U jednom od prethodnih postova sam pisala o kozmetičkim favoritima iz drogerija, a danas je tu ostatak. Izbor kao i obično nije bio lak, ali su tu proizvodi koje rado koristim ovih dana – neke od njih već mesecima, neki su tu samo nekoliko dana, ali ono što im je zajedničko je da su me prijatno iznenadili, odgovaraju mi i mogu mirne duše da ih preporučim.

fav-02 fav-05

Počinjem od kose, a jedan od proizvoda koji je u stalnoj postavi poslednjih nedelja kad je moja u pitanju je Davines Solu šampon. Namenjen je svim tipovima kose i može se koristiti često, lagan je i ne otežava kosu, a obzirom da mi se nešto brže masti u poslednje vreme, to je baš ono što mi je potrebno. Fino miriše, lepo peni, čini kosu mekom baš koliko treba, i dugo mi traje. Cena mu je 1400 dinara za 250ml.

fav-06

Nikel tonik Alpska ruža je jedan od onih proizvoda koji vam potpuno promene koncept nege. Nisam očekivala da jedan tonik klasične teksture, dakle vodica sa blagim mirisom, može da mi se svidi toliko da postane nezaobilazan deo nege, i to ne kao sredstvo za čišćenje već kao obavezan prvi korak u jutarnjoj i večernjoj rutini. Ovaj tonik po dejstvu podseća na one emulzije namenjene suvoj koži: hidrira i neguje, ne ostavljajući kožu lepljivom već mekom i nahranjenom. Cena mu je poprilična, 4040 dinara, ali 125 ml traje mesecima, obzirom da ima odličan fini raspršivač i da se na lice prsne po jedna pumpica ujutru i uveče, nakon čišćenja a pre seruma i kreme.

Ericson Laboratoire Novacid + je set proizvoda koji se sastoji od dermoabrazivnog pilinga sa sitnim, ali prilično oštrim česticama i seruma koji sadrži kompleks devet voćnih kiselina. Piling sam otkrila u oktobarskom Glambox-u, i oduševio me je na prvo korišćenje. Nije za one koji imaju veoma osetljivu kožu, ali za mene koja nemam je sjajan. Već posle prve upotrebe koža vidno zablista, a serum koji sam naknadno dobila je nešto što zajedno sa pilingom čini drim tim 🙂 Serum takođe nije namenjen osetljivoj koži, ali meni jedan tretman nedeljno ovim setom stvarno pravi vidljivu razliku – koža je glatka i blistava a ten ujednačen. Nisam sigurna za cenu, ali više informacija možete dobiti na njihovoj Facebook strani.

fav-07

Darphin aromatično ulje ruže sam koristila svakodnevno poslednjih nekoliko meseci. Samo pet kapi svake večeri, pre kreme, dovoljno je da ga koža upije i ne ostane masna, a da ujutru koža lica i dekoltea bude glatka i elastična. Miris je vrlo specifičan i nema mnogo veze sa klasičnim mirisom ruže, pa se mnogima neće dopasti – iskreno, i meni je pomalo smetao u početku ali sam se brzo navikla. Darphin u ponudi ima i druga aromatična ulja, probala sam i ono od kamilice koje ruku na srce mnogo lepše miriše, ali mi ruža ipak ostaje draža. Cena ovog ulja je 5210 dinara za 15ml koji traju baš dugo.

Pominjala sam već u jednom od postova koliko su me oduševile Avon Anew Nutri-advance kreme. Moj favorit je definitivno Rich, tj. bogatija varijanta, savršena za zimsko vreme čak i za moju kombinovanu kožu. Dobro mi je došla kao dodatna nega posle Darphin ulja, posebno na obrazima i oko nosa, gde mi je koža malo suvlja. Divna, glatka tekstura, suptilan miris i odlična nega su ono zbog čega od srca mogu da preporučim ovu kremu. Cena joj je 990 rsd u aktuelnom katalogu.

