Too Faced je jedan od brendova čiji noviteti instant podižu raspoloženje: neko bi na prvi pogled pomislio da je to zbog pakovanja, pred čijim pastelnim bojama i srcastim oblicima ni najveći mrgudi ne ostaju ravnodušni, međutim, unutra se kriju prilično ozbiljni, jednako kvalitetni proizvodi.

tf-spring16-03

Danas sa vama delim detalje o njihovim prolećnim novitetima, koje sam testirala  svega nekoliko dana, tako da su u postu moji prvi utisci o ovim slatkišima, a o onima koji su mi se najviše svideli svakako očekujte i detaljnije postove.

tf-spring16-39

Too Faced Chocolate Bon Bons paleta 

Za ovu paletu bi se moglo reći da je zvezda kolekcije. Palete su poslednjih godina definitivno in, pa koliko god nijansi senki da posedujete, ako ste pravi šminkoljubac, ovoj ćete teško reći ne. Paleta stiže u metalnom roze pakovanju, iz koga se, čim otvorite, širi miris čokolade – po njemu su poznate i prethodne dve, vrlo popularne, palete ovog brenda: Chocolate Bar Palette i Semi-Sweet Chocolate bar Palette. Na senke u obliku srca definitivno pada moja girly strana ličnosti, a njihov kvalitet i intenzitet dostojni su i najpopularnijih paleta koje koriste i oni kojima je šminka više od hobija.

tf-spring16-04

Očigledno je da se previše raspametim pred svim tim novitetima i brdom lepe šminke, ali za svaku novu Too Faced paletu koja izađe mislim da je najbolja do sada, tako da možda nisam objektivna, ali moram da kažem – ova mi je najbolja do sada 🙂

tf-spring16-07

Nijanse su odlično odabrane, ili bar po mom ukusu, a ima ponešto za svakog – prelepi, izuzetno pigmentovani šimeri i satenski sjaj, nešto manje pigmentovane mat nijanse, praktični i nosivi neutralni tonovi, kako topli, tako i hladni, i naravno – nezaobilazni dašak boje, u ovoj paleti u vidu izuzetne pink (Totally Fetch) i nešto nežnije roze (Cotton Candy), a honorable mention ide i dvema nijansama za koje već vidim da ću ih često koristiti: tamno ljubičastoj (Black Currant), i petrolej  (Earl Grey). Tu su i dve svetle nijanse koje dolaze u pozamašnoj gramaži, Satin Sheets – satenska bež sa diskretnim sjajem, i Divinity – mat bež, odlične za ispod obrve, ugao oka, blendanje, i uopšte, za kombinovanje sa svim i svačim.

tf-spring16-10 tf-spring16-12 tf-spring16-13

U pakovanju je i uputstvo za nekoliko načina šminkanja – na fotografiji ispod je finalni izgled, a na poleđini su i detaljne smernice kako i kojim senkama se on postiže.

tf-spring16-14

Swatch-evi su prilično realni, ali ne i sjajni (zahvaljujući tmurnom vremenu), pa ću tokom narednih dana fotkati ponovo i dodati u post.

Ono što je važno je da su senke vrlo kvalitetne, pigmentovane, i postojane na kapcima čak i bez baze (sa bazom ostaju na mestu dok ih ne skinete), odlično se blendaju i što me posebno raduje, skoro da se i ne rasipaju (samo dve-tri nijanse, zaista minimalno).

Sve u svemu, ovo je prava poslastica, kako za ljubitelje šminke (i čokolade), tako i za one koji tek ulaze u taj svet – nijanse su nosive, a može se napraviti i mnogo različitih kombinacija ukoliko ste skloni eksperimentisanju  🙂 Cena palete je 6170 dinara.

tf-spring16-41

tf-spring16-42

Too Faced Hangover – Replenishing face Primer

Drugi hit kad su u pitanju noviteti ovog proleća, za mene je Hangover – prajmer za lice. Ono što me je prvo zainteresovalo kad se pojavio u prodaji, osim imena (!), jeste i činjenica da je ovo prajmer koji ne samo da produžava trajnost šminke ili čini da se puder lakše nanese i rasporedi po licu, već i to što je u pitanju hranljiva baza, koja skoro pa instant osvežava lice, kožu čini elastičnom, i što je najzanimljivije (jer prajmera koji ne matiraju i koji nisu od silikona nema mnogo na tržištu) hidrira. Zanimljivost je da ne sadrži silikon, i samim tim ne daje onaj klizavi osećaj pod prstima ni na licu, a obogaćena je sastojcima poput kokosove vode i probiotika, koji koži daju blistavost i čine je svežom i jedrom tokom dana.

