Dugo nisam pisala ovakav post, još od početaka bloga, i koliko god nekome to delovalo čudno, volim da vidim šta blogerke koje pratim nose u svom neseseru. U torbi baš ne toliko, jer me manje zanima nose li sa sobom ogledalce, žvake, maramice ili ključeve, ali šta uz sebe uvek imaju od šminke… bring it on!

I u okviru obećanja samoj sebi da ću se blogu ponovo posvetiti malo više i to na jedini pravi način za mene (a to je baš onakav kakav ja volim da čitam), evo danas priče o tome šta se uvek nalazi u neseseru koji mi stoji u blizini (ili ga ponesem, ako znam da će zatrebati) za brzinska šminkanja.

Uglavnom su to mali i praktični proizvodi, multifunkcionalni ili oni koji se mogu lepo naneti i prstima, za situacije kad sam u žurbi a hoću da se sredim. Takođe, ono što mi je bitno i da su svi odreda postojani, posebno sad kad je leto, kad je sparno, i kad mi je koža sklonija mašćenju a šminka razmrljavanju. 

Inglot neseser – volim ga jer je relativno mali, a unutra može svašta da stane. Uvek sam u potrazi za takvim magičnim rešenjima za pakovanje:) Plus je praktičnog oblika tako da u njemu lako pronađem i odmah vidim sve što može da mi zatreba.

Shiseido sun protection stick – mnogo puta sam na blogu pominjala Shiseido Sun Protection tečni puder i stik istog naziva – to su moji omiljeni letnji puderi već godinama. Stik je zgodniji za poneti a ne razlikuje se mnogo od pudera, slične je (poprilične) pokrivne moći, veoma postojan, i daje prirodan blago matiran izgled. I sasvim lepo štiti od sunca sa svojim SPF 30, plus je vodootporan, tako da opstaje na licu čak i kad su velike vrućine.

Trend it Up Expert Blotting Powder sam uzela jer mi je ovog leta bio potreban matirajući puder da ga stalno imam u torbi, jer mi je t-zona bila dosta masna. Vrlo sam zadovoljna, matira odlično, nije baš sitan i svilenkast ali nije ni brašnjav na licu, a ja ga isključivo koristim kad sam u pokretu i nanosim na t-zonu pufnom koja se uz njega dobija – i ništa mi ne fali 🙂 Iskreno, žao mi je da dam mnogo novca za neke samo malo bolje ili skoro iste proizvode poznatijih brendova, jer i ovaj radi sasvim dobar posao.

By Terry Touche Veloutee concealer – ovo je korektor za podočnjake koji naprosto obožavam 🙂 U početku nisam bila baš sto posto sigurna šta radi i zašto se mnogi ljubitelji šminke kunu u njega, ali sam vremenom saznala. Moć prekrivanja mu nije velika, rekla bih da je možda srednja, ali može fino da se nadogradi. Ono što je njegov veliki plus je postojanost, posebno u odnosu na tečnu teksturu koja mi ne isušuje dodatno borice ispod očiju. Inače mi tečniji korektori više odgovaraju, ali su često mnogo manje postojani nego suvlji koji mi dodatno ističu borice. E ovaj je baš kako treba! Savršeno se nanosi, bukvalno je dovoljno da ga nanesem četkicom na kožu i sačekam pola minuta, i nakon toga se maltene sam “namesti”. Još ga blago utapkam koji put prstom, i on tu ostaje ceo dan. Lepo izgleda na koži, skoro je neprimetan. I jeste skuplji, ali za razliku od većine takvih vrsta korektora ili iluminatora na klik, sa četkicom, koji obično imaju 1,2 ili 3ml, ovaj ima čak 6.5 ml i to zaista traje mesecima uz svakodnevno korišćenje. Naručujem ga sa ovog sajta.

By Terry Ombre Blackstar u nijansi 5-Misty Rock – senka u stiku, savršena 🙂 Lako se nanosi i blenda, najbolje prstima, i za minut pristojno našminkam oči. Na mojoj listi je odmah iza mojih omiljenih Shiseido kremastih senki. Postojana je tokom celog dana, čak i na mojim masnim kapcima. 

