Ove proizvode sam prvobitno imala ideju da opišem u posebnim postovima, ali sam primetila da je to nešto što teško uspevam da postignem: mnogo proizvoda i mnogo zasebnih postova čini da  posle nekog vremena određeni proizvod prestane da mi bude nov ili zanimljiv pa izgubim želju/ inspiraciju da pišem o njemu, a onda se dešava da neki od vas koji su nešto od toga možda baš želeli da vide ostanu uskraćeni.

E, zato sam ove stvarčice koje imam od skoro u svojoj kolekciji spakovala u dva malo obimnija posta, ali bar je tu sve ono o čemu ovih dana želim da pišem.

 

 

 

KIKO Nailpolish – 361, 342, 376, 389

 

Kiko lakovi za nokte su nešto o čemu sam i ranije pisala – žao mi je što nemam priliku da češće njuškam po njihovim radnjama, jer imaju dosta kvalitetnih proizvoda po veoma pristupačnim cenama, kolekcija im se sastoji od mnooogo različitih boja, imaju i osnovne stvarčice kao i one koje vam možda uopšte nisu potrebne, i meni su baš prirasli za srce, tako da više ne propuštam priliku da nekog ko ide u zemlje gde Kiko može da se kupi, pošaljem baš u njihovu prodavnicu po par sitnica.

 

 

 

Kiko lakovi koje sam do sada imala su svi odreda odlične teksture (u ovoj ekipi samo je mint lak mrvicu gušći od ostalih), ostavljaju divan sjaj, prekrivaju nokat pomoću jednog, najviše dva sloja, i veoma brzo se suše. Na noktima mi traju nešto duže od proseka, a nijanse koje sam poslednje dobila su iz nove, prolećne kolekcije, osim ovog plavo-zelenog laka, koji je u standardnoj ponudi.

 

376 Candy Pink, 361  Raspberry Pink, 342 Sea Green, 389 Mint Milk

 

 

 

MAC Lipsticks: Pink Nouveau, Viva Glam Nicki

 

MAC karmine volim i rado trošim, i iako nisam luda za ovom kozmetikom (većina jeste, i uvek se čudim i radujem kako me to ludilo zaobilazi), moram da priznam da imaju odličnih proizvoda.

Od njihovih karmina do sada me nijedan nije razočarao, a za poslednjim sam odlepila kada sam videla nijansu koja je kao stvorena za leto, a izašla je u okviru Viva Glam kolekcije (ograničeno izdanje koje povremeno izlazi još od 1994, ceo iznos koji platite za ove karmine odlazi u MAC Aids fond koji pomaže ljudima i deci sa HIV-om).

Drugi MAC karmin koji je kod mene nov je nijansa Pink Nouveau, i iako ga nisam sama birala (sestra mi je kupila jer je mislila da će mi se dopasti) istim sam oduševljena, još jedna prava letnja boja koja svu svoju lepotu pokazuje tek u večernjim časovima (za dan mi je kao i prethodni, ipak previše drečav).

Oba ova karmina su mi bila baš nezgodna za fotografisanje, nijansu sam morala da nameštam u fotošopu (mada opet nije 100% ista kao u prirodi, ali je blizu), ali su zato swatch-evi na ruci i usnama ispali onakvi kako stvarno izgledaju.

 

MAC Viva Glam Nicki, MAC Pink Nouveau, Korres Mango Butter Lipstick 13 Natural Pink

 

MAC Viva Glam Nicki, MAC Pink Nouveau

 

MAC karmini sadrže po 3 grama proizvoda, i prijatnog su “vanilastog” mirisa.

Oba ova karmina su “satin” finiša, skoro su mat kad se osuše na usnama, izuzetno su pigmentovani, ali ne nanose se baš lako – potrebne su dobro hidrirane usne, npr. dobar balzam za usne ispod (meni ovih dana ni dobar balzam ne pomaže, imam prehladu i usne su mi izuzetno isušene što ćete videti i na slikama, tako da ne zamerite) .

