Ako se zanimate za kozmetiku i volite parfeme, ako ste ljubitelj neobičnih i manje komercijalnih mirisnih kombinacija i pratite svetsku bjuti i lajfstajl scenu, onda brend JO MALONE za vas nije novost. Možda ste ga i koristili, kupujući u inostranstvu, ili ste ga (kao i ja) samo gleduckali i povremeno mirisali na aerodromima, a možda ste strastveni ljubitelj i željno ste iščekivali momenat da ga kupite i kod nas.

Anabella Beauty Spot – mesto gde stanuju Jo Malone, Tom Ford, La Mer…

Taj momenat je došao pre par meseci, kad je u Knez Mihailovoj u Beogradu otvorena jedna divna parfimerija, Anabella Beauty Spot, u kojoj možete kupiti Jo Malone proizvode, ali i još neke kojih do sada nije bilo kod nas, poput Smashbox i Bobbi Brown, Tom Ford parfema i La Mer kozmetike. Na istom mestu ćete naći i kompletnu ponudu brendova poput Clinique, Estee Lauder, Clarins, Sensai, a tu su i najprodavaniji proizvodi MAC kozmetike. 

Jo Malone mirisne note

Sa Jo Malone proizvodima sam se upoznala pre nekoliko dana u tom prijatnom i elegantnom ambijentu, a predstavnice brenda koje su doputovale za ovu priliku, kao i Radiša, koji (kako mu samo ime kaže) radi magiju sa JM mirisima i koga ćete uvek naći u Anabella parfimeriji ispred police ovog brenda, pomogli su mi da uđem u Jo Malone svet i pronađem svoju omiljenu letnju kombinaciju, ali o tome malo kasnije 🙂

Jo Malone osim mirisa u ponudi ima i proizvode za negu tela (ulja za kupanje, kreme za telo, sapune, šampone), kao i proizvode za kuću (mirisne sveće, difuzere, sprej za prostor i posteljinu), a sve to istih mirisnih nota kao i njihove popularne kolonjske vode.

Jo Malone mirisi podeljeni su u nekoliko grupa: 

  • Citrusni – Basil & Neroli, Lime Basil &Mandarin, Grapefruit, Earl Grey & Cucumber 
  • Cvetni – Mimosa & Cardamom, Orange Blossom, Peony & Blush Suede
  • Voćni – Pomegranate Noir, English Pear & Fresia, Nectarine Blossom & Honey…
  • Začinski – Amber & Lavander, English oak & Hazelnut
  • Lagani cvetni – Red Roses, Wild Bluebell…
  • Drvenasti – Wood Sage & Sea Salt, 154…
  • Intenzivni – Dark Amber & Ginger Lilly, Tuberose Angelica, Oud & Bergamot…

Kombinovanje mirisa

Verujem da i po nazivima ovih kolonjskih voda možete da naslutite njihove osnovne mirisne sastojke, ali ono što je posebno zanimljivo u vezi ovih mirisa je da su kao stvoreni za kombinovanje i miksovanje. Da, u tome je na neki način i specifičnost ovog brenda – mirisi su jednostavni i elegantni, ujedno i neodoljivi, ali kada pokušate da nanesete jedan preko drugog, ili treći, dobićete poseban, samo vaš miris.

Količine u kojima ih kombinujete, zajedno sa notama, mogu da budu i vaši različiti mirisi za različita godišnja doba, ili doba dana, kombinacije je zaista bezbroj i zavise samo od mašte… dobro, i od finansijskih mogućnosti 🙂 

Moji favoriti

Na prvo upoznavanje, tj. mirisanje, vrlo brzo sam pronašla svoju idealnu kombinaciju na koju bih volela da mirišem ovog leta: slatkasto voćkasti cvet nektarine sa medom (Nectarine Blossom & Honey) i savršeni cvet narandže (Orange Blossom). Sa podlogom u obliku kreme za telo iste mirisne note, i sa po jednim slojem ove dve kolonjske vode, ruka (na kojoj sam isprobala ove note) mi je mirisala i tokom sutrašnjeg dana.

Pretpostavljam da je trajnost manja ukoliko se mirisi nanose bez kreme, u šta sam se delimično i uverila jer (doduše, tek par dana) koristim jedan od njihovih najpopularnijih, Lime Basil &Mandarin. Ovaj prelepi, oštri, citrusni miris koji zrači svežinom osećam na koži nekoliko sati, ali je u pitanju cologne koncentracija pa je to negde i očekivano.

Osim prva dva, mnogo mi se svideo i drvenasti 154, čiji je naziv u stvari broj u kome je bila prva Jo Malone radnja, a nisam ostala ravnodušna ni na Wood Sage & Sea Salt 🙂

Uniseks mirisi i umetnost poklanjanja

Svi Jo Malone mirisi su uniseks, što znači da sa svojom drugom polovinom komotno možete da delite bočicu (ili im kraducnete tu i tamo), a hoću da naglasim i da posebnu pažnju ovaj brend posvećuje pakovanju svojih proizvoda, kao i samoj umetnosti poklanjanja odnosno finog pakovanja poklona.

Bočice su providne, boje su bež i crna, sve je vrlo minimalno, jednostavno, a ujedno elegantno i prefinjeno, sve je tako nekako britanski, od naziva mirisa do pakovanja i same filozofije brenda, i predstavlja pravo uživanje ne samo za nos, već i za oko.


Jo Malone ima i limitirane kolekcije mirisa, a za ovo leto je to Hot Blossoms linija, očekivano egzotičnih naziva, mirisnih nota, i tropskih boja na bočicama.

Tropical Cherimoya Cologne i Cattleya Flower Body Mist mogu da se nose odvojeno, da se mešaju, i u svakom slučaju će vas odvesti negde daleko, na neka tropska ostrva, bar u mislima.

Kad je reč o ceni, Jo Malone spadaju u grupu povoljnijih niche mirisa, gde za cenu od 13350 dinara možete kupiti bočicu od 100 ml, dok je za 30 ml potrebno izdvojiti 6950 rsd. Intense kolonjske vode su 16150 dinara. Naravno, kao što sam već pomenula, mogu se kupiti u Anabella parfimeriji u Knez Mihailovoj u Beogradu, a za novosti i detalje o brendovima dostupnim u ovoj parfimeriji, možete ih zapratiti na Facebook-u ili Instagramu.

Komentari

comments

3 Responses

  1. Avatar
    Neda Vesic

    Postovani,
    da li imate kolonjsku vodu Jo Malone Myrrh & Tonka od 50ml? Hvala unapred.

    Srdacan pozdrav,
    Neda

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.