Fotografije ovog laka i karmina stoje već mesecima u mračnim dubinama mog računara, a kako sam malo virnula u vaše odgovore na pitanja u vezi bloga koje sam postavila u okviru Crabtree&Evelyn giveaway-a (ako se još niste prijavili, okušajte sreću, što važi i za Estee Lauder četke za šminkanje giveaway koji i dalje traje), saznala sam da je jedna od glavnih zamerki meni tj. ovom blogu to što ne pišem češće, pa sam odlučila da se u vezi toga potrudim.

 

Aura je domaća kozmetička marka, i moram da priznam da nisam isprobala mnogo njihovih proizvoda, ali ne umem da dam neki tačan odgovor na pitanje zašto je to tako. Cene su im pristupačne, negde između Essence-a i Maybelinne-a koliko sam uspela da procenim, a videla sam i da povremeno pripremaju sezonske kolekcije, kao i da često dodaju nove proizvode svom asortimanu što je sve zajedno vrlo pohvalno, posebno ako imamo u vidu da je domaći proizvođač u pitanju.

 

Aura Nail Beauty 701 Ikona

 

 

 

Ono što sam probala i čime sam bila zadovoljna su mali karmini u roze pakovanju, kao i lakovi iz svih njihovih kolekcija (standardni – kao ovaj iz današnjeg posta, vip – u malim četvtastim, inches – u velikim bočicama koje me oblikom podsećaju na opi, i onim mini okruglastim she bunny lakićima).

Drago mi je što imaju zaista ponešto od boja za svaku lakoholičarku i pratiteljku trendova, mada moram da priznam da mene njihovi lakovi do sada nisu bacili u nesvest – ili bar oni koje sam probala, možda po jedan iz svake kolekcije. Najkvalitetniji mi se čine oni iz Inches kolekcije, kako po teksturi tako i po trajanju na noktima, dok je ovaj koji vam danas pokazujem prosečan, ali je nijansa ta koja me je oduševila.

 

 

 

Nešto je između crvene i pink, i ima sitni rozikasti šimerna noktima izgleda odlično, formula mu je takođe dobra – nanosim ga u dva sloja, ali mi je trajao svega dva dana dok nije počeo da se guli. Vidim da ove Aura lakove mnogo devojaka hvali, i na blogovima i u komentarima na ovom blogu, pa mislim da ću isprobati još neki od njih, čisto da vidim da li je to trač ili istina 🙂

U svakom slučaju, mislim da kad su ovi lakovi u pitanju zaista nema mesta kritici, pre svega jer su skroz ok a posebno ako uzmemo u obzir cenu (sad ne mogu da se setim koliko su, ali možda negde oko 200 dinara… help, anyone?). Možete ih kupiti u drogerijama i manjim parfimerijama, a na raspolaganju je zaista solidan izbor lepih nijansi.

 

 

 

 

 

 

Aura Lou Lou 701 New Red

 

Lou Lou karmin je iz neke novije serije, jer se ne sećam da sam ih ranijih godina viđala na policama. Tih karmina ima u 5 nijansi, i kako sam se prvo uhatila za ovu i oduševila se, ponadala sam se da su i druge slične teksture, ali su sve osim ove veoma pigmentovane pa tako i drugačije od 701.

 

 

 

Ovo je karmin specifičan po tome što u pakovanju izgleda veoma pigmentovano i intenzivno, ali kad se nanese na usne daje mnogo blažu, i moram da kažem, mnogo lepu boju. U pakovanju, dakle, deluje kao nešto između jarko crvene, pink i koralne (ne znam kako takav miks, ali ja bih tako opisala ovu nijansu), dok je na usnama lepa roziksto-koralna, i može da se nanese u jednom sloju za suptilan, ili u dva-tri sloja za intenzivniji efekat, ali opet ne preteran.

Pored toga, tekstura mu je odlična, sjajan je taman koliko treba, prilično je balzamast i ni najmanje mi ne isušuje usne, a traje na usnama čak 3-4 sata, ponekad i duže, i skida se ravnomerno ostavljajući usne blago obojenim.

 

 

Jedina mana ovog karmina je pakovanje, pa iako razumem da ono ne može da bude konkurentno sa skupljim brendovima zbog veoma povoljne cene karmina (opet ne znam tačno, ali možda oko 200-300 dinara), mogli su bar malo više da se potrude – njihove druge serije karmina iako isto koštaju imaju neuporedivo kvalitetnije pakovanje, dok je ovo previše plastično, loše urađeno i izgleda baš onako kakva mu je cena – jeftino.

