Pre nekih mesec i po dana, zahvaljujući Alexandar Cosmetics -u, pravo iz sunčanog Los Anđelesa je u Srbiju stigla NYX kozmetika, . U pitanju je američki brend koji nudi kolekciju kozmetike kako za posebne prilike, tako i za svakodnevne, uz osnovnu liniju kao i trendi sezonske nijanse.

Prepoznatljivi su po bogato pigmentovanim proizvodima koji u malim količinama pružaju mnogo boje pa su veoma isplativi, čime se izdvajaju od ostalih proizvođača. NYX kozmetika nudi kvalitetne proizvode u ogromnom broju nijansi po prihvatljivim cenama, u modernom pakovanju, što ih čini popularnim čak i u svetu šminkera.

Među više od 40 zemalja u kojima se NYX može kupiti, od pre nekoliko nedelja je i Srbija, što će svakako obradovati ljubitelje šminke kod nas.

nyx-dogadjaj-9

definition group

U Alexandar Cosmetics-u u Novom Sadu sam prisustvovala predstavljanju ove make-up linije, pa ću sa nekoliko fotografija pokušati da vam približim kako izgleda NYX carstvo boja 🙂

nyx-dogadjaj-6 nyx-dogadjaj-7 nyx-dogadjaj-8  nyx-dogadjaj-10 nyx-dogadjaj-11 nyx-dogadjaj-12 nyx-dogadjaj-13

nyx-dogadjaj-16 nyx-dogadjaj-17 nyx-dogadjaj-18

 Ne mogu da nastavim ovaj post a da vam ne pokažem i milion nijansi China Glaze lakova, koje me, posebno ovako na gomili, nisu ostavile ravnodušnom:

nyx-dogadjaj-1 nyx-dogadjaj-5 nyx-dogadjaj-2 nyx-dogadjaj-3 nyx-dogadjaj-4

… posle čega sledi moj prvi NYX šoping, i utisci o nekoliko proizvoda koje sam isprobala, samo što ću vam pre toga reći da će me Alexandar Cosmetics veoma često viđati, jer nisam kupila ni delić onoga što mi se tamo svidelo 🙂

nyx-sminka-001

Krenuću od ruževa, jer su me oni možda i najviše oduševili – ne znam da li su u pitanju različite formule, kojih zaista ima zavidan izbor, ili mnoštvo nijansi, tek, ja sam se odlučila za dva klasična – standardni popularni Round Lipstick u kremastoj crvenkastoj nijansi Femme (360 rsd), i jedan mat – Matte Lipstick u jarko koralno crvenoj nijansi Indie Flick (540 rsd).

Ne znam ni sama koliko karmina u sličnim nijansama posedujem, ali nikad ne mogu da im odolim, pa je ovo možda i bilo za očekivati. Malo sam skrenula sa tog puta kad je u pitanju još popularniji Soft Matte Lip Cream, pa sam odabrala nijansu Antwerp (540 rsd), koja je srednja pink žućkastog tona. Morala sam da imam i bar jednu olovku za usne, a odabrala sam je da mi se složi uz mat karmin, i u pitanju je Lip Pencil u nijansi Orange, vatrena crveno-narandžasta (315 rsd).

nyx-sminka-005

Što se formule tiče, najfiniji na usnama mi je klasičan Round Lipstick (Femme), koji me je oduševio ne samo nanošenjem i solidnom pigmentacijom na usnama, već i postojanošću, koju je teško očekivati od kremastog karmina koji ne isušuje usne ni najmanje.

Matte karmin (Indie Flick) je mat, još je pigmentovaniji, naravno da je i postojaniji od prethodnog, i ne isušuje mi usne ni izbliza koliko sam očekivala, tako da sam prezadovoljna.

Matte Lip Cream (Antwerp) se divno nanosi, brzo suši i ne pomera se sa usana satima, bez obzira da li samo ćutita ili kao i ja i pričate i jedete i pijete, tako da je, iako meni posle par sati isušuje usne više nego što bih volela, zaista idealan za neke svečanije prilike, ili prosto neke  u kojima vam je potrebno da imate poverenja da se ruž neće razmazati ili nestati sa usana.

