Ovu maskaru sam dobila pre skoro dva meseca, i tada još nije bila predstavljena nigde u svetu – imala sam privilegiju da je dobijem upravo od regionalnog Givenchy menadžera, simpatične francuskinje sa kojom sam imala priliku da se sretnem, u  međuvremenu je lansirana u Francuskoj i još nekim zemljama, a kod nas će moći da se kupi krajem jula.

Ono što me posebno raduje je što je ova maskara i posle dva meseca svakodnevnog korišćenja i dalje iste teksture, ni najmanje nije izgubila svoja svojstva, a iako sam u međuvremenu isprobala nekoliko njih, ova mi je među najdražim – ono što hoću da kažem sad na početku, a što obično pišem u okviru zaključka, je da je ovo maskara baš po mojoj meri. Za one koji ne znaju – moja mera je najcrnje crna maskara koja daje prilično dramatičan izgled trepavicama, koja traje od jutra do mraka bez mrvica ispod očiju i po licu, i koja se skida relativno lako, ali ne kišom ili suzama.

Givenchy je poznat po inovativnim maskarama; meni je u sećanju ostala Phenomen’Eyes sa potpuno loptastim vrhom, koju nisam imala hrabrosti da probam, ali me je otkad sam širom interneta čitala tekstove o njoj i gledala slike, veoma intrigirala 🙂

U sličnom stilu, Givenchy je nastavio da radi na četkicama, i kao rezultat nam je stigla Noir Couture, sa slično revolucionarnom četkicom kakvu do sada nisam videla ni na jednoj maskari, pa priznajem da me je mnogo zanimalo a pomalo čak i plašilo kako će nanošenje te maskare izgledati.

Pre nego što vam prenesem moje iskustvo sa Noir Couture maskarom, puštam vas da zavirite u making of fotografije sa snimanja spota za istu, gde je u glavnoj ulozi i ovog puta zablistala Givenchy-jeva muza Liv Tyler, kao i u ono što o ovoj maskari kaže proizvođač, dok spot možete pogledati ovde.

Inovativna i originalna maskara, elegantnog dizajna, za idealne make-up rezultate, koji se postižu zahvaljujući sferičnim četkicama različitih dužina vlakana.

 – 4 u 1 maskara: volumen, dužina, uvijanje & nega

– Optimalni makeup rezultat nakon prve upotrebe:

*Intenzivan volumen – Copernicia Cerifera Ekstrakt (palmino ulje)

*Savršeno uvijene trepavice – Cera Alba Extract (organski pčelinji vosak)

*Neverovatna dužina – Microcrystalline Mineral Wax

– Dan za danom – Lash Booster Ekspert Kompleks – obnavlja, štiti & jača trepavice, punije su i manje opadaju.

Kao što sam u nekom ranijem tekstu o maskarama pisala, ovaj komad šminke je prilično nezahvalan za recenzirati, zato što, pre svega, svi imamo različit oblik očiju i osobine trepavica, a onda i zato što volimo različit efekat na njima – dok su neki zadovoljni nežnim, suptilno naglašenim trepavicama, neki više vole jarke ili jake boje na kapcima te najčešće preferiraju i dramatičan izgled trepavica.

Ova maskara je pre svega namenjena onim drugima, jer jedan pažljivo nanesen sloj itekako dodaje volumen i daje veoma intenzivnu crnu boju trepavicama.

Da krenem od pakovanja, tubica – da je tako nazovem – je prilično masivna, ali i elegantna i jednostavna. Volim što je malo teža i što imate osećaj da nešto zaista i držite u ruci (meni je taj osećaj negde jednak kvalitetnom kad je pakovanje u pitanju), ali opet nije nezgodna za poneti u tašni ili kozm. torbici obzirom da nije ni prevelika – u stvari, kad razmislim, ne znam ni jednu maskaru koja je prevelika 🙂

Četkica joj je prilično velika, pa iako sam viđala i veće, ova je definitivno u samom vrhu ako ih posmatramo po veličini, što može biti nezgodno onima koji imaju sitnije oči. Ja ne mogu da se pohvalim posebno krupnim očima, ali od prvog momenta, bez obzira na neobičan oblik, ova maskara je sa mojim očima sarađivala – nanosila sam je bez problema, bez mrlja i fleka po kapcima.

Čudan oblik četkice je ujedno i vrlo praktičan, jer zaista može da dohvati i najsitnije dlačice, a tekstura ove maskare je srednje gustine, i ono što me posebno oduševilo je što ni posle dva meseca korišćenja nije gušća nego na početku, nije se ni najmanje stvrdnula, niti mi je na bilo koji način rad sa njom teži, što mi je prosto neverovatno.

Ova maskara obećava 4 stvari vašim trepavicama: volumen, dužinu, uvijanje i negu.

Što se volumena tiče, potpuno se slažem – Noir Couture ga nesebično daje, i meni je to najvažnija stvar kod maskare, jer volim kad su mi trepavice debele i guste. Samo jedan sloj je dovoljan da bi se postigao ovakav efekat, i na poslednjoj slici ćete videti kako on otprilike izgleda na trepavicama, uz malu napomenu onima koji vole svoje trepavice razdvojene da možda ipak ovu maskaru preskoče. Meni to što ih malo slepljuje ne smeta, jer kao što sam već pomenula, volim da su mi trepavice crne i guste i veoma primetne, ali je moguće da će onima koji više vole neki prirodan izgled u stilu no makeup makeup, ova maskara biti previše intenzivna.

