Danas je na redu kozmetika iz drogerija, dakle uglavnom pristupačnih cena, koju sam rado koristila proteklih meseci. Neki od ovih proizvoda su kao stvoreni za zimu, neki su univerzalni i volim ih već nekoliko sezona, a neke sam skoro otkrila ali su me oduševili pa sam htela da ih podelim sa vama.

favoriti-drogerija-10

favoriti-drogerija-02

Garnier Oil Beauty Piling je moj omiljeni proizvod ove vrste, a onima koji redovno prate ovaj blog sam se sa njim verovatno popela na glavu. Šta ću, toliko ga volim: miris, teksturu, način na koji neguje… pisala sam o njemu više puta na blogu, a i dalje ga od srca preporučujem kao naj piling drogerijskog ranga. Balea koncentrat za ruke je moja omiljena krema već dve zime, što znači da baš fino neguje suvu kožu i sprečava da ona postane ispucala i još suvlja, posebno jer mi se često dešava da i na temperaturama u minusu ne nosim rukavice.  Relativno se brzo upija, nije masna i nema miris. Bio-Oil je u svetu već odavno poznat i omiljen preparat, a sada se može kupiti i kod nas. Prvenstveno je namenjen trudnicama, za sprečavanje nastanka strija, ali deluje i na ožiljke i pomaže jako suvoj koži. Koristim ga za zanoktice, najčešće tokom noći jer je kao i svako ulje prilično masno, za negu stopala, za ruke (kao povremeni noćni tretman), laktove, i sve delove tela na kojima zima i grejanje u prostorijama umeju da ostave tragove u vidu isušene kože. Veoma je prijatnog mirisa i jako se sporo troši. L’Oreal Pure Clay Exfo maska sadrži i piling, za svega desetak minuta lepo osveži lice, učini ga mekim, nežnim i blistavijim. Sviđa mi se kako miriše, a i pakovanje u teglici, iako možda nije najhigijenskije, vrlo je simpatično.

favoriti-drogerija-03

Garnier Ultra Doux Mythic Olive linija je jedna od onih koje vas zaista iznenade efikasnošću po ceni koja je više nego povoljna. Drogerijski preparati za kosu nisu nešto što me često oduševljava, ali je ova linija izuzetak. Osim šampona, koji sam već drugi put kupila (neobično za mene!), oduševila me je i maska, koja mi traje već mesecima. Jako je gusta, koncentrovana, bogata, ali za divno čudo uopšte mi ne otežava kosu niti je masti. Ako muku mučite sa jako suvom kosom, ova linija za negu kose bi mogla da vam bude zanimljiva. Batiste suvi šampon je i dalje, posle mnogo drugih koje sam isprobala, moj apsolutni favorit (detaljnije sam o njemu pisala ovde).

favoriti-drogerija-11

Čak tri drogerijska pudera sam svrstala u ovaj izbor. Catrice HD Liquid Coverage je lagane teksture ali solidno pigmentovan, pa tako nudi srednje prekrivanje koje može i da se nadogradi. ne isušuje mi kožu, ali ni ne masti dodatno t-zonu, pa u ovo zimsko vreme baš odgovara mojoj koži. Sviđa mi se i što nije težak, sasvim mala količina je dovoljna, a i dugotrajan je pa mi na licu opstaje od jutra do popodneva (ne baš 24 sata kao što na njemu piše). LOreal Infallible 24h-Matte sam već pominjala – u pitanju još jedan postojan, dugotrajan puder lagane teksture koji vrlo lepo prekriva. Revlon Colorstay za kombinovanu kožu sam kupila opet posle nekoliko godina, najviše zato što je sad dostupan u Lilly drogerijama, a i htela sam da proverim da li je i dalje tako dobar kao što mi je ostalo u sećanju i na blogu. I moram da kažem da jeste, s tim što je moja koža nešto manje masna nego pre par godina i manje oprašta proizvode koji i neznatno isušuju, pa je dobra priprema kože pre nanošenja ovog pudera obavezna (nije da pre ostalih nije, ali kod ovog bi trebalo posebno obratiti pažnju, s tim da postoji i Colorstay za suvu kožu koji nisam probala). Dobra vest u vezi ovog pudera je što sada ima pumpicu, što mnogo olakšava nanošenje i kod mene donosi mnogo pluseva. I dalje ovo nije lagan puder, mada ga nekad koristim i za svaki dan tako što ga nanesem beauty blenderom, ali solidno prekriva, i što je po meni njegov najveći plus – postojan je na licu tokom celog dana, nigde ne mrda, ne skida se, ne bledi, ne preslikava se, što su osobine na koje ne nailazim često kad su puderi u pitanju.

favoriti-drogerija-13Sledeći: korektori. Vrlo iznenađujuće zanimljiva situacija kad su drogerijski korektori u pitanju poslednjih meseci – ima ih čak nekoliko koji su mi odlični ali sam za ovaj post odabrala dva koja sam najviše koristila. Bourjois Radiance Reveal sam već pominjala, sviđa mi se što je lagan, tečan, ne uvlači se u borice, jako lepo osvetljava predeo ispod očiju, prekriva slabije-srednje ali fino zagladi kožu, i opstaje mi na kapcima nekoliko sati. Catrice Liquid Camouflage High Coverage Concealer je gušće teksture i ima srednje prekrivanje. Ni on se ne uvlači u borice, a iako fino prekriva i prilično je postojan, ne isušuje mi već suvu kožu ispod očiju. Koristim ga i za kamufliranje drugih nepravilnosti za razliku od Bourjois koji mi služi isključivo za podočnjake. O Alverde Mix your Makeup pigmentu za podešavanje nijanse pudera sam takođe već pisala, ali ga baš često koristim i jako sam zadovoljna, pa mi je žao da ga ne pomenem opet. U pitanju je tečni pigment u svetloj ili tamnoj boji, čijim dodavanjem u sam puder podešavate nijansu tako da dobijete onu koja vam odgovara. Kako imam dosta pudera koji su mi pretamni, ovaj svetli pigment mi je spas, s obzirom na to da zaista ne menja osobine pudera, već samo nijansu. Sjajna stvar!

