U proteklih nekoliko nedelja imala sam priliku da isprobam jedan od novih proizvoda na tržištu kome je osnovna namena pomoć u procesu mršavljenja. U pitanju je Herbafast Fiber, koji radi na principu biljnih vlakana koja stvaraju osećaj sitosti.

Kao neko ko već godinama muku muči sa viškom kilograma (priznajem da u nekim periodima nije bilo ni borbe, samo prepuštanja), u poslednjih nekoliko meseci sam definitivno raščistila sama sa sobom i odlučila da se pokrenem, počnem da vežbam i promenila način ishrane, što je donelo i fine rezultate. Iako sam zadovoljna postignutim,  jasno mi je da je potrebno još meseci, ako ne i godina, da se dovedem u red i izgledam onako kako želim.

U tom duhu, predlog da isprobam novi Herbafast Fiber (iako nisam poklonik preparata za mršavljenje i nisam ih do sada nikad isprobavala niti koristila) učinio mi se kao dobra ideja: posle malo istraživanja, shvatila sam da je to nešto što bi moglo da mi pomogne na ovom mom ne baš lakom putu, obzirom na to da je u pitanju proizvod koji pomaže da se ne jede između obroka, a to je nešto što mi je oduvek predstavljalo najveći problem kada je ishrana u pitanju.

herbafast-01

Korisna vlakna

O vlaknima koje u svom sastavu sadrži Herbafast Fiber, proizvođač kaže:

Vlakna su sastavni deo biljne hrane – ima ih u voću, povrću, žitaricama. Istraživanjima je potvrđeno da vlakna doprinose mršavljenju i pomažu u prevenciji mnogih bolesti, a u kontroli telesne težine najbolji efekat pokazuju dve vrste vlakana: Glukomanan, koja imaju sposobnost da apsorbuju veliku količinu vode i na taj način zauzimaju prostor u želucu i sprečavaju nas da unesemo više hrane nego što nam je neophodno – sprije se vare i čine da se u dužem vremenskom periodu osećamo sito, i Nutriose – biljno vlakno niske energetske vrednosti, koje pored toga što daje osećaj sitosti, ima još jednu značajnu prednost – reguliše nivo šećera u krvi, što je kada želimo da smršamo, izuzetno važno.

Mali broj kalorija je jedna od osnovnih karakteristika Glukomanana i Nutriose, jer i pored niske kalorične vrednosti, čine da se osećamo sito. Vlakna pomažu i stvaranje zdrave crevne flore koja jača imunitet, poboljšavaju probavu i podstiču redovno pražnjenje creva. Smanjuje se vreme zadržavanja ostataka hrane u crevima, a samim tim i zadržavanje štetnih materija i toksina u organizmu. Vlakna nam pomažu da ostanemo zdravi tokom čitavog procesa mršavljenja.

Herbafast Fiber je dokazano siguran i efikasan, što je potvrđeno i od strane Evropske agencije za bezbednost hrane.

herbafast-03

Kako se koristi Herbafast Fiber

Herbafast Fiber je u obliku praha, i proizvodi se u dve varijante: sa ukusom limuna i ukusom jagode. Priprema se tako što se dve merice (koje se nalaze u pakovanju) praha razmute u 2 dl vode i napitak je spreman. Ono što je važno da napomenem je da bi trebalo da se popije odmah, čim se razmuti, jer se već posle minut ili dva zgusne, tj. nabubri (pretpostavljam da se tako ponaša i kad ga popijemo, pa zbog toga daje taj osećaj sitosti). Ako se, dakle, popije odmah, vrlo je prijatnog i neutralnog ukusa – Herbafast Fiber sa ukusom limuna podseća na npr. cedevitu od limuna, dok onaj sa ukusom jagode ima veoma intenzivnu aromu, jel, jagode 🙂

Proizvođač preporučuje konzumiranje Herbafast Fiber napitka dva puta dnevno: prvi put dva sata posle doručka, a drugi put dva sata posle ručka (npr. u 11h i 16h).

