Max Factor nam je za ovo proleće pripremio pravu poslasticu – nove Colour Elixir sjajeve. Ukoliko volite sjajne i negovane usne u suptilnim ali trendi bojama, onda će vas zanimati da pročitate nešto više o njima, zajedno sa mojim utiscima o nekoliko nijansi koje sam isprobala, kao i da pogledate kako izgledaju na usnama.

maax-factor-colour-elixir-sjaj-04

Max Factor je izumeo sjaj za usne još davne 1930 godine, u Holivudu, kako bi usne na filmu izgledale što sjajnije, a sada nam predstavljaju svoje najblistavije sjajeve do sada, sa formulom koja neguje i daje usnama izuzetnu boju. Upadljivo našminkane usne gospodarile su modnim pistama na revijama za proleće/leto 2014, smenjujući se sa obiljem luksuznih rozikasto bež nijansi. Budite u trendu sa svilenkastim neutralnim nijansama Colour Elixir sjaja u verziji Glowing Peach ili Pristine Nude da biste istakli prirodan ton usana, ili, ukoliko je upadljiva boja vaš izbor za leto, probajte tamnije pigmente iz palete: istaknite usne smelom bojom u nijansi Dazzling Fuchsia, slojevito nanoseći formulu da biste pružili usnama 3D izgled uz potpuni osećaj lakoće. Bez obzira na intenzitet glamura koji želite da postignete, ovi izuzetno pigmentisani hidratantni sjajevi pružiće usnama blistav izgled koji i očekujete od sjaja, a ujedno će ih hidrirati i negovati.

maax-factor-colour-elixir-sjaj-02

Nijanse koje sam testirala su 10 Pristine Nude, 30 Captivating Ruby, 25 Enchanting Coral i 45 Luxurious Berry. Ono što im je zajedničko je kvalitetno i elegantno pakovanje sa sunđerastim aplikatorom koji na usne nanosi sasvim odgovarajuću količinu sjaja, fina i kremasta formula koja klizi po usnama i savršene je gustine pa može da se nosi kako bez podloge na usnama, tako i preko bilo kog karmina.

U pitanju su kremaste boje bez dodatnih šljokica koje i pored toga daju visok sjaj i punoću usnama, a formula je takva da je lagana i ne oseća se, a opet savršeno neguje, baš kao da imate balzam, i posle ovog sjaja (a na usnama traje tek par sati, kao i svi sjajevi) usne još dugo ostaju fine, meke i nežne.

Ono što se meni posebno dopada je što Colour Elixir sjajevi nisu lepljivi i ne razlivaju se preko ivice usana.

maax-factor-colour-elixir-sjaj-01

Iako su u promo tekstovima najavljeni kao sjajevi izuzetnog intenziteta, ne bih mogla da se složim sa tim opisom – ukooliko želite sjajne usne sa veoma intenzivnom bojom, predlažem ipak neki od sjajeva koji podsećaju na tečne ruževe. Intenzitet boja ovih sjajeva se razlikuje zavisno od nijanse, i rekla bih da su lagano do srednje pigmentovani, što vrlo lepo izgleda na usnama, ali ako tražite jako prekrivanje usana bojom, ovde to nećete naći – ono što ćete dobiti od Max Factor Colour Elixir sjajeva je lagana, suptilna boja, i sjajna balzamasta lagana formula koja odlično neguje.

maax-factor-colour-elixir-sjaj-03

 10 Pristine Nude – 25 Enchanting Coral – 45 Luxurious Berry – 30 Captivating Ruby

maax-factor-colour-elixir-sjaj-09

maax-factor-colour-elixir-sjaj-05

max-factor-colour-elixir-nude

Max Factor Colour Elixir Gloss u nijansi 10 Pristine Nude je veoma svetla nude nijansa hladnijeg podtona, srednjeg pigmenta za jedan sjaj, i zbog toga mislim da bi najbolje stajala onima koji imaju svetliji i hladniji ten, kao i prirodno svetlije usne. Za mene je previše svetao, i zbog mojih prirodno pigmentovanih usana ističe borice u njima, pa ne deluje ujednačeno. Međutim, ako ste svetlijih usana i u potrazi za veoma svetlim sjajem, na Pristine Nude obratite posebnu pažnju, jer se ovakve nijanse ne viđaju često na policama drogerija tako da je ova prilično jedinstvena.

