Koliko nas pomisli baš na Lancome kad neko pomene maskaru? Dobro, ne svi, ali verovatno dobar deo. Mislim da slobodno mogu da kažem da Lancome važi za vodećeg stručnjaka za maskare, a sa jednom novom, koja se kod nas pojavila pre par nedelja, ovaj brend je zaista pomerio granice. Danas vas upoznajem sa Lancome Grandiose, uistinu grandioznom maskarom i to u svakom smislu. Lancome je naziva najboljom prijateljicom svake žene, a u nastavku pogledajte zašto.

lancome-grandiose-02

Pakovanje

Ime ove maskare potpuno je opravdano počevši već od dizajna. Pakovanje više podseća na neki mini parfem nego na maskaru, prefinjeno je i elegantno, sa prepoznatljivom Lancome ružom, i kao takvo divan primerak koji će biti ukras na svakom toaletnom stočiću.

lancome-grandiose-03

Lancome istraživanje: problemi sa nanošenjem maskare

Pre nego što napišem svoje utiske o maskari, a obzirom na specifičan oblik i način nanošenja, želim da sa vama podelim neke interesantne stvari vezane za Grandiose. Naime, pre nego što je ugledala svetlost dana, Lancome je sproveo istraživanje vezano za probleme sa nanošenjem maskara koje je koristio u procesu dizajniranja.

Na primer, ženama je jednostavnije da nanesu maskaru na oko koje je na istoj strani kao i ruka kojom je nanose. Zatim, oko kao sferičan oblik ima krivulju koja se može podeliti na tri dela – unutrašnji, središnji i spoljašnji deo, a sve to utiče i na smer trepavica koje se okreću prema spolja, kad je u pitanju unutrašnji ili spoljašnji ugao, i prema napred, u slučaju središnjeg dela. Zbog toga nije lako dosegnuti i naneti maskaru na sve trepavice, pa su nejednako nanošenje maskare na oba oka, otežan pristup svakoj od trepavica kao i nanošenje od samog korena do vrha, najčešći problemi sa kojima se žene susreću.

lancome-grandiose-07

Inovativna četkica

Rešenje za ove probleme Lancome je ponudio u obliku maskare sa specijalno zakrivljenom drškom u obliku labudovog vrata (swan-neck). Idealan oblik koji se jednostavno prilagođava svim krivuljama oka u jednom potezu zgloba, može se precizno približiti duž konture oka dok sledi njegov prirodni oblik, a na taj način omogućava pristup svim trepavicama i to od korena do vrha. Zaobljena pod uglom od 25 stepeni, drška se prilagođava i konturama lica, a sama četkica napravljena od elastinomera i sa dve dužine čekinja je oblikovana tako da može da priđe i najsitnijim trepavicama.

lancome-grandiose-10

Kako se nanosi

Kako biste usavršili tehniku nanošenja, stavite četkicu uz koren trepavica. Započnite sa nanošenjem od spoljašnjeg ugla oka prema unutrašnjem, rotirajući zglob i koristeći cik-cak pokrete. Ispod je objašnjenje koje je mnogo jasnije ukoliko uz njega pogledate i video:

  • Započnite sa nanošenjem maskare na trepavice spoljašnjeg ugla na gornjoj liniji trepavica, uzmite dršku tako da je krivulja okrenuta prema dole i namažite trepavice prema spolja.
  • Za otprilike trećinu zarotirajte dršku između prstiju: četkica će se sama pozicionirati horizontalno iznad središnje trećine oka.
  • Nastavite s leva na desno oscilirajućim pokretom pomalo ustranu, sa pritiskom četkice bliže liniji trepavica i podizanjem ruba trepavica od samog početka nanošenja. Podignite trepavice.
  • Ponovo zarotirajte dršku za još jednu trećinu, smeštajući četkicu iznad preostale unutrašnje trećine. Prirodno nagnuta, četkica je sada usmerena prema nosu te možete namazati trepavice u tom smeru.
  • Isti postupak primenite kod donjeg kapka.
Lancôme-Grandiôse-mascara_press-kit-application-sketch

Slika preuzeta odavde

 

Moj utisak

Isprobala sam mnogo, mnogo maskara do sada, i najdraže su mi one sa gumenom četkicom i baš ovakvim oblikom koji se sužava ka vrhu, jer imam dosta kratkih trepavica koje samo ovakva četkica može da dohvati, te je Grandiose kao pravljena za mene.

