Čitala sam odgovore na pitanje o čemu biste želeli da čitate na blogu koja sam postavila u nekoj od prethodnih nagradnih igara, i priznajem da sam se malo štrecnula kada je dosta vas napisalo da su to parfemi. I zaista, taj odeljak na blogu postoji odavno, ali je nepravedno zapostavljen. Međutim, pre nekoliko dana sam se puna utisaka vratila sa prezentacije Kenzo brenda, što mi se učinilo kao prava prilika za početak priče o parfemima za koju ću se potruditi da ubuduće bude više zastupljena na ovim stranama.

I zato što meni parfem nikad nije bio samo miris, nadam se da će i vama biti zanimljiv pokušaj da vas upoznam sa nekim detaljima –  kako su Kenzo parfemi nastali, kakvu priču žele da nam ispričaju i kakvu poruku šalje svaka od ovih bočica sa mirisnom tečnošću.

Kenzo Takada je ime čoveka koji je zaslužan za razvoj istoimenog brenda, i od početaka kompanije, 1988, kada je kreirao prvi parfem – bio je to Kenzo de Kenzo – pa sve do 2000. kada je stigao Flower, a i dalje – ovaj brend je razvio posebnu poetsko emocionalnu vezu sa parfemima. Linija proizvoda za negu kože – Kenzoki – o kojoj ću pisati u nekom od narednih postova, nastala je 2001, a dve godine kasnije, u srcu Pariza, otvoren je La Bulle Kenzo, mesto koje prezentuje sva čulna iskustva koje Kenzo brend pruža.

Sa uspešnom Flower by Kenzo pričom, Kenzo Parfums nastavlja sejući svoja poznata polja maka u Parizu, Singaporu, Hong Kongu, Milanu, Beču, Londonu, Buenos Airesu, Moskvi i Meksiku. Mene je ova kampanja posebno oduševila, i volela bih da sam bila u nekom od ovih gradova u pravo vreme da prošetam kroz Kenzova cvetna polja ili bar pored njih:

Što se Kenzo mode i brenda tiče, svaka nova kreacija je kombinacija različitih kultura, načina života modernih nomada, duboko povezana sa prirodom i njenom energijom, te predstavlja alhemiju orijenta i zapada, vatromet boja i materijala, slobodu pokreta u odevanju, eksploziju boja i printova, koji najbolje oslikavaju vrednosti brenda – slobodu, ljubav prema životu i velikodušnost. Krajem prošle godine, kada su na čelo kreativnog Kenzo fashion tima došli Umberto Leon i Carol Kim, tandem poznat kao Opening Ceremony, brendu su vratili eklektični, neobavezni stil inspirisan Japanom, Afrikom i jedinstvenim pariskim šikom i uneli sveže ideje koje lako dopiru do ljudi, istovremeno okrećući brend njegovim korenima.

L’Eau 2

1996, Kenzo je lansirao L’Eau Par Kenzo, kompoziciju cvetnih mirisa, svežine i optimizma, svojevrstan mirisni citat vrednosti KenzaTakade.

2012, Kenzo lansira novi L’Eau koncept, u skladu sa originalnom inspiracijom, ali naglašenijom senzualnošću i modernim potpisom. Miris koji personifikuje ‘’joy de vivre’’, nova sveža kreacija, miris koji poziva na igru zavođenja, intimnosti i spontanosti.

Ah. Zamislite Rim. I uske uličice. Pa oker zidove. Stare, istrošene. Ulice sa kaldrmom, raskošne fontane, sva skrovita mesta koja čuvaju tajne vekovima. Onda zamislite da ste tamo sa voljenom osobom. I da je leto.

Ok, meni je hitno potreban teleport (za ovde), a svima nam je, posebno ako ne možete ovo da zamislite, potrebna koja kapljica najnovijeg Kenzo mirisa. Trust me 🙂

Najnoviji dodatak Kenzo liniji ženskih parfema, L’eau 2, je svež, jednostavan, nepretenciozan, a opet ženstven i zavodljiv. Za tople letnje dane – idealan. Podseća me na more, na leto, i ono što me oduševljava je što je stvarno osvežavajući i energičan, i na poseban način elegantan. Ima pravu meru cvetnih nota, tačno koliko je potrebno da bude pravi ženski parfem, a da nije otužan. Savršen za ljubitelje osvežavajućih mirisa. Idealan za bezbrižne tople letnje dane i večeri. Oni koji vole sveže i voćkaste parfeme u ovaj će se zaljubiti, pa vam preporučujem da ga obavezno pomirišete kad budete bili u prilici. Onima koji više vole neke teže, orijentalne, drvene ili začinske note, ovaj verovatno neće odgovarati na prvi miris, ali mislim da ga je šteta ne probati – jer ovaj parfem je po meni, prilično univerzalan (i verujem da su retki oni kojima se neće svideti), ali time ni najmanje ne gubi na svojoj posebnosti – i to je ono što me je kod njega osvojilo.

