I pored najbolje volje da ovaj post bude objavljen u prošloj godini, kao što to često biva kada se ispreči život, ipak je pred vama u 2013oj. Želela sam, zaista sam želela da vam dam neku ideju za novogodišnju šminku, možda čak i neki tutorijal o istoj, ali kako mi je za to potrebno mnogo vremena jer želim da sve bude cakum-pakum, nije bilo izvodljivo, pa vam nešto tog tipa obećavam u nekom od narednih postova. Za sada su tu proizvodi koje sam koristila pri pripremanju za tu posebnu priliku u kojoj sam želela da izgledam jednostavno, a opet drugačije nego svakog dana.

 

 

Pre svega, znamo koliko je bitna priprema lica pre nanošenja bilo kog mejkap proizvoda, i to je razlog što sam u ovoj prilici posegnula za divnom laganom a hidrirajućom kremom koju i inače često koristim u poslednje vreme, posebno pre nanošenja šminke u jutarnjim časovima, a to je Babor Skinovage Anti-Stress Anti Jetlag Cream. O ovoj kremi ću svakako pisati poseban post, kao i o još nekim njihovim proizvodima, obzirom da sam se sa brendom prvi put srela tek pre par nedelja, a ujedno je i jedan od prvih profesionalnih kozmetičkih brendova koje sam imala priliku da isprobam. Ova krema instant hrani kožu i u zaista kratkom roku otklanja znake umora, a uz to je i odlično hidrira, brzo se upija i ne ostavlja nikakav sloj na licu zbog čega je vrlo zahvalna kao podloga za šminku.

Clarins Instant Smooth Perfecting Touch je baza za šminku koju koristim već dugo, ne znam koja mi je ovo teglica po redu a nije ni važno jer dok ne probam neku koja mi se učini boljom ovu sigurno neću menjati. Ne koristim je svakodnevno, ali za prilike (neke večernje posebno) kada se odlučujem za korišćenje nekih malo težih pudera, ova baza mi pomaže da ih lakše nanesem, pomaže da mi ne istaknu pore i bore, i da mi ne isuše kožu na osetljivijim delovima lica. Detaljnije utiske o ovom proizvodu ste mogli da pročitate u jednom od mojih ranijih postova, pa ako ste ga propustili možete pogledati ovde.

Sledeći je tečni puder: Chanel Perfection Lumiere, iako nije moj izbor pudera za svakodnevno korišćenje ili korišćenje po danu, odlično se pokazao kao puder za neke posebnije prilike ili dešavanja u večernjim časovima. Veoma je postojan na koži, daje matiran, a opet pomalo blistav izgled, i iako mi je njegova najveća mana što je vidljiv na licu na dnevnoj svetlosti, na veštačkom osvetljenju izgleda odlično. I njegovu recenziju ste mogli da pročitate na blogu – o njemu sam pisala ovde.

Izbor korektora je bio malo teži, jer je u pitanju svečanija prilika u kojoj sam želela da mi isti traje dugo na licu, ali sam na kraju ipak prednost dala Benefit Erase Paste korektoru u odnosu na Mac Studio Finish, iz razloga što je, iako podjednako postojan, ipak hidrantniji i lepše se nanosi, a ako vas u verzi ovog korektora zanima još koji detalj, poput načina nanošenja koji daje najbolje rezultate, pronaći ćete ga u tekstu u kome sam ga ranije pominjala, na ovom linku.

Posle korektora obično nanosim puder u prahu, i ovog puta sam se odlučila za Clinique Superbalanced Powder Make Up o kome sam pisala recenziju ovde. On dosta dobro prekriva, i vrlo je postojan, zbog čega se u ovakvim prilikama za njega i odlučujem.

Umesto rumenila, na lice sam nanela Guerlain 4 Seasons Bronzer, čiju recenziju sam odavno najavila  a sad ću je zaista i napisati, jer je fenomenalan pa mi je žao da divne utiskekoje imam ne podelim sa vama. Sastoji se od 4 nijanse, zbog čega sam ga koristila i kao proizvod za naglašavanje kontura lica, kao bronzer nanesen velikom pufnastom četkom kako bi celom licu dala malo boje, a na kraju i kao rumenilo. Multifunkcionalan proizvod koji obožavam!

Zatim, kao hajlajter za vrhove jagodica kao i za sveukupni sjaj lica nakon nanošenja pudera poslužio mi je Diorov Diorskin Poudre Shimmer Amber Diamond o kome sam ranije pisala ovde, kojeg obožavam i koji se nažalost više ne proizvodi, a kako ga imam još samo malo trudim se da ga sačuvam za specijalne prilike.

Preko celog kapka nanela sam Mac Pigment Vanilla (pominjala sam ga ovde), koja je veoma lepa beličasta boja koja se presijava zlatasto, a Artdeco senka 667(o Artdeco senkama sam pisala ovde i ovde) je bila moj izbor za spoljašnji ugao oka i spoljni deo pregiba kapka, jer je dobro pigmentovana, lepe je sivkasto-plave boje, prepuna sitnih šljokica koje se srećom ne rasipaju po celom licu i prilično postojana.

Kao ajlajner, upotrebila sam fenomenalni Too Faced 3-Way Lash Lining Tool koji me je oduševio otkad sam ga prvi put isprobala, posebno zbog fantastične postojanosti i načina na koji se sve može upotrebiti, a o svemu tome biće reči u nekom od sledećih postova.

Odlučila sam se za Givenchy Noir Couture mskaru, koju koristim u posebnim prilikama kada poželim dramatične i glamurozne trepavice, a o njoj ste mogli da čitate ovde.

