Sećate se kako sam pisala o dolasku Essie lakova u Srbiju i prezentaciji istih kojoj sam prisustvovala? Tada sam dobila nekoliko njih i već više od mesec dana ih koristim i volim, pa ću vam danas pokazati tri nijanse koje sam najradije imala na noktima.

essie001

essie004

essie007

Essie Too Too Hot je fenomenalna boja crvene, jarko i prilično drečave crvene, koja je topla i na nekom svetlu čak vuče pomalo i na narandžasto, ili čak koralno. Boja paradajza je nešto najpribližnije njenom opisu, i po meni je odlična za sve prilike, jer je klasična a opet nije obična, jer je baš jarka.

essie012 essie014

essie013

Essie Exotic Liras je takođe crvena, ali hladnija i prilično vuče na pink, tj. ciklamu. I njegova tačna nijansa zavisi od osvetljenja, pa je nekad više crvena a nekad više pink. Ovo je inače jedna od meni omiljenih nijansi kad su lakovi za nokte u pitanju (a i karmine njviše volim u toj nekoj crvenoj boji sa elementima pink).

essie023 essie020      essie017

Essie Bordeaux takođe je jedna od klasičnijih nijansi – u pitanju je bordo, kao što joj samo ime kaže, i meni se dopada jer nije previše tamna (imam dosta ovakvih lakova koji u bočici izgledaju baš kako želim ali su kad se nanesu veoma tamni, skoro crni). Meni je ovo prava elegantna vamp boja, ali je jedina od ove tri koja se nešto teže nanosi (2-3 sloja).

essie025 essie027 essie028

Ranije sam imala nekoliko nijansi Essie lakova u salonskoj varijanti, i nisu mi sve bile podjednako dobre, pa sam se prijatno iznenadila kad sam počela da koristim ove lakove namenjene prodaji u drogerijama. Ono što me je najviše obradovalo je široka četkica, koja u samo jednom potezu nanosi lak, što meni savršeno odgovara, iako, sa druge strane, nisam sigurna koliko će moći precizna da bude onima koji imaju uže/manje nokte od mene. U svakom slučaju za mene je pun pogodak, i ovo su lakovi za koje se najčešće hvatam kada sam u žurbi. Osim četkice, formula im je fenomenalna, prilično su gusti pa je za prve dve nijanse dovoljan i samo jedan sloj, dok je treća boja nešto teža za nanošenje jer je gelasta i nekako providnija od svetlije crvenih. Suše se normalnom brzinom, i prilično mi dugo ostaju na noktima, i po 3-4 dana što je za mene uspeh. Sviđa mi se i to što se baš baš sijaju, pa kad imam vremena za sušenje prosto mi je žao da preko njih stavljam nadlak.

essie005

Sve u svemu, vrlo sam zadovoljna ovim Essie lakovima iz današnjeg posta, i kao što sam već napisala, brzo su mi postali omiljeni, bar kad su u pitanju ove nijanse koje sam probala.

U Lilly-ju im je cena 900 dinara, a bočica sadrži 13,5 ml.

Moram da pomenem i da sam na poslednjem sajmu kozmetike kupila i dva Essie-ja u varijanti za salone, i dok je jedan ok, drugi je veoma loše, vodnjikave teksture (možda je i do nijanse, ali svi drogerijski Esiji koje sam do sada probala su mi bolji), a tanka četkica koju oni imaju mi je, iako preciznija, neuporedivo teža i sporija za nanošenje. Oni se mogu naručiti iz Nail Line veleprodaje po ceni od 695 dinara.

Da li ste probali neki Essie? Imate li omiljenu nijansu?

Koji vam se od ova tri najviše dopada?

*Proizvodi prikazani u ovom postu poslati su mi od strane proizvođača/uvoznika/PR, ali ta činjenica ni na koji način ne utiče na moje mišljenje o proizvodu koje je, kao i uvek, potpuno iskreno. Više informacija ovde.

Komentari

comments

40 Responses

  1. HeadInTheClouds

    Nisam probala Essie lakove, ali imam na WL par komada 😉 Od tvojih crvenih favorita, Too Too Hot je bas HOT!!! Otisao je i on na WL!!! Obozavam drecave crvene lakove 🙂

    Reply
  2. Lena Novitz

    svi su mi lepi, možda mi se najviše
    izdvaja Essie Exotic Liras 🙂 i nabavila bih
    tako neku nijansu za leto.
    nisam probala essie još uvek, nikako da krenem
    da smanjujem sa Wl, ima dosta nijansi
    koje su mi lepe.

    Reply
  3. Cajka

    Bordeaux je baš moja nijansa, ali pošto već imam nekoliko takvih lakova (dva od njih su baš Essie) mislim da ću ovaj preskočiti. Imam listu za kupovinu nekoliko ovih drogerijskih Esika (široka četkica je ono što me privlači, ali dobro je znati da su i po formuli dobri), ali ću sačekati ili 20% popusta na lakove za nokte ili akciju za 3 po ceni 2.

    Preslatka ti je baštica.

