Blush Horizon rumenilo je iz ovogodišnje limitirane prolećne Chanel kolekcije i moram da priznam da mi se dopalo još kad sam videla najavu za ovu kolekciju, nekoliko meseci pre nego što je stigla kod nas.

Još tada sam zacrtala da će biti moje, mada sam se u parfimeriji kada sam ga pipkala i isprobavala dvoumila da li da ga kupim – što zbog baš visoke cene – iako sam ga kupila na popustu ovo rumenilo je skoro duplo skuplje od običnih Chanel rumenila, a i od većine njihovih makeup proizvoda, što zbog šimera koji mi se učinio previše intenzivan kada sam probala da ga nanesem prstom, direktno iz pakovanja na ruku. Međutim, kada mi je ga je promoterka nanela četkom na lice delovalo je potpuno drugačije i svidelo mi se,  pa sam ipak odlučila da se počastim.

 

 

 

 

Priznajem da sam sucker luda za lepim pakovanjem koje dobro izgleda na toaletnom stolu (u mom slučaju polici u kupatilu), i moguće je da će neki misliti da nisam baš normalna, ali više od svega volim da svaki dan prolazim pored tako nečeg lepog, zagledam ga i naravno koristim, kao što neki vole dobre cipele na primer 🙂

 

 

Pakovanje je klasično Chanel-ovsko, četvrtasta kutijica je spolja identična onim za njihove četvorobojne senke, i pored plišane vrećice tu je i četkica koja je upakovana u isto takvu, samo malu, što je skroz slatko. Pozitivno je što je četkica u stvari upotrebljiva, mala i pljosnata ali jako mekana iako je od prirodne dlake, pa je to kao neki plus celom ovom pakovanju (iako bi zbog cene trebalo da se podrazumeva da će četkica biti ok, ali kao što znamo, to nije baš čest slučaj).

 

 

 

Ovo rumenilo se sastoji od raznobojnih štraftica, koje nije lako koristiti (zahvatiti četkom) zasebno, ali i pomešane zajedno, ove nijanse daju lepu, rozikasto-kajsijastu boju. Što se štraftica tiče, gornja polovina, iznad najtamnije nijanse je neutralne pink boje, dok je donja polovina rumenila više koralna. Meni je najlepše kada pomešam sve nijanse, mada prema potrebi i ostatku šminke na licu, možete odabrati da li ćete naneti roze ili koralno rumenilo, što je skroz super, i što je jedna od stvari zbog koje sam se i odlučila na ovu kupovinu.

 

 

 

E sad, kada se proizvod pokupi prstom, evidentno je da ima dosta šimera, kojeg ja nisam ljubitelj u svom rumenilu, pre svega zbog proširenih pora koje taj sedefasti sjaj naglašava. Najviše ga imaju dve svetle trakice boje – bela i bež, pa ako ga ne želite dobro bi bilo izbegavati ih kada rumenilo zahvatate četkom.

Međutim, iako na swatch-evima deluje sjajno, kada se nanese na lice četkom i lepo izblenda, šimer se zaista ne primećuje ni približno koliko na swatch-u, tako da je ovo ipak olakšavajuća okolnost za sve nas sa proširenim porama. Na licu čak izgleda veoma lepo, daje finu i suptilnu boju (iako je veoma pigmentovano) i onaj zdrav sjaj, i zaista se može dozirati prema potrebi i preferenciji.

I meni je Blush Horizon posebno baš zato što nije mat – daje tu neku lepu blistavost, tako da celo lice prosto sine i izgleda sveže i zdravo, i mislim da bi podjednako dobro izgledalo kako na onima sa hladnim, tako i onima sa toplim podtonom – boja koju daje je zaista univerzalna.

 

 

Divne je teksture, svilenkasto i meko taman onoliko koliko bi trebalo da bude, tako da se ne trusi kada se uzima četkom, a na njoj ostaje sasvim pristojna količina rumenila iz jednog poteza. Lako se blenda, tj. raspoređuje po licu, teško da na nekome može izgledati flekavo ili neujednačeno.

Još jedan plus ovom rumenilu dajem zato što je izuzetno postojano – punih 7-8 sati tokom radnog dana na mojoj kombinovanoj koži ono ostaje skoro netaknuto i izgleda kao da sam ga tek nanela, posle čega počinje ravnomerno i polako da bledi, što je po meni odličan rezultat za jedno rumenilo kad je tip moje kože u pitanju.

 

 

Količina od 15 grama je prilična, i obzirom na odličnu pigmentaciju procenjujem da će mi trajati jako dugo. Cena mu je jeste previsoka, ali ako ga kupite na nekom od brojnih sniženja koje parfimerije nude ovih dana (mislim da je sledeće Grazia Shopping Night, 11. maja u Beogradu) možete proći nešto povoljnije – puna cena mu je oko 6000 dinara.

Znam da će cena biti jedan od faktora zbog koga većina vas neće potrčati u najbližu parfimeriju da ga kupi, ali ako želite univerzalno rumenilo koje daje divnu boju i diskretan sjaj licu, lepo pakovanje i zaista kvalitetan proizvod,  a spremni ste da izdvojite više novca, preporučujem vam ga i podsećam da je deo ograničene serije, tako da neće biti dostupno još dugo.

 

 

 

gornja i donja polovina rumenila nanete prstima, sve zajedno naneto četkom

 

Komentari

comments

14 Responses

  1. Avatar
    Lena

    jaaaaooooj…..videla sam ga u ranijim postovima, ako se ne varam provlacilo se, i mnogo je lepo!!! ja nesto ne stojim sa rumenilima, prihvaticu ovu preporuku svakako, pa zasto i da ne, cena je s obzirom na gramazu i kvalitet samog proizvoda(a jos si rekla i da je postojano 7-8 sati) ipak prihvatljiva…znam da bi meni jaaaako dugo trajalo tako da verujem da bi mi se isplatilo . 🙂 super je recenzija ~~~!!!!

    Reply
  2. Avatar
    taanjica

    Ja ga stalno gledam ali pored toliko rumenila stvarno mi ne treba josh ali kako si ga ishvalila i koliko je lepo…uf 🙂

    Reply
  3. Avatar
    Tacy

    Mnogo je lepo, i nisi jedina koja pada na lepa pakovanja 🙂 Skupo je cak i sa snizenjem, mislila sam da nece biti preko 5000, ali kad je stiglo i kad sam videla cenu, odustala sam

    Reply
  4. Avatar
    Ksenija

    Uf bozanstveno je! Videla sam ga u nekom od ranijih postova i nameracila se da pazarim prosle nedelje, ali se ovde rasprodalo brzinom svetlosti! Bedak… Sad moram da nadjem neku alternativu.

    Reply
  5. Avatar
    Ivana

    15gr je bas bas puno za rumenilo, ne znam da li sam ijedno drugo videla te gramaze.

    Evo sad sam pogledala moje Loreal rumenilo koje je samo ok, i ono ima 5 g, a cena mu je 1000. Sto znaci da bi chanel 5 grama bilo 2000 din. Kad tako gledas, stvarno se isplati 🙂

    Reply
  6. Avatar
    Zubotehnicarka

    “Priznajem da sam sucker luda za lepim pakovanjem koje dobro izgleda na toaletnom stolu (u mom slučaju polici u kupatilu), i moguće je da će neki misliti da nisam baš normalna, ali više od svega volim da svaki dan prolazim pored tako nečeg lepog, zagledam ga i naravno koristim, kao što neki vole dobre cipele na primer “….JA!!!:D
    Hvala Bogu nisam jedina,hahahhha:)))

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.