Od prošlog leta, kada je moja koža počela druženje sa Vichy Idealia linijom, mnogo toga se promenilo. Ono od čega ne mogu da pobegnem je činjenica da sam skoro godinu starija, što sa sobom nosi dosta lepih, ali i onih manje lepih stvari. Koža nema pojma da se ja negde u dubini duše osećam prilično mladom i da ne želim (nikad!) da postanem ona neka teta Zlatana. Na razne načine pokušavam da joj to objasnim, a neki od ovih preparata su mi u toj misiji mali vredni pomoćnici.

idealia-01

Moja Vichy Idealia vojska je upakovana lepo, elegantno i pre svega praktično. To što je u nežnim roze tonovima samo joj je plus – ko ne voli da otvori ormarić i oseti se kao princeza među svim tim rozikastim bočicama? Volimo čak i mi, darkeri u duši 🙂

idealia-vichy-03

Serumi

Od pre nekoliko godina, serum mi je jedan od obaveznih preparata kad je u pitanju nega lica. Promenila sam ih dosta, isprobala mnogo, i ono što im je svima prednost je koncentrovanija i efikasnija nega nego kod krema, kao i brzina upijanja i lagana formula, što je odlično za one koji ne vole teške preparate na licu. Serumi se mogu koristiti samostalno, ukoliko imate masnu i dovoljno hidriranu kožu, ili u kombinaciji sa kremama, pre kojih se najčešće i nanose.

idealia-vichy-06

Vichy Idealia Life serum

se ne razlikuje od ostalih – tečne je, mada ne vodenaste teksture i privlačne rozikaste boje koja se presijava, što pomaže da licu istog trenutka kad se nanese pruži zdrav sjaj. Lepo se razmazuje i relativno brzo upija, i što se hidratacije tiče, spada u neku srednju kategoriju – nije previše lagan, pa će možda i bez kreme moći da ga koriste oni kojima imaju masniju kožu, ali oni sa suvom ili dehidriranom moraće da nanesu i neku dodatnu negu. Što se tiče efekta, osim trenutnog blistavog izgleda kože, lice posle nekoliko nedelja zaista izgleda generalno bolje – sjajnije je, glatko i deluje svežije, što mi je i više nego dovoljno da ovaj serum baš zavolim. Idealia Life serum je namenjen svim starosnim dobima i svim tipovima kože, čak i osetljivoj, i borbi protiv posledica koje na nju ostavljaju stres, neuravnotežena ishrana, i spoljni faktori poput UV zraka ili zagađenja vazduha.

idealia-vichy-07

Vichy Idealia Pro

je nega namenjena borbi protiv pigmentacijskih fleka bez obzira na godine, tip kože ili samih fleka: može se koristiti za one od sunca, od akni ili staračke. O flekama bih mogla da napišem i zaseban post, ili nekoliko njih, jer se sa njima borim već nekoliko godina – moje su nastale još u trudnoći, i osim nekoliko sitnih i upornih, sa većinom sam uspela da izađem na kraj. Vichy Idealia Pro je predstaviljena kao nega koja posle 2 meseca upotrebe može da posvetli fleke za 2 nijanse. U mom slučaju je u pitanju poboljšanje možda za nijansu, skoro neprimetno, što me ipak nije razočaralo jer sam do sada za sve fleke koje sam uspevala efikasnije da posvetlim koristila daleko agresivnije preparate. Bez obzira na to, Idealia Pro mi se pokazala odličnom kao večernja nega nakon seruma i kao podloga za šminku, jer je u pitanju lagana krema fine teksture i prijatnog diskretnog mirisa koja se lepo razmazuje i prilično brzo upija. Možda bi mogla da pomogne onima koji imaju svetlije ili “svežije” fleke, a po teksturi će odgovarati svima kojima koža nije suva već normalna ili mešovita.

idealia-vichy-08

Vichy Idealia BB krema

U vezi ove BB kreme, koja mi je na Vichy sajtu u okviru programa 100 dana 100 žena preporučena kao dnevna nega, moram nešto da priznam: nije to bila ljubav na prvi pogled. Ovo se ne odnosi na pakovanje, koje mi se mnogo dopada jer je elegantno, lagano i praktično (i naravno nežno roze boje), već na sam izgled koji ova krema daje licu: blistav. Kad napišem blistav, mislim na veoma blistav, skoro sjajan, koji mi je pomalo smetao. Naravno, to nije ništa što malo pudera nekoliko puta tokom dana nije moglo da sredi, ali se tek u momentima posle nekih tretmana i pod uticajem koječega kad je moja koža na nekim delovima bila jako suva i dehidrirana (pa me je svaki, ali svaki puder koji imam nervirao jer je isticao te suve delove) pokazala kao fenomenalna. Plus joj je i postojanost, koja je na mojoj koži sasvim solidna za ovakvu vrstu proizvoda, kao i činjenica da sve to vreme hidrira kožu, tako da se ni posle nekoliko sati ti neki suvi delovi nisu isticali. Sadrži SPF 25, proizvodi se u dve nijanse, lepo se razmazuje, prekrivanje joj je lagano, sa još slojeva može da bude i srednje i boja se lepo stapa sa bojom kože. Odlično ujednačava ten i čini da koža izgleda, i ono što mi je najvažnije, oseća se lepo. Odgovaraće onima sa suvom kožom, a oni sa mešovitom koji imaju masnu t-zonu, morali bi da budu spremni na češće uklanjanje sjaja i prelazak prah puderom radi ublažavanja istog. Za masnu kožu ova bb krema definitivno nije.

