drogerijski favoriti 01

drogerijski favoriti 02

Loreal Infallible Matte 24h puder

Ovaj puder je za mene pravo otkriće. Kupila sam ga jer sam čitala pohvale i pozitivne recenzije širom interneta, ali iskreno, nisam bila sigurna da će mi se svideti. Međutim, iako u nazivu nosi reč “mat”, on ne daje klasičan matirani izgled maske (koji nikako ne volim), već daje sasvim lep, prirodan izgled i to od jutra do večeri – vrlo je je postojan.

Tokom leta mi je koža masnija, a i zbog vrućine se dosta znoji, i ovaj puder sve to lepo izdržava, ne skida se, ne ostavlja fleke, a posebno me je oduševilo to što i preko dana, na dnevnom svetlu, izgleda vrlo prirodno, skoro i da se ne primećuje na licu.

Srednje je gustine, ali je nekako “tanak” kad se nanosi, i ne ostavlja sloj na licu već se odmah stopi sa kožom. Takođe, prođe i po nekoliko sati a da se ne prosijam, tako da je ovo moj broj jedan izbor za ovo leto i od srca ga preporučujem svima koji žele srednje pokrivanje i prirodno matiran izgled.

Plastična tubica od 30ml je na oko jednostavno, ali je higijensko i najpraktičnije rešenje.

Može i da se nadogradi, ne isušuje mi  ni suvlje delove kože, za jedan drogerijski puder ima solidan izbor nijansi, i sve u svemu, za mene je pun pogodak. Cena: 1280 rsd.

drogerijski favoriti 03

Bourjois Radiance Reveal korektor

Ono što mi se najviše dopada kod ovog korektora je što zaista dugo ostaje na koži, što nije lako pronaći u drogerijskom rangu cena, a posebno kod korektora koji su lagani i ne isušuju moj već ionako suv predeo ispod očiju.

Lepo se nanosi i razmazuje, jednako lako i četkicom i prstima, a ima solidno srednje prekrivanje i ne uvlači se u borice tokom dana.

Jedino što može nekom zasmetati je što ima miris – to bi mogao biti problem onima koji imaju osetljive oči. Osim toga, zaista mu ne nalazim manu, i sigurna sam da ću ga još dugo koristiti jer odavno nisam bila ovako zadovoljna odnosom cene i kvaliteta, posebno jer je prilično pigmentovan i potrebna je vrrlo mala količina za podočnjake, pa mi jedno pakovvanje traje već mesecima.

Probala sam ga i na ostalim nepravilnostima, poput bubuljica, i one manje sasvim fino može da zakamuflira. Cena: 1196 rsd.

drogerijski favoriti 04

Garnier Ultra Doux Olive Mythique šampon i maska za kosu

Do sada je malo bilo šampona, balzama i pakovanja iz drogerija koji su moju prilično suvu, farbanu kosu mogli da ožive, a da je istovremeno ne otežaju i učine da se izmasti već posle dan ili dva. Međutim, u poslednje vreme sam prijatno iznenađena, jer posle Loreal Elseve Extraordinary Oil i Dove Pure Care Dry Oil linija za negu kose, stiže Garnier Mythic Olive.

I šampon i maska iz ove kolekcije (balzame trenutno ne koristim, pa nisam ni probala) su vrlo prijatnog mirisa (koji, na moju sreću, nema mnogo veze s maslinama), čine kosu izuzetno mekom, glatkom, i lakom za raščešljavanje, a ne maste je i ne otežavaju, što mi je najvažnije.

Maska je pritom vrlo interesantne teksture, jako gusta i deluje masno, ali kad se ispere čini kosu lepršavom i laganom. Potrebna je vrlo mala količina jer je baš bogata, pa jedno pakovanje maske može potrajati i mesecima, čak i ako imate jako dugu kosu. Sve u svemu, prezadovoljna sam ovim proizvodima. Cena: šampn 250ml 265 rsd, maska za kosu 407 rsd.

drogerijski favoriti 05

Palmolive Gourmet gelovi za tuširanje

Nije tajna da me miris vanile opčinjava, pa kada su mi stigli Palmolive noviteti, nisam se mnogo dvoumila koji će sledeći gel za tuširanje zauzeti počasno mesto u tuš kabini. Mirišu predivno, a mislim i na onaj od čokolade, i na jagodu, lepo pene i ne isušuju kožu, mada ne mogu da kažem ni da nešto posebno neguju, ali je to i očekivano od klasičnih drogerijskih tuš gelova. Moja koža nije posebno suva ni zahtevna, pa i to imajte u vidu. Ono što ih čini posebnim su mirisi, koji ostaju na koži i nakon tuširanja a o mirišljavom kupatilu i da ne pričam. Cena Strawberry Touch, Chocolate Passion, Vanilla Pleasures – 170 rsd.

