Dr Colić Beauty Therapy je linija kozmetike za negu kože osmišljena od strane Bolnice za estetsku hirurgiju Colić, koja je nastala posle brojnih pitanja pacijenata za savet u vezi nege kože pre i posle tretmana. Dr Colić naglašavaju da im je izbor najboljih kozmetički aktivnih supstanci za postizanje željenog efekta omogućilo savremeno praćenje trendova u oblasti fitofarmacije, a primena najnovijih tehnologija izrade i pažljivo biranih podloga garantuje kvalitet samih proizvoda, koji  u sastavu ne sadrže parabene.

Danas vam predstavljam nekoliko proizvoda koje sam koristila: dnevnu i noćnu kremu, antirid, i maske za lice u nekoliko varijanti.

_MG_1738

dr-colic-1

dr-colic-2

Dr Colić Beauty Therapy dnevna nega sa hijaluronskom kiselinom je upakovana, kao i ostale kreme koje vam predstavljam u ovom postu, u staklenu teglicu minimalističkog dizajna, što mi se dopada (ako su kreme već u teglicama onda volim da budu staklene, to mi je nekako lepše i pakovanje automatski deluje kvalitetnije).

U pitanju je krema prilično lagane tekture, nemasna je i fino se razmazuje. Ima prijatan i blag miris, koji je prilično intenzivan dok se nanosi, što može da zasmeta onima koji ne vole mnogo mirišljave preparate za negu lica, ali se na koži oseti svega nekoliko minuta posle čega isparava . U moju kombinovanu kožu ova krema se upija za nekih desetak minuta, zbog čega mislim da bi za korišćenje tokom dana ipak bila bolja onima koji imaju normalnu ili čak suvu kožu. Njima bi mogla da bude dobra i kao podloga za šminku, dok meni baš i nije, jer joj je potrebno nešto više vremena da je koža upije, a ja ispod pudera volim da imam serum ili izrazito laganu kremu u obliku gela koja se  upija trenutno.

Sve u svemu, ovo je jedna fina i prijatna krema koja odlično hidrira kožu i čini je mekom i elastičnom, a kod mene je upotrebu našla u noćnoj rutini jer mi je za dan previše bogata. Iako sadrži hijaluron (na trećem mestu u sastavu), ne bih je nazvala klasičnom anti-age kremom, već mislim da se može koristiti i za kožu sa prvim znacima starenja. Isto tako, mislim da bi bila dobra i za zreliju kožu za upotrebu tokom dana, jer je takva koža često suva i nedostaje joj elastičnosti, pa mislim da bi ova kremica mogla uspešno da reši takve probleme.

Što se nekih vidljivih efekata tiče, tokom nekoliko nedelja korišćenja ih nisam primetila u smislu ispeglanih bora ili tako nečega, ali je koža fina i hidrirana odmah po nanošenju a lice izgleda svežije i jedrije, što je i neko moje očekivanje od krema poput ove, tako da mogu da kažem da sam vrlo zadovoljna.

dr-colic-3 dr-colic-4

dr-colic-6

Dr Colić Sensitive noćna nega sa hijaluronskom kiselinom je, očekivano, bogatije teksture od prethodne, i možda čak mogu da kažem masnije: ne u smislu da mi zamasti lice ili da se ujutru probudim previše sjajna, ali je ipak previše hranljiva za moju kombinovanu kožu, zbog čega sam sigurna da bi onima sa suvom kožom bila odlična. I ova krema ima prijatan miris koji ne ostaje na koži dugo, fino se razmazuje, odlično hidrira lice i ujutru je koža zaista meka i nahranjena.

Iako mi se dešava da mi od krema koje su ovakve bogatije teksture izađe poneka bubuljica, sa ovom se to nije desilo, ali sam je ipak prosledila sestri koja ima prilično suvu kožu (i kojoj inače prosleđujem sve kreme koje su za moju kožu malo teže) i njoj savršeno odgovara.