tf-spring16-18

Nisam je testirala na duže staze, ali za ovih nekoliko dana koliko sam je koristila mogu samo da se složim sa ovim navodima. Baza je lagana, prilično brzo se upija i lice je po nanošenju izuzetno glatko, a ten ujednačen i blistaviji – tekstura je fina, poput nekog losiona, a ne sadrži vidljive šljokice. Puder se preko nje savršeno nanosi, a posebno me raduje što mi puder (a isprobala sam nekoliko različitih sa ovom bazom) ne isušuje delove lica tokom dana, što mi se dešava poslednjih meseci sa većinom baza.

tf-spring16-16

Ovo je jedna od boljih baza koje sam probala, i trenutno moj favorit uz Make Up For Ever bazu za blistavost, a vreme, tj. još nekoliko nedelja testiranja će pokazati da li će mi utisci ostati ovako pozitivni. Cena Hangover prajmera je 4320 dinara.

tf-spring16-17

Too Faced Candlelight Glow (Rosy Glow)

Ah, hajlajteri!

Prvi utisak, naravno, je da je divan, jer tako izgleda u pakovanju. Kutijica je ista kao kod Too faced bronzera, slatka, čvrsta i kompaktna, sa ogledalom. Nijansa koju imam je Rosy Glow, a sastoji se od polovine koja je bela, sa suptilnim zlatastim odsjajem, i rozikaste – ni jedna od njih nema krupne šljokice i vrlo lepo izgledaju na licu.

tf-spring16-19

Nijanse mogu da se koriste zasebno, ili pomešane, a detaljno uputstvo o tome kako doći do suptilno osvetljenog lica, ili kako Too Faced navodi – meke blistavosti jednake onoj kad ste obasjani svetlošću sveća, nalazi se u pakovanju. Tu ćete pronaći koju nijansu i gde da nanesete za različite prilike i efekte koje želite da postignete.

tf-spring16-21

Candlelight Glow je srednje pigmentovan – efekat koji ćete dobiti na licu zavisi od četke za koju ćete se odlučiti, pa tako one rastresite i pufnaste ostavljaju manje proizvoda i daju prirodno blistav izgled, a ukoliko upotrebite neku gušću, grublju, možete da nadogradite hajlajter za intenzivniji efekat blistavosti.

tf-spring16-22

Kako je u pitanju belo-rozikast hajlajter, kad sam ga prvi put videla pomislila sam da možda neće lepo izgledati na mom žućkastom, toplom podtonu, ali sam se prevarila – boja je takva da na licu ostavlja blagi zlatasti sjaj koji trenutno osvežava ten, pa mislim da će lepo stajati svima, bez obzira na podton.

tf-spring16-23

Mek, soft-focus izgled koji ovaj hajlajter daje, pogodan je i za celo lice, i ukoliko ga nanesete rastresitom četkom, odličan je i za dan. Sa druge strane, dovoljno je intenzivan da može da se nanosi i na strateška mesta na licu ukoliko ste ljubitelji klasičnog konturisanja. Tekstura je fina, svilenkasta i ne rasipa se.  Cena: 3890 rsd

tf-spring16-24

Too faced La Creme Lipstick

Kremasti, fini, izuzetno udobni na usnama i intenzivni – to su reči koje mi prve padaju na pamet kad je u pitanju La creme Lipstick. Ovog proleća, Too Faced nam donosi deset novih nijansi ovog finog kremastog zadovoljstva (uz vrlo zanimljivi svetlo plavi Unicorn Tears!), a ja sam isprobala Berry Naughty, koja mnogo tamnije i mnogo više vamp izgleda u pakovanju, dok je na usnama to fina, čak ne ni mnogo intenzivna berry nijansa, i 90210hhh, zagasito crvena.