Dior Metalizer u nijansi 678 Bronze Tension – kremasta metalik senka u tubici, vrlo prijatno iznenađenje. Lako se nanosi, ostaje na kapcima sve dok ne rešim da je skinem, prilično je tamna i za minut-dva sa njom dobijam pravi smokey eyes. Nanosim je najčešće prstima, i jedini problem je što moram da je nanosim mrvicu po mrvicu jer se jako brzo suši, a kad se osuši ne mrda. Imam još  predloga za povoljnije kremaste senke – pogledajte Wycon u teglici, Catrice Liquid Metal Longlasting Cream Eyeshadow i Nyx Lid Lingerie – sve tri su odlične, a nekom prilikom pišem vam detaljnije o kremastim senkama, kako ih nanosim i zašto ih volim.

Urban Decay Naked 24/7 olovka za oči u nijansi Naked 2 – Iskreno, dok ih nisam videla u Sephori na sniženju, nisam ni znala da Urban Decay ima svoje fenomenalne 24/7 olovke i u Naked izdanju. U pitanju su dvostrane olovke, a moja je sa jedne strane potpuno mat najcrnje crna, a sa druge divna metalik taupe nijansa. One stvarno stoje na kapku dok ih ne skinete, baš kao što im i naziv kaže, a veoma su postojane i na vodenoj liniji, što je sve što mi od krejona treba. Ako ste u potrazi za postojanim i intenzivnim olovkama za oči, UD 24/7 olovke su zakon, plus su dostupne u svakoj nijansi koju možete da zamislite.

Catrice Brow Colorist sam otkrila skoro, kupila onako, da probam, i nije me razočarao. Volim oblik i preciznost četkice, volim što mi učvrsti obrve taman koliko treba, i što u dva poteza imam dovoljno pristojne obrve da svet može da me vidi 🙂

Max Factor Brow Shaper sam kupila po preporuci i zaista mi se dopada. Jedino mi se ne sviđa što mi se sve te tanke olovčice za obrve prilično brzo istroše, ali su precizne i lake za korisšćenje baš zato što su tanke, pa ne mogu mnogo da se žalim. I cena ove olovke je malo jača, ali sam je uzela na nekom super popustu, tako da mi se baš isplatila jer je svakodnevno koristim. 

Kremasto rumenilo obožavam i uvek imam uz sebe – nekad je to Golden Rose, nekad Bobbi Brown, nekad neko treće… Uglavnom ih rotiram. Volim kremasta rumenila jer lepo izgledaju na licu, praktična su, za njih ne moram da nosim četku jer ih nanosim prstima, i ova dva koja sam izdvojila su postojana i na mojoj mešovitoj koži čak i kad su vrućine. Golden Rose rumenilo u stiku sam već hvalila na blogu, sad ga imam u još jednoj nijansi, dok je Bobbi Brown Pot Rouge očekivano kvalitetno i postojano. 

Deborah 24 ore maskara – Keith Haring Special Edition – jedna od retkih maskara koje nisu vodootporne, a koje mi se ne preslikavaju na kapak. Ima prilično veliku četkicu pa je malo “pipavija” za nanošenje, ali stvarno doda volumen trepavicama ako se nanese u dva sloja. Plus, pakovanje je nesvakidašnje i zabavno, razveselim se kad god uzmem ovu maskaru u ruke 🙂Inglot x JLo – maskara o kojoj sam već pisala ovde. Precizan aplikator i odlična formula, posebno idealna za donje trepavice.

Ruževi i sjajevi – ovde sam izdvojila tri koja ovih dana stalno koristim, ali ih ima naravno milion, samo ih povremeno rotiram. Za Clinique Pop Matte Lip Colour u nijansi Graffiti uvek pokupim neki kompliment, to je tako jedna nijansa i letnja, i novogodišnja, i praznična i svakodnevna…. ma zaista divna 🙂 a više o njemu sam pisala ovde. Za svaki dan, ruž iz iste linije, samo nije mat već kremast,u nijansi  Melon Pop, obožavam 🙂

Za mirnije, nude varijante mi je favorit Estee Lauder Pure Color Envy u nijansi Potent. I o njemu sam pisala na blogu.

Tu je i sjaj koji sam već pominjala u prošlom i jednom ranijem postu – savršena Soft Rose nijansa iz Inglot x Jennifer Lopez kolekcije.

Na kraju, ali ne manje važna, MAC Cosmetics olovka za usne u nijansi Boldly Bare. Malo bež, malo rozikasta, dovoljno tamna, idealna uz sve ove gore nabrojane nijanse. 

To je ono što sam pakovala u torbicu sa šminkom poslednjih meseci, a kakva je situacija kod vas? 🙂

Komentari

comments

One Response

  1. Avatar
    Marina

    Super stvarcica ima ovde 🙂 Ja nikako sa kremastim rumenilima, sta cu kad ne umem 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.