Olovka je takođe odlična, dovoljno mekana ali istovremeno i dovoljno tvrda, veoma pigmentovana, tako da sam ja, kad se sve zajedno sa cenom uzme u obzir, NYX proizvodima za usne prezadovoljna i svakom bih preporučila da proba bar neki, prema potrebama, jer izbor je ogroman.

nyx-sminka-006 nyx-sminka-007

nyx003

1. Soft Matte Lip Cream ANTWERP, 2. Round Lipstick FEMME, Matte Lipstick INDIE FLICK, Slim Lip Pencil ORANGE

900

1. Antwerp, 2. Indie Flick + Orange, 3. Femme

Sada su na redu proizvodi za šminkanje očiju, pa sam, naravno, morala da isprobam Jumbo Eye Pencil u nijansi Milk (400 rsd), mega-popularnu debeljuškastu kremastu olovku, koju ljubitelji šminke širom sveta koriste kao olovku, senku, ili bazu za senke.

Olovka je dakle bela, veoma je meka i kremasta, ne previše, ali sasvim dovoljno da se lako nanese na kapak i razmaže. Kao olovka (krejon) mi se pokazala solidno, na donjoj liniji trepavica mi nije bila baš postojana, kao ni kada sam pokušala da je iskoristim kao kremastu senku na kapcima.

Najbolje se pokazala kao podloga, i sve senke kada se nanesu preko nje su ako ne duplo, onda skoro duplo intenzivnije boje, i čini mi se da im bar na neko vreme produži trajnost na kapcima, tako da se kao baza pokazala ok, iako ja ipak i dalje radije koristim klasične baze za senku, osim u slučajevima kad mi je potrebno da pojačam intenzitet neke senke, jer za to je Milk kao stvorena.

nyx-sminka-008Dalje, tu je Liquid Crystal Liner u nijansi Crystal Hip, koji je u stvari holografski gliter u providnoj bazi a ujedno i nijansa u koju se naprosto morate zaljubiti (kao npr. ja bez obzira na to što je verovatno neću često koristiti), i odličan je izbor za nanošenje preko senki ili ajlajnera u drugim bojama, kada želite da im dodate malo bling-blinga, i tako pretvorite klasične mat nijanse u vatromet raznobojnih šljokica.

nyx-sminka-011

nyx-sminka-010

Razmišljala sam o NYX senkama, kojih ima mali milion, što pojedinačnih, što u paleticama i paletama, ali sam se, pošto neke pojedinačne već imam (i uglavnom volim i pisala sam o njima pre milion godina na samom početku ovog bloga), odlučila za Roll On Eye Shimmer u nijansama Chestnut i Nude.

Jedna je veoma tamno bronzana sa dvobojnim gliterom, a druga bež sa zlatastim gliterom, i dopalo mi se što su u pitanju pigmenti koje volim a slabo koristim zbog rasipanja i komplikovanijeg nanošenja, ali u ovom praktičnom obliku. Roll On funkcioniše besprekorno, ne mogu da kažem da nema rasipanja uopšte ali je u ovom obliku svedeno na minimum, senke su jako postojane posebno sa bazom (koja je i neophodna zbog što manjeg rasipanja, ne zbog pigmentacije jer ona je odlična), i boje su toliko divno i nestvarno šljokičave (u prirodi mnogo divnije nego na fotografiji) da ih obožavam. Cena> 360 rsd.

nyx-sminka-012

nyx-sminka-014

NYX Roll-On Eye Shimmer Chestnut, NYX Roll-On EyeShimmer NUDE, NYX Liquid Crystal Liner CRYSTAL HIP, NYX Jumbo Eye Pencil MILK

Htela sam da isprobam neko NYX rumenilo (450 rsd) a nije bilo testera, pa sam uzela Angel, koje prilično svetlo, u kutiji više ide na bež, ali na koži ima neki veoma svetao prljavo roze ton, i veoma je sjajno iliti šimerasto. Srećom, u pitanju nisu krupne šljokice, pa taj sjaj daje lepu notu licu, a kako je vrlo svetlo a ja trenutno tamnija, više ga koristim kao neku vrstu hajlajtera ili samo ovlaš njime pređem preko nekog intenzivnijeg rumenila da mu doda malo sjaja. Oni koji imaju svetao ten mogli bi da ga koriste kao rumenilo, posebno ukoliko su neutralnog ili toplijeg podtona, i naravno ako im ne smeta kad rumenilo nije mat već sjajno.

