmetički preparati koji su bezbedni i efektivni za najrazličitije potrebe kože. Biotenu je zdravlje kože na prvom mestu, pa koristi formulu bez parabena, proizvodi su dermatološki testirani na posebnim tipovima kože, a efekti koje izazivaju su provereni. Za proizvodnju pod proverenim i kontrolisanim uslovima koriste se najbolji prirodni sastojci, pažljivo nadgledani u procesu proizvodnje, a putem sertifikovanog sistema kontrole kvaliteta sve proizvedene količine se podvrgavaju testovima kako bi se potrošaču obezbedili trajni visoki standardi. Pored neprestanog investiranja u klinička istraživanja i nove kozmetičke tehnologije u cilju stvaranja još efikasnijih proizvoda bezbednih za kožu, teksture i mirisi bioten proizvoda su proizvedeni od sirovina poslednje generacije, dobijenih od najboljih proizvođača u Evropi, sve formule su testirane u saradnji sa priznatim nezavisnim evropskim laboratorijama, a  klinička istraživanja podržavaju sve tvrdnje naznačene na svakom proizvodu, koje uveravaju u njihovu efikasnost.

bioten02

 

Kako sam dobila priliku da isprobam Bioten proizvode iz nekoliko njihovih linija a lice imam samo jedno :), odlučila sam da uposlim Jasminu koja je ranije već pisala jedan gostujući post ovde na blogu, da za vas isproba i predstavi proizvode iz zelene Bioten linije Skin Moisture, namenjene normalnoj i kombinovanoj koži. Pogledajte kakvi su njeni utisci:

Baš pre par nedelja, požalim se svojoj dragoj drugarici kako mi treba neko lagano sredstvo za skidanje šminke oko očiju, pogodno za one koje nose sočiva, nadajući se dobrom savetu. Umesto istog, ona izvadi malo zeleno pakovanje (Bioten nutritive eye make up remover) i poče: „Evo ti i ovo (Bioten Hydrating cleansing milk-zelena linija), i ovo (Bioten skin moisture day cream) i ovo (Bioten cleansing wipes).“ I tako ja dobih celu kolekciju Bioten zelene linije za mešovitu i normalnu kožu.

Za laike kao što sam ja, koji kozmetiku kupuju rukovođeni politikom „šta je skupo, mora da je dobro“, ova linija bila je pravo otkrovenje!

Naime, Bioten je kozmetika koju u Rumuniji proizvodi grčki Sarantis i prodaje po veoma povoljnim cenama, prisutna godinama unazad na tržištu, a zelena linija o kojoj pišem je bez ozloglašenih parabena i parafina, dermatološki testirana i (meni posebno interesantno) sa nektarom dunje!

Tako se ja bacim u istraživanje, odakle dunja u kozmetici i saznam da ova pomalo zapostavljena voćka ima više primena nego da stoji na ormanu ili u kompotu. U narodu je koriste za akne, ekcem, infekcije kože, jačanje imuniteta, opekotine, probleme sa kožnim bolestima, za brže zarastanje rana i slično. Mnogi kozmetički giganti je koriste kao bazu za svoju kozmetiku.

bioten07

Bioten losion za uklanjanje šminke oko očiju  (Skin Moisture Nutritive Eye Make Up Remover, 249 rsd u DM-u) je lagano vodenasto sredstvo, vrlo blagog mirisa sa ekstraktom pamuka i vitaminom B5. Skida slojeve postojane (ne vodootporne – to ne koristim pa nisam probala) šminke sa područija očiju vrlo nežno i bez potrebe za jakim trljanjem. Imam osetljive oči i nosim sočiva, ali sa ovim sredstvom nisam imala nikakvih problema ni iritacija, i dopada mi se jer je nežno a efikasno. Po mom skromnom mišljenju može da stoji rame uz rame sa proizvodima daleko višeg cenovnog ranga.

Bioten hidrirajuće mleko za čišćenje (Hydrating Cleansing Milk, oko 330 rsd u DM i Lilly) je takođe prilično tečno, nemasno, lagano sredstvo za čišćenje lica koje miriše na dunju, klizi vaticom po licu i brzo i lako otklanja svu šminku i nečistoće sa moje mešovite kože, ostavljajući je nemasnom i čistom u najkaraćem roku. Radi svoj posao za svkau pohvalu.

bioten08

Bioten maramice za skidanje šminke (Skin Moisture Cleansing Wipes Normal/Combination Skin, oko 190 rsd, Lilly i DM) praktično su sredstvo koje često koristim, a koje objedinjuje oba gore navedena proizvoda. Koristim ih za brzinsku promenu make-up-a, posebno leti kada lice brzo prosija ili kada pogrešim sa jakim karminom…meni neophodna stvar….

bioten05 Bioten hidrirajuća dnevna krema (Skin Moisture Hydrating Cream for Normal/Combination Skin, oko 450rsd, Lilly i DM) namenjena je normalnoj i mešovitoj koži, u finoj teglici, lagane teksture i malo jačeg (nego što sam navikla u kremama za lice) ali prijatnog mirisa dunje, koji doduše prilično brzo izvetri. Najbolje se pokazala na delovima moje kože koji su normalni (tj. nisu ni suvi ni masni), odlično hrani i ne sija se, dok slabiji efekat od obećanog ima na delovima gde je koža masna, jer je za te delove ipak previše “jaka”, pa oni relativno brzo prosijaju. Ipak, odlično mi se pokazala na koži vrata i dekoltea koja je normalna, pa se na tim delovima ova krema brzo upija, osetno hidrira i smiruje kožu, a ovaj efekat sam posebno primetila kada mi je koža prethodno bila izložena suncu.