Četkica je srednje veličine, debeljuškasta ali ne i prevelika na kakve sam nailazila u poslednje vreme. Čekinje su kratke, a formula gušća, što mi se takođe sviđa – nisam ljubitelj previše vlažnih maskara kojima su potrebne nedelje kako bi im tekstura postala onakva kakvu volim. Pakovanje je urađeno savršeno, tako da kad izvadite četkicu na njoj nema viška proizvoda.

Boja maskare je zift crna, zbog koje ova maskara od mene dobija još jedan plus. Ako pratite uputstvo za nanošenje, na prvu loptu delovaće malo komplikovano ali već posle nekoliko puta ćete je nanositi za vreme za koje biste naneli svaku drugu maskaru. Probala sam da je nanosim i na klasičan način, ali ovaj specijalni definitivno daje bolje rezultate.

lancome-grandiose-09Moje gole trepavice su male, ne baš guste i relativno kratke. Uz to su i svetle, posebno na vrhovima, pa deluju još kraće nego što stvarno jesu. Ono što tražim od svake maskare je da mi napravi kao da trepavice uopšte imam, i za ovo najviše volim one koje daju volumen i podižu ih. Ovo su moje trepavice bez maskare:

maskara-0

Lancome Grandiose je moje trepavice umereno produžila, ali im je dala gustinu i odličan volumen. Takođe, pošto su prilično ravne, izuzetno ih je uvila, što mi mnogo znači obzirom da ne koristim (ili vrlo retko se setim da koristim) uvijač. Primetićete da nisu preterano razdvojene, ali nisu ni slepljene: moje trepavice jednostavno nisu dovoljno guste (nema ih mnogo), pa ni sa jednom maskarom ne mogu da postignem taj efekat gustih ali potpuno razdvojenih trepavica. Na fotografijama je samo jedan sloj Lancome Grandiose, a kada se šminkam intenzivnije dodajem još jedan.

lancome11_Fotor_CollageLancome Grandiose je postojana tokom celog dana, od jutra do večeri, ne mrvi se i ne preslikava, a skida se relativno lako čak i micelarnom vodom i običnim skidačima šminke koji nisu uljani. Na fotografijama na kojima je imam, već sam je koristila dva meseca, skoro svakodnevno, i tekstura joj je postala malo gušća, ali se i dalje nanosi bez problema.

lancome-grandiose-11

Odavno mi je jasno da svi imamo različite trepavice, kao i različite prohteve kad su maskare u pitanju, pa je vrlo nezahvalno preporučivati ih.

Međutim, Lancome Grandiose me je istinski oduševila, i mogu slobodno da kažem da je zauzela počasno mesto u mojih pet omiljenih maskara svih vremena 🙂

Pruža baš ono što meni treba – intenzivno crnu boju, dobar volumen, postojanost, podizanje i uvijanje, i prilično lako uklanjanje. Izuzetno mi je važno i da se ne preslikava i ne mrvi, što će značiti i onima koji imaju osetljive oči ili masnije kapke i duže trepavice.

Ukoliko ste ljubitelj maskara za volumen koje daju tamniji i dramatičniji izgled, ne propustite da isprobate Lancome Grandiose – verujem da će vas prijatno iznenaditi.

Lancome Grandiose se može kupiti u parfimerijama (Sephora, Jasmin) po ceni od 4200 dinara za 10 grama.

 

*Proizvodi prikazani u ovom postu poslati su mi od strane proizvođača/uvoznika/PR, ali ta činjenica ni na koji način ne utiče na moje mišljenje o proizvodu koje je, kao i uvek, potpuno iskreno. Više informacija ovde.

Komentari

comments

2 Responses

  1. Avatar
    Jelena Djukic

    Čitala sam o ovoj maskari više puta, što domaće što strane tekstove, ali ova recenzija mi je možda i najgrandioznija :D. Ipak, cena me “ubija”.. nekako vidim sebe kako dajem tu (pa čak i duplu) cenu za neki super-tech-obećavajući serum za lice, radije nego za maskaru :D.

    Reply
    • Zlatana
      Zlatana

      Ja se počastim s vremena na vreme nekom skupljom maskarom, više radoznalosti radi, ali nemam običaj da ih kupujem – nekako su mi trepavice bezveze pa na njih ne obraćam mnogo pažnje. Kao i ti, kad je nega u pitanju ne razmišljam mnogo, a ni za pudere ili rumenila… ipak su mi to omiljene stvarčice 🙂

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.