fav-08

All Naturals Anti stres Aromatherapy puter za telo je proizvod koji sam do sada upotrebila nekih 5 ili 6 puta, ali je to bilo više nego dovoljno da se u njega zaljubim. Ako volite miris lavande, one prave, izvorne lavande, onda će vas ova bogata krema za telo u kojoj upravo taj miris dominira, oduševiti – posebno je volim pred spavanje jer umiruje i opušta. Miris se zadržava satima na koži, a sama krema je fine, meke teksture koja se lako razmazuje i ne ostavlja kožu masnom, ali je odlično neguje i čini mekom dugo posle nanošenja. Posebno me raduje što je u pitanju domaći proizvod, pažljivo odabrani sastojci, a o još nekim njihovim proizvodima koje sam nedavno počela da koristim prvi utisci su odlični. All Naturals proizvodi se mogu naručiti na njihovom sajtu, a cena Anti stres putera za telo je 990 dinara za 200 ml.

fav-09

Većina vas zna da je Nuxe kozmetika sada dostupna i kod nas, a na mene je, između ostalog, odličan utisak za sada ostavila njihova Nuxe Reve de Miel krema za ruke. Koža na rukama mi je sklona isušivanju čim počne hladnije vreme, posebno ako uzmemo u obzir da nemam običaj da nosim rukavice, ali mi je mazanje ove kreme svake večeri pomoglo da ruke ostanu u dobrom stanju, a zanoktice se ne isuše. Fin cvetni miris, naravno, ne odmaže 🙂  Cena ove kreme je oko 700 dinara za 75ml.

fav-10

Max Factor Skin Luminizer puder koristim već nekoliko nedelja, pa je i moj utisak o njemu formiran i spreman za jedan zaseban post, zajedno sa Eye Luminizer korektorom (a i prilikom da ih neke od vas isprobaju). Puderom sam prijatno iznenađena, i to teksturom i načinom na koji ujednači i zagladi ten, ali ono što me je još iznenadilo je da nije dobra ideja za veoma suvu kožu, ali jeste za sve ostale tipove. Daje polumat izgled, nije sjajan niti šljokičav (kako sam ga, priznajem, zamišljala kad sam videla naziv) i daje pravu meru prekrivanja i svežine licu. Postojanost mu je takođe odlična, pa ako ste u prilici, preporučujem da ga isprobate. Cena mu je 1600 dinara u drogerijama i Jasmin parfimerijama.

Loreal Perfect Match korektor me je takođe iznenadio u pozitivnom smislu: odlično prekriva – vrlo je pigmentovan, a ipak je zgodan i za podočnjake i ne isušuje taj deo, ne uvlači se u borice niti čini da izgledam starije. Još jedna dobra osobina je što je postojan, pa se može koristiti i za prekrivanje nepravilnosti. U jednom od sledećih psotova ću se detaljnije zabaviti korektorima uopšte, pa ćete tu moći da pročitate i uporedne recenzije onih koje trenutno koristim. Cena sa trenutnim Loreal popustom koji važi u drogerijama je oko 900 dinara.

fav-11

Bourjois Volume 1 seconde maskara je jedna od onih sa ogromnom gumenom čestkicom koje trepavice čine gušćim i dužim. Kod ove maskare mi se dopada sve: pakovanje, formula, intenzivno crna boja, volumen koji daje trepavicama, postojanost i to što se skida relativno lako. Cena maskare je 1499 dinara.

Artdeco High Precision Liquid Liner je ubedljivo najbolji ajlajner od svih koje sam probala u poslednje vreme. Tanka, špicasta četkica, savršena crna boja, fantastična postojanost, kao i činjenica da ga koristim već par meseci a ne pokazuje nikakve znake sušenja ili trošenja, dovoljne su da me oduševi i nađe se u ovom postu. Jasmin, 2149 dinara.

