Kozmetika sa kojom su se neki od nas i ranije upoznali, jer dolazi iz Grčke, Apivita, od kraja prošle godine dostupna je i na policama naših apoteka. Apivita znači “život pčela” i u pitanju je kozmetika usko vezana za prirodu zemlje iz koje je potekla i vredne proizvode rada pčelica koji se koriste u laganim, prijatnim i nežno mirisnim formulama.

Pena za čišćenje sa maslinom i lavandom

Ono po čemu je Apivita poznata su možda i najpre sredstva za čišćenje lica ili je samo meni po tome bila najpoznatija, s obzirom da dugo koristim njihovu penu za čišćenje sa maslinom i lavandom. To nije klasična pena, u tečnom je obliku i tek kad se njom umivate počinje blago da peni, dakle više podseća na neki gel za pranje lica. Međutim, ono što je izdvaja je činjenca da je bezbedna za upotrebu i na očima, što mi je vrlo praktično. Takođe, blago miriše, vrlo je prijatna, i ne isušuje kožu kao što to čini većina drugih čistača i pena za umivanje.

Detox gel za čišćenje

Inače, čistače ovog tipa koristim kao drugi korak čišćenja, nakon skidanja šminke uljem, i to je razlog što ih ne trošim mnogo – obično mi jedna bočica/tubica traje mesecima ili čak godinama 🙂 Ali osim pene iznad, oduševio je me još jedan takav Apivita proizvod – Black Detox Cleansing Jelly sa aktivnim ugljem i propolisom. Kako to dobro miriše! 🙂 Plus, crne je boje. I odlično skida sve nečistoće sa lica. Možda ostavlja kožu mrvicu zategnutijom nego njihova pena, ali takođe je prilično nežan i može da se koristi i na očima. Nisam mislila da ću ovo nekad napisati za jedan gel za umivanje, ali obožavam ga 🙂

Greek Mountain Tea sprej za lice

Greek Mountain Tea je osvežavajuća prskalica za lice sa antioksidansima. Prijatno miriše, ne isušuje kožu i brzo se upija – koristim je sto puta dnevno, kad god pored nje prođem 🙂 Ispod šminke, preko šminke, nakon čišćenja lica, pre i posle kreme, seruma – ma stalno 🙂 Jedina moja zamerka na ovu vodicu je pakovanje, tj. ne samo pakovanje nego raspršivač, koji raspršuje sitne kapljice ali nekako dosta usmereno, pa moram baš da udaljim bočicu od lica i imam utisak da se troši više proizvoda nego što treba.

Wine Elixir serum

Wine Elixir serum je namenjen zatezanju i čvršćoj koži. Sadrži med, pčelinji vosak, hijaluronsku kiselinu, ši puter, maslinovo i ulje koštica grožđa. Tekstura je prilično kremasta, kao neki losion, ali se brzo upija i zaista fino hidrira. Sad kad je zima i koristim više aktivnih sastojaka koža mi je ponekad dehidrirana, pa mi ovaj serum nije dovoljan, već moram da nanesem i neku kremu ili ulje preko. Međutim, verujem da bi mi za tople dane i moju kombinovanu kožu bio odličan i samostalno. tko da, jedva čekam tople dane da isprobam ovu varijantu 🙂

Teksture Apivita gela za čišćenje, Wine seruma i pene za čišćenje lica

Queen Bee noćna krema

Queen Bee noćna krema je divna. Za liniju namenjenu borbi protiv starenja kože sam očekivala neku bogatu i masnu teksturu koja se nikad neće upiti, ali dobila sam nešto mnogo finije: kremu lagane, penaste teksture koja se vrlo brzo upije i na koži ostavlja samo fini plišani osećaj (ni mrvicu masnjikav), predivnog mirisa (prilično intenzivnog, ali meni prijatnog), hidratantnu negu i finu, glatku i nahranjenu kožu nakon buđenja. Apivita je zaista kompletan ugođaj – i miris, i tekstura, i osećaj na koži.

Tekstura Apivita Queen Bee Holistic Age Defense noćne kreme

Apivita maske za lice

I na kraju, ali ne manje važno – Apivita jednako maske za lice na sto načina. Po njima su takođe poznati, ja sam ih već godinama nekako nabavljala i isprobala mnogo vrsta. Prodaju se u pakovanju u kome su dve kesice, od kojih je svaka za jednu upotrebu (ali u stvarnosti, možete svaku upotrebiti bar dva puta, ako ne i više). Ima ih od gline, za čišćenje, detoks, revitalizaciju, za osveženje, hranljivih, laganih, hidratantnih, a moji favoriti su odlična Grape Face Mask za lepšu teksturu kože, osvežavajuća maska za oko očiju Ginko Biloba, i roze glina za nežno dubinsko čišćenje.

Apivita kozmetiku u Srbiji možete nabaviti u apotekama – Benu, Srbotrade, itd. od kojih većina ima i online prodaju, a cene su vrlo pristojne i česte su promocije nekih linija tako da se mogu naći na finom popustu 🙂

Za više informacija o proizvodima, predlažem da zapratite Apivita Srbija na Instagramu 🙂

Komentari

comments