Ah, roze kosa!

Verovatno ste viđali ovakve slike po Pinterestu ili širom interneta:

rozekosaJa ne samo da sam ih viđala, nego ih i čuvam, pa svako malo gledam. I zamišljam kako bi bilo lepo da imam tako neku boju kose. Tako suptilno pastelnu rozikasto-koralnu.

Takođe, često balavim nad Bleach London fotkama – oni su carevi za bojenje kose u te fantastične nijanse, pa ako niste do sada, bacite pogled na njihov Insta:

Hidden Rainbow by @xfrancescamx

A post shared by BLEACH (@bleachlondon) on

Već par godina želim pastelno roze kosu. I par godina razmišljam kako da dobijem tu nijansu, ali sam sve vreme nekako samo razmišljala, nisam pokušavala da uradim ništa povodom toga. Htela sam da dobijem nežnu i suptilnu boju, da to ne bude neka neverovatna promena, neko ludilo sa kojim neću moći da se pojavim na poslu na primer.

Prvo moje rozikasto iskustvo je počelo kad sam kod blogerke iz Slovenije Passing Fancy na Instagramu videla sprej u roze nijansi, prošvrljala malo po netu, pogledala još koju recenziju i naručila ga.

To je Schwartzkopf BLONDME Instant Blush u nijansi Strawberry, koji sam naručila sa Escentual stranice i platila ga desetak funti.

14691822096162

Nanosi se na opranu kosu prosušenu peškirom, naprska se kako i gde želite i rasporedi češljanjem duž kose. Vrlo se lako raspoređuje i ne ostavlja fleke, s tim što ostavlja roze kapljice po pločicama i rozikastu boju na peškiru (koji pre nanošenja stavite na ramena), ali se sve lako skida vodom. Zatim se kosa osuši, i guess what – bude roze!

SKP_HIB_BLONDME_Blush_Products_Opt1_940x480

U Blondme liniji ima i farbi kao i nekih drugih preparata za bojenje svetlo plave kose

Naravno, nijansa zavisi od toga kakva vam je prirodna boja: što je kosa svetlija, tj. belja, roze boja će biti svetlija, nežnija, pastelnija, što je slučaj sa svim pastelnim bojama za kosu.

Ovaj sprej se dosta sporo troši, tako da je prilično isplativ. Nekih 80% boje se ispere prvim pranjem, a ostatak sledećim. Volela bih da duže potraje, ali kapiram da je to samo sprej, ni najmanje ne oštećuje kosu (čak je i lepo neguje, ali ne otežava i ne masti), i moram da pomenem da prelepo miriše, voćkasto.

Schwarzkopf-Live-Lightener-_-Twist-101-Cool-Rose

Pošto mi se svidela ta rozikasta boja, rešila sam da se ofarbam nekom koja bi eventualno bila trajnija, tj. izdržala više od jednog pranja. Gledala sam boje onlajn i razmatrala koje da naručim, a onda sam pre desetak dana u Liliju videla nove farbe: Schwartzkopf Live Lightener + Twist u pastelnim nijansama. Naravno, odmah sam uzela nijansu 101 Cool Rose, mada ima i jedna koja ide na ljubičasto (Cool Volet) i čini mi se jedna koralna (koja dobro zvuči, ali je na slici više narandžasta). Cena im je oko 380 dinara.

Ovo bi trebalo da bude boja koja posvetljuje do 4 tona plus pastelno roze nijansa, i da bude trajna boja. Pomešala sam je pola-pola sa farbom kojom se inače farbam (Loreal Preference 10.13) i prema uputstvu ofarbala izrastak i kosu u blizini korena, držala oko 30 minuta, a onda nanela boju i na ostatak kose i ostavila još desetak minuta.

Ispalo mi je ovako nekako:

17264470_1289291204441802_2234405348380502289_n

Što i nije loše, s tim što nisam imala dovoljno boje da lepo nacapam celu dužinu kose, pa kad bih ovo ponovo radila kupila bi dve kutije roze i pomešala sa jednom plavom. Neki pramenovi su mi ostali žućkasti, posebno deo ispod površine kose, ali ok izgleda sve ukupno, ne mogu da kažem da mi je savršeno, ali nije ni loše.

Međutim, razočarala me je činjenica da se jednim pranjem kose skinulo skoro 50% boje, a drugim skoro sve ostalo, što nisam očekivala s obzirom da je Schwartzkopf Live Lightener + Twist predstavljena kao permanentna boja. Jasno mi je da se sa najsvetlijeg dela kose boja uvek brže ispire, ali ovo je prebrzo. Ali moguće je da je to zbog toga što sam pomešala ovu boju sa mojom plavom, tako da mislim da ću sledeći put probati malo drugačije.

unnamed (1)

NOT IMPRESSED: Jedna sa insta storija @sminkaiostalo

Uz te pastelne, u Liliju ima i Schwarzkopf Live Color XXL Ultra Bright boja u pink, ljubičastoj, plavoj i tako nekim baš drečavim bojama, koje su, kako sam saznala švrljanjem po netu, inače drečave ali mogu da se koriste i za pastelni efekat (bez hidrogena, pomešane sa balzamom za kosu), što ću verovatno da probam prvom prilikom.

Sada sam u potrazi za nekim online mestom na kome može da se kupi (i koji hoće da pošalju u Srbiju) Igora Royal Pearlesence boja za kosu, oni imaju divne pastel nijanse koje bi trebalo duže da opstanu na kosi, bar prema recenzijama i savetima iskusnijih.

Pearlescence

Vidim da i Loreal Feria ima pastelne nijanse, kojih naravno nema kod nas, a na Asosu su se pojavile Loral Colorista, takođe permanentne boje koje naravno neće da šalju u Srbiju, što uopšte nije fer!

To bi bila moja dosadašnja kratka avantura sa rozikastom kosom, koja se i te kako nastavlja, o čemu ću vas blagovremeno obaveštavati, posebno ako otkrijem nešto revolucionarno.

Ako imate ideje i predloge kako dostići boju kose s početka teksta a da potraje duže od jednog ili dva pranja, ako imate predloge za konkretne farbe i nijanse i mešanje raznih i tako to, biće mi baš baš drago da ih ostavite u komentarima! 🙂

Komentari

comments

One Response

  1. Avatar
    Emina

    Draga moja, priča ti je slična kao i moja. Mnogo mnogo pokušaja da bih dobila tu nijansu. Ne znam jesi li pokušala sa keune 9.15 i doda se malo 5.56 . Ova druga se dodaje za malo tamniju nijansu, ali zato i duže traje. Ili Schwartzkopf Live Lightener + Twist peach sa malo 5.5. Neki ton mahagonij. Bude malo tamnija ali isto tako lijepa nijansa. Sledeća je Igora Royal Pearlesence boja za kosu,P9.5-89. Javim kako je ispalo.
    ::::::::::::::::)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.