favoriti-drogerija-15

Aura Bronzer/Contour četka je jedna sjajna multifunkcionalna četka koju najčešće koristim za nanošenje hajlajtera, ali može da posluži i za konture, rumenilo, puder… baš fina i povoljna četkica koju koristim svakodnevno. Maybelline rumenilo je za mene pravo iznenađenje: izuzetno pigmentovano, fine teksture, veoma postojano na licu, i jedini razlog što ga nisam nabavila u još nekoj boji je što imam toliko rumenila da mi je malo neprijatno. Ali nikad neću da kažem nikad, jer za cenu od nekoliko stotina dinara, ovo rumenilo je više nego dobro. Llums Cosmetics Marbelized Bronzer (koji koristim kao hajlajter) je još jedno sjajno drogerijsko iznenađenje. Pigmentovano, prelepe zlataste nijanse, postojano… I njega sam pominjala na blogu više puta, npr. u postu o omiljenim hajlajterima ili u onom o Llums kozmetici.

favoriti-drogerija-07

Obrve: Golden Rose i Loreal. Golden Rose Longstay olovke za obrve pominjala sam i u prošlom postu o drogerijskim favoritima, ali šta drugo kad one jesu savršene i kad sam kupila ne znam ni sama koliko komada u raznim nijansama, da mogu da ih kombinujem po potrebi. Savršena tanka olovčica, veoma postojana i vodootporna (proverila na moru i bazenu), po ceni od nekoliko stotina dinara je šta drugo nego must have. Moram opet da pomenem i Golden Rose Longstay gel za obrve koji ih savršeno zagladi i učini da ostanu na mestu satima, i čiju sam kupovinu takođe ponovila (i trebalo bi opet, jer ovaj sa slike je već urnisan). Da se nije mnogo toga promenilo u domenu obrva kad su moji favoriti u pitanju, vidi se i po Loreal Brow Artist setu sa senkom i voskom (i preslatkom mini pincetom) koji mi traje već ravno godinu dana, i koji je idealan za ne previše precizno i brzinsko popunjavanje obrva. Deborah 2 in 1 Gel Eyeliner su divne, postojane vodootporne olovke za oči, meke i kremaste teksture koja divno klizi po kapku. Dostupne su i u nekoliko lepih i zanimljivih boja, a moje ljubimice su bež i siva.

favoriti-drogerija-08

Za Golden Rose Liquid Matte tečne ruževe ste sigurno već čuli, i moram da priznam da, iako me je pomama oko mat karmina zaobišla, zaista jesu odlični. Nedavno je njihova paleta bogatija za pet nijansi, među kojima sam ja pronašla dve nove omiljene. Maybelline Color Sensational The Loaded Bolds predstavlljaju nekoliko novih mat nijansi ruževa, i ja sam do ušiju zaljubljena u savršenu zimsku Berry Bossy. Ruževi su postojani, nisu previše mat i ne isušuju, lako se nanose… nemam ni jednu zamerku, samo iskrene preporuke. Deborah takođe ima kvalitetne mat ruževe koje sam tek nedavno isprobala – Deborah Milano Red Long Lasting, a od ranije volim i njihove divne, balzamasto kremaste Milano Red Shine. Revlon je za mene još uvek neistražena teritorija, pa povremeno kupim po nešto njihovo u lokalnom Liliju probe radi. Pre nekoliko nedelja sam rešila da to budu Revlon Balm Stain, ruževi u olovci. Nisu jako pigmentovani, posebno svetlija nijansa, ali su sjajni, preudobni na usnama, fino neguju, i ostavljaju obojene usne dosta dugo. Odlični su mi sad za zimu, jednostavni tako da mogu da ih nanesem i usput, bez ogledala, pa ih koristim umesto balzama za usne. Nijanse koje imam su Honey i Crush.

favoriti-drogerija-09

Da li ste probali nešto od ovoga? Imate li neke svoje favorite iz drogerija?

Komentari

comments

4 Responses

  1. Avatar
    Maja

    Kupila revlon puder za suvu kožu ali sam ga samo jednom nosila do sad. 🙂 Dvoumila sam se između njega i catrice hd.

    Reply
    • Zlatana
      Zlatana

      Mislim da Catrice HD nije baš sjajan izbor za suvu kožu, ali ako je normalna ili mešovita mogao bi da ti odgovara 🙂

      Reply
  2. Avatar
    Sonja

    Svidjaju mi se ovakvi postovi, prvenstveno jer su proizvodi dostupni gotovi svima.
    Loreal mat puder mi bas odgovara leti,kada mi je lice masno,presijava se i slicno.Dodala bih,jos,max factor puder-lasting performance kao i creme puff-kameni,univerzalni.Pozdrav

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.