Uriage je brend koji se do sada nije mnogo pominjao kod mene na blogu, iako sam isprobala dosta njihovih preparata. Onaj sa kojim sam započela upoznavanje sa Uriage je bio Hyasec, krema iz linije namenjene masnoj i mešovitoj koži sklonoj problemima, a ja sam je koristila zbog kompleksa AHA i BHA kiselina, kad sam prvi put na licu dobila pigmentacijske fleke, posle prve trudnoće. Tada, pre desetak godina mi je pomogla, izbledela je flekice dok mi je istovremeno matirala lice bez isušivanja, a sada je cela Hyasec linija unapređena i proširena sa još nekoliko proizvoda. Međutim, danas vam pišem o nečemu novom – serumu i kremi iz Uriage linije za intenzivnu hidrataciju.

Uriage Eau Thermale je glavni sastojak nove, istoimene linije – termalna voda bogata mikroelementima i mineralnim solima, poznata po svojim izuzetno umirujućim, hidrirajućim i antioksidativnim svojstvima.

Prvo što me je privuklo kod ova dva proizvoda i što mi je jako bitno kad je nega kože u pitanju su fine, lagane teksture koje se brzo upijaju i ne ostavljaju osećaj težine niti masnog sloja na licu. Sledeće što mi se svidelo su mirisi – dugo nisam imala preparate koji ovako kompleksno, ali istovremeno vrlo osvežavajuće i nimalo napadno mirišu, što ih čini još prijatnijim.

Uriage Eau Thermale serum

Podjednako lagan i udoban na koži, ovo je serum koji posebnim hidro-termalnim kompleksom i hijaluronskom kiselinom  deluje na sve slojeve kože kako bi trenutno pružio olakšanje zategnutoj i dehidriranoj koži, hidrirao, ali i obnovio mehanizme prirodnog vlaženja tako da hidratacija traje čak 24 sata.

Tekstura seruma je lagana i vodenasta, a kada se nanese na lice razmazuje se sa lakoćom jer skoro da se pretvara u vodu, što je tako divno i osvežavajuće na ovim vrućinama. Upija se skoro trenutno, a koža nakon toga ostaje nežna, meka i blistava.

Miris je nešto posebno – sveže, voćkasto i cvetno, a opet ni najmanje napadno. Miris je takav da me je potpuno osvojio, što se retko dešava kad su u pitanju preparati za negu, a uz njega sam oduševljena efektom seruma tako lagane teksture, za koji sam sigurna da bi odgovarao svakom tipu kože.

Sad tokom leta, s obzirom na to da mi je koža masnija, ponekad mi je dovoljno da kao podlogu za šminku nanesem samo ovaj serum. Iako je lagan i vodenast, hidrira tokom celog dana – bez problema preko njega nanosim dugotrajne i matirajuće pudere, a na licu nema tragova isušivanju. Koristim ga i uveče, posle čišćenja lica a pre nanošenja noćne kreme.

Cena: 2016 dinara za 30ml.

Uriage Eau Thermale Legere krema SPF 20

Hidratantna krema sa zaštitnim faktorom 20, namenjena je normalnoj i mešovitoj koži. Takođe obećava 24 sata hidratacije, tokom kojih pomaže proces regeneracije kože, kontinuirano hidrira, i stvara barijeru koja sprečava dehidrataciju kože.

Tekstura je prilično tečna, poput losiona, i bele je boje. Ima potpuno isti miris kao i serum, dakle savršen 🙂 Zbog mirisa ali i lagane teksture, lako se razmazuje i deluje veoma osvežavajuće na licu. Brzo se upija, i baš kao i serum ne ostavlja nikakav osetni niti vidljiv sloj na licu, već koža na dodir momentalno postaje glatka i nežna, a takva ostaje još dugo po nanošenju.

Zahvaljujući SPF20 štiti od UVA i UVB zraka, a sadrži još i vitamine C i E, te štiti od zagađenja sa kojima se koža susreće tokom dana.

Jako je lagana, i kao takva je odlično rešenje za mešovitu, čak i masniju kožu.

Cena: 1800 dinara za 40ml.

Uriage Eau Thermal Legere krema SPF20 i Uriage Eau Thermal serum

Osim seruma i lagane kreme sa SPF, ova linija sadrži i bogatu kremu, namenjenu suvoj koži, kao i kremu za negu predela oko očiju. Naravno, nezaobilazni dodatak je i Uriage termalna voda, koja se može nanositi tokom celog dana, preko ili ispod šminke, na lice ili telo, ako vam je koža iritirana, suva, osetljiva ili ako vam je samo vruće i tražite osveženje.

Sve u svemu, vrlo sam zadovoljna ovim hidrirajućim serumom i kremom – laganih su tekstura, očaravajućeg mirisa, savršeno osvežavaju, efikasni su kad je u pitanju celodnevna hidratacija i osećaj olakšanja na koži, sadrže pažljivo odabrane sastojke, i na kraju, odnos kvaliteta i cene je po meni sjajan. 

Da li ste isprobali nešto od Uriage kozmetike?

 


 

Komentari

comments

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.