Sve u svemu – zaista mogu samo da ga preporučim jer po toj ceni ćete teško naći dobar karmin koji ima dovoljno pigmenta a ne isušuje usne, več ih neguje.

Za druge nijanse ne znam (čine mi se iste kao klasični Aura karmini – jake i veoma pigmentovane), ali ovo je boja za koju mislim da bi svako mogao da je iznese – brinete, crnke i plavuše, oni sa hladnim ili toplim podtonom, oni koji vole jarke boje podjednako kao i oni koji ih se malo plaše.

Cena je baš pristupačna pa mislim da nećete pogrešiti ako odlučite da ga isprobate 🙂

 

 

 

 

 

Vaši utisci o ovim proizvodima ako ste ih probali, i uopšte o Aura kozmetici?

Imate li preporuku za neki njihov proizvod, da li vam se i šta od njih dopada?

Komentari

comments

24 Responses

  1. Avatar
    AnyRainbow

    Imam samo par crvenih lakica i koristim ih za nail art. 😀 Ne znam zasto ali ne volim crveno na noktima. 😛 Karmin je jako lepe boje i lepo izgleda na usnama. Ipak ja nista tako jarko ne bih nosila. 😀 :3

    Reply
  2. Avatar
    My Perfect Lounge

    Kupujmo domace :))
    Aura NB On the edge- boja petroleja za srebrnim i zlatnim shimmerom
    7th heaven – duboka ljubicasta
    Way of life – cudna ljubicasto-srebrna (moja omiljena)
    Flamenco – narandzasto-crvena sa zlatnim shimmerom
    Ne mogu da pricam o dugotrajnosti posto ja lak menjam svaki treci dan 🙂
    Satin extreme karmin u nijansi sweet pie mi je omiljena prljavo roze nijansa (i jedn od omiljenih karmina zadnjih 6 meseci)

    Reply
  3. Avatar
    Aurora

    Ajoj, obožavam ove crvenkasto-nedefinisane nijanse ruževa! Moram sutra u Lilly 😀 Ja imam par lakića njihovih, i onako, prosečni su mi, mada iz ove kolekcije nemam ni jedan, imam neke iz VIPa, She Bunny i one minijaturne skroz 🙂

    Reply
  4. Avatar
    Pirinco

    Kupih nude She Bunny u nuzdi. Muka ziva nalakirati se, niti videh tanje cetkice niti redje pigmentacije.

    Vizuelni identite ovog brenda me odbija, pretenciozan je a jeftin. Ali verujem da ima finih proizvoda kada ovako dugo opstaju, te im zelim sve najbolje u daljem radu! 🙂

    Reply
  5. Avatar
    MARIJA

    Koristim uglavnom kozmetiku srednje klase. Vodeći se parolom: “kupujmo domaće”, kupila sam jednu senku i lak od Aure, svidele su mi se boje. Senka sa bazom nije izdržala ni sat vremena, razlila se, a lak nisam mogla da dočekam da se osuši. Završili su u kanti za smeće, tako da sam ja bacila 500-600 din. Trudim se da nemam predrasuda prema jeftinoj kozmetici i sigurno da se može naći i ponešto zadovoljavajućeg kvaliteta, ali ću ja ipak da se držim proverenih proizvođača.

    Reply
  6. Avatar
    Radmila

    Aura eyeliner br 73(crni)i 82(ljubičasti),dobri,ne ocrtavaju se,zadovoljna sam.
    Lakovi long lasting br 219,boja nekako roza-koralna sa šimerom,malo je ređi ali u dva sloja dobar naročito na taman ten,i lak br 229,boja trula višnja,nisam baš zadovoljna gustinom,treba minimum dva sloja,nije ni dugotrajan koliko bih želela.Moram da napomen da su lakovi stari,pakovani u okrugle flašice sa okruglim čepom,ne znam da li se još uvek proizvode u toj ambalaži.
    Ruž (mini,roza pakovanje)br 72,odličan ,baš sam prezadovoljna,boja je neka nude-roza,inače ne koristim ruževe,eventualno sjaj ili labelo ali me je ova boja oduševila.

