Ako redovno čitate moj blog, znate da imam i više nego dovoljno godina da bi mi proizvodi na kojima je naznačeno da deluju na usporavanje znakova starenja na koži, bili najbolji drugari. Možda znate i da volim preparate koji su konkretni, tj. imaju dokazano efikasne aktivne sastojke i pokazuju rezultate na koži veoma brzo. Nemam strpljenja da se kremom mackam dva meseca kako bih videla naznaku nekog poboljšanja – to je i jedan od razloga što do sada nisam koristila prirodnu kozmetiku koja obećava anti-age efekte – nekako sam smatrala da je prirodna kozmetika previše “slaba” i da nema šanse da mi pruži vidljive rezultate kakve želim.

nikel smilje 12

Pre nekoliko nedelja se kod mene našao jedan zanimljiv set prirodne kozmetike Nikel koja nam dolazi iz susedne Hrvatske, a o kojoj sam već pisala na blogu. U pitanju su preparati za negu lica sa dodatkom smilja, a kako sam za ovu biljku čula kod još jednog brenda, ovog puta francuskog, koji celu svoju (jako popularnu) liniju preparata protiv starenja bazira upravo na smilju (Imortelle), zanimalo me je kako će se pokazati.

Smilje je, inače, biljka čijom se destilacijom dobija jedno od najskupocenijih etarskih ulja na svetu, jer je za dobijanje kilograma ulja potrebno više od tone njegovih cvetova. Uz to, destilacija se mora izvršiti u roku od 24 sata od branja, dok je potpuno sveža, pa se možda, kao i ja, pitate čemu toliko truda oko malih neuglednih žutih cvetića 🙂

Odgovor je, naravno, u sastavu i načinu na koji deluje na kožu: smilje je bogato kolagenom, ima snažno anti-oksidativno dejstvo, podstiče mikrocirkulaciju i detoksikaciju kože. Deluje i antiseptički, pa se osim u kozmetici (za preparate za ublažavanje bora, flekica i opuštenosti kože) koristi i u medicini: za uklanjanje ožiljaka, modrica, protiv bronhitisa i kašlja, za umirenje, smanjenje holesterola, i još mnogo toga.

nikel smilje 08

NIKEL Smilje set se sastoji od bogate hranljive kreme sa smiljem, bogate hidratantne kreme sa smiljem i seruma protiv bora oko očiju sa smiljem.

nikel smilje 04

Bogata hranljiva krema sa smiljem ima finu, kremastu teksturu i veoma je blagog, prijatnog biljnog mirisa koji se ne zadržava dugo na koži. Divno se razmazuje i vrlo brzo upija, s obzirom na to da se radi o hranljivoj kremi. Koža je nahranjena i meka, kako uveče pre spavanja, tako i ujutru kad se probudim.

Imam mešovitu kožu sa prilično masnom t-zonom i moram da kažem da sam vrlo pažljivo probala ovu kremu prvi put, plšeći se da mi ne bude previše masna, i to, za divno čudo, nije bio slučaj. Bila mi je savršena za dane posle malo agresivnijih tretmana koje par puta nedeljno koristim tokom zime, poput kiselina ili retinola, i veoma brzo mi je suve delove kože koji zatežu ili peckaju (oko korena nosa, na obrazima) vraćala u balans.

Lice je ujutru meko i nežno, nahranjeno, bez ikakve masnoće, što me je oduševilo kod ove kreme. Plašim se da ipak, onima sa jako suvom kožom ne bi bila dovoljna, psoebno zimi, iako nosi naziv bogate i hranljive kreme, te bi oni koji imaju takvu kožu trebalo da je upotpune nekim serumom, ili još bolje uljem.

nikel smilje 05

Nikel bogata hidratantna krema sa smiljem takođe je kremaste, ne previše guste teksture koja se lako razmazuje i vrlo brzo upija, ostavljajući lice mekim i hidriranim. I ona ima vrlo lagan, prijatan biljni miris, a za moju mešovitu kožu je odlična kao večernja nega, ali i kao dnevna, jer se brzo upija, nije lepljiva i ni najmanje ne masti kožu pa je dobra podloga za puder, a tokom celog dana je održava hidriranom.