TooFaced-Spring2016-LeCremeLipsticks

tf-spring16-25

La Creme ruževi ne isušuju usne, solidno su postojani, i dolaze u još lepih i interesantnih nijansi, a u jednom posebnom postu ću vam pokazati kako na usnama izgledaju boje koje sam do sada koristila. Dotle – uživajte u slikama, i obavezno bacite pogled na njih (ili ruku za swatch) kad budete u Sephori, jer ovi karmini po meni vrede više nego što se o njima priča. Cena: 2780 rsd

tf-spring16-29

tf-spring16-28 tf-spring16-30

Too Faced Shadow Insurance

Verujem da većina vas zna za ovu bazu za senke, i osim što je planetarno popularna, meni je, mogu slobodno da kažem, omiljena – drži senku dokle god je ne skinete, pojačava intenzitet boje, sprečava preslikavanje maskare i ajlajnera na gornji deo kapka, sprečava kapke da sijaju ukoliko su vam skloni mašćenju, ukratko – sve radnje radi kako bi šminka na očima izgledala savršeno.

tf-spring16-32

Više o njoj sam pisala ovde, a ono što je novo za ovo proleće je njeno pakovanje, dok je formula ostala ista – provereno dobra. Kod mene je poznat kao prajmer čijih 11 grama traje čitavu večnost, pa je više nego isplativ.

Cena: 2640 rsd.

tf-spring16-33

Too Faced Melted Chocolate

I o Melted formuli tečnog karmina sam pisala ranije na blogu – ovde i ovde, a za proleće je tu još šest novih nijansi u bojama čokolade koje su ovih meseci u trendu (i pogađate, mirišu na čokoladu!).

TooFaced-Spring2016-MeltedChocolateLiquifiedLipsticks

Neke su klasične, kremaste nijanse, a neke su metalik – one koje sam ja isprobala su iz ove poslednje grupe. Jedna je Metallic Chocolate Diamonds, za mene nosivija i lepša, sa šljaštećim elementima ali bez mnogo boje koju ostavlja, pa može da se nosi na razne načine, sama ili preko karmina, da se nanese u tanjem ili debljem sloju za manje ili više svetlucave usne. Druga je Metallic Candy Bar, srednja braon nijansa, koja nije mnogo u mom fazonu, ali da budemo iskreni, nisam ni stigla pošteno da je isprobam u raznim kombinacijama.

Ovi karmini su fini, intenzivni, ne isušuju usne i prilično su postojani, a cena im je 2800 rsd.

tf-spring16-34 tf-spring16-35

tf-spring16-40

TF Melted Chocolate: Metallic Chocolate Diamonds, Metallic Candy Bar, Candlelight Glow – bež i roze strana, La Creme Lipstick: 90210hhh i Berry Naughty

tf-spring16-36

tf-spring16-38

U prolećnoj kolekciji su još i preslatka paleta Too faced srcastih rumenila, Love Flush Blush Wardrobe (4730 rsd), kao i Mr Right Perfect Powder Brush (4590 rsd).

spring2015_toofacedloveflush001 TooFaced-Spring2016-MrRightPerfectPowderBrush

 

Too Faced proizvodi se mogu kupiti ekskluzivno u Sephora parfimerijama U Beogradu i Novom Sadu, a prolećna kolekcija je u prodaji od petka, 19. februara!

Kako vam se dopadaju Too Faced noviteti? Imate li listu želja, ili bar nekog favorita? 🙂

Komentari

comments

5 Responses

  1. Avatar
    Lena Novitz

    Čega sve tu lepog imaaaa 🙂 Recimo da mi je iz ove tvoje postavke Berry Naughty favorit i mislim da mi treba takva nijansa 🙂 Hajlajter je isto jako fin 🙂

    Reply
  2. Avatar
    Branka

    Sve je prelepo, ja sam zaljubljena 🙂 🙂 Jedno pitanje – da li si razmisljala da napravis blog sale (poput onog kada su bile poplave) – ti da se resis stvari koje ne koristis, a mi da dobijemo priliku da probamo neke prizvode koje inace mozda ne bismo? Hvala unapred na odgovoru 🙂
    P.S. Mnogo volim tvoje post-ove, daju mi odgovor na skoro svako pitanje koje imam 🙂

    Reply
  3. Avatar
    Mirjana

    Dakle ovo nije normalno!!! Koliko samo lepote na jednom mestu… sve bih probala!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.