Veoma dugo traju na usnama, čak 6-7 sati, i ne skidaju se baš ravnomerno.

I pored toga mi se dopadaju jer su nijanse baš nekako specijalne, skoro pa neonske, i iako nisu za svakodnevnu upotrebu (bar meni), što zbog teksture, što nijanse, srećna sam što ih imam i itekako će poslužiti u posebnim, ne-svakodnevnim prilikama, a i mislim da će fenomenalno stajati na malo osunčanom licu.

 

MAC Pink Nouveau

 

 

na suncu

 

u senci

 

 

MAC Viva Glam Nicki

 

 

na suncu

 

u senci

 

MAC Viva Glam Nicki, MAC Pink Nouveau, Korres Mango Butter Lipstick 13 Natural Pink

 

KORRES Mango Butter Lipstick – 13 Natural Pink

 

Ovo je prvi put da isprobavam nešto od Korres kozmetike. To je inače grčka prirodna kozmetika poznata širom sveta (pa pretpostavljam da je dobra), do sada sam je nekako uvek zaobilazila, čak i kada sam bila u Grčkoj, ali mislim da ću se sad potruditi da probam dosta njihovih proizvoda – poznati su i po odličnim preparatima za negu kože lica i tela, kao i izuzetnim balzamima za usne i jednostavnoj ali kvalitetnoj dekorativnoj kozmetici.

 

 

Korres Mango Butter Lipstick ima SPF10, ja sam ga kupila u nijansi 13 Natural Pink koja je malo tamnija rozikasto nude nijansa (za moje prilično pigmentovane usne je ovo savršena nude boja), i malo je reći da sam oduševljena.

Pakovanje mi se posebno dopada jer je metalno, teško i baš baš kvalitetno deluje, ali je opet jednostavno i drugačije.

Ovaj karmin tako divno neguje usne, ali je ipak odlično pigmentovan (što nije čest slučaj sa tako balzamastim karminima), na usnama traje oko 3-4 sata što je sasvim ok kad u obzir uzmemo ovu teksturu, ne isušuje ih ni najmanje (čak naprotiv, fantastično hidrira), prelepo miriše, dolazi u ograničenom broju nijansi i cena mu je malo jača, ali obećavam vam da ako se odlučite da probate, sigurno nećete ostati razočarani.

 

 

Naručila sam ga sa strawberrynet-a gde mu je regularna cena 15$, imala sam još i popust 20%, i mislim da toliko zaista vredi izdvojiti za ovaj odličan proizvod koji daje neverovatan osećaj kad ga nanesete – luksuzniji od mnogih skupljih i poznatijih karmina koje sam koristila. Jedina ne tako dobra stvar je što sam sada navučena na ovu kozmetiku, pa se tako moja wish lista znatno povećala 🙂

Korres možete kupiti na nekoliko mesta na internetu, meni se jagodica učinila kao najpovoljnija varijanta, a i stiglo mi je poštom za tačno 7 dana, poštarina je kao i uvek kod njih besplatna, tako da mislim da vredi kupiti baš na ovom sajtu – osim ako ne idete u Grčku ovih dana (mada mislim da je i tamo nešto skuplje).

 

 

O kupovini preko interneta sam već pisala detaljan post u kome možete da se informišete o svemu što je važno i na šta je potrebno obratiti pažnju kada je ovakva vrsta kupovine u pitanju, pa ako još uvek niste iskusili čari onlajn šopinga, nadam se da će vam taj tekst biti od pomoći.

 

 

Hvala na čitanju!

Komentari

comments

26 Responses

  1. Avatar
    Anastasija

    nemam kiko kozmetiku, ali sam probala senku od drugarice i odusevila se, prvom prilikom kad naletom na kiko kupujem u velikim kolicinama. mnooogo mi se svidja ovaj niki mac karmin, moram da ga uzmem! odlican post!!