    Reply
  7. Avatar
    Jelena :)

    Svidja mi se jako boja ruza 🙂 uglavnom zaobilazim aurin stand,a isto nemam odgovor zasto 🙂 imala sam priliku da isprobam njihove senke i mogu reci da su izuzetno pigmentovane 🙂

    Reply
  8. Avatar
    hermetic

    Divan je ruz, tamo na onim svetlima mi je delovao mnogo crvenije po se nisam usudjivala da ga probam, posle ove recenzije mozda se ipak odlucim. Inace od mene preporuka za novu nijansu iz linije ruzeva Satin Finish, br 915 savrsena crveno malinasta, tekstura isto predivna, lagana kao balsam, slicna kao i kod onih mini ruzeva.
    Meni su svi lakovi jako dobri, u zavisnosti od nijanse ali vrlo cesto stoje i po 3-4 dana, a i imaju interesantne bojice u poslednje vreme, uvek me neki privuce 😉

    Reply
  9. Avatar
    Marija Srndovic

    Veliki sam ljubitelj Aurinih lakova! Nemam neku veliku kolekciju, ali od onoga što imam više od 2/3 su njihovi proizvodi. Više volim običnu nego VIP kolekciju, VIP mi se mnogo brže iskrza na noktima (iako bi trebalo da bude baš obrnuto). Za brzi, uredan a prefinjen nude izgled najviše volim nijansu 507, “Mise en scene” koja ima zlatasti odsjaj.
    Imam i jednu njihovu sivu mono-senku (yet again, jedan od mojih omiljenih proizvoda), nano-ruž nijanse Bombay (nabavljen posle predstavljanja na ovom blogu 🙂 i jedan tečni ruž koji mnogo čudno miriše, ali čiju boju mnogo volim (br. 152)
    Najčudniji izlet sa Aurom sam imala prilikom kupovine kompaktnog pudera – isprobavala sam dve nijanse, na licu, sa sve izlaženjem napolje da vidim koja mi više odgovara. Odlučila sam se za tamniju (ranije sam uglavnom kupovala najsvetlije što se može naći, bez isprobavanja), ali puder koji sam donela kući kao da nije bio isti koji sam probala, iako sam više puta proveravala šifru x-) Ako ga nanesem pufnom izgledam jezivo, toliko je velika razlika u odnosu na vrat… nanosim ga četkom i onda je ok, da mi samo malo boje, i neće biti tako loše kad malo pocrnim – nije potpuno propala investicija, ali u suštini nisam oduševljena.
    Sve u svemu, njihove proizvode baš volim zato što su vrlo pristupačni, pristojnog kvaliteta (naročito u odnosu na cenu), a uz to i “naši” 🙂 A ovaj ruž mi je sledeći na tapetu!

    Reply
  10. Avatar
    Cat-D-Wine

    Aura Nail Beauty 703 Russian Red – nikad u zivotu nisam imala bolji crveni lak (mozda njihov 702 Tomato red, ali posto su nijanse gotovo identicne, dodje mu na isto). Bez “nadlaka” u jednom sloju izdrzi po 3-4 dana a sa bazom i nadlakom svih 7!

    Nesto sam prosecno zadovoljna istom Nail Beauty kolekcijom ali u Perfect Matt varijanti (609 Think In Pink) – 2 dana bez krzanja i to je to. Malo teze se razmazuje i ostavlja tragove cetkice ako se ne nanese u debljem sloju, a to me bas, bas nervira!

    Oni mini lakovi su kategorije jednodnevnih i kupujem ih samo zbog boje (neodoljiva koralna br.25). Ne svidja mi se njihova(ne)trajnost i sto se lose razmazuju.

    Nekom prilikom sam kupila dvobojnu senku iz Music kolekcije (roze sa braon krugom u sredini). Svidela mi se kombinacija i to je jedino sto me povuklo da je kupim, ali sem toga i slatkog pakovanja, senka je cist promasaj. Toliko je slabo pigmentovana da ta roze boja na kapcima (kad se bas nanese u debljem sloju, da bi se videla) izgleda jedva belo!!! Ona braon uz nju je isto nesto anemicno nedefinisana pa cak ne mogu ni da je koristim za lagano sencenje. Zao mi je da je bacim, a stvarno ne znam sta bih sa njom… 🙁

    Reply
  11. Avatar
    Lola

    jednom davno sam naisla na aurin lak sa likrom!? neke roze boje i bio je predivan,ali bocica je bila premala,tako da je izasao za pet mazanja..;)kasnije nisam naisla na aurine proizvode…

    Reply
  12. Avatar
    justprettynails

    Meni su njihovi nano ruzevi fantasticni 🙂 Zao mi je sto ih nema u normalnom pakovanju.
    A lakovi, pa ja sam prilicno zadovoljna. Kome trebaju neke klasicnije boje moze kod njih da nadje. Svi su mi odlicne trajnosti, mada koristim tc pa uzmite s rezervom. Mislim da inches 315 treba da ima svako, nema kome se ne dopada ta boja. I cini mi se kako ih vise gustiram, da su zaista inches ponajbolji.

