Pre nekoliko nedelja je Avon predstavio novosti u svojoj Avon Color  liniji šminke – kolekciju senki, pudera, karmina, lakova, sjajeva za usne, rumenila i maskara poslednje generacije u divnim nijansama i potpuno novim pakovanjima. U predivnom bajkovitom ambijentu Baštice uz kolačiće u bojama Avona smo imali priliku da saznamo po čemu se novi i unapređeni proizvodi izdvajaju, da dobijemo odgovore na pitanja u vezi nege kože i šminkanja, da se opustimo i zabavimo uz nove proizvode i prijatne ženske priče. Avon make-up ekspert Milica Jevtić je na zabavan način sa nama podelila male trikove kako bismo bile negovane i lepe uprkos letnjim vrućinama, kao i razloge zbog kojih ćemo zavoleti nove Avon Color proizvode.

Sa nekoliko fotografija ovog događaja ću probati da vam dočaram delić atmosfere, a potom ću vas upoznati i sa novim proizvodima koje sam imala priliku da isprobam.

Avon color baloni Avon Color druzenje Avon Color kolekcija Avon Color osvezenje Avon Color Kolacici u Avon bojama Lip Crayon

Među proizvodima koji su nam predstavljeni su senke u novim pakovanjima i nijansama, nova Mega Effects maskara, olovke za oči i usne, sjajevi, karmini i novi ruževi u obliku olovke.

avon004 avon005

Za novu maskaru, Mega Effects, o kojoj ste verovatno već čuli, Avon kaže  da je revolucionarna i u originalnom pakovanju elegantnog dizajna zamenjuje standardni aplikator inovativnom višedimenzionalnom četkicom, nalik češlju, koja podiže gornje i donje trepavice od korena do vrha. Takođe, navode i da četkica ovog oblika savršeno odgovara konturama oka, a glavna prednost je što se može koristiti iz 12 različitih uglova pokrivajući svaku trepavicu od jednog do drugog kraja oka.

avon006

Moj prvi utisak o Mega Effects maskari je da je stvarno drugačija od ostalih, bar što se pakovanja tiče, ali moram da priznam da mi je bilo potrebno  nekoliko puta da je nanesem kako bih se uvežbala i izbegla pojavu zvanu maskara u i oko oka 🙂

Međutim, jednom kad sam se navikla na ovaj način nanošenja, bila sam prijatno iznenađena – ova maskara zaista lepo može da se nanese i u samo jednom sloju, i daje pristojan volumen trepavicama čak i za neku malo jaču varijantu šminke, ne samo za dan. Takođe, ne mogu da kažem da precizno razdvaja trepavice, ali ih ni ne slepljuje, već onako nekako između, tako da će se svideti onima koji vole da su trepavice malo naglašenije.

Postojana je tokom celog dana, ne mrvi se, i kao što rekoh, kad se jednom naviknete na način na koji se nanosi, ovo će biti sasvim dobra maskara koja će zadovoljiti potrebe većeg dela ženske populacije. Ostajem dužna sliku trepavica sa maskarom, koju ću napraviti za vikend.

avon023avon024

avon025avon026

Dalje, u okviru Avon Color kolekcije Avon ovog leta predstavlja i nova moderna pakovanja rumenila i senki koje, kako proizvođač tvrdi, savršeno kombinuju jednostavnost i neprolaznu eleganciju. Senke za oči su dostupne u svetlucavim i hrom – metalik bojama koje su apsolutni trend ovog leta. Tu su i senke sa šljokicama, kao i uvek popularnim mat nijansama. Senke dolaze u 4 različita pakovanja i čak 90 nijansi! Takođe, Avon nam obećava da nova i unapređena formula koju su razvili njihovi eksperti omogućava da boja koju vidite bude i boja koju i dobijate kada je nanesete na oči, kao i da će na očima biti postojane tokom celog dana.

avon008

Prvai od dve palete senki koje sam isprobala, Berry Love, me je oduševila bojama, jer su nosive i klasične a opet nekako vrlo originalno iskombinovane – za razliku od većine smeđkastih i neutralnih paleta koje često umeju da mi budu dosadne. Svetlija mat prljavo roze i najtamnija ljubičasto-šljivasta satenskog finiša unose dozu interesantnog, i iako sam u početku bila skeptična prema Avon senkama (imala sam uglavnom loša iskustva sa njihovim paletama ranije, pisala sam i o nekima od njih na blogu), moram da naglasim da su se, bar što se tiče ove dve palete koje sam isprobala, definitivno popravili.

