Ima već nešto više od mesec dana kako je kod nas, u isto vreme kad i u celom svetu tj. svim ostalim zemljama gde je Lush prisutan, svetlost dana ugledala nova, dugo i brižljivo pripremana kolekcija šminke za sve one koji vole Lush filozofiju.

Imala sam sjajnu priliku da se u prijatnom ambijentu sa veselim i uvek raspoloženim Lush-ovcima upoznam sa idejom i konceptom ove kolekcije, isprobam nove proizvode, i zavrtim famozni točak o kome ste do sada verovatno već svi čuli, a ako niste, tu sam da vam ispričam o čemu se radi.

Radi se, u stvari, o čistoj Lush magiji, ali kad bismo išli u detalje, mogli bismo da kažemo da je osnovna ideja ove kolekcije činjenica da je korišćenje određenih boja (u ovom slučaju na licu) u vezi sa određenim emocijama. Novoj kolekciji u pomoć je stigla i igra sa točkom boja, u kojoj je pošto okrenete točak potrebno da odaberete tri boje koje vas prve privuku – bez mnogo razmišljanja (dakle ne omiljene boje, već one koje u prvom trenutku primetite ).

Svaka boja na točku ima ima ime, pa je važno i kojim redosledom ste ih odabrali, jer prva simbolizuje snagu ili slabost u važem životu, druga bi trebalo da ukaže na neku podsvesnu potrebu, dok bi treća bila vaš talenat ili težnja i ono što će vam biti potrebno na putu da postignete tu podsvesnu potrebu.

Ovo je vesela i simpatična igrice, a opet i ne samo igrica, jer je Lush pre nego što je osmislio, dugo i detaljno istraživao na velikom broju ispitanika u kakvoj su vezi boje i raspoloženje, osećanja, na šta nas koja boja podseća, i kako čini da se osećamo kada je imamo na sebi ili vidimo na nekome.

 

 

 

Ovo su boje koje sam ja odabrala iz prve, i o kojima mi je Aleksandra iz Lush-a ispričala pričicu, a ako želite da isprobate sami, zabavite se a ujedno i saznate neke možda nove stvari o sebi, to možete učiniti i virtuelno, na ovom linku.

Ono što mi se dopalo i što veoma cenim je da je kompletna Emotional Brilliance kolekcija prevedena na srpski jezik, a verovatno vam je poznato da je za to potrebno uložiti dosta truda, posebno jer je dosta naziva emocija teško ili skoro nemoguće prevesti na naš jezik, pa je ovo svakako jedan plus za domaći Lush..

 

 

Još jedna zanimljivost je što na kraju nisam odabrala da uzmem baš one proizvode koje mi je odabrao točak, već se nisam smirila dok divnu i mirnu senku Gledište nisam zamenila intenzivnim ljubičastim ajlajnerom Osećam se smireno 🙂 Tek onda sam se smirila, tako da boje ipak nešto znaju 🙂

 

 

 

 

Emotional Brilliance kolekcija se sastoji od 3 vrste tečnih proizvoda upakovanih u slatke male flašice sa različitim aplikatorima, zavisno od osnovne namene proizvoda, iako je svaki od njih potpuno bezbedan i svaki je moguće koristiti na kompletnom licu – očima, usnama, obrazima, pa tako tečni karmini dolaze sa sunđerastim aplikatorom u samoj bočici, ajlajneri sa tankom četkicom, a senke sa istim sunđerastim aplikatorom.

Kako biste mogli svaki od ovih proizvoda da koristite na različite načine, kada ih kupite uz svaki ćete dobiti i dodatne aplikatore, pa ćete tako ajlajner moći da koristite i kao senku, karmin kao ajlajner, ili kako već poželite.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Osim ovih tečnih proizvoda, u okviru Emotional Brilliance kolekcije možete pronaći i 3 vrste proizvoda za samo lice: Emotional Brilliance je prozračni, transparenti puder koji je namenjen setovanju šminke, Charisma, tečni bronzer koji se može koristiti ne samo kao bronzer već i za naglašavanje određenih delova lica, ili korekciju nijanse pudera i slično, i proizvod koji me je posebno oduševio ali ga nisam uzela jer imam već previše hajlajtera (što nije bila u pravom smislu reči greška, jer sam umesto njega uzela fenomenalni translucentni puder, ali sad plačem i za ovim pa ću ga kupiti prvom prilikom kad odem do Lush-a), Feeling Younger, neka vrsta hajlajtera koji je vrlo suptilan, prilično postojan, i tako divne nijanse koja se presijava da mislim da bi fantastično stajao svim tipovima, bojama, tonovima i podtonovima kože.