    Reply
  13. Avatar
    theReviewélla

    Iskreno, dugo sam sumnjala u sam kvalitet Aura kozmetike. Nekako mi je uvek izgledalo kao da se ‘previse trude’, kao da je sama kolekcija losa, pa to pokusavaju da zamaskiraju nekim ‘pro’ pakovanjima itd. I prevarila sam se, sto mi je zapravo i drago. 🙂 U Lilly-ju sam kupila ‘Brilliant shine’ sjaj u nijansi ‘Beige Pink 088’ i odusevila se! Nisam ljubitelj sjajeva, uvek se previse lepe i ogavni su, a ovo je kao tecni ruz. Malo se lepi, to jeste, ali traje oko 3 sata i ujednaceno nestaje. Sve u svemu, toplo preporucujem. 🙂
    xoxo

    Reply
  14. Avatar
    Maja

    Aura sjaj iz linije Brilliant shine “Raspberry Kissed 094” – odličan! Nisam ljubitelj njihove šminke,a sjajeve generalno ne volim, ali ovaj me je oduševio. Boja je prelepa, ciklama-crvena, slična kao ovaj Lou Lou ruž, ali malo smirenija nijansa, intezivniji je na usnama, kao tečni ruž je (zato sam ga i kupila) i dosta dugo ostaje na usnama, a pritom se ne razmazuje. Ima ga dosta u tubi, može se namazati jedan sloj za suptilniju boju i dva za boju kao iz bočice. Preporuka za one koji vole jače boje na usnama, a i za one koji bi da probaju neku takvu nijansu, a ne bi da neonski dreče 😉

    Reply
  15. Avatar
    Zubotehnicarka

    Imam dva Aura nano ruza i oba cesto koristim.lepe boje,postojani,hidratantni a tako prakticni. Staju i u najmanjoj torbici. Od lakova probala samo iz Bunny kolekcije, neki indigo plavi. Prelep ali mnogo mala cetkica, bocica(5ml) i iskrza se za jedan dan(!?)

    Reply
  16. Avatar
    cicuš

    Imam i ja u svojoj kolekciji nekoliko Aurinih ruževa.Naravno da sam odjurila i po ruž New Red 701 iz Lou Lou kolekcije…Imam još jedan ruž iz Lou Lou kolekcije a to je Cherie 704, divna tzv.bojs mesa pored koji je odličan za one sa svetlijim tenom, jer ne izgledam kao da sam pre tri dana umrla. Mislim da je kao i New Red 701 mogu da ga nose svi bez obzira na ten. Od Nano ruževa imam samo Amsterdam 77 i jedina mi ta roza nijansa odgovara, ostale boje su mi nekako krečaste, iako je sam ruž veoma hidrantan. Takođe bih pohvalila i sjaj Brilliant Shine u boji Beige Pink 088. Imam joši dva ruža iz kolekcije Sparkling Delight koje nema više u ponudi, nažalost. To su 510 Batty Boop divna crveno narandžasta sa šljokicama i Hot Kiss malina crvena sa šljokicama. Šteta što su ih povukli, jer su prilično postojani i ne isušuju usne a i boje u ponudi su bile veoma nosive. Senke za oči, puderi i rumenila me nešto ne mame da ih isprobam, i ponekad kupim i neke od onih malih lakova za nokte. Uglavnom, sa ovim što sam isprobala sam baš zadovoljna.

    Reply
  17. Avatar
    sonja

    imam par pitanja…kada pises o postojanosti aura ruza od 3/4 sata , da li pritom mislis i na to da traje bez obzira da li si pusac-jer meni cigareta skida redovno svaki karmin..i da li uzimas u obyir da pijes neku tecnost itd…? ja sam posle citanja ovog priloga odmah kupila (nova sam ovde) lou lou ferrari red 700 i cini mi se da je dosta pigmentovan, hidrira itd., ali ostavlja toliko jak trag na svemu sto dodirujem usnama da nisam uopste sigurna da moze da mi traje par sati…sve u svemu jos jedan karmin vise…cak i sa podlogom sve isto…lakovi im nisu tako losi u odnosu na cenu i u odnosu na dosta kvalitenije lakove koje inace koristim-Sephora,Inglot itd.

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      pa kad pijem, jedem i pušim, to najčešće skraćuje trajanje bilo kog ruža na usnama, tako da…. jedini koji ne ostavljaju tragove su oni baš baš dugotrajni, poput mf lipfinity, ali oni mi zacementiraju usne a taj osećaj baš i ne volim, tako da još uvek tražim neki super postojan koji daje normalan osećaj na usnama a n skida se lako…

      Reply
  18. Avatar
    ANA

    Auruna farba velvet ton najbolje izvlaci pepeljasti ton kose,sto me je zacudilo.Sve pohvale.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.