    Reply
  4. perfumediamond

    Lepe boje, narocito mi se dopadaju poslednje dve… Very nice, ide na wish listu… Ono sto me je najvise privuklo osim boje je i kvalitet koji pominjes… Isprobacu, zasigurno… 🙂

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      cene jesu vise, ali su stvarno kvalitetni. sad bas ne mogu da procenim da li su kvalitetni onoliko koliko kostaju, ali su svakako drugaciji od vecine onih za 100-200 dinara 🙂

      Reply
  5. SuperNova

    Nisam ih jos probala ali planiram. Sva tri su mi super. Nego ja moraaaam da pitam za bilje. Prvo otkud ta slika tako odjednom? Drugo gde si nasla tu kao saksiju koja je izdeljena tako? Volela bih to da uzmem pa da zasadim razne acinske biljke da mi ne stoje u sto odvojenih saksija. Kod tebe mi se cini da vidim vlashac. Ovu biljcicu sa sitniiiim listicima bas hocu da kupim. Nego sto je ovo divno sa dugackiiim grancicama i okruglim listovima? Prvi put vidim i jako mi se svidja :)))

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      Jao, slika je onako slučajno nastala, dok sam slikala lakove, pa mi se svidela i zato sam je ubacila u post 🙂
      To nije prava saksija, plastična je, i kupila sam detetu – to je kao neki komplet sa tom izdeljenom posudom, plastičnim čikicama-saksijama, zemljom u briketima (koja se natopi vodom da bi postala, jel, normalna zemlja) i semenom 4 vrste biljčica. To je kao komplet za decu, ima u prodavnicama igračaka, i moje dete se oduševljava što biljčice rastu jer smo ih zajedno sadili – ne znam kojih su vrsta jer je sve na italijanskom ali ću kad stignem ubaciti u google translate pa ću ti napisati ako saznam vrste 🙂

      Reply
  6. Malo Prase

    Too Too Hot sam dobila od prijateljice i stavrno je divna boja, prava letnja i iako je tanja četkica moram da priznam da nije loša za baratanje.
    Opet, ja sam OPI fan tako da gvirnem da ostanem upućena, ostanem bez daha na neke boje i nadam se da će OPI uraditi nešto slično 😀

    Sva tri su divna, must have definitivno 🙂

    Reply
  7. Tijana

    Od ove tri nijanse, izdvajam bordo kao onu koja mi najvise zaokupila paznju.

    Nisam probala drogerijsku varijantu, porucivala sam Esike iz Nail Linea, a ljubimac je svakako Mint Candy Apple. 🙂

    Na listi zelja mi je nekoliko decentnijih nijansi, poput Merino cool, no u poslednje vreme ne kupujem lakove toliko cesto kao pre.

    Malo sam povukla rucnu. 😀

    Trenutno parice trosim na tasne i krpice.

    Cekam put u Hr pa da pazarim Catrice lakove. Njima se uvek veselim.

    Sada je super trenutak da upitam, tebe Z, a i devojke koje citaju – koji preparat da kupim za nokte sklone listanju?

    Primetila sam da mi se u poslednje vreme nokti listaju, ne znam usled cega. 🙁

    Znate li za neki dobar proizvod koji zaista pomaze.

    Svaka sugestija je dobrodosla. 🙂

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      ja obožavam catrice lakove 🙂
      što se listanja tiče, ja dugo imam problem s tim, i iskreno još uvek nisam pronašla nešto što bi mi na duže vreme popravilo situaciju…. tako da sam i ja u potrazi, pa ako neko ima predlog, neka napiše 🙂

      Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      teške su te odluke i meni…. kad bi mi neko rekao da moram da odaberem 10-20-30 lakova i ostalih se rešim, ne znam šta bih radila 🙂

      Reply
  8. Alexandra

    Lepi su,posebno ova tamno crvena 🙂 Ali prilicno skupi kad se uzme u obzir da su China Glaze duplo jeftiniji a odlicni.

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      pa jesu skupi, ne mogu da kažem da nisu, ali moram da kažem, jer imam mnogo cg, da su essie, bar ovih 6 drogerijskih koje imam, kvalitetniji – i po teksturi, vremenu sušenja, trajanju na noktima, četkici…. generalno kvalitetniji, dok mi cg zavisi od nijanse do nijanse, neke su super, a neke ne baš tako dobre, iako su za svoju cenu sasvim ok, da ne pričam o izboru boja 🙂

      Reply
  9. Mell

    Lakići su im krasni, ali ja stvarno nisam lakoholičarka 😀 pa za lakove ne izdvajam više od 20tak kuna haha 😀

    Reply
  10. Makica

    Imam Too too hot i Plumberry!Odusevljena sam ovim lakovima,svaka preporuka!!

    Reply
  11. Alex

    Moram da prokomentarišem 🙂 Essi lakovi su pravo otkriće i definitivno su (bar kod mene) iz police izbacili sve druge proizvođače. Četkica je dovoljno široka i čvrsta, ali ujeno i fleksibilna tako da omogućava da u jednom potezu nalakirate celu površinu nokta , to do sada nisam uspela ni sa jednim lakom. Pri tom ja imam uže nokte 🙂 Dalje, gustina je takva da jednim premazom se dobija fenomenalna boja (kada se premaže dva puta onda je intezivnija). Sjaj čista 10-ka! A izbor boja takav da ostanem po pola sata u prodavnici jer ne mogu da se odlučim koju ću nijansu 🙂 Jedino što ovo savršenost ne čini baš potpunim jeste što nisu dugotrajni. Naime, ja kućne poslove obavljam ni premalo ni previše ( 2 tanjira, 2 čaše, jedna šerpa i sl 🙂 ) tako da već drugog dana počinje da se sa vrha nokta polako skida. Hoću zapravo da kažem da sam ja uvek nezadovoljna sa tom dužinom trajanja laka na noktima. Prošle godine sam dobila Sally Hansen boja Wavelength. To su lakovi koji BUKVALNO ostaju 7 dana na noktima. Pored toga, sve drugo je za 10+, ali na žalost nema ih kod nas 🙁 Ali zato Essi može biti sasvim pristojna zamena i moja fejvorit boja za leto je jam n jelly 🙂 Trenutno su u Lilly-u sniženi 770 dinara 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.