Proizvode iz Clinique linije All About Eyes za negu kože oko očiju koristim odavno. Skoro svaki od njih sam kupovala po nekoliko puta, što za mene nije uobičajeno, jer volim da isprobavam nove stvari, ali mi proizvodi All About Eyes provereno deluju. I zato im se i sada rado vraćam, jer su odlična nega za moje isušeno, dehidrirano područje oko očiju, a danas vam predstavljam moju omiljenu kombinaciju za dnevnu negu baš tog dela lica.

clinique-all-about-eyes-01

U pitanju su  Clinique All About Eyes de-puffing eye massage serum i Clinique All About Eyes krema. Koža oko očiju mi je veoma suva, imam nešto sitnih linijica u tom području i poneku krupniju, a većina tih borica se prilično istakne kada koristim neadekvatnu, nedovoljno hranljivu negu, ali se posle upotrebe proizvoda koji lepo hrane okoloočno područje, pomalo umanje. Često mi se dogodi da se probudim sa naduvenim podočnjacima što ranijih godina nije bio slučaj, a ponekad budu i tamniji, mada ne uvek, što sve zajedno verovatno ima veze s godinama, kojih imam već… uh.. 39. Dakle, ovo nije kombinacija zadužena za borbu protiv bora, već isključivo za hidriranje kapaka i podočnjaka, kao i njihovo ublažavanje. Serum i krema su namenjeni svim uzrastima i mogla bih da ih preporučim kako onima koji su u dvadesetim, tridesetim godinama, tako i onima mlađim ili starijim. Takođe, mislim da mogu da ih koriste svi tipovi kože, s tim što će onima sa jako suvom kožom u ovom delu ipak biti potrebna dodatna nega.

clinique-all-about-eyes-02

clinique-all-about-eyes-08

Clinique All About Eyes Serum De-puffing Eye Massage je roll-on sa metalnom kuglicom predviđen za otklanjanje znakova umora, tj. otečenosti na okoloočnom području. U pitanju je pravi serum, prilično tečne, vodenaste teksture, potpuno providan, koji se nanosi rolerom na deo oko očiju. Nanosim ga obavezno svako jutro čim ustanem, a primećujem da su, osim što pruža osećaj hlađenja, u roku od nekoliko minuta koliko mu je potrebno da se potpuno upije, podočnjaci zaista manje natečeni. Ja ga nanosim i na kapke, i svuda oko očiju, pa kad on upije nanosim dnevnu kremu za okoloočno područje. Volim ga zato što hladi i osvežava, što mi podočnjaci od njega malo splasnu, i imam utisak da na moju kožu deluje. Nije to neki spektakularan rezultat koji bi mogao da se npr. vidi na fotografiji, ali ja ga primećujem i to mi je dovoljno da nastavim da ga koristim i da uvek imam jedan u ormariću u kupatilu. Ovaj primerak sam dobila na testiranje, ali sam ga i ranije nekoliko puta kupovala, pa sam ga čak i u više navrata pominjala na blogu u postovima o mesečnim favoritima, što potvrđuje koliko ga dugo koristim i volim.

clinique-all-about-eyes-04

Cena All About seruma u količini od 15ml je kod nas 4905 dinara, a može se naći u Sephora, Limoni i Beautique parfimerijama. Baš kao i kremu, često sam dobijala ovaj serum u nekim Clinique setovima proizvoda (najčešće sa maskarom, skidačem šminke i sl.) pa i to nije loša varijanta za isprobavanje. Za mene je ovo jedan od retkih proizvoda koji deluje i radi ono što obećava, i to u vrlo kratkom roku, za svega par minuta, a i mini bočice (od 7ml) mi traju čitavu večnost, čak i po pola godine. Ovo dakle nije nešto što će vremenom ili redovnom upotrebom učiniti da se podočnjaci smanje, već deluje trenutno i kao takav je jedan od mojih omiljenih proizvoda ove vrste.

