Dugo nisam pisala post o favoritima, i zato je danas pred vama društvo malo (kad se uporedi sa nekim ranijim postovima ove vrste) ali odabrano, koje čini nekoliko proizvoda koje sam tokom zime koristila skoro svakodnevno.

Još jedna razlika u odnosu na većinu ovakvih mojih postova je, što prilikom planiranja ovog koji je pred vama nisam mnogo razmišljala: malo šminke, jedan parfem i nekoliko preparata za negu su jednostavno sami izdvojili jer sam ih koristila sa ogromnim uživanjem, a i za većinu njih sam sigurna da ih skoro neću menjati.

fav-zimski-02 fav-zimski-03

Givenchy Live Irresistible nisam ranije pominjala na blogu iako je lansiran još prošle jeseni, i to je jedna velika nepravda za koju je kriva moja ne tako dobra organizacija blog-aktivnosti poslednjih meseci.

Na prvo mirisanje ovo je jednostavan, elegantan i svež parfem koji bi mogao da se dopadne većini, međutim, čim počne da se razvija na koži on postaje mnogo više od toga: vrlo poseban, sa voćnim, cvetnim i začinskim notama čija kombinacija čini jedan, za mene savršen zimski miris koji je izuzetno postojan i menja se satima pošto ga nanesete.

Svakako je zaslužio zasebnu recenziju, a dotle ću vam samo napisati da je Live Irresistible ujedno vrlo zabavan, ali i dovoljno ozbiljan i prefinjen parfem čije bi vas note mogle naterati da se potpuno neočekivano u njega zaljubite.

fav-zimski-04

Uriage Creme Lavante – krema za kupanje koju kradem od bebe vrlo često u poslednje vreme – ima predivan, nežan miris na “čisto”, ne isušuje kožu već je čini nežnom i mekom. Ne sadrži sapun, može se koristiti za lice, telo, pa i kosu, što ga čini univerzalinim i zgodnim za celu porodicu, pa se vrlo često dogodi da se i sama njime umijem ili operem kosu, kad želim nešto blago i fino mirišljavo. Titula mog omiljenog proizvoda za kupanje ove zime definitivno ide Uriage kremi.

fav-zimski-05

Prirodni sunđeri za kupanje – počela sam da ih koristim pre nekoliko meseci bez nekih velikih očekivanja i baš sam se prijatno iznenadila: neverovatno su meki i nežni za kožu.

Koristim dve vrste ovih sunđera: rupičast je Honeycomb, malo je čvršći i radi blagi (ali vrlo blagi) piling tela, dok je finiji onaj u Silk varijanti – neverovatno mek i nežan kad se pokvasi, i kao takav, savršen za kupanje beba i dece, pa čak i čišćenje lica. Ovi sunđeri su odlični za one koji muku muče sa osetljivom kožom jer su potpuno prirodni, hipoalergeni, meki i savršeno upijaju, a i dugotrajniji su od sintetičkih jer se, zbog prirodnih enzima koje sadrže, u njima ne zadržavaju bakterije.

Prirodne sunđere vam zbog svega toga od srca preporučujem, a oni koje imam se mogu kupiti ovde, po ceni od oko 500-600 dinara po komadu, zavisno od veličine.

fav-zimski-06

U nekoliko navrata sam na blogu već pisala o Garnier Oil Beauty hranljivom pilingu, ali sam ga tokom zime ponovo ubacila u redovnu rutinu jer je savršen za suvlju kožu u ovim hladnjikavim i vetrovitim danima. Više o ovom odličnom a pristupačnom pilingu za telo možete pročitati u jednom od postova o favoritima iz drogerija.