Odlično je pigmentovano i veoma isplativo, a ovih rumenila ima u dvadesetak nijansi, pa sam sigurna da ću ih uskoro u svojoj kolekciji imati još nekoliko.

nyx-sminka-003

nyx-sminka-004

I na samom kraju ovog posta, pišem o NYX Push-Up Bra, dvostranoj olovci za sređivanje obrva, čiji je jedan kraj predviđen za popunjavanje obrva, dok je drugi, rozikasto bež boje, predviđen da se koristi kao neka vrsta hajlajtera ili korektora za obrve (a može i kao korektor i za druge delove lica).

Braon deo olovke je neka prilično univerzalna nijansa, ni topla ni hladna i mislim da bi odgovarala većini (na mojoj koži deluje toplo jer sam žućkasta). Ne dopada mi se preterano jer je nekako previše “voskasta” za moj ukus, i njom ne mogu da popunim obrvo dovoljno precizno, a brzo se troši zbog te svoje teksture i skoro svaki put moram da je zarežem pre korišćenja. Dobra će biti onima kojima su obrve skroz pravilnog oblika, i kojima je potrebno samo malo da ih zaglade ili neznatno popune.

Drugi deo olovke je mek i kremast, ali ne previše i ne troši se tako brzo. Kad se razmaže (malo ispod i malo iznad obrva) ovo mi je baš odgovarajuća nijansa, odlično se stapa sa mojom bojom kože a posvetli taj deo baš koliko je potrebno, za nijansu, i obrve zaista deluju istaknutije i mnogo urednije.

Sve u svemu, ovom olovkom sam zadovoljna polovično, i mislim da NYX ima boljih proizvoda za ovaj deo lica što ću svakako i isprobati, jer ne verujem da bih za ovaj proizvod ponovo dala 900 rsd. Uostalom, NYX u ponudi ima i olovku koja je cela u ovoj bež boji, pa ću sledeći put radije uzeti nju.

nyx-sminka-013

nyx001

NYX Eyebrow Push-Up Bra, NYX Blush ANGEL

nyx-sminka-002

Mene je baš obradovalo što nam je NYX došao u Srbiju, i što nam je sad dostupan i ovakav jedan brend srednjeg cenovnog ranga ali sa širokom paletom proizvoda i boja i solidnog kvaliteta.

NYX možete kupiti na Alexandar Cosmetics prodajnim mestima i kod njihovih distributera, pogledati katalog proizvoda ili naručiti preko njihovog sajta. Takođe, novosti o NYX-u kod nas kao i mnoge korisne informacije, možete dobiti na njihovoj Facebook stranici – NYX Cosmetics Serbia.

Da li ste već probali nešto od NYX kozmetike? Ako jeste, šta vam se svidelo, a ako niste, šta biste voleli da probate?

Komentari

comments

49 Responses

  1. Avatar
    SuperNova

    Ja sam se mnogoobradovala kada su dosli, ali sam tek pre neki da n stigla da odem u malu kupovinu. Doduse vise sam kupila sestri posto joj je bio rodjendan nego sebi, ali ici cu svakako ponovo u kupovinu. Mnogo mi se svidjaju ruzevi i olovke koje si kupila. I naravno rumenilo. Bas sam taj mat ruz zagledala. Mnogo mi je samo zao sto ne postoje testeri za ove kremaste ruzeve. Olovke za usne i rumenila su im fenomnalni. To sam do sad probala i obozavam ih. Odlicne cene 🙂

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      Meni je isto žao što nema testera za sve ruževe i rumenila, ali se nadam da će ih biti. Slažem se da su cene super 🙂

