Na današnjem meniju su Balea i Alverde proizvodi koje trenutno koristim (ili sam koristila i probala u skorije vreme) – spremna sam da vam napišem šta mi se svidelo i šta preporučujem, a šta me je razočaralo.

balea-alverde-dm-02

1. Balea nega lica

Balea koncentrat za negu predela oko očiju* me nije oduševio. Spakovan je u plastične ampulice, a sadržaj jedne je više nego dovoljan za deo oko oba oka. Međutim, toliko je prepun silikona, teško se upija i dugo deo kože na koji ga nanesem ostaje dugo klizav i masnjikav, a nisam primetila da nešto posebno radi kao tretman, kada ga ostavim preko noći. Može biti ok podloga za korektor ako ga nanesete bukvalno mrvicu, što je sa druge strane bacanje jer u ovoj jednoj ampuli je prevelika količina ako na taj način koristite, a mislim da nije uputno, a ni praktično, da ampula stoji otvorena danima.

Balea micelarna voda za mešovitu i osetljivu kožu* me je vrlo prijatno iznenadila. Sasvim solidno uklanja šminku za jednu micelarnu vodu, znači nije baš za skidanje vodootporne, ali je dobra kod obične šminke. Ne isušuje mi i ne zateže kožu, nema neki poseban miris, i jedino što ssam primetila kao drugačije nego kod drugih micelarnih, nekako dosta peni, ne samo kad se promućka, već i kad se nanese na lice, kao da se čuje neko blago šuštanje. Malo čudan osećaj, koji meni ne smeta, čak mi je i prijatan, ali eto, da ga pomenem.

Balea ulje za čišćenje lica sam kupila jer sam čula dosta pohvala sa raznih strana, i za nekih 300 dinara ono jeste jedno od najpovoljnijih ulja za čišćenje koje se može naći. Međutim, mene nije baš toliko oduševilo, tačnije, ostala sam prilično ravnodušna. Očekivala sam da bolje skida šminku (i sa manjom količinom), ali se ispostavilo da mi je potrebno da se njim bar dva puta umijem (i svaki put mi treba po nekoliko pumpica) kako bi se šminka komplet skinula (šminka sa lica, jer maskaru i senke mi ne skida baš dobro, pa sam ipak za taj deo koristila druge preparate). Kada se nanese na lice, deluje masno, ali pošto počne da se ispira vodom napravi se emulzija koja pomalo peni i kad se ispere sa lica, ono ostaje fino i ne zateže. Nisam primetila ni da ostavlja kožu masnijom, tako da mislim da je ok ne samo za suvu, već i normalnu ili kombinovanu kožu, i što se toga tiče je sasvim ok, ali me je nije oborilo s nogu u pogledu skidanja šminke, tj. čišćenja lica.

balea-alverde-dm-03

2. Nega kose

Balea Anti-Frizz Volumen sprej* je odlična stvar. Namenjen je kosi kojoj nedostaje volumen, ali istovremeno je i štiti pri feniranju, a i divno miriše, nekako voćkasto-slatkasto mada se miris ne zadržava u kosi predugo. Koristi se tako što se naprska na koren oprane i blago prosušene kose, pre feniranja. Moram da priznam da je pomalo ukruti, ali do sada nisam naišla na penu, sprej, lak ili losion za volumen kose koji to ne radi, čak je ovaj Balea sprej u grupi preparata koji to urade zaista minimalno, a efekat je sasvim dobar i uočljiv.

Alverde osvežavajući losion za kosu mi bukvalno ništa nije uradio. Trebalo bi da malo zamiriše kosu, međutim miris je jako blag i jedva da se oseća, a o ostajanju u kosi da ne pričam. Ne znam ni zašto sam ga uvrstila u ovaj post jer o njemu stvarno nemam šta da kažem.

balea-alverde-dm-04

3. Balea nega tela

Balea serum za negu tela* je veoma lagan, i zaista poput seruma – dosta tečniji od mleka za telo. Ima intenzivan miris, meni vrlo lep, cvetni, koji se dugo zadržava na koži, čak satima. Vrlo brzo se upija, što je i za očekivati, a pruža dovoljnu negu nekome ko ima normalnu kožu.

Balea Luxury Red Love losion za telo* je klasičan losion, čak i malo gušće teksture nego obično. Miris je dosta jak, pomalo orijentalni, nekako zimski i topao, i zadržava se na koži malo posle nanošenja, ali ne koliko serum.. Što se nege tiče, ovaj losion je takođe za neku normalnu kožu, ne bi bio dovoljan onima sa suvom.