drogerijski favoriti 20

Golden rose rumenilo u stiku – Golden Rose Creamy Blush Stick

Na redu su dva Golden Rose otkrića, od kojih je možda i najveće iznenađenje ovo rumenilo u stiku. Rumenila obožavam, volim da isprobavam razne teksture, međutim, kad su u pitanju kremasta retko se desi da je neko dovoljno postojano na mojoj mešovitoj koži, posebno tokom leta kada se više masti i znoji.

U tom smislu nisam imala neka posebna očekivanja ni od ovog, ali me je više nego prijatno iznenadilo. Fino, čvrsto, jednostavno pakovanje, ne previše kremasta tekstura koja bez problema može da se nanese i klasičnom četkom za rumenilo (nanosim ga Real Techniques Blush četkom), lepa i prirodna rozikasta nijansa koja kad se nanese prestaje da bude kremasta, već više podseća na teksturu klasičnog rumenila, i najvažnije, i po ovoj vrućini opstaje na licu od jutra do večeri – sve su to razlozi zbog kojih sam ga koristila skoro svakodnevno u poslednje vreme.

Uz to, cena je odlična, oko 500 dinara za priličnih 10 grama, a jedino što bih volela je da izbor boja bude veći (ima ih 6). Moja nijansa je mat, ali ima i nekih koje u sebi sadrže sitne šljokice.

Što se nanošenja tiče, veoma je pigmentovano, pa ga ne nanosim direktno iz pakovanja, već četkom zahvatim malo proizvoda i zatim nanesem na lice, izblendam, i za proces koji traje 10 sekundi, dobijam više nego dobar rezultat 🙂

drogerijski favoriti 08

Golden Rose Longstay gel za oblikovanje obrva

Posklednjih meseci sam opsednuta proizvodima za obrve, i moja kolekcija (koja se ranije sastojala od pokoje olovčice, eventualno senke i maskarice za obrve) uvećava se geometrijskom progresijom. U nju je pre par meseci stigao i ovaj Golden Rose gel, univerzalne nijanse – u pitanju je tamna braon, ali gel nije toliko pigmentovan, već više samo nijansiran.

Ono što me je oborilo s nogu je činjenica da je zaista vodootporan (i otporan na znojenje), što savršeno učvrsti obrve (i to baš jako, što je sjajno ako imate neposlušne obrve poput mene), i što ih tako učvršćene drži dok god šminku ne skinete.

Ukoliko nemate potrebu za popunjavanjem obrva (jer ovaj gel ne ostavlja mnogo boje) ili ako, kao što ja radim, prvo popunite senkom ili olovčicom pa onda nanesete ovaj gel da ih učvrstite, verujem da će vas oduševiti kao i mene – jer neočekivano mi je postao svakodnevni must-have 🙂 Cena mu je oko 600 rsd.

loreal brow artist set

Loreal Brow Artist – set za obrve

Ovaj set koristim već mesecima, skoro svakodnevno, i nisam ni blizu da ga potrošim.

Sastoji se od voska, senke i aplikatora koji sa jedne strane ima kosu četkicu a sa druge češljić za obrve, i najčešće, posebno kad sam u žurbi, ga nanosim upravo time, ređe posegnem za nekom drugom četkicom za obrve. Prvo nanesem vosak, zatim senku, i obrve su savršeno popunjene i tako stoje ceo dan. Otkad sam otkrila Golden Rose gel za obrve, često ga nanesem preko svega ovoga i onda sve to stoji zaista dugo, bez obzira na vrućinu i znojenje, ne dešava mi se da obrve izblede, da se na nekim mestima izbrišu i sličo.

Sjajan proizvod, i vrlo isplativ iako je nešto jače cene za drogerijski rang (oko 1200 rsd). Može da se kupi u svetlijoj ili tamnijoj varijanti, moja je tamnija, i boje su odlične, prirodne, nisu crvenkaste niti sivkaste i mislim da bi mogle da odgovaraju većini.

drogerijski favoriti 11

BURRA krema za predeo oko očiju

Isprobala sam nekoliko Burra proizvoda, ali jedini koji se među njima istakao jeste ova kremica za predeo oko očiju. Vrlo je lagane teksture i brzo se upija tako da je odlična za dan, kao podloga za korektor, a ponekad je koristim i za noć, kada mi područje oko očiju nije previše suvo.