      Reply
  2. Avatar
    MM

    ekstra je post ..sve pohvale …

    jel znas mozda cenu olovke za obrve kojim slucajem ?? ..;)

    Reply
  3. Avatar
    Jelena

    Isprobala veliki deo NYX ponude i stvarno obozavam njihovu sminku. Uglavnom ih narucujem online u jednom americkom store/u (koliko god to ludo zvucalo lol), nekako mi je ostala navika. Htela sam da pazarim neku paletu jednom prilikom u Alexandru, ali je oni nisu imali i tako … zavrsilo se da sam je prosto opet narucila sa strane 😀

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      Da, dosta toga je u Alex. često rasprodato, valjda jer su neke stvari popularne na netu pa svi pohrle to prvo da kupe, što je i normalno 🙂 Ja se nadam da će se vremenom uhodati i skapirati šta se najviše traži, i da će biti dovoljno šminke za sve :)))

      Reply
  4. Avatar
    HeadInTheClouds

    Za sad sam probala samo HD Photogenic korektor i zadovoljna sam, Matte ruzeve kojima nisam preterano odusevljena kada je formula u pitanju, boje su predivne, ali obavezno moram da ih kombinujem sa jos nekim ruzevima. Nasla sam im dopunu, pa ih vrlo rado koristim 😉 Imam Pale Pink i Hippie Chic.

    Moram da probam njihove mono senke i rumenila 😉

    Reply
  5. Avatar
    ana

    Pre sam ti pisala da kad posecujem tvoj blog preko mobilnog nisam mogla da vidim sve komentare, ne znam da li si nesto menjala ali sad je sve u redu. Nyx karmini su prelepi, bas mi je drago sto su poceli da ih uvoze. Najrealnije recenzije imas, fotografije su prelepe, kao iz magazina bas volim da te citam. Naj beauty srpska blogerka! Pisi nam cesce 🙂

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      Menjala sam u poslednjih par dana i drago mi je što ti sad radi sve 🙂 Hvala ti puno na ovom komentaru, stvarno si mi ulepšala dan, u stvari sve sledeće dane! Potrudiću se da pišem česšće 🙂

      Reply
  6. Avatar
    Jelena J.

    Uh divim se nyx-u on line godinama nikako da vidim licno kakvi su, nadam se da ce prosiriti mrezu prodajnih mesta…Bilo bi super da si milk slikala sa nekom senkom preko, deluje kao odlicna baza 🙂

    Reply
  7. Avatar
    Milijada

    Sve izgleda divno, Indie flick mi je prelep. Primetila sam da imaju diiivne boje ruzeva ^_^

    Reply
  8. Avatar
    LilMee

    odlično je što su stigli kod vas! 🙂 obožavam nyx, imam par ruževa, olovku Milk i jednu paletu sjenila, sve puno koristim i jako sam zadovoljna kvalitetom.

    Reply
  9. Avatar
    j.b.auer

    Uzela 2 matte karmina mls02 shocking pink, je ciklama boja jako postojana i divna na usnama dok drugi mls01 nude je lepa boja ali na usnama se skulja u svakom pregibu i borici i nikako ne uspeva da izgleda zagladjeno i mat, zatim jumbo lip pencil 717 Irish Coffe je lepa olovka ali da se koristi umesto karmina, za konture ili kao podloga nije jer je jako mekana i ostavlja dovoljan sloj boje na usnama. Nyx cream blush cb13 Tickled divnoo kremasto rumenilo kajsijasto narandzaste boje sa zlatnim shimmerom, daje jako prirodan i zdrav izgled licu, ja ga nanosim bockalicom bukvalno prislonim samo na povrsinu i to je kolicina boje koja je dovoljna za jedno nanosenje i inace jedina nazovi mana mu je na mojim suvim obrazima treba malko vise vremena da se upije da ne bi izgledao kao da sam namazala mast i posle toga traje bar 3-4 sata (koristila bez podloge, direktno na lice, ipak je sad previse vruce za bilo kakvu tezu sminku)