fav-zimski-07

Još malo se zadržavamo na zimskoj nezi i zaštiti. Balzami za usne su moji obavezni pratioci tokom cele godine, ali im se tokom zime uvek više posvetim. Moj izbor za ovu zimu je Nuxe balzam za usne, nešto skuplji ali sjajan proizvod o kome sam pisala ovde. Novost za mene je i Skizz balzam, fine i lagane teksture, upakovan u slatku metalnu teglicu iz koje se širi osvežavajući citrusni miris. Dok je Nuxe varijanta koju nanosim uveče, Skizz je balzam koji često koristim tokom dana. Kad su mi usne jako isušene, u pomoć mi stiže i univerzalna Weleda Skin Food krema. Univerzalna je u mom kozmetičkom rečniku najčešće reč i za multifunkcionalnu, a baš takva je ova gusta, bogata, mirišljava krema: koristim je i za ruke, laktove, pete, delove lica koji su previše suvi, a spas je i za moje zanoktice.

fav-zimski-08

Nije tajna da volim francusku Caudalie kozmetiku, a osim njihove linije sa polifenolima grožđa koja me je oduševila (o čemu sam pisala ovde), u poslednje vreme obožavam i jednu od maaski koje imaju u ponudi – Caudalie Glycolic Peel. Maska je sa glikolnom kiselinom, dakle radi hemijski piling posle koga koža ostaje neverovatno meka i glatka a ten ujednačen, ali ujedno je i prilično nežna, kremasta, i ne isušuje mi kožu. Caudalie u ponudi ima i hidratantnu kao i detox masku, za koje sam takaođe čula pohvale tako da planiram i njih uskoro da isprobam.

fav-zimski-09

Još jedna poslastica za moju kožu ove zime, i to u svakom smislu, bilo je Biotherm Liquid Glow Skin-Best ulje za lice. Od lepog pakovanja, preko fenomenalnog voćkastog mirisa (na dinju recimo), do fine, nežne i ne previše masne teksture koja nije lepljiva i vrlo brzo se upija u kožu, Liquid Glow za mene nije bio još samo jedno ulje, već nešto što mi je pomoglo u momentima kad je moje lice imalo veoma isušene delove, dok istovremeno nije opterećivalo delove lica koji su skloni mašćenju. Najčešće ga koristim samostalno, mada sam ga dodavala i u noćnu ili dnevnu kremu, a kako se prilično brzo upija, nije mi bilo previše masno ni kada ga dodam u kremu koju koristim kao podlogu za šminku. Može da se koristi i kao maska – nanese se u debljem sloju i posle desetak minuta se ukloni višak. Od sastojaka su tu antioksidanti dobijeni iz algi, kao i fina mešavina ulja koštica kajsije, slatke narandže, ulja šipka, crne ribizle, suncokreta.

fav-zimski-13

Kad su puderi u pitanju, nisam ljubitelj jakog prekrivanja, i poslednjih godina obožavam lagane teksture koje dodaju samo malo boje i blago ujednače ten. Zbog toga nisam bila sigurna koliko ću često korisiti Too Faced Born This Way tečni puder, međutim, ovo je puder sa srednjim (ka jačem) prekrivanjem koji me je bukvalno oborio s nogu. Posvetiću mu posebnu recenziju u kojoj ću da vam pokažem i kako izgleda na licu, a sad samo moram da kažem da sam se toliko na njega navikla i toliko mi je dobar, da mi je svaki tečni puder posle njega… onako. Ne isušuje, nije mat ali ni ne sija, prirodno izgleda na licu čak i tokom dana, na dnevnom svetlu, a odlično prekriva sve flekice, ožiljke, bubuljice i ostale nepravilnosti. Definitivno moj ljubimac sezone kad je u pitanju šminka!

fav-zimski-14

MAC Fix + sprej koristim povremeno, ali je baš zbog problema koje sam imala sa suvom kožom na nekim delovima lica, bio prava stvar poslednjih meseci. Jedino što mi se kod njega ne dopada je prskalica, za koju bih volela da je malo finija, tj. da lepše raspršuje, ali je i ovako Fix plus bio jedan od mojih favorita tokom zime. Nekad sam ga nanosila pre šminkanja, nekad posle, a nekad i tokom dana, i u svakoj od tih prilika pomagao je da koža lica dobije zdrav, svež i blistav izgled.