Sasvim fino hidrira i jedino što nekom može da zasmeta je što ima miris, koji meni ne smeta jer je prijatno osvežavajuć, ali oni koji imaju osetljive oči bi trebalo da obrate pažnju.

Imam dosta suvo područje oko očiju i malo je krema, posebno povoljnijih, koje su efikasne i sa kojima rezultate vidim u roku od nekoliko dana, a ovo je jedna od njih. Sve u svemu, lepo hidrira, prijatna je i lagna, sporo se troši i dugo traje – sadrži 20ml a cena joj je oko 1000 dinara.

VZK krema za problematičnu kožu

Ova tubica je već na izdisaju i ne znam koje je to po redu pakovanje ove kreme koje sam kupila – često ih ne potrošim do kraja jer se nanose samo na ciljana mesta (bubuljice), ali je jedan od efikasnijih preparata za tu svrhu. Pomaže da se bubuljice brže osuše, a i čini mi se da flekice koje ostavljaju za sobom nisu toliko izražajne i da brže blede kad nastavim ovu kremicu da nanosim i nekoliko dana pošto bubuljica nestane.

Uz vrlo povoljnu cenu ovo je jedan od preparata koje svako (kome povremeno izađe poneka nevaljala bubuljica) treba da ima kod kuće. Sad sam je tražila na Lilly sajtu i nema je, i nadam se da je to samo trenutno i da je u drogerijama ima. Verujem da ste do sada već čuli za nju, a ako niste, obavezno je isprobajte.

drogerijski favoriti 12

RIMMEL Fix & Protect Makeup Primer

Dugo već imam ovaj prajmer ali sam ga tek u poslednjih par meseci pošteno isprobala, i mogu reći da sam vrlo, vrlo zadovoljna. U pitanju je prajmer koji nije na silikonskoj bazi, već je više kao neka lagana kremica, ali i pored toga lepo zagladi kožu, lagan je, blagog mirisa, brzo se upije i odlično pripremi lice za šminkanje. Ne mogu da kažem da mi puder duže opstaje na licu uz ovu bazu (kao ni za većinu drugih baza koje koristim), ali da se lepše nanosi i razmazuje, ne mogu da poreknem. Takođe, fino mi zagladi delove kože koji su ponekad suvi, pa mislim da bi bio dobar skoro za sve tipove kože. Uz to ima i zaštitni faktor 25 što mu je dodatni plus, tubica je velika a količina od 30ml zaista dugo traje i košta oko 700 rsd.

Koje zanimljive proizvode ste vi otkrili u drogerijama ovog leta?

Komentari

comments

4 Responses

  1. Avatar
    Sanja

    Uf ja imam dilemu, citala sam dosta pohvalno o Loreal Infallible Matte 24h puderu a isto toliko lepih komentara sam nasla i o Bourjois Healthy Mix puderu.Da li bi ipak mogla da das jednom puderu od ta dva, prednost, da mi bar malo olaksas muke 🙂 Inace sve pohvale za blog, mnogo korisnih stvari sam procitala koje su mi dosta pomogle.Pozdrav 🙂

    Reply
    • Zlatana
      Zlatana

      Hvala Sanja! 🙂 Loreal Inf. Matte je bolji ako imaš masniju kožu (ili mešovitu, ali ako ti se masti t-zona), a Bourjoix Healthy Mix mi je bolji kada mi je koža manje masna ili ima suve delove. Ipak bih malu prednost dala Lorealu, zato što duže ostaje na licu. – sa njim sam stvarno mirna od jutra do večeri.

      Reply
      • Avatar
        Futuredentist

        Citajuci pohvale morala sam da kupim Loreal-ov puder. 🙂 Odusevila se jesam,deluje prirodno,odlicno prekriva,boja odlicna. Nosila sam ga na jednoj svadbi,bez prajmera.Nestao je dok sam igrala,lice mi se prosaralo…:/ Izgleda da bas i nije za vrucine.

  2. Avatar
    Helena

    Benefit Gimme Bra maskarica za obrve je odlicna, a za Burru se ne slazemo – Lift Activ je vise nego fenomenalan, a i BB krema je super.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.