Pomoću ove maskare moje trepavice jesu dobile na dužini, ali ne preterano – sa jednim slojem koji mi je najčešće sasvim dovoljan za dnevnu varijantu šminke Noir Couture ih produžava sasvim malo, ali ako nastavite sa slojevima, možete očekivati mnogo bolje rezultate u pogledu produženja trepavica a svakako i volumena, s tim što je potrebno biti veoma pažljiv pri nanošenju svakog sledećeg sloja i skinuti višak maskare kao i raščešljati trepavice kako ne bi bile previše slepljene (što je inače moje iskustvo i sa svim ostalim maskarama koje daju taj dramatičan look, tj. volumen trepavicama).

Uvijanje trepavica je treća stvar koju nam je Givenchy obećao, i ispunio obećanje, pa iako meni to ne znači mnogo jer mi trepavice nisu prirodno spuštene, kada maskaru nanesem trepavice su mi podignute i uvijene sve dok maskaru ne skinem, tako da iako na prvi pogled dosta teške teksture, na trepavicama je vrlo lagana. Što se poslednjeg obećanja tiče, nege, tu ne mogu mnogo da kažem jer nikad ne obraćam pažnju na njih u tom nekom smislu, moje trepavice mi uvek deluju isto i nemam neke periode ili neke proizvode od kojih primećujem da mi opadaju.

U svakom slučaju, lepo je znati da proizvod koji svakodnevno koristite, pored toga što vas oduševljava efektom, ima i neke korisne sastojke koji dobro utiču na trepavice, pa ovo Givenchy-ju od mene može biti samo još jedan plus.

Ono što mi se još mnogo dopada, a što sam negde i očekivala i očekujem od svake kvalitetne maskare, posebno ako je u pitanju suma koju je za nju potrebno izdvojiti, jeste postojanost na trepavicama, čime Noir Couture zaista može da se pohvali. Čak ni posle 12 ili 15 sati (a ponekad mi je toliko na očima), iako nije vodootporna, nemam ni jednu jedinu mrvicu od nje bilo gde na licu ili oko očiju, nikad mi se nije razmazala ili razmrljala, čak i kada sam pokisla, preznojila se,  kad mi je zasuzilo oko ili sam (da, i to se dešava) zaplakala.

Sa druge strane, lako sam je sve ovo vreme skidala svakim sredstvom za skidanje šminke sa očiju (a promenila sam ih mnogo), jednako dobro i lagano je silazila sa mojih trepavica pomoću Kenzoki ili Estee Lauder skidača, micelarnog tonika, ili Garnier i Balea tečnosti za skidanje šminke sa očiju.

Da na kraju rezimiram, ako ste do kraja izdržali jer sam se baš raspisala (što mi se uvek dogodi kad pišem o nečemu što mi je baš priraslo srcu), ova maskara će vam odgovarati ako:

– želite volumen za svoje trepavice

– volite da one izgledaju primetno i dramatično

– ne smeta vam velika četkica

– želite postojanu maskaru koju možete nositi na trepavicama od jutra do noći

– želite i volite luksuzno pakovanje

 

Noir Couture vam se verovatno neće svideti ako:

– želite prirodan, nenaglašen izgled trepavica

– želite potpuno razdvojene trepavice

– ne volite veliku četkicu

– ne želite da za maskaru izdvojite mnogo novca.

Noir Couture se može kupiti u dve boje, braon i crnoj, i cena joj je oko 3200 donara, a ovih magičnih 8 grama mi traje već dva meseca svakodnevnog korišćenja a da skoro uopšte nije promenila teksturu, zbog čega mislim da se isplati, posebno ako se nalazite u onom spisku “za” koji sam iznad navela, tj. ako želite kvalitetnu, dugotrajnu, postojanu, intenzivno crnu maskaru koja trepavice stavlja u prvi plan.

 

bez maskare

Givenchy Noir Couture – jedan sloj na gornjim trepavicama

 

*Proizvodi prikazani u ovom postu poslati su mi od strane proizvođača/uvoznika/PR, ali ta činjenica ni na koji način ne utiče na moje mišljenje o proizvodu koje je, kao i uvek, potpuno iskreno. Više informacija ovde.

Komentari

comments

4 Responses

  1. Avatar
    Lena

    nisam nikad imala njihove maskare, te nisam upućena u cenu, ali sam očekivala i više da košta, šta znam. i ne deluje toliko skupo, ali se slažem da za nešto što skoro svakodnevno koristim, pre biram da potrošim manje novca svejedno 😀 deluje ok na trepuškama, a slike su baš dobre. izvini ako si već odgovarala na slična pitanja, ali jel bi mi rekla čime slikaš za blog ? trebalo bih da nabavim bolji aparat pa se raspitujem svuuuuda gde mi se sviđa krajnji rezultat 😀 hvala 🙂

    Reply
  2. Avatar
    Doris

    Rimmel sexy curves maskara ima takvu četkicu,i meni je super! Mislim da je trebaš probati.

    Reply
  3. Avatar
    MIljana

    Odlicna maskara. Ostalo mi je jos malo pa planiram uskoro da kupim trecu. Meni ne slepljuje trepavice, uvek su razdvojene.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.