Do sada sam isprobala nekoliko BB krema različitih brendova: Clinique i Estee Lauder, Garnier, Nivea, a poslednja koju sam imala priliku da probam je Diorova Diorskin Nude BB krema.

Po rečima proizvođača, ova bb krema je kombinacija snova: nega kože i šminka u jednoj tubici, nova generacija proizvoda koja poboljšava ten, lagane teksture koja se topi pod prstima a obogaćena je prirodnim organskim sastojcima i savršeno se prilagođava svakom tenu prikrivajući nedostatke.

diorskin-nude-bb-krema-002

Šta tražim od BB kreme

  • slabije prekrivanje koje može da se nadogradi
  • lako nanošenje
  • bez osećaja težine na licu
  • polumat finiš
  • zaštitini faktor
  • da je pogodna za masnu t-zonu
  • da ne ističe suvlje delove lica
  • da traje bar 7-8 sati

diorskin-nude-bb-krema-008

Pakovanje

Diorskin Nude BB krema je upakovana u plastičnu tubicu u kojoj ima 30ml proizvoda, sa metalnom pumpicom sa poklopcem. Iako plastično, pakovanje deluje fino čemu pumpica svakako doprinosi, a iako volim kad je high-end proizvod “luksuznije” upakovon, jednostavnosti uvek dajem prednost, plus što je ovo savršeno praktično za poneti u neseseru, kako za putovanja, tako i za sitnije popravke tokom dana.

Nijanse

Proizvodi se u 4 nijanse, ali mislim da su kod nas dostupne prve 3: 01 Light, 02 Fair i 03 Medium. Moja je u nijansi broj 2, i iako u tubici i na swatch-u deluje tamnija od moje boje kože, savršeno mi se stapa s tenom, dok mi se čini da je 01 idealna nijansa za one veoma svetlog tena. Mana ove bb kreme je što za pola nijanse oksidira (potamni) na koži tokom dana, ali pošto se odlično stapa s tenom ovo je jedva primetno.

Tekstura, nanošenje, prekrivanje

Tekstura je stvarno fina, prosečne gustine, i topi se pod prstima i na licu, što omogućava savršeno lako i brzo nanošenje, kako prstima, tako i četkom ili sunđerčićem. Meni je najbrže i najlakše da je nanesem prstima, mada ukoliko želite jače prekrivanje, četka je bolji izbor.

Diorskin Nude krema ima lagano do srednje prekrivanje, i osuševljava me što može bez problema da se nadogradi na srednje, bez čekanja da se prethodni sloj potpuno osuši. Prilikom nanošenja u slojevima (probala sam najviše sa 3 vrlo tanka sloja, ali najčešće za svakodnevnu šminku koristim samo 1) ne ostavlja tragove, fleke niti bilo šta slično.

Dobro prekriva manje nesavršenosti na licu, svetlije flekice i manje bubuljice, za jače izražene neparvilnosti korektor je neophodan.

Izgled i trajanje na licu

Iako fino prekriva, na licu je neveroatno lagana i skoro neprimetna. Posle dužeg vremena na licu ne nestaje na ružan način, ne skuplja se na delovima lica iako mi t-zona prosija, iako mi se lice oznoji i slično, i dalje izgleda prirodno i na takav način i “silazi” s lica.

Izgled koji daje po nanošenju je polumat, meni savršen, ni previše matiran a ni previše sjajan i živahan, lice deluje odmorno i sveže, puder nije očigledan, a kada su dani bili hladniji nisam čak ni imala potrebe da ga setujem puderom u kamenu/prahu, i takav bi bez prosijavanja t-zone izdržao i 5-6 sati, što je za moju kombinovanu kožu super.

Sada kada su dani mnooogo topliji, svakako ga po nanošenju setujem kamenim/prah puderom, i mirna sam neka 4 sata, posle čega moram ponovo da ga matiram što retko uradim, ali povremeno upijem višak masnoće maramicom (možda dva puta tokom dana), i takav sasvim fino izgleda na licu posle kompletnog radnog dana.