U sastavu noćne kreme se nalaze jojobino i arganovo ulje, što ide u prilog činjenici da je namenjena suvoj i dehidriranoj koži, a sadrži i hijaluron, što je sve zajedno odlično za zrelu kožu kojoj nedostaje vlage i sjaja.

dr-colic-5
dr-colic-7 dr-colic-8 dr-colic-9

Dr Colić Beauty Therapy Antirid nega je krema namenjena predelu oko očiju. Veoma je lagane teksture, lepo se razmazuje i brzo upija, što je čini odličnom podlogom za šminkanje – meni je kao takva savršena za dan i za svakodnevno korišćenje pre nanošenja korektora koji inače umeju da mi isuše taj inače osetljivi i dehidrirani deo lica.

Za noćnu negu je za tu moju suvu kožu oko očiju previše lagana, pa radije pribegavam nekim hranljivijim okoloočnim kremama, ali bi bila idealna za one koji su mlađi, koji tek primećuju prve borice oko očiju, pa čak i za one koji ih još uvek nemaju, ali žele hidrataciju tog područja. I antirid nega sadrži biljna ulja kao što su ulje jojojbe i koštica grožđa, ali ni najmanje nije masna – sve u svemu, jedna odlična krema za negu područja oko očiju koje nije previše isušeno.

dr-colic-10 dr-colic-11 dr-colic-12

Dr Colić Beauty Therapy maske za lice su u obliku tzv. sheet maski: napravljene su od materijala koji podseća na vlažne maramice, a natopljene su raznim sastojcima koji deluju na kožu.

Od mnogobrojnih Dr. Colić maski u ponudi, isprobala sam nekoliko: maska sa biljnim proteinima je namenjena zatezanju kože koja gubi elastičnost, pomoću biljnih aminokiselina koje su slične onima koje naša koža proizvodi, maska aloe vera umiruje osetljivu kožu, deluje antialergijski i ublažava iritacije pritom intenzivno hidrirajući, a maska sa semenom crnog grožđa namenjena zreloj koži, izvor je antioksidanasa koji ublažavaju bore i čine kožu glatkom i elastičnom.

Ove maske se drže na licu 20 minuta, a kako su veoma natopljene, ostatak se može rasporediti po vratu, dekolteu, rukama i pustiti da se upije, jer posle njih umivanje nije neophodno.

Odlično hrane i osvežavaju kožu, i zgodne su za prilike kada želite da malo razveselite svoju kožu, da je počastite, posebno u situacijama kada je iritirana, isušena ili izmučena na bilo koji način.

dr-colic-14

Dr Colić proizvodi se mogu kupiti u apotekama i drogerijama, cene su oko 1800 rsd za dnevnu kremu, oko 2000 za noćnu, oko 1500 rsd za antirid, a cene maski se razlikuju i često su na popustima, pa se mogu i naći za oko 300 rsd.

Informacije o ovoj liniji kozmetike možete videti na Dr Colić sajtu, a na njihovoj Facebook strani možete pratiti novosti i informacije kako za proizvode Beauty Therapy, tako i o samoj klinici.

Da li ste probali nešto od Dr Colić kozmetike? Kakvi su vam utisci?

Dr Colić maske, dnevna i noćna krema i antirid
Cena: maske od 300 rsd, dnevna oko 1800, noćna oko 2000, antirid oko 1500 rsd.
Gde kupiti: Lilly i DM drogerije, apoteke

 

*Proizvodi prikazani u ovom postu poslati su mi od strane proizvođača/uvoznika/PR, ali ta činjenica ni na koji način ne utiče na moje mišljenje o proizvodu koje je, kao i uvek, potpuno iskreno. Više informacija ovde.

Komentari

comments

17 Responses

  1. Avatar
    AnaK

    Koristila sam par dana dnevnu kremu. Mom mešovitom licu, sa prilično masnom T zonom, izuzetno nije prijala. Smatram je ‘najkomedogenijim’ preparatom koji sam ikada probala. 🙁

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      Da, takav je i moj neki utisak, da nije za masnu kožu, a posebno za preko dana… i moja je koža mešovita, mada ne tako masna t-zona poslednjih meseci, pa mi se dopada ali isključivo preko noći, za dan je previše.

