Kad se Bourjois Healthy Mix puder prvi put pojavio kod nas, a ima tome nekoliko godina, napravio je pravi bum: hvalile su ga moje drugarice, čitala sam sam samo pozitivne recenzije na blogovima, a često je moglo i da se čuje kako je Healthy Mix najbolji drogerijski puder, koji može da parira i onim mnogo skupljim.

Kad sam ga najzad probala, ovaj puder me nije oduševio, pa je čak počelo malo i da me brine šta to propuštam. Kako je svima Healthy Mix super, a meni onako? Kako ga svi preporučuju mešovitoj koži a meni puder prosija brzinom munje i sklizne sa lica u roku od par sati? Kako? Zašto? Ah, razumećete u kakvom sam problemu bila, posebno kao neko kome je puder jedan od omiljenih komada šminke i oči mi zacakle posebnim sjajem kada se pojavi neki novi koji je hvaljen na sva zvona 🙂

bourjois-08

Kasnije sam, ne prežalivši potpuno činjenicu da mi HM ne odgovara, nekoliko puta kupila Bourjois Healthy Mix serum, koji sam baš volela i koji mi je mnogo više odgovarao. O tome sam i pisala još pre nekoliko godina (Bourjois Healthy Mix serum).

Međutim, crvić zvani Bourjois Healthy Mix nije mi dao mira svih ovih godina, pa kada sam pre nekoliko meseci videla najave za novu, reformulisanu i prepakovanu verziju HM pudera, koju su nastavili da hvale ali su se ipak složili da je drugačija, jedva sam dočekala da je probam. Opet. I probala sam. I zaista je to druga priča. Da li zbog pudera, da li zbog moje kože koja je u poslednje vreme mnogo bliža normalnoj nego masnoj ili nečeg trećeg, ne znam.

Znam samo da sad mogu da kažem da ovo jeste jedan od najboljih drogerijskih pudera koji sam imala priliku da isprobam, da mi je srce na mestu,  a u svemiru opet vlada ravnoteža.

bourjois-05

Novi Bourjois Healthy Mix je sada, za razliku od ranije plastične, u finoj staklenoj bočici sa pumpicom koja odlično radi. Primerak koji imam je u nijansi 54, jer mi je ona najviše odgovarala kada sam počinjala da ga koristim, a to je bilo neposredno nakon letovanja, što znači da mi je ten bio tamniji. Sada mi je boja pudera tamnija nego što bi trebalo, ali ga i dalje povremeno koristim, posebno za neke večernje prilike jer se sasvim lepo stopi sa bojom tena, ili ga mešam sa nekim svetlijim puderima, a i nameravam da uzmem jedan u nekoj svetlijoj nijansi.

Prekrivanje mu je srednje, može da bude i lagano ako nanesete baš malu količinu, i ovo je vrlo izvodljivo jer se savršeno nanosi i razmazuje, ali sasvim fino može da prekrije i neke manje nepravilnosti poput flekica i bubuljica. Čini mi se i da malčice oksidira, možda za delić nijanse, pa ako se dvoumite između dve boje, preporučujem da uzmete svetliju. Kao što sam napisala, pravo je uživanje naneti ga: savršeno ujednačava ten, ne ističe pore već ih, naprotiv, fino ispegla, a suši se u jedan prirodan finiš: nije ni mat, ali nije ni sjajan.

Miriše voćkasto i osvežavajuće. Miris je prilično intenzivan prilikom nanošenja, ali se na koži ne zadržava dugo. Za celo lice je dovoljna jedna, a eventualno dve pumpice za dodatno prekrivanje manjih nepravilnosti. Ja ga nanosim najčešće prstima za lagano prekrivanje, ili Real Techniques Expert Face četkom kada želim da prekrivanje bude jače, i onda su mi potrebne dve pumpice pudera.

Na licu se zadržava nekih desetak sati, a oni koji imaju masniju t-zonu će za to vreme ipak morati da je matiraju par puta. Jedan je od retkih drogerijskih pudera za koje mislim da bi odgovarali i onima sa suvom kožom, naravno uz dobru pripremu lica kremom, a biće savršen onima koji imaju normalnu kožu. I onima sa mešovitom će se svideti, s tim što će, kao što sam već navela, morati povremeno da matiraju nos, čelo i bradu kada počne da prosijava. Jedino nisam sigurna kako bi se ponašao sa masnom kožom, čini mi se da bi previše sijao, pa je za one koji takvu kožu imaju bolja varijanta neki puder koji više matira.

bourjois-07

Bourjois 1,2,3 Perfect CC Eye Cream korektor je u obliku olovke koja se na zadnjem delu odvrće i na taj način otpušta proizvod. Aplikator je providan, silikonski, i iako je fino zamišljen, nije baš praktičan za nanošenje i korektor se mnogo lakše nanosi i utapkava prstima ili četkicom. Kod nas su dostupne tri nijanse, a na mojoj se izbrisao broj, pa ne mogu baš da procenim koja je u pitanju, ali je uvek najbolje da ih i sami pogledate i probate uživo.