Kome će odgovarati

Najviše onima sa normalnom i kombinovanom kožom. Moram da priznam da mi pomalo istakne delove lica koji su suvlji, ukoliko pre ove bb kreme zaboravim na te delove da nanesem neku hidrirajuću kremu ili serum ispod, pa mislim da ne bi odgovarao onima sa suvom kožom, kao ni onima koji imaju previše masnu.

Poredjenje sa drugim puderima/bb kremama

U odnosu na Garnier bb kremu Diorskin Nude duže ostaje na licu, nežnija je za kožu, daje nekako lepši, zaglađeniji izgled i manje je očigledna na licu, a slično važi i za Nivea bb kremu, s tim što se od nje mnogo lakše i nanosi, i bolje prekriva. Vrlo je slična Clinique BB kremi, osim teksture koja je kod Diorskin manje gusta i lakša za nanošenje, ali nisam sigurna da bih mogla da odlučim koja mi je od njih bolja, zaista su vrlo slične po karakteristikama… možda Dior ipak za nijansu lepše izgleda na mom licu.

Gde kupiti, cena

Ima je u boljim parfimerijama, a ja sam moju kupila u Sephori i platila oko 4800 dinara, i ne dopada mi se to što se, iako ima 30ml što je prosečna količina za puder, jako brzo troši – meni je uz skoro svakodnevno korišćenje trajala nekih mesec i po dana, i imam je još sasvim malo. Ne znam šta je tome razlog, možda to što su mi za lice potrebne 2 pune pumpice (možda se nekako više upija u kožu od klasičnih pudera, nisam sigurna), a možda i nešto drugo, uglavnom, mislim da bi bilo ok da potraje bar dva meseca, posebno kad u vidu imamo cenu, a sad kad razmišljam, retko koji sam puder potrošila do kraja a i kad jesam u pitanju su obično meseci i meseci korišćenja – pa sad ne mogu da ocenim da li mi se ova previše svidela pa sam je koristila previše, ili je prosto nekako više “trošiva” od ostalih.

diorskin-nude-bb-krema-007 diorskin-nude-bb-krema-006 diorskin-nude-bb-krema-005

Sastav

diorskin-nude-bb-krema-003

Swatch

U pitanju je nijansa 02, toplijeg je podtona i nešto tamnija od moje boje lica, ali se odlično razmazuje i prilagođava boji kože. Mom licu daje skoro neprimetan, za pola nijanse tamniji ton pri čemu se razlika između lica i vrata uopšte ne primećuje, a ono ipak sa ovom bb kremom izgleda lepše i svežije. Iako nije ovako narandžasta kao na slici (a pokušaću da je uhvatim ponovo, ovog dana mi očigledno nije išlo), nijansa 02 je definitivno toplog podtona.

diorskin-nude-bb-krema-009

Pozitivne strane

  • solidno prekrivanje (nadograđivanjem)
  • odličan izgled kože
  • lako nanošenje
  • solidna kontrola t-zone

Negativne strane

  • odnos cene i brzine kojom se troši
  • pomalo oksidira
  • mali broj nijansi
  • nizak zaštitni faktor (10)

Sve u svemu, ova bb krema, iako više ima karakteristike pudera, jako lepo izgleda na licu, zgodna je i jednostavna za nanošenje, i prava je stvar za prolećnu dnevnu šminku – čak nekoliko ljudi me je pitalo da li i šta imam na licu, tako da sa njom ono definitivno izgleda svežije i lepše, ten ujednačeniji a sitne nepravilnosti su prekrivene. Najveće mane su po meni to što mi se brzo troši, ostale su mi manje bitne i ne previše primetne, a iako bih volela da ima veći faktor zaštite od sunca ni 10 mi ne smeta mnogo jer zaštitu svakako nanosim pre pudera otkad su nastupili ovi sunčani dani.

Da li ste probali ili koristite ovu BB kremu, i ako jeste, kakvi su vaši utisci?

Ako ne, da li i koje bb kreme koristite (ili ste koristili)?