maax-factor-colour-elixir-sjaj-06

max-factor-colour-elixir-coral

25 Enchanting Coral je nijansa koja će se, verujem, svideti većini: prava koralna sa savršenim balansom rozikaste i narandžaste, fino pigmentaovana za jedan sjaj, dovoljno upadljiva da osveži celokupan izgled, a opet dovoljno suptilna da ne izgleda preterano čak ni preko dana – pravi letnji koral. Meni je ovo, što i nije neko iznenađenje, omiljena nijansa od četiri koje sam isprobala.

maax-factor-colour-elixir-sjaj-07

max-factor-colour-elixir-berry

45 Luxurious Berry je u bočici prilično intenzivna, ali na usnama ostavlja vrlo malo boje. Ovo je jedina nijansa od sve četiri koja me je ostavila ravnodušnom – malo potamni usne i doda im rozikasti ton, pa je je sličan bilo kom providnom sjaju sa mrvicom boje. Možda bi se na svetlijim usnama ili jako svetlom tenu nešto više istakao.

maax-factor-colour-elixir-sjaj-08

max-factor-colour-elixir-red

30 Captivating Ruby je lepa crvena – ni previše hladna, ni previše topla, zbog čega mislim da bi mogla da odgovara skoro svima. Ostavlja najviše boje na usnama od svih ovih nijansi, i posle koralne mi je omiljena. Iako je jarko crvena i pigmentovana, na usnama deluje suprilnije od bilo kog crvenog karmina, divno se sija i izgleda sočno i staklasto – lepo ističe usne. Posebno dobro izgleda preko crvenih karmina, i sa nekim od njih u kombinaciji biće pun pogodak za neku posebnu priliku ili večernji izlazak.

 Max Factor Colour Elixir Gloss sjajevi se mogu kupiti u svim drogerijama i Jasmin parfimerijama po ceni od 979 dinara.

Da li ste probali Colour Elixir sjajeve? Imate li omiljenu nijansu?

 

*Proizvodi prikazani u ovom postu poslati su mi od strane proizvođača/uvoznika/PR, ali ta činjenica ni na koji način ne utiče na moje mišljenje o proizvodu koje je, kao i uvek, potpuno iskreno. Više informacija ovde.

Komentari

comments

21 Responses

  1. Avatar
    Tijana

    Enchanting Coral mi se najviše svidja, iako je i Ruby lepa nijansa. Nisam ih probala, samo swatch u dm-u. 🙂

    Reply
  2. Avatar
    Jelena

    Nisam znala da su oni “izmislili” sjaj :). Let istorijski touch.
    Pristine Nude mi se na prvi pogled najviše dopala, ali kada sam je probala na mojim usnama izgleda nekako previše mrtvački :D. Ispostavilo se da mi najlepše “paše” Coral.

    Reply
  3. Avatar
    perfumediamond

    Slazem se potpuno ! Let’s go for the red ! Inace i meni je veoma zanimljiva cinjenica da su oni izmislili sjaj za usne, great 🙂

    Reply
    • Zlatana - Makeup&more
      Zlatana - Makeup&more

      Podjednako zanimljivo je bilo i meni 🙂 Znam da je Max Factor pionir kad su npr. karmini u pitanju, pa je negde logično da je i sjaj njihova ideja 🙂

      Reply
  4. Avatar
    Lil'Mee

    Koraljna mi je najljepša, baš kao i tebi 🙂 Inače nisam baš od sjajila, više volim ruževe, ali lijepo je vidjeti da se i izbor dobrih drogerijskih sjajila povećava.

    Reply
    • Zlatana - Makeup&more
      Zlatana - Makeup&more

      I ja nisam neki tip za sjajeve, najviše zbog toga što su mi usne dosta tamne što izmeni boju svakog sjaja koji nije jako pigmentovan. Ipak, neke rado koristim i volim 🙂

      Reply
  5. Avatar
    Bafi

    Kupila 40 – Delight Pink i jako sam zadovoljna i bojom i postojanoscu.

    Reply
  6. Avatar
    Lara

    Imala sam dosta losih iskustava sa sjajevima, i od tada mi je asocijacija na sjaj nesto lepljivo sto izbegavam. Mislim da tebi odgovara najvise ovaj crveni, poslednji, jako divna boja. 🙂 Probaj ako nisi ruzeve iz ove linije, jako su pigmentovani, mirisni, dugotrajni i kremasti.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.