Pre nekoliko nedelja, La Roche Posay je predstavio akciju  “Za bolji život osetljive kože”, u okviru koje u apotekama možete uraditi Sensitest pomoću koga će svako pronaći odgovarajuću dnevnu negu. Danas vas upoznajem sa nekoliko preparata iz linija namenjenih nezi osetljive kože koje sam isprobala i koristila u poslednjih nekoliko meseci ili ranije.

Osetljiva koža je nepredvidiva i svaka ima različite simptome i intenzitet. Klimatske promene, UV zračenja, zagađenje okoline, način života, stres i neprikladna kozmetika mogu uzrokovati iritacije, perutanje, svrab, crvenilo, zatezanje kože i peckanje. Ukoliko postoji privremena ili stalna pojava jednog ili više od navedenih simptoma u pitanju je osetljiva koža koja zahteva posebno prilagođenu negu

lrp1

Kad je u pitanju nega za osetljivu kožu, La Roche Posay na raspolaganju ima sledeće linije:

  • Hydreane – za osnovnu hidrataciju: Hydreane Legere za mešovitu/masnu i Hydriane Riche za normalnu/suvu kožu
  • Nutritic Intense – hranljiva nega za suvu kožu: Nutritic Intense i Nutritic Intense Riche
  • Toleriane – za izrazito osetljivu kožu sklonu alergijama: Toleriane Ultra za normalnu do suvu i Toleriane Ultra Fluid za mešovitu do masnu kožu
  • Redermic – za borbu protiv starenja osetljive kože: Redermic R sa retinolom i Redermic C sa vitaminom C

lrp-04

La Roche Posay Eau Thermale

Pre i posle svega, tu je termalna voda. U poslednjih nekoliko godina, nezaobilazni je pratilac moje nege, pomaže i u raznim situacijama a koristi je cela porodica. LRP termalna voda se može kupiti u pakovanju od 50, 150 ili 300ml, i ima fini raspršivač koji olakšava upotrebu. Predstavlja kombinaciju minerala i elemenata u tragovima, koji joj daju umirujuća, omekšavajuća i antioksidativna svojstva.

Koristim je posle depilacije, brijanja i za smirivanje bubuljica, posle kozmetičkih tretmana ili izlaganja suncu, zgodna je za umirenje bebeće kože posle osipa i ojeda od pelena, i odlično je osveženje u toplim, letnjim danima ili nakon čišćenja lica. Može se koristiti svakodnevno, i pogodna je i za najosetljivije tipove kože.

Cena za 150ml – oko 900 rsd.

lrp-05

La Roche-Posay Hydreane Legere

Tokom zimskih dana, ovo je idealna dnevna nega za moju kombinovanu kožu. Hydreane linija je namenjena hidrataciji, a Light, tj. Legere varijanta kreme je namenjena upravo mešovitoj koži. Za celo lice potrebna je bukvalno mrvica, što je i dovoljno jer se odlično raspoređuje, a na obraze koji su mi nešto suvlji nanesem dodatni sloj i mirna sam tokom celog dana. Kremaste je, ali lagane teksture i ima blagi osvežavajući miris.

Onima koji nemaju previše masnu t-zonu, Hydreane Legere će biti odlična podloga za šminku. Za one sa masnom kožom ovo će biti krema pogodnija za noć, dok je za one sa suvom, predviđena bogatija varijanta ove kreme, ili neka od drugih linija za suvu i osetljivu kožu poput Nutritic. Cena ove kreme je oko 1500 dinara za 40ml.

lrp-06

La Roche-Posay Nutritic Intense Riche

Ovo je krema namenjena veoma suvoj koži, i meni je (iako imam kombinovanu) odlična kad su u pitanju suvi delovi kože, mada je povremeno nanosim i na celo lice kao noćni tretman. Čvršće je teksture, kao npr. neki puter za telo, ali se fino nanosi i razmazuje, a ima blag, prijatan miris koji se zadržava na koži neko vreme. Za takvu teksturu, iznenadilo me je što se prilično brzo upija, pa iako nije masna u onom smislu u kome smo navikli da budu kreme namenjene suvoj koži, ipak će biti previše bogata za one koji imaju mešovitu ili masnu. Cena – oko 2400 rsd za 50ml.

lrp-ret1

La Roche-Posay Redermic R

Ovo je moja omiljena La Roche Posay linija – u pitanju je intenzivna nega protiv starenja kože, sadrži retinol sa postepenim oslobađanjem, ali i pored toga ne iritira niti dodatno isušuje.