 

Komentari

comments

15 Responses

  1. Avatar
    Mirna

    Ja se dvoumim oko BB kreme i Nude pudera. Ne znam koji bi odabrala, ali svakako da jedan hoću.

    Reply
  2. Avatar
    tina

    bas sam jučer gledala lisu kad je radila jedan tutorial a za podlogu je imala ovu bb kremu. ja imam od LRP i uopće mi nije loša.

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      nisam jos isprobala LRP ali sam ovu skoro potrosila, pa cu svakako pogledati i nju kad budem razmisljala o sledecem puderu/bb kremi 🙂

      Reply
  3. Avatar
    Audrey

    Presrecna sam sto sam uspela kod Vas da procitam recenziju o ovom proizvodu, znajuci da imam nameru da ga kupim, a kod Vas to uvek bude predstavljeno verodostojno i kao i uvek, veoma pomocno. Moja iskustva sa BB kremama za sad su bila vezana za La Roche-Posay i Origins A Perfect World. Blagu prednost dajem Originsu, zato sto vise odgovara mojoj, normalnoj do kombinovanoj kozi, mnogo duze ostaje na kozi i daje mi taman finu moc prikrivanje, udeo White tea kao sastojka koji pomaze u neutralisanju slobodnih radikala i plus je taj sto imate izbor u 6 nijansi. A i inace, obozavam sve mirise kod Originsa 🙂 Imam jedno pitanje za Vas. Da li planirate neku recenziju o Les Beiges de CHANEL Healthy Glow Sheer Powder? I uopste da li za sad imate neke savete ili informacije vezane za isti?

    Hvala unapred i pozdrav

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      hvala na iscrpnom komentaru 🙂
      nisam probala les beiges puder, ali ako budem imala priliku obavezno cu pisati o njemu, pozdrav 🙂

      Reply
  4. Avatar
    Bjutiholicarka

    Hej,
    bas si me preduhitrila. I ja sam ovih dana u pretraživanju BB krema i isprobavanju raznih. I tako sam baš danas, otišla do Sephore da vidim Clarins BB cream za koju mi se na fotografijama ucinilo da ima svetle nijanse. ali ne….ipak nisu dovoljno svetle. i onda u razgovoru sa prodavačicom ona spomene Diorskin Nude, a ja da sam Bloger i tako dobih uzorke 🙂 pa cu probati.

    Ovo sto kazes da nije bas za suvu kožu me baš ne raduje, jer sam očekivala da će mi prijati. Nekako od Diora uvek to očekujem, haha 🙂

    No, pitala sam prodavaciu, ali ona nije znala da mi kaže, da li je hemijski ili fizički zaštitni faktor u njoj. Da li možda ti znaš?

    Veliki poz
    Marijana

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      citam za clarins da su tamne uzivo ali da se odlicno razmazu na licu, i da je njihova bb bas dobra, mozda cu nju sledecu… ne znam kakav je faktor, nazalost 🙁

      Reply
  5. Avatar
    Dear Skin

    Probala sam dva testera ove BB kreme, moram priznati da me nije oduševila.
    Na meni brzo nestaje s lica a i prenizak spf za mene 🙁

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      Zao mi je sto ti ne odgovara …. spf jeste nizak, ali ja svakako ispod stavljam kremu, pa zato to i nisam uzela kao manu ovoj kremici 🙂

      Reply
  6. Avatar
    Miss Ivy

    Ja sam ipak oduševljena Clinique BB kremom ,savršeno prekriva sve nedostatke i lagane teksture ,poseduje spf 30 ,pravi se u kolicini od 40ml i u tri nijanse.Ja koristim 2 iako sam svetlije puti ,daje mi licu zdrav izgled .Diorova BB krema je malo skuplja u odnosu na Clinique BB kremu,međutim po mom mišljenu ipak Clinique BB krema ima bolje karakteristike.

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      i ja volim clinique, i takodje imam br. 2, a kod nas obe kostaju isto sada. meni su stvarno obe pri vrhu, i jako mi je tesko da se odlucim, ali mi mozda dior daje malcice lepsi izgled lica, nekako mi bolje prekrije pore, tako nesto…

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.