U poslednjih par meseci je kroz moju rutinu nege i šminkanja prošlo dosta novih proizvoda, a danas vam donosim pregled onih drogerijskih koje sam isprobala. Neki su noviji, neki nisu tako novi ali sam ih skoro otkrila, a neki su zaslužili mnogo više pažnje pa ću o njima pisati u odvojenim postovima.

d1drogerija-novo-03

Dove Advanced Hair Series Pure Care Dry Oil

je nova linija za negu kose koju je plasirao Dove, a sastoji se od preparata za negu za tri različite potrebe kose: Oxygen & Moisture (za hidrataciju i volumen), Youthful Vitality (za obnavljanje i gustinu), i Pure Care Dry Oil, koja je namenjena onima koji imaju problem sa beživotnom i suvom kosom.

Ova poslednja je linija koja najviše odgovara mojoj kosi i sastoji se od šampona, regeneratora i suvog ulja. Oduševila me je jer čini kosu mekom, glatkom, svilenkastom i lakšom za raščešljavanje, a istovremeno je ne otežava i ne masti, već deluje bujnija i lepršavija. Posebno mi se dopada suvo ulje u spreju koje ne masti kosu, čini je svilenkastom i ima neodoljivi miris koji je se dugo zadržava posle nanošenja.

drogerija-novo-04

Vivian Grey tečni sapuni sa slike mnogo lepo izgledaju i pravi su ukras u kupatilu, ali su sasvim fini i kad je u pitanju pranje ruku: divno mirišu i ne isušuju. Kupila sam ih u DM-u po ceni od 279 dinara (mislim da je to na akciji, inače su 399), što je skroz ok obzirom da poprilično dugo traju, gusti su i ne troše se brzo. Mislim da se mogu kupiti u 4 mirisne varijante, i svaka ima drugačiju bočicu, a sve su ovako cvetne i lepe, i vidim da ću da idem po još 🙂

drogerija-novo-05

Eveline argan i vanila piling za ruke

Ne mogu da kažem da je savršena zamena za neke od mojih omiljenih pilinga za ruke, ali  za cenu od nekih 370 dinara je dobar. Ima sitna zrnca (i volela bih da su malo krupnija i da ih ima malo više), kremast je i fin, i ima baš intenzivan miris (toliko intenzivan da ceo ormarić u kome stoji miriše na vanilu).

Ukoliko ste ljubitelj slatkastih, vanilastih mirisa najverovatnije ćete uživati u ovom pilingu (kao što i ja radim), iako je nega koju pruža sasvim prosečna.

drogerija-novo-06

RIMMEL Match Perfection puder, Fix & Protect prajmer, The Only One karmini

Verovatno ste već videli Rimmel novitete na policama drogerija: onoliko koliko sam za sada uspela da ih isprobam, vrlo sam zadovoljna novim Match Perfection puderom koji je lagan, nije očigledanna licu pa je zato odličan i za dan, pruža srednje prekrivanje i pogodan je za suvu, normalnu i mešovitu kožu. Daje vrlo lep, satenski finiš, i jedino što bih volela je da je postojaniji (barem na mom licu i masnijoj t-zoni).

Novost u Rimmel ponudi je Fix & Protect prajmer, koji je zanimljive teksture – nije klasičan silikonski, ali se mnogo lepo nanosi i razmazuje, nije težak, sadrži SPF i odlična je podloga za puder.

The Only One je nova linija karmina koji obećavaju intenzivnu boju i postojanost koja ne isušuje usne, i upravo to i donose. Kremasti, jarkih boja koje se nanose u jednom potezu, dugo traju na usnama, i nastavljaju tradiciju uvek odličnih Rimmel proizvoda za usne.

drogerija-novo-07

ESSENCE Merry Berry lak i karmin

Ova slatka kolekcija simpatičnog naziva i šarmantnog pakovanja nedavno je stigla i u naše drogerije. Izbor lakova i karmina je lep, pravi zimski, tu je i hajlajter i nekoliko senki, a ja sam odabrala ljubičasti lak u nijansi 02 – purple with purpose jer baš takvu nemam (a i bočice su bile previše slatke da bi ih preskočila) i karmin 01 – let’s the berry-tales begin.