Ono što me oduševljava kod Redermic R kreme za lice je, meni savršeno odgovarajuća, gelasta tekstura koja nije previše masna, ali ni previše lagana, koja odlično hidrira kožu i na njoj do jutra ne ostavlja masne tragove, i svakako efikasnost ovog preparata – za mene je u samom vrhu što se toga tiče, sa još nekoliko preparata na bazi retinola koje sam isprobavala poslednjih godina.

Već posle prvih nekoliko upotreba koža je vidljivo blistavija, glatka, ten ujednačeniji, pore su uže a mitesera nema. Kao i kod svih preparata sa retinolom, i tokom korišćenja ovog je neophodno ne izlagati se suncu i koristiti kremu sa zaštitnim faktorom svakog dana, jer koža postaje osetljivija na UV zrake.

Redermic R je nega koju od srca preporučujem svima koji se susreću sa prvim znacima starenja, borama, proširenim porama i uopšte neujednačenim tenom ili nezadovoljavajućom teksturom kože. Cena joj je oko 3800 dinara za 30ml, ali dugo traje i po meni, nešto što ovako brzo daje rezultate se apsolutno isplati.

Iz iste linije, tu je i Redermic R Eyes, nega za područje oko očiju, koja za mene nije imala toliko brz učinak, ali predstavlja jednu finu hidrirajuću kremicu koja vidno osvežava deo oko očiju ukoliko nije jako isušen. Za moju noćnu negu predela oko očiju su mi ipak neophodne malo bogatije teksture, ali ako vam taj deo nije previše zahtevan, ova lagana nega sa teksturom gela će biti sasvim dovoljna, a deo oko očiju će delovati svežije. Cena je oko 3200 ras za 15ml.

lrp-07

Poklon uz kupovinu dnevne nege

Prilikom kupovine dnevne nege La Roche-Posay Vam poklanja ekskluzivnu toaletnu torbicu od eko kože. Akcija traje do isteka zaliha i dostupna je u odabranim La Roche-Posay apotekama.

Odgovarajuću negu možete pronći pomoću Sensitest-a – u pitanju je patentirana dijagnoza za određivanje profila osetljivosti kože koja je rezultat istraživanja i kliničkih ispitivanja na više od 6000 ljudi širom sveta. Jednostavan test dostupan je u odabranim  La Roche-Posay ovlašćenim apotekama i omogućava personalizovanu preporuku nege za osetljivu kožu.

Humanitarna akcija “Podelite sa nama, mi brinemo za vas”

Još jednom vas pozivam da se pridružite akciji “PODELITE SA NAMA, MI BRINEMO ZA VAS”, tako što ćete poslati selfi i time pomoći Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj – La Roche Posay će za svaki objavljeni selfie na njihovoj web stranici donirati jedan La Roche Posay proizvod njihovim štićenicima. 
PowerPoint Presentation
Da biste učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji, potrebno je da se fotografišete sa svojim omiljenim La Roche-Posay proizvodom, koristite hashtagove #mojLRPselfi #mojLRPselfie, i podelite svoju sliku na sledećem linku!

LRP Skinchecker

La Roche Posay je započeo internacionalnu kampanju za buđenje svesti, SKINCHECKER, kojom motiviše ljude da pregledaju svoje mladeže.

Karcinom kože je jedini tip karcinoma koji je vidljiv golim okom i, ako se otkrije dovoljno rano, 90% slučajeva melanoma može da bude uspešno lečeno. 

Pogledajte divan promo film koji najavljuje ovu kampanju, a za više informacija o učešću i samoj akciji možete posetiti njihov sajt.

P.S.

Apoteka Srbotrade, koja između ostalih, prodaje i La Roche Posay preparate znatno povoljnije od ostalih (npr. termalna voda od 150ml je 760 rsd, Redermic R je oko 3200, itd.), otvorila je pre nekoliko dana svoju online prodavnicu, pa je to super prilika da i vi kojima ova apoteka nije blizu, LRP ali i ostale preparate za negu, kupite po povoljnijoj ceni.

Da li koristite neki od LRP preparata za dnevnu negu? 

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.