    U Beo Cosmetics u Klare Cetkin imaju skoro ceo asortiman malo rastrkan po radnji ali se snadje covek, zamerka je sto od karmina olovaka i sl samo Matte Lipstick imaju testere dok druge moraju napamet da se kupuju. I kad sam ja ibla dosta toga vec nisu imali sto sma planirala da uzmem, ali na facebook-u su javili da su opet dopunili , sledi jos jedna poseta ovih dana 🙂

    Pozdrav devojke, nadam se da sam nekom malo pomogla sa mojim malim iskustvom sa nyxom

    Reply
  10. Avatar
    jelena

    Definitivno moram isprobati nesto od ove kozmetike!!!

    U kom je ovo Alexandru? Tragam za jednom nijansom CG laka…

    Reply
  11. Avatar
    Bakica87

    Ja bih da postavim jedno pitanje, narucila sam on-line ovi “NYX Jambo olovku” isto u ovoj milk, beloj nijansi i u potpunosti bih se slozila sa tvojim utiscima, ali sam htela da pitam kako se podrezuje ta olovka i jel se podrezuje uopste, da li postoji neki podrezivac u toj velicini, gde ga kupiti i to?

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      Ja je režem klasičnim rezačem koji ima taj veliki otvor i to sve ide normalno…. mislim da Nyx ima svoj rezač pa možes da probaš i to 🙂

      Reply
  12. Avatar
    Dragana

    Ja sam naprosto poludela za ovom markom. Pratim na yt razne tutorijale o sminkanju i videla sam da puno njih dosta koriste nyx kozmetiku. Kad sam videla da se kod nas u Aleksandar.com pojavila ova marka ja sam odlepila od srece.Cene su jako povoljne, kvalitet je dobar,boje ocaravajuce.
    Odmah sam sa sestrom udruzila budzet i iskupovale lom zivi sminke.Zadovoljna sam njihovim tecnim ruzom smlc03, rumenilima, senkama,…Yay 😉

    Reply
  13. Avatar
    MarryJ

    Ja bih volela sve da isprobam. Za sada sam probala hd korektor, mat senku, rumenilo i jako sam zadovoljna kvalitetom. 🙂

    Reply
  14. Avatar
    perfumediamond

    Posle tvog posta cu morati ocito sve da probam… Smrc… 😀 U svakom slucaju, roll on, rumenila i glitter eyeliner ce mi biti prioritet ! Jako volim ovaj fazon eyelinera , tako malo, a tako mnogo, if you know what I mean…
    Inace obozavam da citam tvoje postove, pa me ni ovaj nije razocarao… 🙂

    Reply
  15. Avatar
    smashinbeauty

    obožavam NYX kozmetiku 😀 Bloga Vama… izgleda da moram posjetiti svoje prijatelje u Beogradu… pa mali detour do Novog Sada…..

    Reply
  16. Avatar
    Miki

    Ja sam od NYXa uzela tecni puder Stay matte but not flat i nisam bas nesto zadovoljna- imam mesovitu kozu, puder je nekako bio tezak na licu i dosta vidljiv,nekako mi nije odgovarala njegova struktura, bar u toku leta, videcu kad malo zahladi da li ce biti bolje. Uzela sam takodje bazu za senku HD i bas aam zadovoljna njom, takodje sam uzela i MILK JUMBO PENCIL sa kojom sam takodje zadovoljna. Karminom i tecnim matte karnimom bas i nisam zadovoljna iz razloga sto nekako bude nejednako nanesen na usta i za mene previse mat, ja licno nisam navikla na takvu vrstu karmina. Sto se tice kreme za popunjavanje pora PORE FILLER, nisam sigurna koliko je dobra jer sam je nanela 1x i isusila mi je taj deo previse, morala bih da je probam na drugim mestima pa da javim, a fixator sam uzela DEWY i nisam bas sigurna koja je njegova funkcija, ali mogla bi da kazem da mi se cini da drzi sminku malo duze na licu. HD korektorom sam bas zadovoljna, skruktura mu je super, lepo se blenda i stapa na kozi, zuta je super ko ima tamne podocnjake. Puder u kamenu STAY MATTE me bas i nije nesto odusevio, dosta je praskast i vidljiv na licu, deluje brasnjavo. I jos sam uzela paletu senki LOVE IN PARIS i zadovoljna sam njima, mogle bi biti manje trosne ali su ok, boje su fino pigmentisane.
    Htela bih preporuku za primer, kojim ste najvise zadovoljni? Kako vam se cine hd puderi i mineralni puderi?