Balea so za kupanje borovnica i kokos* je jednako dobra kao i ostale soli za kupanje iz Balea ponude. Miris je divan, posebno ako ste ljubitelj voćkasto-slatkih. Balea soli za kupanje imaju malo jači i pomalo veštački miris (koji me obično asocira na bombone), ali ako vam to ne smeta i svoju kupku volite slatkastu, onda ćete uživati i u ovoj poslastici.

balea-alverde-dm-05

Balea gel za brijanje slatka mandarina je kao i svi Balea gelovi i pene za brijanje, odličan, posebno za cenu od oko 200 dinara. Do sada sam ih isprobala dosta, a često na police stižu limitirana izdanja raznih mirisa, i obično mi se svaki dopadne, pa je to slučaj i sa ovim.

Balea Fantastique brijač i dopune sa Aloe Verom i vitaminom E su me baš razočarali. Mnogo sam više očekivala, nadala sam se nekoj jeftinijoj varijanti Gilette Venus-a na primer, međutim, iako dosta povoljniji (duplo otprilike), ovaj Balein više podseća na one jednokratne nego na neki kvalitetniji koji bi trebalo da bude nežniji za kožu ili da potraje. Tanak je, sav klimav, posle prvih par poteza je deo sa žiletom počeo da otpada tako da bukvalno dugmence koje služi za skidanje žileta mora da se pridržava rukom, a sami žileti, i onaj u pakovanju sa brijačem a i zamenski, nisu baš lepo odrađeni i mora se s njima biti jako pažljiv da se ne biste posekli. Sve u svemu, za mene je ovaj brijač bliži onim jednokratnim, što za tu cenu i nije baš ok (oko 600 rsd).

balea-alverde-dm-06 balea-alverde-dm-07

Balea Totes Meer kupka za stopala* je prava stvar ako želite da priredite odmor i uživanje za stopala. Sadrži morsku so, ali u već rastvorenom obliku, što je meni i najzanimljivije vezano za ovaj proizvod. Lepo miriše i skoro trenutno osvežava.

Balea stik za pete imam još od prošlog leta i iako ga baš volim i često koristim, nikako da se potroši. Sadrži pantenol i 25% uree, pa odlično neguje, što je i meni u početku delovalo neverovatno jer je jako lagan i skoro da uopšte nije mastan. Iako je u pitanju stik za negu kože, izgleda kao dezodorans u stiku, odvrće se i nanosi na stopala. Skoro trenutno se upija i fino osvežava. Odlična stvar!

balea-alverde-dm-08

4. Alverde šminka

balea-alverde-dm-09

Alverde Mineral prajmer za lice Shimmering Rose* me je ostavio prilično ravnodušnom – s jedne strane, lepo izgleda, pakovanje je interesantno i sam prajmer ostavlja blagi zlaćano-rozikasti odsjaj na koži, vrlo lep i bez krupnih tj. vidljivih šljokica. Međutim, nisam pripremila da mi nešto posebno uradi sa licem, da olakša nanošenje pudera ili učini da šminka traje duže. Može da se pomeša sa tečnim puderom, i u tom slučaju nije loš ako želite da neki mat puder učinite malo blistavijim, a može se naneti i kao tečni hajlajter na jagodice na primer, ali se ne zadržava dugo, nije baš postojan.

balea-alverde-dm-10

balea-alverde-dm-17 balea-alverde-dm-12

Alverde Big Drama Lashes maskara* mi se nije dopala. Ima sve što inače ne volim kod maskare: ogromnu četkicu, koja sama po sebi i nije problem, koliki su previše dugačke čekinje kojima ne možete a da ne umažete kapak dok je nanosite (i to baš umažete), čudnu, previše kremastu teksturu koja trepavice čini neurednim i slepljuje ih, previše proizvoda koji ostaje na maskari kada se izvadi iz tube – meni dovoljno razloga za da se zaobiđe u širokom luku.

balea-alverde-dm-20

Alverde Mix Your Makeup tečni pigmenti za puder su pun pogodak, bar što se mene tiče 🙂 Prvo sam od DM-a dobila tamnu nijansu, koja mi nije preterano od koristi s obzirom na to da nemam neki posebno svetli puder, pa ni potrebe da potamnjujem, ali možda ću tokom leta i njega iskoristiti u nekoj prilici. Nijansa tamnijeg pigmenta je prilično žućkasta, da ne kažem bronzana, pa nisam sigurna da bi odgovarao osobama hladnijeg ili neutralnog podtona, ali to verovatno zavisi i od nijanse samog pudera koji potamnjujete.