      Reply
      • Avatar
        AnaK

        Meni je za par nanošenja toliko napunila pore, da nisam mogla da verujem da je to moguće.

      • Makeup&more
        Makeup&more

        Šteta…ja se ne razumem preterano, ali tečni parafin u sastavu, pa glicerin… to mi miriše na problem o kome pričaš. Meni nisu punile pore, nisu mi izašle ni bubuljice (a desi mi se od tih težih krema) ali noćna mi je baš bila teška, najviše u smislu osećaja na licu, pa sam je samo probala i prosledila.
        Hvala ti na komentarima, baš volim da čujem razna iskustva, nadam se da će se još neko javiti ko je probao 🙂

      • Avatar
        Katarina

        Ja imam antirid, koji mazem oko ociju, usta i na celo (gde postoji opasnost od pojave bora), i dnevnu. Prilicno sam zadovoljna, mada takodje ne vidim rezultate u smislu nestanka sitnih bora i slicno. Ipak, za mene su ovo solidne kreme jer mi nisu teske na licu (imam mesovitu kozu) i dobro mi hidriraju kozu, s obzirom da je ipak zima (kakva-takva). Mozda je antirid malo ipak preslab za oko ociju (35 god). Sta bi onda bilo najadekvatnije za tu regiju?

      • Makeup&more
        Makeup&more

        I meni je antirid slab za noć, dok mi je za dan super. Ja sam večito u potrazi za dobrom kremom za oko očiju, ali sve koje su me oduševile su uglavnom skupe, pa pokušavam da nadjem neku povoljnu zamenu ali mi ne ide… Za te neke godine i suvu kožu, meni je Estee Lauder Global Supreme o kojoj sam skoro pisala odlična, kao i Clinique All About Eyes Rich, Shiseido Benefiance je dobra, a isprobavam i Shiseido Bioperformance ovih dana i baš mi se dopada, možda će mi ona biti sledeća. Od jeftinijih varijanti jedina kojoj se često vratim je Avon Anew Clinical (u pakovanju su krema za oko očiju i gel za kapke).

  2. Avatar
    Vera

    Ja sam koristila sve 3 Dr. Colic kreme oko 2 godine. Zapravo ubrzo sam presla samo na nocnu kremu (i za noc i za dan) jer mi dnevna nije bila dovoljna za moju suvu i uglavnom dehidriranu kozu I antirid kremu.

    Kada su se ove kreme pojavile u prodaji nocna krema nije bila “Sensitive” i bila je savrsena za moje potrebe. Kasnije se pojavila ta “Sensitive” (ocigledno su promenili sastav), nije mi odgovarala i konacno pre nekoliko meseci, kada sam pronasla nesto sto mi odgovara, prestala sam da ih koristim.

    Probacu maske, nisam primetila da ih ima, hvala za informaciju.

    Reply
  3. Avatar
    Marija

    U nekim novinama sam dobila masku na poklon, zemlja porekla NRK. Naravno da je nisam koristila.
    NJihovi proizvodi mi deluju nepouzdano i nemam u planu da ih probam.

    Reply
  4. Avatar
    dani

    Jos jedno veliko ne za ove prizvode.
    Pre dva meseca sam odlucila da probam masku od aloje (i to vece pred put), drzala sam je cak i manje od 20 min, kad sam skinula, imala sam sta da vidim. Obrazi su mi bukvalno otekli! Izgledala sam kao da sam se ugojila 25kg za 5 min, pritom, koza je bila nekako cudno zategnuta, nisam mogla lepo da pomeram usne.
    Zvala sam Hitnu (onaj broj kad ne umirete, a imate neki problem), rekli su mi da ispiram lice kamilicom dok se ocistim lice od enzima iz maske. Zvala sam i kliniku isto vece, ne znam ko se javio, sestra ili doktor, zena mi je u svakom slucaju zbunjeno rekla da ne zna sta da radi, eto da probam da umijem lice. Od tada niakd vise nista od Dr Colica.