Moje iskustvo

Ne mogu da vas uveravam da ćete uz pomoć ovog, ili bilo kog preparata izgubiti određeni broj kilograma za određeni broj dana – svi već znamo da je najvažnije pokrenuti se, uobročiti, i potruditi se da se hranimo zdravije, a kao neko ko ima problem sa kilogramima, Herbafast Fiber sam doživela samo kao pomoć u tome. Najveće iskušenje predstavlja mi grickanje između obroka – to i nije neki osećaj gladi već navika, ali nakon ispijanja Fibera nemam želju za unošenjem hrane jer se osećam… pa kao da sam tek jela, ili popila popriličnu količinu vode. Dodaci tj. preparati za pomoć mršavljenju nisu nešto što bi trebalo da uzmemo u obzir kao dugoročno rešenje ili da zamislimo kao čarobni štapić, ali za neki kraći period, posebno ako tek započinjete zdraviji režim ishrane sa obrocima u određeno vreme, može da bude od pomoći.

herbafast-05

Herbafast Fiber – sastav

Aktivna komponenta 100g proizvoda 1 doza (22ml = 10g) %PDU
Nutriose FM06 (dekstrin)  70 g  7g  **
Glucomannan 90%  22,22 g 2,22 g  **
vitamin C   120 mg  12g 15%
cink 16,1 mg 1,61 mg 16%
vitamin D3 17,5 microg 1,75 microg 35%

 

Nutritivne informacije 1 doza 22ml=10g u 100g proizvoda
Energetska vrednost  120,36kJ/28,66kcal 1203,6kJ/286,6kcal
Masti  0,01g 0,12g
Ugljeni hidrati  6,98g  69,79g
Dijetna vlakna 2,20g 21,98g
Proteini 0,08g 0,75g

aroma limuna, limunska kiselina (E330), zaslađivač (E950), boja (E102)
herbafast-04

Gde kupiti, cena

Cena kutije Herbafast Fiber preparata je 949 dinara i ukoliko ga koristite po preporuci, biće dovoljna za 10 dana. Za mesečni tretman (3 kutije) potrebno je izdvojiti 2562 dinara, a može se kupiti u apotekama ili naručiti na njihovoj stranici uz besplatnu isporuku. Za sva pitanja i nedoumice u vezi Herbafast Fibera, tu je i Facebook strana.

herbafast-06

 

 

POKLON

Ukoliko želite da isprobate Herbafast Fiber sa ukusom limuna, možete se prijaviti komentarom na ovaj post do 20.8.2014, a jedan dobitnik će biti odabran pomoću random.org.

Najviše sreće imala je Tijana!

random-herbafast

Tijani (13. komentar) šaljem mail da se dogovorimo oko slanja, a ostalima zahvaljujem što su se prijavili za poklon!

 

*Partner ovog teksta je Herbafast. Prikazani proizvodi su mi poslati od strane proizvođača/uvoznika/PR, ali ta činjenica ni na koji način ne utiče na moje mišljenje o proizvodu koje je, kao i uvek, potpuno iskreno. Više informacija ovde.

Komentari

comments

53 Responses

  1. Avatar
    Jelena J.

    Ovo je prava stvar za mene, ja živim na tečnostima i to onim kaloricnim i punim šećera jer nemam vremena za više manjih obroka. Kupujem odmah 🙂

    Reply
  2. Avatar
    Jovana Veljkov

    Ovo zvuci obecavajuce 🙂 Rado bih ga probala obzirom da sam vec promenila rezim ishrane, ali ti medju obroci me muce :\

    Reply
  3. Avatar
    maja

    toliko zelim ovo da probam,a ne mogu da kupim.muku mucim sa kilama,svega sam se odrekla i-nista.gojim se od vazduha 🙂

    Reply
  4. Avatar
    Sanja V.

    Nadam se da cu dobiti priliku da probam, vezbom i zdravom ishranom se dostize pravi cilj, a ovo moze samo da pripomogne 🙂

    Reply
  5. Avatar
    Ceca

    Glasam za onaj sa ukusom jagode :)) možda bi došao dobro i kao zamena za slatke stvari

    Reply
  6. Avatar
    Jelena

    Volela bih da probam. Verujem da uz redovnu fizičku aktivnost može da da odlične rezultate

    Reply
  7. Avatar
    Tanja

    Ako stvarno zelite da izgubite kilograme i zdravo se hranite koristite herbalife proizvode a ne ovo jer provereno pomažu meni su život promenili 😀

    Reply
  8. Avatar
    djurdjica

    Ja imam cetvoro dece,sto znaci i viska kilograma ,ponosna sam majka ali bih volela i da uradim nesto za svoje kile,odnosno za sebe,volela bih da probam herbafast od limuna.pozdrav za sve

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.