fav-13

Too Faced Chocolate Soleil Bronzer  sam prvi put probala u Too Faced Christmas Party Must Haves setu sa mini proizvodima. Da ga nisam na ovaj način isprobala, pitanje je da li bih ga otkrila jer sam do sada bila zadovoljna bronzerima koje imam, ali ovaj je ipak nešto posebno. Iako na fotografijama nije hteo da sarađuje, boja mu je zaista fina hladnija braon, potpuno mat, prilično tamna ali može sasvim fino da se dozira jer tekstura nije previše mekana. Sve u svemu, mislim da sam pronašla svoj omiljeni bronzer za konturisanje 🙂

Inglot rumenilo i senke koristim već godinama, ali nekako, osim na početku bloga, ovom brendu nisam poklanjala dovoljno pažnje u tekstovima. Rešila sam tu nepravdu da ispravim, a među omiljenim njihovim proizvodima su mi trenutno dve senke – jedna jednobojna, u smeđe-bakarnoj nijansi, a druga koja se sastoji od tri nijanse bež boje, potpuno mat i savršena kao osnovna senka ili za ispod obrva, koja je nešto slabije pigmentacije. Rumenilo nije jedino njihovo koje imam, ali je u divnoj koralnoj boji koja deluje intenzivno u pakovanju i vrlo je pigmentovano, fino i svilenkasto, ali može da se nanese pufnastijom četkicom za slabiji intenzitet. Ne mogu da se setim koliko je koštalo rumenilo, ali je cena jednobojne senke oko 800, a trobojne oko 1000 dinara. Palete se zasebno kupuju i u njih se slažu senke, ruževi, puderi ili rumenila po želji, što je sistem koji obožavam 🙂

fav-14

Avon Ultra Color Bold karmin u nijansi Power Plum je bila ljubav na prvi pogled. Klasična, ove jeseni toliko pominjana bordo – ljubičasta nijansa daje intenzivnu boju koja na usnama traje nekoliko sati. Vrlo prijatan i hidrantan tako da ne isušuje usne, Power Plum mi je jedan od apsolutnih zimskih favorita kad su karmini u pitanju. U aktuelnom Avon katalogu cena je 439 dinara.

Iza bombastičnog naziva L’oreal Color Riche Collection Exclusive Pure Reds by Laetitia Casta krije se jedna od očaravajuće crvenih nijansi karmina. Ovo je bordo, tamna duboka crvena boja, elegantna i kao stvorena za predstojeće praznične večeri. Karmin je, kao i ostali iz Loreal Color Riche linije, klasičnog mirisa (onako pomalo na starinske karmine), boja je intenzivna i prekriva usne već prvim slojem, a postojanost izuzetna. Meni ovi karmini pomalo znaju da isuše usne ako ih ne pripremim, što je obzirom na to da dugo stoje na usnama ali i na polumat izgled koji daju, sasvim očekivano. Redovna cena im je oko 1300 dinara, ali su sada u drogerijama do kraja meseca na popustu i mislim da su oko 1100.

Deborah Milano Red Laque je nešto između sjaja i tečnog karmina – na usnama ostivlja boju srednjeg intenziteta, a posle jedne prelepe ljubičaste nijanse čijom sam se formulom malo razočarala, dobila sam priliku i da se oduševim bojom broj 2 – savršenom nude za moj žučkasti ten i prirodno tamnije usne. Jednostavno se nanosi, ostaje na usnama satima, bledi ravnomerno, i osim što ima malo jači miris, baš mi se dopada i iako ga koristim tek nekoliko dana, našao je mesto među trenutnim favoritima. Sada je na sniženju u Jasminu pa mu je cena 552 dinara.

fav-01

 

To su bili neki od mojih omiljenih proizvoda ovih dana, a koji su vaši favoriti?

Komentari

comments

23 Responses

  1. Avatar
    ZMajaT

    Uf trebala sam uzeti ovaj Luminizer, a ne Ageless Elixir… Svima je dobar,a ovaj koji ja imam jedva prekriva i nije za masnu kožu baš. Da ne govorim da je pretamna najsvijetlija nijansa 😀 Najnovije cim sam odusevljena je Essence 3D dual sjenilo 😛

    Reply
      • Zlatana
        Zlatana

        Prazne palete su od 1600 do 3000 zavisno od velicine, a pune se više isplate jer je recimo ona sa 4 senke po izboru oko 4000, sa 8 je oko 8000. Pojedinačne senke (bez paleta) su oko 800 dinara, one jednobojne.