idealia-vichy-09 idealia-vichy-10

Vichy Idealia Eyes

Poslednji dodatak Idealia liniji je ova kremica za negu područja oko očiju. Proizvođač kaže da će se pobrinuti za tamne podočnjake i fine linijice kako trenutno, tako i dužom upotrebom, što se kod mene pokazalo tek delimično tačno. Krema je fine teksture, i kad se tek nanese na podočnjake zaista daje taj efekat sjaja, tj. osvetli zonu ispod očiju i učini da izgleda svetlije i odmornije jer u sebi sadrži reflektujuće čestice, ali već posle nekog vremena (kod mene je to prilično brzo) koža je upije i taj efekat nestaje. Ovo definitivno nije krema za one koji imaju borice oko očiju ili suvu kožu na tom delu lica, već za one koji žele sasvim malo hidratacije i trenutno svetlije podočnjake. Zanimljiva stvar kod ove kreme je silikonski aplikator, koji istiskuje odgovarajuću količinu proizvoda i veoma je nežan za taj osetljivi deo lica, a odličan je higijenski dodatak koji omogućava da se ova kremica lako nanosi i u toku dana kad niste kod kuće. Moj je utisak da je Idealia Eyes namenjena pre svega mlađim osobama koje tek počinju da se neguju specifičnim preparatima za zonu oko očiju, i da će njima biti sasvim dovoljna, čak odlična nega, dok bi oni stariji ili oni sa suvom kožom trebalo da korise preparate koji pružaju više hidratacije.

idealia-vichy-11

 

Da li ste probali neki od preparata iz Vichy Idealia linije? Kakvi su vaši utisci?

 

*Proizvodi prikazani u ovom postu poslati su mi od strane proizvođača/uvoznika/PR, ali ta činjenica ni na koji način ne utiče na moje mišljenje o proizvodu koje je, kao i uvek, potpuno iskreno. Više informacija ovde.

Komentari

comments

6 Responses

  1. Avatar
    Jelena

    Baš pre neki dan sam nabavila Idealia Serum (on mi deluje i najinteresantnije u ovoj tvojoj maloj kolekciji), te ću ga baš isprobati. Nakon toliko čitanja o tom proizvodu, stvarno me zanima kakve ću utiske imati – mada mi je u ovom trenutku mnogo interesantniji Aqualia Thermal Dynamic Serum zbog hidratacije.

    Reply
  2. Avatar
    Božana

    Ni sama ne znam zašto mi je bilo potrebno ovoliko vremena da Vas pronađem, ali pre neki dan sam se osetila kao pre mnogo godina, kada sam otkrila sve čari Interneta ;-). Osvojili ste me, raznovrsnošću tema, stilom pisanja – svako mišljenje potkrepljeno je činjenicama i iskrenim utiscima…pa tako reših sve da isčitam i da postepeno obnovim sadržaj nesesera i polica u kupatilu, počev od ovog seruma. Nadam se da neće biti preslab za moju 37-ogodišnju kožu. Hvala Vam, još jednom. Veliki pozdrav 🙂

    Reply
    • Zlatana
      Zlatana

      Hvala na ovom divnom komentaru 🙂 Nadam se da će vam serum odgovarati, sad je pravo vreme za njega. On nema neki poseban anti-age efekat, ali će biti dobar za te prve znake starenja, lice izgleda generalno lepše već posle nekoliko upotreba 🙂

      Reply
      • Avatar
        Božana

        Zlatana, hvala Vam na odgovoru. Što se tiče preparata sa anti-aging efektom, izbor je pao na Estee Lauder Advanced Night Repair serum (ili neka novija varijanta), samo da “padne” i nešto na račun :-). Moram nekako da ublažim sitne bore (skoro vertikalne) na izraženim jagodicama, imam utisak da su se preko noći stvorile (kao i većina žena, valjda).
        Preneću utiske.
        Izvinite na mojoj preopširnosti i hvala od srca za sve napisano.

      • Zlatana
        Zlatana

        Nema razloga da mi se izvinjavate, drago mi je kad razmenimo mišljenja 🙂 Advanced Night Repair je pun pogodak, tako da podržavam odluku iako znam da je skup…
        Moram da kažem da i sama sve češće primećujem borice koje se stvaraju “preko noći”. Meni pomaže kad koristim hidratantnije i bogatije kreme, serume i slično. Mislim da to nisu prave duboke bore od starosti, više one koje su posledica suve kože na tom delu lica (a koža nije više tako elastična pa se to vidi), jer mi se ublaže kada koristim hranljiviju negu. Ili se bar tako tešim 🙂 Za takve stvari nije loš Balea Aqua serum, ima da se kupi u DM-u a cena mu je oko 400 dinara. Nije baš kao Estee Lauder ili ti skuplji, ali je za 400 dinara super, imam ga uvek u rezervi, pa ako ste u mogućnosti predlažem da probate 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.