Na kraju, šminkanje sam završila  mojim omiljenim dugotrajnim crvenim mat karminom Sephora Cream Lip Stain 03 Strawberry Kissed, koji sam vam već u jednom od ranijih postova nahvalila, na noktima sam imala divni šljokičasti praznični Nails Inc Chelsea Embankment (mogli ste ga videti ovde) a za posebno raspoloženje i priliku u kojoj sam se fantastično osećala, kao šlag na torti (ili jagoda na vrhu) pobrinuo se elegantni i prefinjeni Givenchy Dahlia Noir parfem o kome sam pisala u ovom tekstu.

Eto, to je bio moj izbor šminke za ovu novogodišnju noć, a bilo bi mi drago da čujem kako ste se vi našminkali, a i kako ste se proveli 🙂

 

Komentari

comments

19 Responses

      • Avatar
        Maja

        Kupila sam ga juče i naravno odmah isprobala, sjajan je! U početku me je malo brinulo kako ću da se snađem sa tri vrha, ali intenzitet linije koji sam postigla je odličan. Potražiću tips & tricks za njegovu upotrebu, ali za sada sam veoma zadovoljna.

      • Makeup&more
        Makeup&more

        drago mi je da ti se svidja! brzo ces se navici, drugaciji je od ostalih ali meni jedan od omiljenih sada kada ga koristim na razne nacine… ako stignem napisacu jedan post o tome 🙂

  1. Avatar
    Ana Petrovic

    ovo je raj za oci 🙂
    predivni proizvodi a verujem da je to savrseno izgledalo na licu, noktima itd 🙂

    stvarno prelepe slike:)

    Reply
  2. Avatar
    Snow

    Zaista predivni proizvodi. Steta samo sto nisi uslikala da vidimo kako te boje izgledaju na licu barem parcijalno. A sa postom ne kasnis, sve to se moze primjeniti tokom januara,za Bozic i uopste kao zimska sminka 🙂

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      Zao je i meni sto nisam slikala, to mi je u stvari i bila ideja ali nisam imala vremena. Potrudicu se da to ispravim ove godine 🙂

      Reply
  3. Avatar
    Coxy

    Odličan post i odlične slike, baš mi je bilo zanimljivo i da pročitam i da vidim! Divan mi je taj Guerlain bronzer, jedino ne znam ni sama da li bih radije njega ili Terracotta za plavuše.

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      I ja sam se letos dvoumila-troumila oko nekoliko njihovih bronzera, na kraju sam uzela ovaj i nisam se ni najmanje pokajala. Kad dodje leto, mozda se pocastim jos nekim, mislim da je ovaj bio dovoljan da se zaljubim u njihove bronzere, ne dize se oko njih takva frka bez razloga 🙂

      Reply
  4. Avatar
    BoNaBo

    Sa ovom sminkom rezultat je sigurno bio fantastican. 🙂 Sto se mog slucaja tice, sminka nije bila bog-zna-kako raskosna jer sam bila na trgu tako da puder Rimmel-lasting finish 25; Alverde korektor; Mac rumenilo- Mocca i Alverde maskara su odradili sasvim pristojan posao. 🙂 Sam docek je bio zadovoljavajuc, malo setnjice, malo smrznutih prstica…poljubac od voljene osobe i …nova godina moze poceti :))

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      Pa lepo, ni ja nisam imala neko ludilo od doceka – vazno je da si sa ljudima koje volis i koji su ti dragi, i onda sve nekako ispadne super 🙂

      Reply
  5. Avatar
    Pirinco

    Uh, kako dobar post! Jako mi se dopada grupna slika sa nazivima proizvoda, odlicno izgleda! Mozda smo mogli da zavirimo malo u bronzer i hajlajter, i da vidimo jedne pored drugih svoceve proizvoda, da steknemo uvid u spektar boja :)), ali i bez toga stvarno je uzivancija sa sve zvezdicama i ove divote!

    Meni je krivo sto se nisam malo smelije nasminkala za Novu.

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      hvala 🙂
      nisam stigla ni swatcheve da uradim, iako mi je bila namera, probacu da ih dodam u post ako sledecih dana bude ok vreme za slikanje…
      a uvek mozes smelije da se nasminkas za neku drugu priliku, prosto kad ti tako dodje, ne mora da bude ng 🙂

      Reply
  6. Avatar
    svellene

    Da li možeš da mi kažeš gde kupuješ MAC kozmetiku? Čitala sam ovde ranije neki post o online kupovini i čini mi se da je pisalo da neki sajtovi prodaju kopije MAC proizvoda, a htela bih da kupim samo ako je izvor proveren 🙂

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      ako zelis proveren izvor, onda samo njihov sajt ili njihova prodavnica. od ostalih sajtova, nista nije 100% sigurno. ja kupujem u njihovim prodavnicama kada putujem negde, ili zamolim nekog od prijatelja/porodice ko putuje da mi donese ponesto povremeno. tako sam 100% sigurna da je pravi mac.

      Reply
  7. Avatar
    Diamond

    Post kao i uvek odlican, a ovaj je moram priznati bio i fenomenalan !!! Jedino mi je zao sto nisi ubacila neku slicku, kako li je to lepo moglo izgledati,..
    Ja sam bila u crno – zlatnoj varijanti, zlatna senka, crni ajlajner, crveni ruz, a brendove sve pomesala, nemam pojma…
    Mozda se i prisetim tamo negde… Znam samo da je ruz bio neki koji si ti pomenula pre izvesnog vremena… Da, Aura, Barcelona, nanoruz… 😉
    Da, ja bih takodje zamolila da napises to za MAC kozmetiku, jer sve do sada sto sam videla kod nas su nazalost bile kopije…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.