Prošle sedmice je bilo živahno u svetu lepote i kozmetike, a ima li boljeg dana za sumiranje utisaka od nedelje? Zato vam u ovom postu predstavljam događaje u proteklih nekoliko dana i najavljujem nove proizvode i kolekcije koje nas čekaju u bliskoj budućnosti.

Pumpkin salon, hotel Jugoslavija

“Pumpkin” je zona lepote koja može za 60 minuta kozmetičko-frizerske magije da preobrazi vašu frizuru, nokte, ten, stopala… a da se ni ne pomerite iz fotelje. Dok vas frizer fenira, pravi punđu ili upliće pletenice, držaćete stopala u spa kupki pripremajući ih za masažu i pedikir, a ruku ćete predati manikirki… jedina će vam briga biti izbor boje u paleti OPI lakova za nokte.

Ovako je počela pozivnica za prijatno popodne i veče koje sam u društvu blogerki provela u Pumpkin salonu. Uživala sam u detaljnom manikiru, a za lakiranje sam odabrala jedinstveni srebrni Push and Shove lak sa efektom ogledala iz OPI Gwen Stefani kolekcije, koji mi se sviđao i ranije ali sad sam sigurna da želim da ga imam 🙂 Usledilo je pravo uživanje u pranju kose sjajnim Paul Mitchell preparatima, a zatim i feniranje – mislim da mi kosa nikad nije bila ravnija i svilenkastija nego te večeri.

p8

Veliki prostor, prijatna atmosfera, ljubazno osoblje i mogućnost izbora različitih tretmana na jednom mestu učinili su da ovo bude pravo žensko veče, a i razlozi su zbog koga bih se u ovaj salon vratila. Tretmani se rade kvalitetnim preparatima, pa se tako za kosu koristi Paul Mitchell, za vrhunske tretmane lica tu su Biologique Recherche, Ella Bache ili Dr. Renaud, anti age tretmani se rade Juvederm hijaluronskim filerima, a nokti sređuju ProNails preparatima i lakiraju OPI lakovima.

p2_Fotor_Collage

Sjajan dodatak ovom salonu je i moderno opremljena fitnes zona u kojoj možete raditi sa ličnim trenerom, a uz masažu, ono što može biti posebno zanimljivo muškom delu populacije je brijačnica sa vrućim peškirima i preparatima engleskog tradicionalnog brenda Dr. Harris.

ppk

Salon Pumpkin se nalazi u holu hotela Jugoslavija, a više informacija možete naći na njihovom sajtu ili FB stranici.

 

Egzotika, poezija, misterija – Metropoliten

odin2

U petak veče, promocijom na kakve smo navikli u Metropolitenu, svoj beogradski život su započeli novi parfemski brend Odin i novi parfem kuće Frapin, Nevermore. Odin sa svojim svedenim dizajnom i mirisima raznih egzotičnih krajeva doneo nam je šest izuzetnih parfema obeleženih brojevima, a apsolutni hit večeri je bio broj jedan – kombinacija egzotičnih voćnih, drvenastih i začinskih nota: bobice tonke, kleke, list kedra, bergamot, crni biber, sandalovina, mošus…

odin3

Inspiracija Frapin kuće za parfem Nevermore bila je legenda o zagonetnom posetiocu koji je na grob Edgara Alana Poa donosio tri ruže i bocu konjaka, a uz Nikad više sjajno su se uklopile kreacije Ive Sokolović Nyx, koje predstavlja pod sloganom Wear the Night.

Mirisima koje prizivamo u hladnim jesenjim noćima pridružili su novi parfemi iz Metropolitena, poput Corsica Furiosa iz kuće Parfum d`Empire koji je drugačiji od svega što sam do sada pomirisala i o kome ne prestajem da razmišljam, ili Nasomatto Blamage koji nije moj tip, ali kapu skidam interesantnoj kombinaciji nota i nesvakidašnjem pakovanju.

odin1_Fotor_Collage

 

Purity Box

Prezentacija personalizovane kutije proizvoda i uzoraka prirodne kozmetike, Purity Box, protekla je u upoznavanju sa brendovima koji do sada nisu bili dostupni kod nas. Od hrvatske prirodne kozmetike Nikel sa preparatima za negu lica i tela, preko španske kuće Keims, sve do popularne četke Tangle Teezer i njenih varijacija koja je takođe novost, i francuske Sophie La Girafe kozmetike za bebe, tu su i poznati nam proizvodi Dr Pasha i Beauty Made Easy.