Obe stvarčice su u idealnim zimskim nijansama, sasvim zadovoljavajućeg kvaliteta u odnosu na cenu – ni lak ni karmin nisu posebno postojani, ali su fino pigmentovani i lepih boja.

ll01_Fotor_Collage

L’oreal Brow Artist Genius Kit – paleta za obrve

Drago mi je da su se i drogerijski brendovi u poslednje vreme pozabavili proizvodima za doterivanje obrva, a Loreal set je jedan od onih koji su mi se baš svideli.

Ovaj setić se sastoji od voska u boji, koji nije jako pigmentovan pa ne zahteva neku posebno preciznu aplikaciju i sasmim tim ne oduzima previše vremena, od senke koju ja nanosim preko voska, uputstva, male pincete koja je prilično nezgodna zbog veličine, i dvostrane četkice – na jednoj strani je klasična koso sečena za iscrtavanje obrva, a na drugoj je za začešljavanje istih.

Set dolazi u dve nijanse, od kojih je moja tamnija. Vosak i senka se lako nanose, daju prirodan izgled obrvama i solidno su postojani. Sve u svemu, koristan i kvalitetan setić za obrve koji apsolutno preporučujem.

ll03_Fotor_Collage

Maybelline The Nudes paleta senki

Još jedna paleta senki u prirodnim i nude nijansama nije bila ni na pedesetom mestu spiska šminke koja mi je potrebna, ali me je pre svega privukla kombinacija nijansi, a posle pipkanja senki, i cena same palete (nešto oko 1000 dinara).

Moram da kažem da sam testirala i L’orealovu sličnu paletu koja se pojavila otprilike u isto vreme, ali mislim da se sa ovom više dobija za manje novca, u svakom smislu (osim možda pakovanja, jer L’oreal paleta je upakovana malo kvalitetnije). Dakle, sama paleta će ovih dana dobiti zasebnu recenziju, a za sad ću vam reći da je kombinacija boja zaista odlična, da su senke sasvim solidno postojane i pigmentovane, odlično se blendaju, ali i rasipaju. Ipak, ovih 12 neutralnih boja uključujući i lepu zlatastu, klasičnu bež i potpuno crnu kao i dosta smeđih između (neke hladnije, a neke tople), vredne su vaše pažnje ukoliko ste u potrazi za proizvodom pristojne cene.

drogerija-novo-10_Fotor_Collage

Aura četke za šminkanje

Probala sam skoro sve dosadašnje Aura četke za šminkanje, i nisu mi se dopale – nekako su bile previše retke, previše savitljive, previše grube… svaka je imala neku manu i iskreno, ni jednu od njih nisam koristila. Ne znam kako sam i zašto došla do toga da kupim i ove nove, ali eto, desilo se, i ne samo da mi nije žao već sam iskreno oduševljena.

Jedna od njih je namenjena za nanošenje bronzera i konturisanje, to je ova veća, meni je sjajna i za hajlajter, a mogla bi čak da posluži i za rumenilo. Druga, manja, je savršenog oblika jer se sužava pri vrhu pa mi je odlična za blendanje svega i svačega, uključujući i senke (jedino što je malo veća, pa nije baš za precizno blendanje), a nekad kad sam u žurbi, njom nanesem senku u jednoj boji na kapak i zatim istom četkicom i izblendam, i to izgleda skroz fino. Može da se koristi i za hajlajt, setovanje korektora puderom u prahu, pa čak i za nanošenje korektora. Obe su od veštačkih vlakana, veoma meke i nežne, a opet dovoljno guste.

