Ovo su najnoviji Loreal karmini na tržištu – iznenadilo me je što su se kod nas pojavili u isto vreme kad i u drugim zemljama, i naravno nisam mogla da prođem pored njih a da ne uzmem neki za probu, jer imam tu neku teoriju kako žena nikad ne može imati dovoljno karmina (kao ni rumenila, pudera, senki, pa čak i cipela… razumete već).

I najsmešnije mi je kad me npr. sestra (hajde drugarice, ali sestra – rod najrođeniji) ubeđuje kako mi nije potreban 28. po redu svetlo roze karmin, ili kako su svih 28 iste boje, a ja lepo vidim da se  međusobno razlikuju u makar pola nijanse, o teksturi i da ne pričamo, pa onda moram to da objašnjavam i demonstriram  a ona samo odmahuje rukom, cokće i prevrće očima, i neće da me sluša jer “nisam normalna”.

Da li se i vama dešava da okolina ne razume vašu ljubav prema kozmetici i da je kategorizuje kao opsesiju? Meni prilično često. Totalno sam neshvaćena u tom pravom svetu, ali zato je tu ovaj blog na kome ću uvek moći da se požalim, i vi koji ga čitate sa kojima uvek mogu da razmenim informacije od značaja, a srećom ima i mnogo drugih blogerki i blogova pa se ne osećam tako usamljeno u ovoj priči. Srećom.

Nego, da se vratimo na predmet današnje recenzije, a to su Loreal Caresse karmini, koji bi trebalo da su lagani, balzamasti, da ne isušuju usne a opet solidno pigmentisani, pa ćete u narednim redovima moći da pročitate detalje o mom iskustvu sa jednim iz te linije.

 

Pakovanje

je lepo, elegantno i plastično, ali izgleda sasvim dobro i iako je slično pakovanjima ostalih Loreal karmina, ipak ima crtu modernog i novog. Poklopac je providan, a na dnu pakovanja je nalepnica koja bi trebalo da bude u boji karmina, što nije loše.

Izbor nijansi

Ovaj karmin se proizvodi u 12 nijansi, kada sam ga kupovala nisam sigurna da sam ih sve videla, ali ono što jesam je sasvim zadovoljavajuće. Ima par neutralnih, nude boja, poneka svetlo roze, nekoliko ljubičastih i pink, kao i koralna i jarko crvena.

Ja sam odabrala 03 Lovely Rose, koja nije baš najsrećnije rešenje za moj žućkast ten i jako pigmentovane usne jer je svetlo roze i hladnija boja, ali sam iznenađena koliko se dobro stopi sa bojom usana već nekoliko minuta po nanošenju.

 

 

Pigmentacija

Ovaj koji imam je sasvim solidno pigmentovan – obzirom na samu teksturu i osećaj koji imate na usnama kada ga nanesete nisam ni očekivala eksploziju boje, ali sam se veoma prijatno iznenadila jer je daleko od nekog obojenog balzama – ali je naravno manje pigmentovan od većine standardnih karmina.

Tekstura

Divna! Jako lako se nanosi, praktično klizi preko usana, i pokriva ih u jednom-dva sloja. Osećaj na usnama je savršen – poput balzama, jako je lagan i veoma hidrantan – ni najmanje ne isušuje usne, već naprotiv. Ne razliva se tokom nošenja, malo je mekše /balzamaste/ teksture nego obični karmini, sve nijanse su kremaste, tj. bez šimera i šljokica, i daju jedan lep, polusjajan finiš.

 

Trajanje

Na usnama mi traje oko 3 sata, što je očekivano, a i sasvim pristojno za ovaj tip karmina. Ravnomerno i lepo se skida, ne ostavlja fleke i crte na ivicama usana, a i lagan je za nanošenje i ne previše pigmentovan pa ga nanosim čak i bez ogledala, što mi je baš praktično. Dakle, ako želite karmin koji će vam na usnama trajati dugo, tražite dalje. Ako ste zadovoljni ovakvom formulom i pre svega tražite negu za vaše usne uz nešto boje, sa Caresse nećete pogrešiti.

Gde kupiti, cena

Moram da priznam da skoro nisam bila u Lilly-ju, DM-u i ostalim drogerijama koji prodaju Loreal, pa ne znam da li ovih karmina tamo ima (ako ih je neko video, neka napiše da update-ujem post).  Ja sam ga kupila još pre mesec dana, možda i više, u Idei na Novom Beogradu, gde su tada tek došli i bili na popustu, ali im je, koliko se sećam, standardna cena oko 900 dinara.