clinique-all-about-eyes-05

clinique-all-about-eyes-07

Clinique All About Eyes krema je takođe namenjena ublažavanju natečenosti na području kože oko očiju, kao i redukciji tamnih podočnjaka. Ovo je, kao i serum, krema pogodna za sve uzraste – nema nekih posebnih anti-age sastojaka i veoma je lagana. Meni naravno nije dovoljna za hidrataciju preko noći, za to mi je potrebno nešto veoma bogato i protiv starenja (na primer ova krema koju obožavam), ali mi je za dan odlična. Kremasto-gelaste je teksture, krem boje, nema miris, savršeno se razmazuje i upija za svega nekoliko minuta – nešto duže od seruma, ali i dalje vrlo brzo. Ne ostavlja za sobom nikakav trag, veoma brzo postaje neprimetna a koža na dodir je fina, mekana, svilenkasta i nahranjena. Ova krema mi je odlična kao podloga za korektor i dalje šminkanje, i hidratacija koju pruža podočnjacima ima efekat tokom celog dana.

clinique-all-about-eyes-06

Zajedno sa serumom ovo je trenutno moja omiljena kombinacija za jutarnju negu podočnjaka i kapaka, jer mi ih zaista ublaži već par minuta po nanošenju i pomaže mi da ovi delovi lica budu manje natečeni i da izgledaju lepše i blistavije. Cena kreme kod nas je 6130 rsd i ima 15 ml, a ja trenutno koristim mini verziju koju sam kupila u okviru seta i ima 7ml, koji mi traju (i sad su pri kraju) već 3 meseca uz skoro svakodnevno korišćenje. Efekat kreme se razlikuje od onog koji daje serum u smislu što mi je njenom redovnom upotrebom deo ispod očiju zaista lepši na duže staze, i razlika se primećuje već posle par nedelja korišćenja. Zbog svega toga (iako ima jednu manu – cenu) preporučujem da je probate ukoliko imate priliku, jer mislim da bi mogla da odgovara apsolutno svima.

clinique-all-about-eyes-03

 

 Da li ste probali neki od ovih proizvoda? Kakvi su vaši utisci?

 

*Neki od proizvoda prikazanih u ovom postu poslati su mi od strane proizvođača/uvoznika/PR, ali ta činjenica ni na koji način ne utiče na moje mišljenje o proizvodu koje je, kao i uvek, potpuno iskreno. Više informacija ovde.

Komentari

comments

14 Responses

  1. Avatar
    Mikka MB

    Dijelimo oduševljenje o oba ova proizvoda, imamo identične dojmove, probleme sa suhim okoloočnim područjem, a skoro pa i iste godine (samo malo zaostajem za tobom). Što više reći 🙂 …jesi probala možda Rich verziju, ona mi je sljedeća na popisu.

    Reply
  2. Avatar
    SuperNova

    Ta krema je jedna od onih na listi: zelim jednog lepog dana cu i to kupiti. Skroz mi zvuci kao odgovarajuca za mene, ali cena joj je stvarno malo jaca. Ja npr za naduvene jutarnje podocnjake koje imam od kad sam se rodila trenutno koristim lierac dioptikeg. Njemu je cena malo manje od 2000 i zaista bas brzo splasnu jutarnje buhtlice. Cak mi je ok da i samo njega nanesem jer nemam suvo okoloocno podrucje pa mi je i on sam dovoljan.

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      Baš ću da pogledam Lierac, nisam znala za tu kremu. Meni je za dan najvažnije to nešto protiv naduvenih podočnjaka u poslednje vreme, tako da mi baš znači tvoja preporuka 🙂

      Reply
  3. Avatar
    Tijana

    Zvuci primamljivo, ali ipak mi nije dovoljno fascinirajuca da bih je stavila na wl. Kao sto znas ja sa svojih malo godina ne zahtevam ekstremnu okoloocnu negu, ali hidratacija je svakako potrebna, a Dhalia okoloocna krema mi to sasvim dobro radi. 🙂

    Reply
  4. Avatar
    Šminka je ljubav

    I meni je ta krema jedna od dražih, pogotovo za dan, a serum zvuči dobro.

    Reply
  5. Avatar
    Dear Skin

    AAE kremu u rich verziji sam kupila nebrojeno puta. I ova mi je super, no malo prelagana za moje jako suho područje. Serum mi je na wl jako, jako dugo..

    Reply
  6. Avatar
    bamby

    meni je All about eyes cream, jedna od najboljh za ocnu regiju koje sam probala, u tom rangu cak za divno cudo ima jako sican efekat jeste olay ili olaz eye creamserum, samo u nemackoj dostupna. Ona mi je za nijansu masnija, ali efekat je potpuno isti

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.