Ovo su odlične četke po super ceni (mislim da je svaka oko 300-400 dinara) za koje mislim da je šteta da ih ne pridodate svojoj kolekciji – od srca ih preporučujem!

drogerija-novo-13_Fotor_Collage

Artdeco 3 in 1 Eye Primer – baza za senku

O klasičnoj, često obožavanoj Artdeco bazi za senke su ispisane gomile članaka na internetu, ali kod mene na blogu ih nećete naći, iz prostog razloga: nikad je nisam volela. Istina je da je činila senke postojanijim, ali preko činjenice da je nekako čudno šljokičasta (iako bi najpraktičnije bilo da je mat), kao i neprijatne, tvrde teksture koja se ne nanosi baš lako, nisam mogla da pređem.

Novi Artdeco 3 in 1 prajmer je deo jesenje Art Couture kolekcije,  iz koje ću vam narednih dana pokazati još lepih stvarčica. Postoji u dve nijanse, broj 2-cool tj. hladna, i moja, br. 5 – warm – namenjena onima sa toplijim podtonom. Ova je baza po učinku jednaka klasičnoj AD bazi – čini senke izražajnijim, intenzivnijim i postojanim od jutra do večeri. Od nje se razlikuje po mnogo finijoj i mekšoj teksturi koja se lakše nanosi i razmazuje, a i boja same baze je potpuno mat, zbog čega me je ovaj prajmer oduševio i jedan je od komada šminke koji baš često koristim u poslednje vreme. Zbog prilično jakog pigmenta i meke teksture, može se koristiti i kao korektor za kapke, pa tako kad se nanese, ceo predeo oko oka izgleda svežije i odmornije.

drogerija-novo-15

Labello Lip Butter Vanilla & Macadamia

Posle dužeg iščekivanja, kod nas je najzad stigao Labello Lip Butter sa vanilom i makadamijom (do sada su bile dostupne klasična i varijanta sa mirisom maline).

Moj primerak novog putera za usne sam probala zahvaljujući septembarsko-oktobarskom izdanju Glambox-a, i moram da priznam da je miris zaista divan, baš kao što sam i očekivala, a svideće se svima koji vole slatkaste, vanilaste mirise. Nega koju lip butter pruža je svakako intenzivnija od one koja se dobija klasičnim Labellom, ali će za jako ispucale i veoma suve usne ipak biti neophodno nešto jače.

drogerija-novo-16

Max Factor karmini: Lipfinity Longlasting Liptick i Color Intensifying Balm

Lipfinity Longlasting je nova verzija jednog od najpopularnijih Max Factor proizvoda, i predstavlja karmin intenzivne boje i dobre postojanosti na usnama bez isušivanja koje najčešće prati ovakvu vrstu ruževa.

Sa druge strane, Color Intensifying obojeni balzami za usne su dostupni već nekoliko meseci, ali su me oduševili svojom fantastičnom formulom i prelepim, prilično intenzivnim bojama za ovakav proizvod.

Zbog toga ću uskoro detaljnije predstaviti oba proizvoda, a za ovaj post sam htela samo da vam pokažem nijanse jednog i drugog koje su mi najdraže i najčešće ih nosim. (Na fotografiji su Lipfinity Longlasting Lipstick u nijansi 70 Always Elegant i Color Intensifying balm u nijansi 10 – Charming Coral)

7f5b21ee-7b19-49cd-a83c-7384ed09d1f5_Fotor_Collage

Bourjois 1 seconde Top Coat 45

Bourjois 1 seconde lakovi su već uveliko poznati, a i ovaj srebrni top coat je već duže vreme dostupan u parfimerrijama. I pored toga je našao mesto u ovom postu, jer eto, prosto sam htela da vam pokažem kako je lep i interesantan. U pitanju je nadlak sa gel efektom, što znači da je prilično gust i da se ne suši baš brzo. Lako se nanosi, a šljokice – ili da ih nazovem listići – su nepravilnog oblika što mu daje posebnu čar i razlikuje ga od ostalih lakova ove vrste.