Osim najsvetlije bež, ostale nijanse su veoma pigmentovane , posebno su me oduševile nijanse 3 i 4, koje su mi ponekad i same dovoljne za šminkanje jer se, iako možda na prvi pogled ne deluje, fenomenalno slažu jedna uz drugu. Senke su meke ali se ne rasipaju, blendaju se odlično, a sa bazom (bez baze nisam ni probala) traju zaista tokom celog dana, što je još jedna stvar koju nisam očekivala.

avon011

avon015

Druga paleta, Urban Skyline u sivim nijansama i odlična za popularni smoky eye je, čini mi se, još bolja u smislu pigmentacije senki, jer su sve vrlo intenzivne, od najsvetlije šimeraste bele, preko sjajne svetlo sive, sve do satenske tamno sive i potpuno mat crne. Ne mrve se, nisu tvrde, lepo se blendaju, sa bazom im je postojanost odlična (probala i sa Avon bazom, isti rezultat), sve u svemu, odlična paletica za jaču varijantu šminke, posebno za neki večernji tj. intenzivniji izgled.

Ne znam da li će i ostale (od najavljenih 90 nijansi) senke biti ovako fine, ali ove dve paletice su me prijatno iznenadile i svakako ću probati još poneku kada budu dostupne.

avon010

avon014

Zatim su tu novi (neki su i stari i dobro poznati ali u novim pakovanjima) proizvodi za usne. Meni su od Avon šminke oni uvek bili najdraži, i osim problema sa nijansama u katalogu – ono kad vam se desi da boja koju naručite nije ona koju ste zamislili – nikad me nijedan Avon karmin ili sjaj nije razočarao, jer uvek su ispunjavali očekivanja i pružali ono što je najavljeno.

avon017

Većina vas je, verovatno bar nekad, probala neki iz Avonove najpoznatije linije ruževa – Ultra Color Rich, ali sada nam oni dolaze u još novih nijansi, sa formulom obogaćenom uljem jojobe i E vitaminom uz SPF 15, i u potpuno novom, elegantnom, četvrtastom pakovanju.

Ja sam isprobala nijansu Latte, koja je jedna hladnija i tamnija nude nijansa, i mislim da bi najlepše stajala onima sa tamnijim tenom. U pakovanju je nešto tamnija nego kad se nanese, a na usnama stoji nekoliko sati, divno se nanosi i hidrira usne čineći ih mekim i lepim.

avon-ucr3

 Ultra Glazewear u nijansi Crystal Lilac je sjaj za usne koji je srednje pigmentovan, svetlo roze je boje i daje malo te boje mojim usnama, međutim pošto su one prirodno tamne na meni se ne vidi mnogo. Nekom ko ima svetle usne će ovaj sjaj biti intenzivniji – na svoču možete videti kakav je na koži.

Sjaj nije lepljiv, postojanost mu je standardna, ali je prijatan i usne su posle njega hidrirane, fine i mekane – sve u svemu, ja sam zadovoljna. Uglavnom su mi svi Avon sjajevi koje sam isprobala bilii dobri, pa tako ni ovaj nije izuzetak, i mislim da sa njim ne možete mnogo pogrešiti.

avon022

I na kraju, nešto što me oduševilo kada sam videla – Avon Ultra Colour Lip Crayon – ruž u olovci, poput sličnih proizvoda drugih proizvođača koji su ove godine apsolutni hit u svetu šminke.

Ono što me je posebno oduševilo kod ove olovke, kada sam je ugledala kod Avon šminkerke Milice u ruci i pre nego što sam je probala, je nijansa – apsolutno fenomenalna drečava jarka koralno crvena… ili crveno koralna, kako god. U pitanju je Carefree Coral. Ono što mi se još dopada je što je odlično i kvalitetno napravljena, odrvće se pa ne mora da se zarezuje (što mi je kod ovih olovaka najveći plus), a formula je kremasta i veoma pigmentovana. Ne dopada mi se jedino to što ova nijansa ima u sebi šljokice (ostale nijanse nisam videla uživo), koje se ne vide na samoj olovci pa čak ni na usnama u početku, ali su prilično krupne pa je potrebno malo truda za ravnomerno nanošenje, a kada boja sa usana počne da se skida (što je posle neka 3 sata na mojim usnama), na njima ostaju samo te zlataste tačkice.