Tekstura korektora je prilično tečna, srednje je pigmentovan i fino prekriva podočnjake koji nisu jako tamni, ali za bubuljice ili neke izraženije nepravilnosti nije dovoljno jak – ovo je definitivno korektor za podočnjake. Kad se nanese, prilično se brzo suši i postaje polu-mat. Na licu traje nekoliko sati, i ako se nanese u maloj količini neće isušiti predeo oko očiju, ali ako se sa nanošenjem pretera, vrlo lako može da se dobije onaj natrackan izgled koji ističe činjenicu da imate korektor oko očiju.

Dakle, srednje je pigmentovan i potrebno ga je veoma malo, pa će količina od 1,5ml, iako deluje minimalno, potrajati par meseci uz svakodnevno korišćenje. Zbog toga što se brzo osuši kad ga nenesete, nije potrebno da se dodatno setuje puderom u prahu – u stvari sam otkrila da mi, ukoliko dodam puder, područje oko oka sa ovim korektorom deluje isušeno, ali ja i inače imam taj deo veoma suv pa će onima koji nemaju taj problem verovatno biti ok da ga nanesu i sa puderom preko, što može da mu produži postojanost.

bourjois-03

bourjois-06

levo: Bourjois Healthy Mix 54, desno: Bourjois 1,2,3 Perfect CC Eye Cream

bourjois-02

Puderom sam prezadovoljna. Lepo ujednačava ten i čini da koža izgleda glatko i blistavo, i kako nemam previše masnu t-zonu, dovoljno mi je da jednom nakon nanošenja blago pređem prah puderom kako bih ga setovala. Sviđa mi se i što je solidno postojan, sa lica bledi ravnomerno i nije težak i primetan – vrlo prirodno deluje na licu pa sam ga rado koristila i tokom dana. Probala sam stvarno ogroman broj pudera, ali kad je novi Healthy Mix u pitanju, mislim da je jedan od najboljih kad u obzir uzmemo odnos cene i kvaliteta, pa je sasvim sigurno jedan od onih kojima ću se često vraćati.

Na fotografiji ispod (klik za uvećanje), na jednoj polovini lica imam samo Bourjois Healthy Mix puder, dok na drugoj nemam ništa osim kreme.

bourjois-na-licuu

Na sledećoj fotografiji imam Bourjois Healthy Mix puder na licu i Bourjois 1,2,3 Perfect CC Eye Cream ispod oka.

lancome-grandiose-12

Za moje podočnjake, kao što se može i videti, je sasvim dovoljan kad je u pitanju moć prekrivanja, i jedino bih volela da je malo postojaniji, tj. da duže od 4-5 sati ostane na licu. Malo je i suvlji nego što volim, pa ga pre preporučujem mlađim osobama koje nemaju bore ispod očiju i kojima koža u tom delu nije suva kao moja. Sve u svemu, ovo je fin korektor za prekrivanje malo tamnijih podočnjaka i nepravilnosti, koji lepo osvetljava predeo oko očiju.

 

Bourjos Healthy Mix puder i CC korektor se mogu kupiti u drogerijama i Jasmin parfimerijama, cena pudera je 1589 dinara za 30ml, a korektora 999 dinara za 1,5ml.

Kakva su vaša iskustva sa novim Healthy Mix puderom i CC korektorom ako ste ih isprobali?

.

*Proizvodi prikazani u ovom postu poslati su mi od strane proizvođača/uvoznika/PR, ali ta činjenica ni na koji način ne utiče na moje mišljenje o proizvodu koje je, kao i uvek, potpuno iskreno. Više informacija ovde.

Komentari

comments

29 Responses

  1. Avatar
    the beauty department

    Ti nemas podocnjake pa te ne mogu uzeti kao vjerodostojnu hehe :)) salim se, kod mene su malo jaci pa mi treba i jace prekrivanje. Imas li neki za preporuciti?
    A sto se pudera tice, i tu mi je drazi bourjois flower, pa cak i cc krema. Htjela bih jos isprobati i onaj 123.