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      Uh, pa ne mogu da verujem! Nisam odavno čula da neko ima tako burnu reakciju na kozmetiku, mogu da zamislim kako ti je bilo… Ja sam isprobala ove tri maske iz posta i baš mi se najviše dopala ta od Aloje, delovala mi je još i nekako najblaže u odnosu na ostale dve, ali eto, nikad se ne zna sa sastojcima izgleda…

      Reply
  5. Avatar
    Honey

    Pitala sam vec ali nisi odgovorila, sta mislis o Bozen rukavici za skidanje sminke?

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      Nisam je probala, tako da ne znam… Iskreno, nisam ljubitelj takvog načina skidanja šminke, deluje mi pomalo grubo za kožu, ili bar ne svakodnevno. Takođe, nisam sigurna koliko dobro može da skine šminku… naravno, ovo sve uzmi sa rezervom jer kao što rekoh, nisam isprobala, ali bih se uvek radije odlučila za neki gel-penu za umivanje, micelarnu vodu ili slično.

      Reply
  6. Avatar
    Rose

    A zasto same ne napravite neke maske od onoga sto imate u frizderu? pune su stranice raznih recepata a vi bas nasle da kupujete gotove od nekakvog Dr. koga i ne znate jel i Dr. Makar sta…
    Evo jed..ma evo vise recepata koje su tako jednostavne i za sve tipove koze.

    Maske od pavlake su neverovatno korisne za lice, sem toga idealne su za sve tipove koze. Priustite sebi jednu od ovih hranljivih maski i vasa koza ce vama biti neverovatno zahvalna!

    Maska od pavlake za beljenje koze lica

    1 kasika pavlake
    1 kasika soka od limuna
    Promesajte i nanesite na lice na 20 minuta. Ova maska ce ne samo da hidrira kozu lica vec i da izbeli i posvetli pege.

    Hranljiva maska od pavlake

    1 kasika ovsenih pahuljica
    50 ml toplog mleka
    1 kasika pavlake

    Zalijte ovsene pahuljice mlekom i ostavite da odstoje. Posle pomesajte sa pavlakom i nanesite na cisto lice na 20 minuta. Ova maska ce obogatiti vasu kozu hranljivim sastojcima i uklonice mrtve celije.

    Hidrantna maska od pavlake za suvu kozu lica

    1 kasika pavlake
    1 zumance
    1 kasika ovsenog brasna

    Da biste dobili ovseno brasno, jednostavno sameljite 1,5 kasiku ovsenih pahuljica. Pomesajte sve sastojke i nanesite na cisto lice na 15 minuta. Ova maska poklonice suvoj kozi osecaj svezine, ucini ce kozu mekom i neznom.

    Maska od pavlake za normalnu kozu lica

    1 kasika pavlake
    1 kasika gustina
    2 kasike izrendane jabuke

    Pomesajte sve sastojke i stavite masku na lice na 20 minuta. Ova maska sa jabukom odlicno ce nahraniti vasu kozu lica.

    Savetujem vam da bi bilo dobro da svaku masku prvo isprobate na unutrasnjem delu ruke da vidite jeste li alergicni na pojedino voce ili neli proizvod ( mleko, jaja, kiselinu iz voca ili blo sta drugo iz sastava maske ).

    Uzivajte i budite lepe !

    Reply
  7. Avatar
    Rose

    Evo jos nesto zanimljivo.
    Maska za iscenje lica od miterera i akni

    Limun, jogurt i ovsene pahuljice:
    Pomiješajte dve kašike jogurta sa petnaest grama ovsenih pahuljica i jednom kašikom svežeg soka od limuna. Masku nanesite na zahvaćeno područje i nakon 20 minuta isperite hladnom vodom.

    E, sad, ako znamo kako i zasto nastaju miteseri i akne, onda cemo znati da sama maska nece puno pomoci vec ce trebati dobra ocistiti mrtve celije sa lica ( u Kanadi gde ja zivim i radim ovaj posao, to se zove Microdermabrasion ) no i ovsene pahuljice ce napraviti mali piling. A i dosta je lekovit za kzu.

    Prijatno !

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.