Baš bih volela da je formula kremasta bez sjajnih čestica, bila bi savršena, pa se nadam da su neke od ostalih nijansi takve. Na fotografiji je olovka nekoliko puta odvrnuta, tek da vidite kako to izgleda.

avon020

avon018

1. Avon Ultra Glazewear sjaj Crystal Lilac, 2. Avon Ultra Color Rich karmin Latte, 3. Avon Ultra Colour Lip Crayon Carefree Coral

avon ruzevi

Latte, Carefree Coral, Crystal Lilac

Neke od najavljenih Avon noviteta već možete pronaći u najnovijem katalogu koji je upravo izašao – Mega Effects maskara (699 rsd) i dve nove palete senki (po 519 rsd), dok će ostali biti dostupni već u sledećoj kampanji.

avon001

Nadam se da sam uspela da vam na pravi način približim novosti koje je Avon pripremio u narednom periodu a tiču se njihove make-up linije. Volela bih da pročitam da li ste koristili nešto od Avon dekorative, i šta je to što vam se dopada i što biste preporučili i  🙂

 

*Proizvodi prikazani u ovom postu poslati su mi od strane proizvođača/uvoznika/PR, ali ta činjenica ni na koji način ne utiče na moje mišljenje o proizvodu koje je, kao i uvek, potpuno iskreno. Više informacija ovde.

Komentari

comments

31 Responses

  1. Avatar
    A Girl In Berlin

    Fotke oduzimaju dah! 🙂 A prostor je predivan, obožavam ovakve prostore. I sama jako volim Avon, tako da ću baciti oko na sjenila i debeljuce. Maskara me uopće ne privlači. Ja sam zakleta klasičarka.

    Reply
  2. Avatar
    Vanessa

    Amazing post…I really like your pretty blog.*__*
    maybe follow each other on bloglovin?
    Let me know follow you then back.
    Lovely greets Nessa

    Reply
  3. Avatar
    masha

    bas lepa promocija.
    od svega sam probala samo maskaru i veoma mi se dopala, iako sam bila vrlo skepticna.
    najveci plusevi: boja intenzivna i ne posivi tokom vremena i dovoljna doza (ne prevelika) na cetkici iako je nova maskara.
    da vidimo sad te senkice!:)))

    hvala na postu i slikama i pozdrav!

    Reply
  4. Avatar
    Tacy

    Divno mi izgleda oloka, obozavam takve ruzeve, a mene ta maskara plasi 🙂 ne znam kako to moze da bude prakticno, imam osecaj da se kopaju oci sa tim 🙂

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      Vrlo je nezgodno u početku, posebno ako si navikla da maskarom prekrijes trepavice od samog korena… ali kao što rekoh, i to može da se uvežba 🙂

      Reply
  5. Avatar
    Dear Skin

    Aaaaa koji raj za oči !!!!

    Avon se stvarno potrudio oko make up-a. Ja sam ga i prije voljela a sad stvarno imaju super stvari. Posebno palete sjenila i ovaj ruž u olovci. Najljepši je ovaj u sredini koraljni.

    Fantastične fotke i demonstracija !

    Reply
  6. Avatar
    LeClaire

    Ovu buckavu olovku svakako hocu da probam. Bas sam danas gledala u katalogu ove paletice i jedna mi se cinila kao da je plavo-teget, kada sad vidim da je sve to sivo-crna. Pre bih uzela ljubicanstvenu 😉

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      Te dve u katalogu nisu iste kao ove koje ja imam, u katalogu su potpuno druge nijanse (jedna na ljubičasto, druga na plavo). Ove koje su u postu će biti dostupne u sledećim katalozima 🙂

      Reply
  7. Avatar
    LilMee

    inače volim njihova sjenila i ruževe, baš su mi se pokazali kao odlični, tako da se veselim isprobati i ove… a jako mi se sviđa i ovaj Carefree Coral!

    Reply
  8. Avatar
    Ksenija

    Uh, mnogo volim Avon. Odlican odnos cene i kvaliteta. Znam da sam se uvek nervirala kada prestanu sa proizvodnjom neceg sto mi se dopada. Sminkom sam bila veoma zadovoljna, ali ponajvise sjajevima. E sad sta je to tacno bilo, ne secam se imena linije/kolekcije jer su ih stalno menjali. Maskare sam isto volela, mada mi tecni puderi nisu nesto odgovarali. A mazalice za telo… pa o tome roman mogu da napisem! Nazalost, ovde u NL nema Avona, ali Yves Rocher je negde u toj ligi. Sada sam bas zainteresovana za ovu novu maskaru, moracu nekako da je se dokopam. 😛

    Reply
  9. Avatar
    J_m

    Nabavila sam ovaj Avonov sjaj pre mesec-dva. Iskreno, koristila sam ga svega 2-3 puta. Meni ne odgovara. Uzela sam najtamniju boju (tamno pink) i uopste mi se ne primecuje na usnama. Vrlo brzo mi se skine sa usna. Bacene pare.
    Ali zato mi je Aurin Level up Volumizing gloss pun pogodak. Na usnama traje solidno,a ako kao bazu stavim olovku za usne, ume da potraje i do par sati. Moja preporuka!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.