*Update> Neko ih je video (hvala Tacy) u Lilly-ju, tako da ih tamo ima po ceni od 990, a u Idei 945 dinara 🙂

 

Sve u svemu, ovaj karmin ćete voleti ako ste ljubitelj prirodnog look-a i udobnosti na usnama, jer su mu negujuća svojstva zaista izuzetna, i vama ga od srca preporučujem.

Oni drugi, koji žele pravi, jako pigmentovan i dugotrajan karmin bi trebalo da ga zaobiđu, jer Caresse to nije.

Cena mu je malo jača (meni se i inače Loreal karmini čine skuplji nego što bi trebalo da budu, iako su kvalitetni), ali iako je mekši od običnih karmina a čvršći od balzama i fine teksture, nisam primetila da se troši nekom neverovatnom brzinom jer je solidno pigmentovan, tako da mislim da će mi ovo jedno pakovanje potrajati. Dakle – preporučujem!

 

 

 

 

Hvala na čitanju!

Komentari

comments

19 Responses

  1. Avatar
    Tacy

    Obozavaaaaaam ovakve karmine, i dve nijanse ce biti moje, mauve i coral! Uvek cu se pre odluciti za ovakav tip karmina, nego za “klasicne” pigmentovane. Inace u liliju su 990 cini mi se, a u idei extra u uscu 945.A sto se tice neshavcenosti, welcome to the club 😀

    Reply
  2. Avatar
    cecilija

    Bas lepo izgleda. Cim budem u Liliju ili DMu pogledacu ih. Inace, kad ides u Seforu brobaj Lip Plump od Benefita, to je prajmer za usne za nas sa pigmentisanim usnama. Ja sam skoro pocela da ga koristim i sad preko njega mi svaki karmin lepo stoji sto pre nije bio slucaj jer su mi usne mnogo tamne pa nekako boje karmina cudno izgledaju na meni. I neka te naziv ne zavara, iako se zove Plump ne uvecava usne, samo je fin primer, poput korektora samo prijatnije teksture za usne.

    Reply
  3. Avatar
    My Perfect Lounge

    Ovo je kao stvoreno za mene 🙂 Kod nas severno ih ima, ali kod nas juzno bas i ne. Sve se nesto nadam da ce makedonci popuniti police posle praznika, inace kupovina ceka povratak :)Sve se nesto nadam da ima i neka lepa kajsijasta nijansa :))

    Reply
  4. Avatar
    Jelena

    Hehehe, potpuno te razumem kada je rec o beskonacnoj makeup kolekciji, ni meni nikad nije dovoljno karmina,sjajeva, tecnih pudera, bronzera i rumenila.:-) Ovaj karmin izgleda divno.:-)

    Reply
  5. Avatar
    Aleksandra

    Ja ne spadam u one koji skupljaju šminku (trenutno imam samo 3-4 karmina), ali shvatam da svako ima ‘nešto’, neku opsesiju i to u potpunosti razumem 🙂 i ja volim ove rozikaste nijanse ruževa

    Reply
  6. Avatar
    hermetic

    Super ti stoji ova boja! Ja sam takodje opsednuta karminima, znam da cu i ove morati da isprobam iako ne mogu da smislim koja mi boja vise treba, ali sto kazes, zbog teksture 😉 inace Loreal iako jeste malo skuplji po meni su, makar ruzevi, jedni od najboljih iz tog ranga pa mi nikad nije zao da dam pare za njih.

    Reply
  7. Avatar
    Psycho Cat

    Ma, ljudi pogledaju moje karmine i kažu da imam 20 istih :/ ne razumeju, neshvaćena sam 😀
    A ovaj…ovaj je divan!

    Reply
  8. Avatar
    Jellena :)

    Jako je lepa boja,volim takve nijanse…mogu reci da je GR perfect shine 205 jeftinija kopija ovog lorealovog… 🙂

    Reply
  9. Avatar
    Dragana

    Imam ga u nijansi 07, predivan je, nazalost traje mi samo pola sata na usnama, ali mi nije tesko da ga popravim jer se lako nanosi i ima divan miris i ukus 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.