Ovaj miris popravlja raspoloženje, pa mi je bio najbolji drugar svih prethodnih tmurnih dana, i moram da priznam da mi je pomogao da ih lakše prebrodim. A mislim da ću ga još više voleti kad zaređaju oni dugi, vreli letnji dani, i da će tek tada pokazati svoje pravo lice.

Razumljivo je što mi se ovaj Kenzo sviđa – i inače sam ljubitelj osvežavajućih mirisnih nota, iako mi se, što sam starija, sve više dopadne i poneki ozbiljniji, malo teži i elegantniji miris, ali moja prva i prava ljubav su ti lagani vodenasto-voćno-cvetni, jer o njima ne moram mnogo da razmišljam – zgodni su za svaku priliku, idu uz svaku odevnu kombinaciju, podižu svako raspoloženje. Utoliko sam se više obradovala kada sam dobila baš ovaj parfem, i dok ga još nisam probala, samo jedan pogled na čiste linije i jednostavno pakovanje mi je govorio da ću se od njega teško odvojiti dok ga ne potrošim. Za sada potpuno tačno 🙂

Da biste dobili ideju kakve mirise voli ona kojoj se ovoliko dopao Kenzo L’Eau 2, pa da unapred znate da li bi mogao da se dopadne i vama, moram da pomenem da su mi među omiljenim Clinique Happy i njegove varijacije, Escada letnja izdanja poput Rockin’ Rio, Pacific Paradise, i sl, DKNY Be Delicious, Issey Miyake L’eau d’Issey i razne njegove letnje varijacije, Dior Addict 2 i njegova letnja izdanja, Estee Lauder Bronze Goddess, i dalje u tom stilu. Još sam i ljubitelj slatkastih, vanilastih i puderastih mirisa, ali njih radije ostavljam za neke svečanije prilike, i najčešće ih koristim tokom jeseni ili zime.

Ukratko, L’Eau 2Kenzo je nova personifikacija ‘’Kenzo vode’’ – sveža, prepuna energije, u skladu sa olfaktornim L’Eau Par Kenzo univerzumom. I zaista je ovaj miris takav – penušav, lagan i vazdušast, i pripada akvatik voćno cvetnoj grupi parfema – jedna od mojih omiljenih grupa 🙂

Sastoji se od penušavih gornjih nota nektara, kruške i pulpe limuna, cvetnih srednjih nota ruže, frezije i lotosa, da bi se na kraju izvojile bazne note kedra i belog mošusa.Kreator ovog mirisa je Daphne Bugey, Firmenich.

Ovaj miris se može se nabaviti kao toaletna voda u pakovanju od 30, 50 ili 100ml, i na meni traje slično kao i ostali parfemi ovog vodeno-cvetno-voćkastog tipa – otprilike puno radno vreme, što je obzirom na koncentraciju (eau de toilette) i grupu mirisa kojoj pripada, sasvim zadovoljavajuće.

Može se kupiti – a gde drugo – u parfimerijama (npr. Sephora) po ceni od 4104 dinara za 30 ml, 5700 din. za 50 ml, i 7980 dinara za 100 ml toaletne vode.

L’Eau 2 Kenzo postoji i u muškoj varijanti, sa osvežavajućim i muževnim, aromatično citrusnim mirisom đumbira, grejpfruta i pomaranže u gornjim, lavandom i klekom u srednjim, i na kraju, vetiverom i kedrom u baznim notama, čiji je kreator Sonia Constant, Givaudan. I on se može kupiti u koncentraciji toaletne vode i pakovanjima od 30, 50 i 100ml, po istim cenama kao i ženska varijanta istog parfema.

 

Nadam sam vam bar malo približila ovaj brend i njihov najnoviji parfem i da vam je bilo zanimljivo iako podugačko, a osim još jednog njihovog parfema, Kenzo Flower Tag, još mnogo raznih mirisnih nota  imam u planu za sledeće postove na ovu temu. I jedva čekam da ih ispišem.

Kakve vi parfeme volite/koristite? Koje mirisne note vam se dopadaju? Da li ste probali neki od Kenzo parfema i kakvi su vam utisci? Podelite 🙂

 

*Proizvodi prikazani u ovom postu poslati su mi od strane proizvođača/uvoznika/PR, ali ta činjenica ni na koji način ne utiče na moje mišljenje o proizvodu koje je, kao i uvek, potpuno iskreno. Više informacija ovde.

Komentari

comments

17 Responses

      • Avatar
        Diamond

        Strašno… Ova sirota devojka bi morala da poseti dobrog dermatologa, a ne da pogoršava i ovako jezivo stanje… Mislim da tako više šteti sebi nego koristi…

  1. Avatar
    Aleksandra

    Baš lepo dizajnirana bočica. Verujem da bi se i meni dopao jer volim laganije mirise. Od tih što si nabrojala sam probala samo Clinique Happy.

