Evo mene, večito nesrećne što ne živim negde na moru gde tirkizni talasi zapljuskuju bele peskovite obale dok se kao gušter pržim na podnevnom suncu i usporenim pokretom ruke (koja je, naravno, kao i ostatak mene predivno preplanula) posežem za oznojenom čašom narandžasto-zeleno-roze koktela. I sve to uz povetarac koji blago pirka sa pučine, taman toliko da ne moram svakih desetak minuta da obrišem znoj sa čela – sklonim se u hlad – bućnem u more, a sve to zarad divnog bronzanog tena kao sa reklama za kreme sa zaštitnim faktorom preko 180… Budjenje!

Dobro, možda sam pomalo opsednuta tim divnim bronzanim tenom, a kako svi znamo da sunce nije zdravo i solarijum nije zdrav i kreme/sprejevi/losioni za samopotamnjivanje nisu zdravi umeju da nas naprave narandžastim i šarenim, isušuju kožu, stvaraju mitesere i uglavnom užasno smrde, ja sam (osim što i dalje isprobavam te preparate za samopotamnjivanje) večito u potrazi za savršenim bronzerima.

Ovaj koristim više od mesec dana i kupila sam ga skoro slučajno: htela sam da se počastim nekim boljim bronzerom (u stvari: prolazila sam pored Limonija u Kolarčevoj baš na dan otvaranja, pa sam morala da pogledam šta imaju) a kako sam nekad koristila Chanel u kamenu u boji Sierra koji se više (šmrc!) ne proizvodi, i kako sam ispipala sve njihove bronzere tako da sam bila bronzana do lakata na jednoj a ramena na drugoj ruci, ali i dalje vrlo nezadovoljna formulom istih (prašnjavo, brašnjavo, štraftasto – nedopustivo za tu cenu), setila sam se da sam negde pročitala solidne recenzije za ovaj krem bronzer, i srećna sam što mogu da kažem da nisam pogrešila što sam ga kupila.

Prvo, upakovan je u divnu veliku okruglu elegantnu kutiju koja mnogo lepo izgleda iako je plastična (ne izgleda plastično i velika je, prečnika recimo bar 8 cm), i moglo bi se reći da je baš onako pravi item za toaletni stočić (koji ja nemam ali zato imam police u kupatilu, ha!), u kojoj ima 30 grama bronzera što je zaista mnogo i čini mi se da će trajati dugo, dugo.

Bronzer je kremast, ali nije mekano kremast, nego nekako tvrdo kremast. Sad pokušavam da se setim šta imam a da je tako tvrdo kremasto kako bih vam dočarala, i ne pada mi ništa na pamet. Ali tvrdo je tako da prstima može da se pritisne a da vam isti ne upadnu u bronzer. I onda to kremasto postaje na prstima tj. na licu svilenkasto, i ne previše svilenkasto, ali ni previše tvrdo, nego baš nekako taman. Blenduje se super, razmazuje se lako, i suši se (iako je to praktično suvo još dok razmazujete) u baš onakav finiš kakav treba, nije potpuno mat a nije ni sjajno. Boja je super (proizvodi se samo u jednoj boji), nije narandžasta ni mnogo žuta – super boja za bronzer a mislim da bi dobro išla i na roziji ten (na žućkastom je super). Ima u sebi sitne sitne jedva primetne zlatne čestice, baš diskretno. Sviđa mi se i što je dugotrajan i ne skida se sa lica tako lako.

Ovo se prodaje kao bronzing podloga za šminku, u uputstvu piše da može da se stavlja ispod ili preko pudera, kao bronzer preko celog lica ili samo za konture. Ja sam ga isprobala na sve te načine i odličan je. Obično ga stavljam ispod pudera na obraze (pošto ih, jel, uvučem – dakle za konturing), a posle i preko pudera malo po čelu, nosu, bradi (znate već -sun kissed-ovo-ono). Jedino mi smeta što je malčice svetiliji kad se razmaže nego što bih ja volela, jer kad mi je ten baš taman (samopotamnjivanje a nadam se uskoro i sunčanje), ovaj bronzer se baš i ne primećuje. Što je kad malo bolje razmislim i ok – kad pocrnim bronzer mi ni ne treba. Tako da eto, u stvari mi ništa i ne smeta kod ovog bronzera.

Tako da mogu od srca da ga preporučim svim zaljubljenicima u bronzere i preplanuli ten bez mnogo muke, jer iako košta oko 3500 din. (35eur), mislim da će trajati baš baš dugo, a i mnogomnogomnogo lepo  izgleda na licu. I na polici..

 

 

 

 

 

 

 

soleil tan de chanel - makeup bronzing base - cream bronzer

Komentari

comments

5 Responses

  1. Avatar
    beautymaniac

    Vauuu koja ljepota !!! i cijena mu je lijepa 🙂 ali vjerujem da se isplati…
    Koja sredstva za samotamnjenje koristiš ? ja sam prirodno zid/užasno/kreč bijela i teško pocrnim pa se skoro cijele godine samotamnim dok čekam godišnji i uvijek sam u potrazi za dobrim proizvodima u tu svrhu

    Reply
  2. Makeup&more
    Makeup&more

    Probala sam baš mnogo njih, ali meni su se najbolje pokazali sprejevi. Npr. Loreal, Garnier, Estee Lauder, ali svi u spreju. Čak i Balea (Sundance) ima jedan sprej koji mi je ok, ali ne onaj u plastičnoj već onaj u metalnoj bočici (kao dezodorans). Od krema mi obavezno izlaze bubuljice, ili mi bude mnogo masno lice, ili ne mogu ravnomerno da ih nanesem…. Najčešće kupujem ovaj L’Oreal
    Sublime Bronze Airbrush-Effect Self-Tanning Dry Mist For Body (http://www.chemistdirect.co.uk/loreal-sublime-bronze-self-tan-dry-mist-spray_1_12462.html), a koristim ga i za lice (za lice i telo su mi potpuno isti, samo je za telo veće pakovanje pa se više isplati jer im je ista cena). On ne potamnjuje mnogo, ali kad ga stavljam, tj. kad hoću baš da dobijem boju, stavljam ga svako veče par dana ili čak i dva puta dnevno kad mogu. On mi je za sada najbolji, mada sam i dalje u potrazi jer mislim da uvek može bolje 🙂

    Reply
  3. Avatar
    Tali

    I love this bronzer BUT.. i think its a bit too strong for winter. The color was a bit orange on me when I wore it last week. And.. it is very expensive.. it does last a long time.. but still VERY expensive!!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.