Osim ovih proizvoda, imam još otkrića iz drogerija koja su u međuvremenu dospela u moje ruke, ali kako je post i ovako podugačak, potrudiću se da uskoro spremim još jedan sličan 🙂

Da li ste probali nešto od ovoga? Jeste li ovih dana otkrili neke dobre proizvode povoljnih cena? Kao i uvek, unapred sam zahvalna na vašim predlozima i preporukama 🙂

Komentari

comments

10 Responses

  1. Avatar
    Oboji život

    Aura je pobedila sa novim četkicama 🙂 Uhvatim sebe kako svakodnevno trošim suviše vremena na šminkanje samo da bih se igrala sa njima 😀 Ova paleta za obrve me mami, ali nigde na prodajnom mestu nisam našla tester :-/ Baš bi volela da procitam recenziju 🙂 Srećna nova i sve najlepše :-*

    Reply
    • Zlatana
      Zlatana

      Da, nema testera za paletu za obrve pa sam kupila da pprobam, i ispostavilo se da je odlična, uskoro pišem o tome 🙂

      Reply
  2. Avatar
    Aleksandra

    Probala sam svega par stvari – labello je u mom neseseru već nekoliko meseci i uz svakodnevno mackanje još mu se ne nazire kraj. Miris ja sjajan zaista, ali ono što me je kupilo kod njega je to što kada ga stavim uveče, ujutru se probudim sa neverovatno hidriranim usnama.
    Aurina četka za bronzer i konture mi je fantastična, odmah sam kupila dve i koristim ih za setovanje korektora puderom u prahu i za bronzer da utoplim lice 🙂
    Što se tiče Match Perfection pudera, umalo da se nađe u mojoj korpi, baš me je zaintrigirao, ali je L’oreal sa 40% popusta došao u pravi čas izgleda za mene, pa sam se ipak vratila dobrom starom (jest dobar, ali stari ustari nije jer mu je promenjena i ambalaža i formula :D) True Match-u.
    Već neko vreme sam u potrazi sa dobrom bazom za senke, tako da ću svratiti baš da pogledam ovu novu 🙂
    Odličan post !
    xx Aleksandra 🙂

    Reply
    • Zlatana
      Zlatana

      Hvala! Rimmel puder je dobar, ali mi je True Match bolji i baš ga volim, tako da, ako se ja pitam, dobar izbor si napravila 🙂

      Reply
  3. Avatar
    Lena Novitz

    Šta se tu sve našlo od noviteta 🙂 Najviše mi je pažnje privukla Artdeco baza za senku. Ne znam da li si probala nove maybelline kremaste senke? Uzela sam creme de nude i iako je boja idealna za korigovanje nijanse kapka, i iako se senke super blendaju preko nje, sama tekstura mi se ne dopada i pomalo me čak nervira, zavisno od raspoloženja. Moram da probam artdeco, jer iako sam volela onu prethodnu čuvenu, zaista je umela da bude tvrđa, samim tim i teža za rad.

    Reply
    • Zlatana
      Zlatana

      Probala sam ih samo na ruci i činile su mi se fine, ali ipak nisam kupila, ne znam ni sama zašto… a vidim i da ih većina hvali, pa svaki put kad uđem u Lili razmišljam hoću – neću 🙂 ova Artdeco je stvarno fina, meka je ali ne previše, ma baš je kako treba 🙂

      Reply
  4. Avatar
    maja

    Gde si kupila Maybelline paleticu? I da li ima drugih jer jurim jednu koja je zamena za UD 3.

    Reply
    • Zlatana
      Zlatana

      Kupila sam u Liliju u Kralja Petra, a videla sam da ih ima u još nekoliko Lilija. Nema drugih, ova je jedina od tih većih.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.