Obožavam parfeme i obožavam početak leta – ima li bolje prilike nego da u današnjem postu napišem nešto o mirisima za koje mislim da su idealni upravo za ovo doba godine, a koje i sama rado koristim i volim? 🙂

 

MARC JACOBS – Divine Decadence

Ovo je jedan od onih mirisa koji su me osvojili prvi put kad sam ih pomirisala. Ima u njemu nečeg posebnog – drugačijeg – što ga razlikuje od cvetno-svežih, nekad i orijentalnih nota na koje inače padam. To je neki blago vanilasti miris šampanjca, nečeg slatkastog ali ne otužnog, nečeg što mi podiže raspoloženje i čini da život izgleda lep, osvežavajuć i pastelnih boja, kao kugla sladoleda 🙂 

Plus, kako odoleti ovako šarmantnom pakovanju –


Glamurozan, seksi ali prefinjen i blistav, Divine Decadence je cvetni miris kojim vladaju note šampanjca, bergamota i kremastog cveta narandže, koji prelaze u bogate cvetne note gardenije, hortenzije i orlovih noktiju, a kompoziciju završavaju svetlucavi tonovi tečnog ćilibara, šafrana i vanile.

Ako volite slatkaste, ali ne teške mirise, ako ste ljubitelj kombinacije cveća i gurmanskih nota koje podsećaju na čašu penušavog šampanjca, ovaj parfem bi lako mogao da vas zavede. 

 

CHLOE – Love Story Eau Sensuelle

Chloe parfeme volim svim srcem, a jednog od njih sam pominjala u ovoj ljubavnoj priči.  Novi dodatak Chloe Love Story porodici je Love Story Eau Sensuelle, koji je kao i prethodna dva, inspirisam romansom u Parizu i katancima na poznatom mostu Ponts des Arts – univerzalnim simbolom ljubavi, . 

Eau Sensuelle otkriva novu verziju cveta narandže, slađu i romantičniju, u samom vrhu mirisne piramide uz osvežavajuću voćkastu kompoziciju limuna, yuzu voća i kruške. U srednjem sloju ovog mirisa spajaju se cvet strasti i heliotrop, dok su u osnovi kedar, ćilibar i sandalovina. 

Nova verzija mi je još draža od prethodne jer je razigranija, ali elegantno i senzualno razigrana, istovremeno šareno cvetna i elegantno topla, podjednako dobar izbor za svaki dan, i za posebne prilike ili večernji provod. S obzirom na to da je u pitanju Eau de Parfum varijanta, nije me iznenadilo što je veoma postojan na koži. Kroz njega se provlače klasične Chloe note, vrlo je prepoznatljiv u tom smislu, te ako ste ljubitelj njihovih parfema, obavezno probajte i ovaj! 🙂

Cena EDP: 30ml – 8.190 rsd, 50ml – 11.990 rsd, 75ml – 14.390 rsd

 

JIMMY CHOO – L’Eau

Oh, Jimmy Choo. Mnogo njih sam isprobala, ali do sada mi je favorit bio onaj u zelenoj bočici, Jimmy Choo Exotic, letnje izdanje za 2015. Sada mu se opasno približila i ova, nežna, pastelna, cvetna i prozračna prolećno-letnja varijanta jednostavnog i nepretencioznog naziva – L’Eau (voda). Upravo takav je i miris – lagan, pozitivan i jednostavan.

Cvet hibiskusa koji je tu da utoli žeđ, u kombinaciji sa voćnim i živahnim drvensatim notama kreira blistavu i ženstvenu auru. U vrhu kompozicije su cvet hibiskusa i bergamot, srednje note mirišu na breskvu i hortenziju, dok je u bazi mirisa kedar i mošus.

Bočica je nešto elegantnija, izduženija i nežnija varijanta klasične Jimmy Choo bočice, a toaletna voda nije previše jaka, veoma je prozračna i sjajna za one koji žele pravi opušteni prolećno-letnji miris za svaki dan.

Cena EDT: 60ml – 8.800 rsd

 

YVES SAINT LAURENT – Mon Paris

Luksuz i prefinjenost klasičnog parfema koji slavi ljubav, sa modernim, intenzivnim cvetno-voćnim otvaranjem od koga vam se može i zavrteti u glavi: takav utisak je na mene ostavio Mon Paris

Kompozicija ovog chypre-voćnog mirisa se otvara notama maline, jagode, kruške, narandže i bergamota – prava slatka, voćna eksplozija. Srednje note daju božur, cvet naranže, dve vrste jasmina, dok se na kraju izdvajaju pačuli, mošus, kedar, vanila, mahovina. 

Voćno-cvetna eksplozija, raskošna i slatkasta, nikog neće ostaviti ravnodušnim. Ovo je miris koji ili volite, ili ne. Ovo je miris koji dominira, koji je jak, intenzivan, parfem koji vodi glavnu reč. Istovremeno nije previše ozbiljan, pomalo je razigran, pomalo divlji… savršen je za veče ili posebne prilike, ali može da bude i za dan. Proleće i leto su njegova sezona, pa ako vam se prema mom opisu čini zanimljiv, isprobajte ga.

Cena EDP: 90ml – 12.990 rsd, 50ml – 9.990 rsd, 30ml – 6.590 rsd

 

ELIZABETH ARDEN – White Tea

Inspirisan jednostavnošću i malim zadovoljstvima poput uživanja u prvom gutljaju čaja, White Tea je drvenasto-cvetni miris sa akordima morskog povetarca, sunčanog letnjeg jutra, belog i čistog, miris kao stvoren za uživanje u trenutku. Savršen beg od stvarnosti za sva čula, poziv da se razmazite toplim sećanjima i uživate u aromama belog čaja, plavog neba i paperjastih oblaka, sve je to White Tea.

U gornjim notama nailazimo na mirise mandarine, muškatne žalfije, paprati i mora. U srednjim se prepliću note belog čaja i puderastog belog irisa, dok su u osnovi toaletne vode amber, mahune tonke i egzotično drveće. 

Ako volite veoma sveže, nepretenciozne, jednostavne i elegantne parfeme koji mirišu na puderasto, čisto, i idealni su za svaku priliku i svako doba dana, čak i za najveće vrućine, nemojte da propustite ovaj. Ovo je jedan od mirisa za koji sam sigurna da bi se svideli većini, što ne znači da nije poseban, već da sadrži note čija je kombinacija univerzalno prijatna za čulo mirisa. I tako dopadljiv i jednostavan, veoma prefinjeno miriše.

Osim mirisa koji mi je predivan za leto i za svaki dan (mada bez problema mogu da ga zamislim na sebi i tokom savršenog svežeg zimskog dana), Elizabeth Arden novitet me je vrlo prijatno iznenadio postojanošću – od ovako laganih mirisa nikad ne očekujem da budu posebno postojani na koži, posebno što je u pitanju toaletna voda – ali ovaj je tu od jutra do kasnog popodneva, prisutan a ni najmanje napadan, a moram da pomenem i vrlo pristojnu cenu – 50 ml – 4.790 din, 30 ml – 3.420 din.

 

Sve ove mirise možete kupiti u Sephora parfimerijama.

 

Koji su vaši omiljeni mirisi za prolećno-letnju sezonu?

Komentari

comments

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.