    Reply
  2. Avatar
    mmmm

    bas lepo napisano! iako sumnjam da bi mi se miris dopao, bilo mi je bas zadovoljstvo da sve procitam!

    Reply
  3. Avatar
    Iva

    Odličan post! Miris bi mi se definitivno svideo jer volim citrusne note, posebno leti.
    Posedujem KENZO AMOUR i to mi je jedan od omiljenih zimskih parfema (toplog i mekog je mirisa na začine). A tek bočica-stilizovana, keramička,prelepa! Jednostavno bih rekla da i parfem i ambalaža odišu stilom za posebne prilike. 😀
    Osim ovog u mojoj kolekciji se mogu naći i Versace Jeans Couture, Just Cavalli for Her (koje koristim u proleće i jesen), BVLGARI Omnia Crystalline (naj, naj za letnje izlaske) i za dnevnu varijantu tokom leta Naomi Campbell Cat deluxe (nešto jeftinija ali osvežavajuća varijanta).
    Ima tu još po neki koje koristim sporadično ali ovi su mi stalana postavka. 🙂

    Reply
  4. Avatar
    theReviewélla

    Ja obozavam vocne, malo teze i slatke mirisne note. Kao sto su npr. Escadini parfemi, Marc Jacobs Oh Lola! ili Britney Spears Midnight Fantasy. 🙂 Moje velike ljubavi <3

    Reply
  5. Avatar
    Sanja

    Hvala na prelepom tekstu o mom omiljenom brendu 🙂
    L’Eau 2Kenzo sam kupila pre par dana,i obozavam ga,svez je i divan za leto,tako da vam preporucujem da ga obavezno pomirisete:)
    Volim i koristim Amour i Flower Tag,i ocarana sam njihovom mirisnom notom,izuzetno su postojani i kvalitetni.
    Kenzo nije moj omiljeni brend samo zbog mirisa,vec i zbog savrsenog dizajna svih bocica.Treba li da napomenem da je i moj suprug veliki fan ovog brenda:)Njegov omiljeni miris je Kenzo Power.
    Hvala jos jednom na prelepom tekstu i pozdrav svim ljubiteljima dobrih parfema 🙂

    Reply
  6. Avatar
    Diamond

    Ja volim jake orijentalne parfeme, poput Hypnotic Poison, zatim chypre poput Coco Mademoiselle koji je definitivno JA, pa onda Hypnose, Euphoriju i tako dalje… Da ne nabrajam… Elem, spadam u grupu koja uopste ne voli Kenzo FLower, na meni nije to sto bi trebalo da bude, ali zato Kenzov Amour obozavam, tako je vanilijasto pudingast da bih samu sebe mogla da pojedem… To je otprilike i to od Kenza… Ja sam za Chanel, Dior, Givenchy, Gaultiera prevashodno… Elem, da ne davim sada, ima gomila parfema koje zaista obozavam, jesam parfemoman 🙂 I tim se dicim… 🙂
    Medjutim, poenta cele ove price je da cu posle tvog teksta, draga moja da dam sansu Dvojcici, makar je samo probala…

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      zanimljiv clanak, hvala na linku.
      a sto se cena tice… pa ne znam, kod nas je sve dosta skuplje i koliko god da me to nervira, sa neke strane je i logicno (smesno smo malo trziste u odnosu na evropu za pocetak, o usa i da ne pricam, luksuzniji proizvodi se sigurno teze prodaju jer nam je standard losiji – cena visa ako se prodaju manje kolicine, skupo je sve – od zakupa lokala do troskova poslovanja firme, posebno u odnosu na taj nas standard… ).
      ali evo sad mi je palo na pamet da pogledam nemackidouglas na primer, i njihove cene, i nisam nasla za ovaj parfem, ali npr za novi kenzo homme sport za koji su kod nas cene 4000 i nesto za 30ml, 6000 za 50 i 8000 i nesto za 100ml, tamo su cene identicne, samo u eurima> http://www.douglas.de/douglas/D%25C3%25BCfte-Herrend%25C3%25BCfte-D%25C3%25BCfte-Kenzo-Kenzo-Homme-Sport-Kenzo-Homme-Sport_productbrand_3000055219.html
      sto vazi i za vecinu high end kozmetike, sad sam malo uporedjivala. Tako da eto, ipak su kod nas cene za te neke proizvode iste kao u inostranstvu, a ima i povremenih popusta, tako da si se bez potrebe frapirala 🙂

      Reply
  7. Avatar
    Diamond

    U pravu si… U svakom slucaju, ja uopste ne kupujem parfeme po radnjama, tamo ih samo probam… 🙂 Parfeme kupujem iskljucivo preko neta…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.