 

 

 

Još jedno lepo iznenađenje u okviru ove kolekcije je Eyes Right, prva Lush maskara, potpuno prirodna i sa minimumom konzervansa kojima inače ostale maskare obiluju, posebno formulisana za osetljive oči, od sasvim prirodnih sastojaka, i obradovaće one koji su ljubitelji finog i suptilnog izgleda trepavica, jer ova maskara ih razdvaja i daje dovoljno volumena za jedan prirodan, a opet zavodljiv pogled ispod obrva 🙂

 

 

 

 

Proizvode iz Lush Emotional Brilliance kolekcije možete kupiti u Lush prodavnici u Ušće šoping centru, ili naručiti sa njihovog sajta.

Cene su 1600 dinara za senke, ajlajnere i karmine, i 1400 dinara za puder, bronzer, hajlajter ili maskaru, i iako se čine kao prilična suma, po meni se isplate, posebno proizvodi u boji ili npr. bronzer i hajlajter, jer su jako jako pigmentovani i trajaće vam čitavu večnost.

 

 

 

 

Kako ne bih preterala sa dužinom posta, u ovom sam samo htela da vas upoznam sa Lush kolekcijom boja i proizvoda za šminkanje, a u sledećem ću vam doneti detaljnu recenziju stvarčica koje sam dobila da isprobam, a kao mali  preview prilažem sličice ispod:

 

 

 

Da li ste imali priliku da se već upoznate sa ovim proizvodima, i ako jeste kakvi su vam utisci?

 

P.S. Ne zaboravite da slikate nešto lepo i da se prijavite za nagradnu igru u kojoj možete da osvojite divne letnje Issey Miyake parfeme!

 

 

*Proizvodi prikazani u ovom postu poslati su mi od strane proizvođača/uvoznika/PR, ali ta činjenica ni na koji način ne utiče na moje mišljenje o proizvodu koje je, kao i uvek, potpuno iskreno. Više informacija ovde.

Komentari

comments

8 Responses

  1. Avatar
    Emma

    Hajlajter sam tražila i to dva puta i oba puta je bio rasprodan… Baš je izgleda popularan 🙂 Po meni, maskara se nikako ne isplati, jer ima nezgodno i nepraktično pakiranje, malu količini i ne baš poseban kvalitet sudeći po recenzijama, a visoku cijenu. Ali zato mi za tekuće ruževe ne bi bilo žao dati toliko 🙂 Kod nas su još i skuplji, 23€, zato se još omišljam. Usput, uvijek te hoćiu pitati, a zaboravim – koji fotić koristiš i kolika mu je cijena otprilike? I imaš li preporučiti neki (ovaj moj kompaktni je sasvim odličan za nokte i proizvode, ali ne surađuje dobro sa osvjetljenjem i slikanjem lica)?

    Reply
  2. Avatar
    ana2cats

    ovo fenomenalno zvuci! Posebno ovo da sa razlicitim aplikatorima moze da se koristi na razlicite nacine tj za razlicite delove lica!

    I moram da se pridruzim pohvali za prevod na srpski – pa nismo mi bas poslednja rupa na svirali 🙂

    Reply
  3. Avatar
    blue-sky

    Morala sam odmah da isprobam tocak, i moram da priznam da nisam ocekivala da takav rezultat!:D Boje su zadivljujuce! 🙂
    A, imam jedno pitanje, hoce li biti kod nas Maybelline Baby Lips-a?? Zaljubljena sam u boju Pink Punch prelepa je *.*

    Reply
  4. Avatar
    Coxy

    Hm, mislila sam da su proizvodi skuplji. Svidja mi se hajlajter, a mogao bi mi se omaci i neki ajlajner. E sad, tu je ona vecita dilema – da li uzeti neku divnu, zanimljivu boju ili uzeti neku prakticniju koja ce se stvarno koristiti…

    Reply
  5. Avatar
    tina

    nihovu dekorativnu kozmetiku nisam nikad kupovala,vise sam uzimala maske i sl. ove ambalaze su preslatke

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.