Sve u svemu, prijatno sam iznenđena ovim brendom kao i time šta nudi i za koju cenu, i definitovno je nešto na šta ću obratiti pažnju kad sledeći put budem otišla u kupovinu preparativne kozmetike.

bioten10

Ovo je bio Jasminin utisak o Skin Moisture kolekciji i na trudu joj zahvaljujem, a od mene uskoro možete očekivati recenzije i ostalih Bioten proizvoda koje već uveliko isprobavam.

Da li ste probali Bioten kozmetiku? Kakvi su vaši utisci?

Da li biste izdvojili neki proizvod i zbog čega? Preporuke?

bioten12 - Copy_Fotor_Collage

 

*Proizvodi prikazani u ovom postu poslati su mi od strane proizvođača/uvoznika/PR, ali ta činjenica ni na koji način ne utiče na moje mišljenje o proizvodu koje je, kao i uvek, potpuno iskreno. Više informacija ovde.

Komentari

comments

12 Responses

  1. Avatar
    adicted to them

    JAM SAMO PROBALA UZORAK, DOBILA SAM U CASOPISU. NIJE BILA ZA MOJ TIP KOZE ALI JE PRELEPO MIRISALA I MIJE TESKA. SADA IMAM SVASTA DA ISKORISTIM,ALI OBAZENO KUPUJEM KASNIJE DA PROBAM I NJIHOVU KOLEKCIJ!

    Reply
  2. Avatar
    Jelena

    Baš mi je drago da se pojavio post i o Bioten kozmetici. Ja sam tako slučajno otkrila njihovo sredstvo za uklanjanje šminke i prezadovoljna sam :). Planiram da isprobam joše neke proizvode iz ove linije.

    Reply
  3. Avatar
    Jelena

    Mislila sam da je Bioten grcka kozmetika 🙂 Od njihovih proizvoda sam probala mleko za telo u zelenom pakovanju koje super mirise i mnogo lepo hidrira kozu, a ne masti je. Duogo posle njega koza je meka i obozavam ovo mleko. Korstula sam i kremu za ruke, takodje zelenu i mogu slobodno da kazem da mi je omiljena krema za ruke.

    Reply
  4. Avatar
    SuperNova

    Probala sam bas iz ove kolekcije sa dunjom neki tonik za lice misli, i bio mi je bas dobar samo je bilo pre nekoliko meseci pa se ne secam skroz.

    Reply
  5. Avatar
    maja75

    prvo sam greskom kupila kremu za lice iz zelene linije, I odusevila se, iako je bila za kozu mladju od moje… posle nanosenja kreme, koza lica je bukvalno barsunasta na dodir, prelep osecaj… kad sam istrosila tu kremu, kupila sam dnevnu I nocnu iz ljubicaste linije, koja jeste za moju kozu (imam 37 godina I kombinovani tip koze lica) I zadovoljna sam, ali za nijansu mi je vise prijala krema iz zelene linije… koristim I antirid iz ljubicaste linije, I skroz je ok, I kvalitet I cena.
    imam I njihovu kremu za ruke, repairing honey and macadamia oil, ali za mene ima prejak miris koji mi ne odgovara, dok je efekat kreme na rukama odlican.
    zao mi je sto ne proizvode neki gel za umivanje lica, jer iskljucivo gelovima za umivanje skidam sminku… ili proizvode, a da ja ne znam za to?
    obradujte me :))))

    Reply
  6. Avatar
    Magrit

    Koristila sam bas ovu kremu za lice, i zadovoljna sam. Volim kreme koje su pomalo tecne i koje se lako razmazuju, jer ne zelim debeo sloj, niti da ih razmazujem i trljam po licu. Ostalo nisam probala, delom sto kod mene u prodavnici nema svih ovih proizvoda, a delom sto imam vec 2 mleka za telo, recimo 🙂

    Reply
  7. Avatar
    Vanessa

    Wonderful post…I really like your blog.^^
    Maybe follow each other on bloglovin?
    Let me know follow you then back.
    Lovely greets Nessa

    Reply
  8. Avatar
    ana

    Pozz.. sve pohvale za blog! Da li neko ima iskustva sa vodootpornim maskarama, koje bi mi preporucili kao provereno dobre? Naravn uz to i adekvatan skidac iste? Hvala unapred!

    Reply
  9. Avatar
    silvija

    koristm bioten vec duze vremena i mogu reci da je super i kvalitet i cena 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.