    Reply
  17. Avatar
    Iva

    Na rumenilu se vidi da je proizvodjač Kina, tako da ja već odustajem od ove kozmetike. Sorry, a i imamo odlični Chanel i Shiseido make-up, pa nema potrebe za eksperimentisanjem na licu!

    Reply
  18. Avatar
    Marija

    Ja sam poručila neke NYX proizvode preko ovog sajta http://directshop.rs/shop/category.php?id_category=257 i stigli su mi sutradan na kućnu adresu.

    Najmanje sam zadovoljna prajmerom (HD Studio Photogenic). To je prvi prajmer koji sam kupila i nekako sam očekivala mnogo više. Nanela sam malo na celo lice i šminka je stvarno dugo stajala na licu ali mi se brzo izmastila T zona. Kad se manoća pokupi puder i dalje stoji što je dobro ali daje pomalo težak osećaj na licu.

    Što se ostalih proizvoda tiče, sviđaju mi se Blush četke, kremasti korektor, ruževi i naravno senke koje su super.

    Reply
  19. Avatar
    Teodora

    Ja sam odusevljena ovom sminkom,pogotovo cenama.. Odem ja tako da kupim jedan lep nude ruz za sebe..vratim se kuci sa 3 diiivna ruza..Izabrala sa Pumpkin Pie,Thalia i moj definitivno omiljeni trenutno Doll..savrseni su..mislim da cu morati ponovo do njihovog standa…sad sam zaljubljena i zalim joooooooooooooooos..:))

    Reply
  20. Avatar
    Tijana

    Ja sam kupila BUTT NAKED EYES paletu ,above & beyond korektore /full coverage 04 beige i full coverage concealer 11 lavander!!!!

    Moram priznati da su korektori zaista fenomenalni,iako zbog cene nisam ocekivala previse.korektori su u teglicama,vrlo kremasti,jako pigmentovani i odlicno se blendaju,ja ih nanosim blush cetkicom 19B,TAKODJE CU POHVALITI I CETKICE BLUSH!!!

    Sto se palete tice ima 15bsenki, 4 rumenila,1 bronzer, 2 iluminatora,moram priznati da sam od senki ocekivala mozda malo vise ,mat boje koje bi trebale da budu bazicne boje su dosta blede,ne bas dovoljno pigmentovane,tamnije nijanse su odlicne pigmentiranosti,ali se prilicno osipaju ,i moram naglasiti da nisam zadovoljna kako se blendaju.probala sam i sa i bez baze,cak vise razlicitih baza,i trecimo da sam u globalu prosecno zadovoljna,dok su rumenila savrsena,kao i ilumunatori.

    generalno mislim da ima proizvoda koji su odlicni,ali i nekih koji su prosecni.probacu sigurno jos neke proizvode ovih dana,pa cu ostaviti komentar!!!

    zanima me da li je neko probao maskare i eyelinere,pa da prenese iskustvo….

    Reply
  21. Avatar
    Pepa

    Ja imam neutral nyx paletu senki koja se pokazala jako dobro osim jedne senke koja je sljokicava i kao takve nepostojana, imam i kremasti ruz br.576 (frosted flakes) koji se ispostavio vrlo proziran i nepostojan, imam i par roll on sljokica koje su sve sjajne.

    Reply
  22. Avatar
    Branka Vlajkovic Vuca

    Prosla sam jednu mini obiku za sminkanje gde je koriscena NYX sminka, moram priznati da sam jako zadovoljna istom i da cu uskoro sigurno kupiti cetke, pudere i rumenila jel planiram da se profesionalno bavim sminkanjem.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.