    Reply
    • Zlatana
      Zlatana

      Pa imam ih, iako bih volela da nemam, nekad su i tamniji, nekad svetliji, nekad vise naduveni… sve zavisi od svega i svacega 🙂 a za jace prekrivanje su mi super nyx hd korektor i loreal true match od drogerijskih 🙂

      Reply
  2. Avatar
    BeautyDoctor

    Dugo mjerkam taj puder,ali nikako da se odlučim za nijansu,nekako nijedna mi nije baš sto posto dobra,ali obožavam mirise njihovih pudera. Imam HM serum,ali stvarno ima slabo prekrivanje pa ga ne nosim tako često.

    Reply
  3. Avatar
    Lara

    Meni je ovo sasvim solidno prekrivanje, ide na wl, jedino mi je problem to prosijavanje.

    Reply
  4. Avatar
    Milica

    Nisam koristila ni puder ni cc korektor, ali mislim da meni ne bi ni odgovarali. Ono što sam koristila i čime sam tada bila veoma zadovoljna je HM korektor, odlično mi je prekrivao inače tamne podočnjake. 🙂

    Reply
  5. Avatar
    Lenka

    HM mi je jedan od najboljih, a usudit ću se reći, možda čak i najbolji puder. CC korektor nisam probala…

    Reply
  6. Avatar
    Lena Novitz

    HM mi je omiljeni drogerijski puder 🙂
    Nedavno mi je stigao u nijansi 51 koje nažalost
    nema kod nas, ali sreća pa se može poručiti online.

    Reply
  7. Avatar
    Katarina

    Baš sam pre par dana pripremila post o ovom puderu i uskoro ga objavljujem. Delim utiske sa tobom, mada ja nisam probala onu stariju verziju. Kao neko sa jako suvom kožom kažem da mi savršeno odgovara. I takođe ga nanosim sa RT expert face četkicom. 🙂

    Reply
  8. Avatar
    makeupnaopacke

    HM mi je jedan od rijetkih tekućih pudera koji sam kupila više od jedamput :). Iako mi je HM Serum još bolji i više mi odgovara (i njega sam kupila više puta). U svakom slučaju, dobar drogerijski puder :).

    Reply
    • Zlatana
      Zlatana

      Meni su skoro pa jednako dobri HM i serum, ne mogu da se odlucim… mozda mrvicu vise volim ovaj novi hm jer bolje prekriva 🙂

      Reply
  9. Avatar
    Branka

    Odlican review, kupila sam sigurno 3 bocice starog HM i prezadovoljna sam, kad potrosim staru bocicu prelazim na ovu novu formulu. Jedan boljih pudera slazem se, naizmenicno koristim MAC i HM. PS- ti nemas podocnjake!!:)

    Reply
  10. Avatar
    Lid

    Savrsen puder – tekstura, prekrivanje, izgled i osecaj na kozi… Ali… te boje, te stravicne , uzasno zute boje…. Ako si rozikastog ili neutralnog podtona ubistvo. Smrc…

    Reply
  11. Avatar
    Biljana

    I ja takođe imam potrebu da kupujem sve što se novo pojavi na našem tržištu,alii još uvek nisam pronašla puder za koji ću reći,,E TO JE TO,, . Zanima me šta bi mi preporučila da probam,moja koža je mešovita,te zona uvek prosija a iako nemam bore(barem ne još uvek),pojedini puderi mi prave te mimičke bore. Zato bih molila za preporuku koji puder da kupim i probam. Hvala

    Reply
    • Zlatana
      Zlatana

      Osim ovog, mnogo volim i Loreal Lumi Magique, ali mora t-zona da se setuje puderom u prahu ako ti je sklona prosijavanju.
      Od drogerijskih mi je za kombinovanu bio dobar i Rimmel Lasting Finish, Revlon Colorstay (on jace prekriva), a od ostalih mislim da su dobri npr.Guerlain Tenue de Perfection, meni on bas drzi to sijanje pod kontrolom, kao i Chanel Perfection Lumiere. Ako se setim jos nekog, dodacu 🙂

      Reply
  12. Avatar
    Mirjana

    Videla sam pre otprilike mesec dana da najavljujes ovaj post i, iskreno, jedva sam ga docekala 🙂 Odlicna recenzija! Bas sam se dvoumila da li da uzmem ovaj puder, iiii idem sutra da zavrsim to. 😀 Meni je potrebna malo jaca pokrivenost, nadam se da ce odgovarati :/

    Reply
      • Zlatana
        Zlatana

        Hvala Mirjana! I meni je HM korektor bio super, pisala sam davno o njemu, ali mi je sad previse suv za podocnjake, dok je za ostalo skroz dobar 🙂

  13. Avatar
    Daniela

    Pozdrav,

    Probala sam ovaj puder kod prijateljice i jako sam bila zadovoljna. Nekako mi je osvježio ten, mislim da ću ga kupiti kada budem išla na putovanje za Uskrs, cijena mu je jedino dosta visoka pa nikako da se odlučim.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.