Što se svetlog pigmenta tiče, njime sam oduševljena. Ovakvo nešto mi je baš trebalo. Vrlo je pigmentovan, pa je sasvim mala količina dovoljna da se puder posvetli za par nijansi. Kada mrvicu pigmenta pomešam sa puderom, ne utiče na teksturu samog pudera, osim što pomalo povećava moć prekrivanja, što i nije tako loše (ovo se primećuje uglavnom kad se pomeša sa bb kremama ili puderima koji slabije prekrivaju). Osim toga, ne menja ponašanje pudera u smislu da ne čini da puder opstaje duže ili kraće na licu, da se koža brže masti i sl. Sve u svemu, ova svetlija varijanta pigmenta mi se baš dopada i pokazala se vrlo korisnom, jer uz pomoć njega koristim i pudere koji mi inače stoje i čekaju leto jer su za koju nijansu tamniji. Plus, baš je isplativ – mislim da košta manje od 300 dinara a može da potraje jako dugo.

balea-alverde-dm-21 balea-alverde-dm-22

5. Babylove nega za bebe

balea-alverde-dm-18

Babylove ulje za negu beba je prijatnog i nežnog mirisa, lepo neguje, ali se prilično sporo upija. Za mene i moju bebu je masnije nego što bih volela, ali mislim da bi onima sa veoma suvom kožom sigurno više prijalo.

Babylove krema za negu lica i tela  (žuto pakovanje) po meni ima najbolji odnos cene i kvaliteta od svih bebećih proizvoda koje sam do sada isprobala. Sadrži suncokretovo i bademovo ulje. Može se koristiti za negu celog tela i lica jer se lako razmazuje i relativno brzo upija, a ja je bebi nanosim na pelensku regiju, i za to mi je fenomenalna – milion puta bolja i prijatnija od popularne premasne Pavlovićeve, na primer. Kremasta je i lako se razmazuje, diskretno i blago miriše, a lepo štiti taj deo tela od ojeda i fino ga neguje. Pakovanje je veliko i traje dosta dugo, a cena više nego povoljna – oko 200 dinara.

Babylove zaštitna krema za bebe je ova u zelenom pakovanju, i ja sam je (samo u mini varijanti) imala i koristila i pre nekoliko godina. U pitanju je gusta, suvkasta krema koja se teže razmazuje, a predviđena je za tretman ojeda i sličnih stanja kože, za šta je i odlična. Takođe. dobro se pokazala i kod bubuljica, zaista mi ih brzo isuši. Ovo pakovanje je preveliko, čak i ako imate bebu, i ja nisam uspela da potrošim ni pola dok se krema nije stvrdnula tako da se teže koristi. Slučajevi da beba ima ojed obično nisu toliko česti, pa je manje pakovanje daleko isplativije iako ni ovo nije skupo. Sadrži lanolin, cink oksid koji pravi taj zaštitni sloj, a ekstrakt kamilice umiruje kožu i sprečava upale.

balea-alverde-dm-19

Babylove kreme: žuto pakovanje – za negu lica i tela, zeleno pakovanje – protiv ojeda i upala

Ako ste čitajući stigli do kraja ovog posta, svaka vam čast 🙂

Volela bih da čujem šta ste vi u poslednje vreme isprobali od DM-ovih proizvoda, i kakvi su vam utisci. U ovim postovima su mi komentari uvek korisni, pa bi mi bilo drago da predložite vaša otkrića i favorite (ali i šta da zaobiđemo) kad su Balea i Alverde u pitanju 🙂

Komentari

comments

3 Responses

  1. Avatar
    Fifty And Polished

    Naravno da jeam citala do kraja, jer prvo: volim da citam postove ovog tipa, a drugo-umem da se oslanjam na tvoje misljenje. Dosta ovih proizvoda nisam probala, ali micelarnu jesam i dopada mi se,.a isto tako i stik za pete mi deluje kao nesto sto bih rado probala i hocu. Inace mene je ravnodusnom ostavila krema za umivanje-jako peni, tesko se ispere i ipak isusuje kozu

    Reply
  2. Avatar
    Natasa

    Ja uvek uzivam na ovom blogu pa sam tako I ovaj post procitala do kraja !
    Ovaj zuti pigment mi je potreban,kupila sam Vichy dermablend 3d u nijansi 25 a po svoj prilici trebalo je 35 ,izgledam kao duh sad ne znam da li bi mi ovo pomoglo !?

    Reply
  3. Avatar
    Jovana

    Slazem se od reci do reci za Balea ampule, nikako mi se nisu dopale. Delim misljenje i za ostatak proizvoda koje sam probala, jedino sto ja, za razliku od tebe, bas volim njihove brijace i ulje za ciscenje lica, ne znam koliko sam ih puta ponovo kupila 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.