    Reply
  2. Avatar
    My Perfect Lounge

    Otkrila sam Korres skoro a cene u Grckoj su blizu cenama na netu (bar tako dojavljuje moj izvor:)) Isprobala sam neke od proizvoda za suvu kozu (jednu okoloocnu i serum od ruze) Malo mi smeta miris a i treba vise od 2-3 mazanja :))

    Reply
  3. Avatar
    BumBaCicA

    ovaj Viva Glam Nicki.. srce mi je stalo kad sam vidjela da je izasao.. i tako bih ga kupila, ali cijene na netu su uzasno visoke, a nemam kako do Beca do MAC-a..

    Reply
  4. Avatar
    hermetic

    Super dodaci, svi do jednog. Lakici su preslatki, sve prolecne bojice, jel se to meni cini ili se ovaj Kiko zove kao i novi Collistar lak?!
    Viva glam Nicki je prelepa nijansa, skroz je poseban, ja imam samo jedan Mac-ov ruz, ali u lustre formuli, mislim da su oni laganiji i prozracniji od ovih.

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      jeste, yove se isto kao i collistar a i veoma je slicna boja, uskoro cu da uporedim te minty lakove u posebnom postu 🙂

      Reply
  5. Avatar
    sonjanails

    MAC Viva Glam Nicki je predivan!! I jako ti lepo stoji.. Kao i Korres. Moracu da proucim taj post o narucivanju preko Net-a. 🙂

    A Kiko lakici su savrseni!!! Imam 342, samo jos nije stigao na red za mazanje…

    Reply
  6. Avatar
    Emma

    Ovakvi postovi me uvijek oduševe, posebno kod tebe – osim kratkih i jasnih recenzija, tu su uvijek, ali uvijek odlične slike. Kako ih slikaš, mislim na kojem osvjetljenju, je li u lightboxu? Kod mene u stanu nikad ni mrvice sunca, tako da su mi fotke uvijek mutne i ili tamne ili blijede. Nicki mi se baš sviđa, a nije ni Korres loš – iako nije baš jedinstvena boja. Prijateljicine rodice dolaze iz SAD-a u julu, tako da se nadam da će mi moći donijeti Heroine i Watch Me Simmer (iako bih ja više voljela Candy Yum Yum – još mi nije jasna By Request kolekcija, trebala je izaći početkom aprila, a još nisam skontala koji su to proizvodi vraćeni). Kiko lakove isto želim, baka druge prijateljice dolazi za 20-ak dana, tako da mislim naručiti bar 2-3 laka i karmin – najvjerovatnije mat crveni – a ako imaš kakav prijedlog općenito za Kiko kozmetiku, govori 🙂

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      sa kiko mat karminima nećeš pogrešiti, sa karminima uopšte – i sa lakovima naravno. Meni se sviđa njihov dugotrajni ajlajner-flomaster (već mi dugo traje, jako je crn, precizan je i jako vodootporan), odlične su im senke u stiku – Long Lasting Stick Eyeshadow, senke su većinom dobre (ali to već moraš sama da ispipkaš, neke su super, neke onako), maskare im nisu loše, a u sledećem postu ću uslikati jednu zanimljivu.
      fotografišem na terasi, koja mi je sunčana veći deo dana, pa ja to nekako zagradim da sunce ne ide direktno, postavim papire okolo, i to mi je prilično ograničavajuće obzirom da moram da slikam danju, ali nikako da napravim lightbox iako se kanim već mesecima.

      Reply
  7. Avatar
    Lola

    jako bih volela da mac pocne da se prodaje u srbiji,cula sam da imaju divne proizvode,pa bih volela da ih isprobam na sebi…

    Reply
  8. Avatar
    Snow

    Divni su Kiko lakici.Znas li ima li Kiko radnja negdje u Holandiji-Amsterdam,Roterdam? U Njemackoj imaju,a oni obicno imaju iste i slicne brendove,ne mogu nikako na internetu naci da li ima.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.