Ovo bi mogao da bude letnji lak, ako lakove delimo na zimske i letnje (ja delim), ali valjda se ništa strašno neće desiti ni ako napišem danas nešto o njemu. Nekako mi je žao da čeka sledeće leto, a prošlog nisam stigla o njemu da pišem iako sam ga rado nosila – i tada je bio posebno lep jer se divno slaže uz preplanulu kožu i sunce. A i uz neko lepo tirkizno more. Eh.

chanel azure 005 Nokti • Chanel Azure

Chanel Azure je lak iz letnje Chanel kolekcije, i divne je boje koju ne mogu potpuno da definišem: plavo-zelena, svetlija petrolej boja metalik finiša, koja se presijava i na plavo, i na zeleno, i na sve one boje između, sve u zavisnosti od svetlosti i ugla pod kojim pada.

chanel azure 0021 Nokti • Chanel Azure

Kada sam prvi put na fotografijama videla ovaj lak, boja je delovala nestvarno lepo, ali sam se plašila da će u prirodi, na noktima, delovati čudno, možda čak i jeftino. Međutim, pogrešila sam. Lak na noktima izgleda još lepše nego na slikama. Na ovim koje danas gledate sam ponovo imala modela za nokte:

chanel azure 0061 Nokti • Chanel Azure

chanel azure 0121 Nokti • Chanel Azure chanel azure 0111 Nokti • Chanel Azure

Chanel Azure je potrebno naneti u dva sloja, pri čemu je važno da se prethodni potpuno osuši. Formula je čudna, nije loša ali nije ni sjajna, posle prvog sloja na noktu ostaju linije i lak deluje providno, ali uz drugi sloj sve nekako legne na svoje mesto. Ipak, potrebno je malo više truda pri nanošenju zbog linija koje ovaj lak ume da ostavi, što se verovatno dešava zbog ovako kompleksnog finiša. Azure mi na noktima traje nekih 3-4 dana, slično većini ovakvih metalik lakova.

chanel azure 0101 Nokti • Chanel Azure chanel azure 0091 Nokti • Chanel Azure chanel azure 0081 Nokti • Chanel Azure chanel azure 0071 Nokti • Chanel Azure

Ono što me je privuklo ovom laku je svakako boja, jer je neobična i prelepa i iako  ima veoma sličnih, baš ovakvu nijansu nisam uspela da pronađem među lakovima drugih proizvođača. Moj utisak je da se po kvalitetu ne ističe nešto posebno u odnosu mnoge lakove za nokte jeftinije od njega, ali iako mu je cena duplo ili čak tri i više puta veća od njih, opraštam mu zbog boje u koju sam zaljubljena icon smile Nokti • Chanel Azure

Comments

comments

17 Responses

 1. Lena

  model ima divne nokte, a lak je predivan iako
  priznajem, nisam ljubitelj ovih metalik-sedefastih tonova :)

  Reply
 2. Jelena

  Mada mi se obično ne svidi kako na noktima ispadnu ovakvi sedefasto-metalik lakovi, ova boja je stvarno divna :).

  Reply
 3. marrysraveland

  Ja sam bila resena da ga kupim al kad sam ga isprobala uopste nisam bila zadovoljna formulom. Onda sam ga ponovo isprobala dok sam bila u Lionu i nosila ga tako nekoliko dana i shvatila da je njihov Azure dosta kvalitetniji od naseg al ga opet nisam kupila jer sam vec porucila gomilu lakova. U svakom slucaju lak je prelep i sad mi je po malo krivo sto ga ipak nisam kupila. :D

  Reply
 4. Magrit

  Moram da kazem da volim krace nokte, ali ova boja kao da je stvorena za duzinu na slikama … (ako su tvoje ruke, na tvojim rukama :) ) – i to narocito sto se vidi potez, i izgledaju kao od metala, a opet ne izgledaju :)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.