fav-zimski-15

Za razliku od ostalih proizvoda u današnjem postu koje sam koristila nekoliko meseci, ova maskara je do mene stigla tek pre nešto više od mesec dana, ali je morala da se pridruži favoritima jer me je oduševila još od prvog isprobavanja. U pitanju je Sephora The Mascara, iz prolećne kolekcije, a na mojim ne tako dugačkim i gustim trepavicama radi sve ono što obećava: dodaje volumen, produžava ih i lepo definiše, tj. razdvaja. Jednim slojem se postiže suptilniji efekat, ali sa dva, moje skromne trepavice postaju poprilično upadljive, a to nije nešto što mogu da postignem baš sa svakom maskarom.

fav-zimski-16 fav-zimski-17

Bourjois Silk Edition kompaktni puder imam odavno, ali je dugo čamio u fioci sa proizvodima koji tek treba da budu isprobani, i sad mi je žao što ga nisam otvorila ranije 🙂 Na prvu sam mislila da će mi nijansa biti pretamna (u pitanju je 53), previše žuta, a prvo isprobavanje pudera koji sam nanela sunđerčićem koji dolazi u pakovanju nije se baš sjajno završilo. Međutim, kad se ovaj puder nanese pufnastom, velikom četkom za prah pudere, radi upravo ono što treba: matira gde je potrebno (ne isušujući i ne naglašavajući suve delove), veoma je postojan, nije težak i ne skuplja se u poricama i boricama. Koristim ga već tri meseca svakodnevno i kraj mu se ne nazire, pa je to svakako još jedan plus. Takođe, boja se, kad se nanosi četkom, sasvim fino stapa sa tenom, a prekrivanje koje pruža je lagano i polumat. Sve u svemu, odličan puder i još jedno od prijatnih kozmetičkih iznenađenja ove zime.

fav-zimski-18

Za mene je Inglot AMC Cream Concealer trenutno najbolji korektor za podočnjake, i sigurna sam da će se svideti svima koji imaju problem sa boricama ispod očiju ili veoma suvom kožom na tom delu lica. Može da kamuflira i nepravilnosti na licu, mada su mu podočnjaci nešto kao uža specijalnost jer je izuzetno kremast, toliko da čak deluje i pomalo masnjikavo, a kad se nanese i utapka, ostavlja pomalo lepljiv sloj na koži, tj. ne upija se skoro pa nikad. Međutim, kada se setuje sa malo prah pudera (ili onog u kamenu) postaje jedan odličan korektor koji dobro prekriva i ostaje tu gde ste ga naneli tokom celog dana, bez da se uvlači u borice ili da se suši i pravi onu ispucalu mrežicu ispod očiju. Dostupan je u zasebnoj teglici (kao na slici) a i u okviru Freedom sistema za palete, i u jednom od narednih postova ću vam ga detaljnije predstaviti zajedno sa ostalim omiljenim mi korektorima.

fav-zimski-19

I nepravedno na samom kraju posta je proizvod koji mi je nezamenjiv za brzinsko sređivanje obrva od kad sam ga prvi put isprobala: Maybelline Brow Satin olovka za obrve. Ogroman plus joj je što je vrlo praktična i sa njom mi ne treba više od minuta da obrve dovedem u red: sa jedne strane je odlična olovčica na odvrtanje, idealne debljine i teksture, fina i precizna, dok je na drugom kraju sunđerasti aplikator za senku, koja se nalazi u poklopcu olovke i nanosi se na obrve nakon iscrtavanja i popunjavanja olovčicom. Ovako doterane obrve deluju vrlo prirodno, ne brišu se i ne skidaju tokom dana, a olovka je dostupna u tri nijanse među kojima većina može naći svoju idealnu (iako moja, Medium Brown, po nalepnici na poklopcu deluje crvenkasto, poprilično je hladna i prirodno izgleda kad se nanese). Olovka se malo brže troši, što joj je jedina mana (meni je jedna trajala oko mesec i po uz svakodnevno nanošenje), ali nije preterano skupa (mislim da je sad u DM-u oko 700 dinara) i stvarno je odlična i za svaku preporuku.