  2. Avatar
    Nađa

    Kako sam odmah ušla u post kad sam spazila Loreal karmin i ponadala se da je Laetitia boja jer me ona najviše zanima, šteta što nema svoč 🙁
    A jel možeš da mi kažeš gde kupuješ Davines, ja znam samo za Planet Hair u Zemunu, da li ih ima još negde?

    Reply
    • Zlatana
      Zlatana

      Napravila sam i svoč i na usnama ali mi je baš loše ispalo, vreme mi ne ide na ruku za slikanje. Spremam svakako post o novogodišnjoj šminci (ili šminki?) u kome će biti ponovo Laetitia, pa ću za tu priliku napraviti pononovo svoč 🙂
      Ja sam kupila u Čumiću, u prizemlju ima radnja sa njohovim preparatima, a nekad kupim i na početku Bulevara, mislim da je isto Planet Hair.

      Reply
  3. Avatar
    Mell's corner

    Izvrstan poredak divnih proizvoda kod tebe me nimalo ne iznenađuje. 😀 Dijelimo ljubav prema Nuxe Reve de Miel kremi za ruke kao prema Avon ružu. <3 Baš sam ga nedavno nahvalila,divan je!

    Reply
  4. Avatar
    Pudrijerica

    Bas mi je drago da ti serum odgovara, a Inglot paleticu imam u planu. 😀 Jedino Nuxe kremica me ne odusevljava, nekako mi je silikonasta. Meh.

    Reply
  5. Avatar
    Aleksandra

    Jel mozes da napises broj za Max Factor puder, Inglot rumenilo i trobojnu senku? Da mi bude lakse da prepisem :)))
    PS. Lepse rumenilo odavno ne videh..

    Reply
    • Zlatana
      Zlatana

      mf puder je 55 beige, inglot rumenilo AMC blush 68, a trobojna senka 101R. Ova braon jednobojna je br. 37, da napišem kad sam ih već vadila 🙂

      Reply
  6. Avatar
    Sonja

    Inglot paleta je mnogo lepa, sve mi se svidja. 🙂 Ruzevi isto. 🙂

    Korektorom sam i ja zadovoljna, a maskaru planiram da kupim kad ovu roze potrosim. 🙂

    Bas lep izbor proizvoda. 🙂

    Reply
  7. Avatar
    Snow

    Iako uvijek imam neku skepsu prema MF puderima, mislim da cu ovaj probati kad smanjim malo rezerve svojih pudera. Volim Davines sampone i preparate, pa vjerujem da je i taj dobar. Cesto koristim njihov energizirajuci sampon, jako je dobar i mirise kao Bronhi bombone. 🙂 Krasan ti je taj TF bronzer.

    Reply
    • Zlatana
      Zlatana

      Od nekoliko koje sam probala, ovo je prvi MF puder koji mi se dopada i koji koristim, baš ću pisati o njemu detaljnije 🙂 Možda će moj sledeći Davines šampon da bude baš ovaj po tvojoj preporuci 🙂

      Reply
  8. Avatar
    sparklygoddess

    Obozavam Chocolate Soleil bronzer iako sam tek skoro pocela da koristim bronzere za konturisanje sa ovim je bas lako raditi i mirise prelepo stvarno mi dodje da ga pojedem :). Takodje mi se dopada Deborah tecni ruz (bar bih ga ja tako nazvala).

    sparklygoddess.blogspot.com

    Reply
  9. Avatar
    Mila

    Uh, svasta lepo na spiku. Davines samponi su odlicni. Ja sam koristila neki za kosu koja se brzo masti, i moram da priznam da je radio. Sad mi nekako uvek mnogo da izdvojim odjedom toliko novca, ali vredi svaku paru.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.