Mislim da bi, uz one koji imaju mešovitu kožu kao ja, mogla da odgovara i ostalima, onima sa suvom kožom za dnevnu negu, a onima sa masnijom i kao noćna nega.

nikel smilje 06

Posebna poslastica i možda najprijatnije iznenađenje ovog seta je Nikel serum protiv bora oko očiju sa smiljem. Lagana mlečno bela tekstura poput losiona je lepljiva samo kratko, dok je koža ne upije, a jako se lako razmazuje i za predeo oko očiju je potrebna samo kapljica. Daje jako prijatan osećaj na koži i fino je hidrira; za moje suvo područje oko očiju je koristim kao serum u okviru večernje nege (posle koga nanosim kremu), a za jutro je i samostalno odličan kao podloga za korektor jer se brzo upija i nemam potrebu za kremom nakon toga. Osim što mi je deo oko očiju fantastično nežan na dodir i nema borica niti osećaja zatezanja, ovaj serum držim u frižideru i sjajna je stvar kada ga ujutro nanesem na (ponekad) naduvene podočnjake i kapke.

nikel smilje 11

Još  jedan proizvod koji je postao nezaobilazan u mojoj večernjoj rutini nege je Nikel Vitamin E Bio Oksidans. U pitanju je vitamin E u hladno ceđenom ulju jojobe i pasiflore, koji je poznat kao snažan antioksidans, odličan za suvu i oštećenu kožu, za opekotine, ožiljke, psorijazu, strije, štiti kožu od UV oštećenja, usporava proces starenja, poboljšava hidrataciju i teksturu kože.

U ovom slučaju je to uljani serum koji se koristi tako što se par kapi dodaje u kremu, mada može i samostalno, posebno ako imate suvu kožu. Dve-tri kapi ovog ulja svake večeri u kremi ne smeta ni mojoj masnoj t-zoni, čak mi koža nakon nekoliko nedelja korišćenja deluje primetno jedrije i elastičnije. Vitamin E je definitivno jedna od stvari za koju mi je žao što nisam ranije počela da koristim, ali valjda nije kasno ni sad 🙂

nikel smilje 01

Moram da priznam da sam na putu da prirodnu kozmetiku priznam kao efikasnu čak i kad su moji (nekima čudni) kriterijumi u pitanju, a ovaj set sa smiljem i vitamin E su potpuno odgovarali, i što mi je najveće iznenađenje, nisu bili ni najmanje teški niti masni za moju mešovitu kožu sa masnom t-zonom, već su je, naprotiv, odlično držali u ravnoteži tokom ove zime.

Nikel kozmetika je trenutno na popustu na Puritybox sajtu, pa kod njih možete naručiti Nikel set sa smiljem, koji je lepo osmišljen i kao poklon, a u okviru koga se dobijaju preparati za kompletnu nega lica za 3655 dinara (sadrži tri full size proizvoda: dve kreme od po 50ml i serum za negu oko očiju od 10ml), što je mnogo povoljnije od kupovine pojedinačnih proizvoda. Cena Nikel Vitamin E za 10ml (koji se jako sporo troše, kao i većina ulja) je trenutno 1275 dinara.

Kakva su vaša iskustva sa prirodnom anti-age kozmetikom

i prirodnom kozmetikom uopšte?

Komentari

comments

2 Responses

  1. Avatar
    bamby

    Uopšte ti nisu čudni kriterijumi! Imam isto misljenje o prirodnim preparatima, previše su mi slabi! Više verujem u ove “mućkalice” iz laboratorija, uvek mislim da su otkrili TAJ tajni sastojak/molekul koji usporava starenje kože! i Neću prestati da ih tražim zajedno sa njima.
    Sledeći na spisku od prirodnih, koji vrede probati mi je night recovery serumu od Kiehls-a, vidim da ga jako hvale. Prirodan a brzo deluje, pa baš da vidimo.

    Reply
    • Zlatana
      Zlatana

      Eto neko ko me razume 🙂 Kiehls serum sam i ja razmatrala da kupim u više navrata, ali uvek nekako odustanem kad se setim da je uljani serum, tj mešavina nekih ulja, uvek mi se čini da nije dovoljno magično tj. efikasno 🙂 mada ga svi hvale, verujem da je dobro i da ću se jednom odlučiti za njega…

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.