To su bili moji ljubimci u protekla dva-tri meseca, a volela bih da pročitam da li ste probali neki od ovih proizvoda i kakvi su vaši utisci? I šta biste preporučili od proizvoda koje trenutno koristite?

Komentari

comments

6 Responses

  1. Avatar
    Ivana

    Draga Zlatana, slazem se sq tobom za skorro sve proizvode koje si nabrojala. Neke nisam probala iskreno ali za ove sto jesam i ja sam prezadovoljna i stavils bih i ja u favorite.. Ali jedan proizvod moram da izdvojim a to je korektor Inglot AMC Cream Concealer!! Ovo je stvarno najbolji korektor za podocnjake.. ja imam problema sa tamnim podocnjacima, koje retko mogu da sakrijem. Probala sam svakakve korektore, i kremaste i u stiku..ma istraživala sam bas dugo, dok slučajno nisam naišla na ovaj korektor. Stvarno nema konkurencije po meni, ja iako imam masnu kožu kada stavim puder u prahu preko, dobijem baš ono što mi treba! Prezadovoljna sam!! I svima bih preporucila!!

    Reply
    • Zlatana
      Zlatana

      Baš mi je drago da se slažemo oko Inglot korektora, jer stvarno je odličan, a nekako se slabo o njemu priča 🙂

      Reply
      • Avatar
        Ivana

        Ne samo da se slabo govori o korektoru nego i o ostalim proizvodima. Njihove senke su fenomenalne, i mat i one u duginim bojama. Mogu se iskombinovati tako lepe paletice, sa lepim senkicama… Ajlajneri u gelu su im divni! Toliko zanovsnih boja! Imaju bas dobar izbor! Ja volim drecave boje, jarke, i bas imaju veliki izbor. Moguce da je cena razlog sto se toliko ne spominje sminka njihova, ali po meni, vredi svaki dinar! Bas sam danas zvala Inglot da se raspitam o par stvari, posto sam ja iz Nisa i prosto ne znam kada cu biti u mogucnosti da posetim njihovu radnju, ali stvarno bih volela da odem i licno pogledam sve. Pigmenti su isto fenomenalni!!!! Ma extra sminka 🙂

  2. Avatar
    Katarina

    Odlični proizvodi, probala bih tu Uriage kremu za kupanje pošto koristim La roche Lipikar već duže vreme, pa malo za promenu 🙂

    Reply
  3. Avatar
    Jasmina

    Meni je ove zime i spas i radost bilo otkriće Palmers kakao butera sa vitaminom E u Lilly-u. Koristim ga uveče nakon tuširanja, kašičicom ga uzimam jer mi žao da kopam prstima po njemu. Miriše božanstveno, kao čokolada, i ima najviše kako butera u sastavu. Nisam htela losion baš zbog sastava-nisam želela da mi voda ili mineralno ulje budu na prvom mestu po količini…(preferiram da hranljivi sastojak bude glavni, baš kao što ne volim da mi silikon da lažni osećaj glatke i meke kože)
    Nadam se da ovo nije jednokratna pojava Palmers-a već trajni dodatak postavci 🙂 Topla preporuka!!!

    Reply
    • Avatar
      Jasmina

      Sad nešto gledam i izgleda da sam ”skočila sebi u usta” hvaleći ovaj buter za telo…Na prvom mestu je po količini ekstrakt kakao-a pa tek nakon parafina (prelepo) sledi vosak pa onda buter od kakao-a…tako da ne znam koliko sam počastila kožu :/ eh…

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.