10635867_755945651109696_6976587509061960895_n

Na sajtu PurityBox možete saznati sve informacije o ovoj kutiji ali i kupiti proizvode brendova koji su u nju uključeni, možete se registrovati za svoj mesečni paket i saznati šta vas u njemu čeka. Takođe, novosti iz Purity-ja možete pratiti putem njihove Facebook strane.

puritybox1 puritybox2

 

Avon – trka muškaraca na roze štiklama

Prošle subote u centru Beograda je, uz masovnu podršku građana i veliki broj javnih ličnosti, održana tradicionalna Roze šetnja podrške u borbi protiv raka dojke. Ovaj događaj organizovan u sklopu kampanje “Milion razloga zašto želim svet uz tebe” poslao je snažnu poruku podrške i poziv ženama u Srbiji da rak dojke ne mora da bude bolest sa smrtnim ishodom i da se redovnim pregledima može preventivno delovati.

Roze šetnja #MilionRazloga2014

foto: Avon

Šetnju je otvorila simbolična polumaratonska staza dužine 21 metar i 95 centimetara kojom su, zahvaljujući portalu trčanje.rs, trčali hrabri muškarci u roze štiklama i time poslali poruku svojim sugrađanima koliko je podrška svih nas ključna u borbi protiv raka dojke.

Trka muškaraca na štiklama u borbi protiv raka dojke

foto: Avon

Tu je i jedan od mojih milion razloga:

col

Organizovano je i stručno savetovalište u saradnji sa Institutom za onkologiju i radiologiju Srbije i Institutom za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut, a sve se dešavalo u okviru kampanje „Milion razloga zašto želim svet uz tebe“ koju već drugu godinu organizuju kompanija Avon, Fond B92 i Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, uz pokroviteljstvo Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Grada Beograda.

 

Glam Box

Glam Box je nešto što smo kao ljubitelji kozmetike dugo čekali- kutija sa nekoliko proizvoda koju možete naručiti svakog meseca, a u njoj će se naći brendovi poput Yves Rocher, Academie, Ericson Laboratoire, Revlon Professional, Meilab

glamboxmm

Više informacija o Glamboxu možete dobiti na njihovom sajtu, a ovo je sadržaj mog oktobarskog GlamBoxa – neke od preparata sam počela da koristim pa ćete na blogu u nekim od narednih postova moći da pročitate i kakve su utiske na mene ostavili:

glambox2

 

MAC Rocky Horror Picture Show

Kultni film, The Rocky Horror Picture Show, proslavlja 40. jubilej u prepoznatljivom stilu koji pomera granice, a MAC nam tim povodom donosi kolekciju nesvakidašnjih i smelih nijansi: 4 karmina u crvenim i bordo nijansama, ljubičastu olovku za usne, Riff Raff paletu, zlatne i holo šljokice, pigment boje vina, crveni i crni krejon, Greasepaint stikove, tečni ajlajner, maskaru, rumenilo, Sculpt and Shape puder, puder za matiranje, lakove za nokte i trepavice.

Kod nas će moći da se kupi od 10. novembra U MAC radnji u Ušće šoping centru.

10632617_752572974780297_4349882353578985472_n

MAX FACTOR Skin Luminizer puder i korektor

Max Factor Skin Luminizer i Eye Luminizer Brightener su novi puder i korektor koji bi trebalo da daju sjajan i blistav, odmorniji i svežiji izgled koži.

Puder dolazi u 4 nijanse i cena mu je 1229 dinara, jer je kao i korektor, na popustu u Jasmin parfimerijama, a korektor stiže u tri nijanse po ceni od 704 dinara.

Moji prvi utisci o ovim proizvodima su pozitivni, a nakon perioda testiranja pisaću vam o njima i detaljnije.

mfluminizer

EUCERIN program lojalnosti

Eucerin je spreman da obraduje sve one koji se brinu o svojoj koži, zbog čega je osmislio program lojalnosti: kupovinom bilo kog Eucerin preparata u apotekama, u periodu od 15.10.2014. do 15.02.2015., ostvarujete mogućnost da dobijete Eucerin karticu za lojalne potrošače.unnamed Kupovinom Eucerin preparata u ukupnoj vrednosti od 5000 dinara tokom tri meseca, stičete pravo na poklon: jednu od šest Eucerin krema za negu područja oko očiju: Aquaporin, Hyial-Urea, Q10, Hyaluron-Filler, Volume-Filler, DermoDensifyer. Uslov je da se preparati kupuju uvek u istoj apoteci, onoj u kojoj ste otvorili karticu lojalnosti. Oni koji već poseduju ovu karticu, potrebno da potroše 4000 dinara, jer ih na kartici očekuje kredit od 1000 dinara. Više informacija o Eucerin preparatima i ovom programu možete dobiti na nedavno pokrenutoj Eucerin web stranici.

 

L’Occitane ponovo u Beogradu

Od početka oktobra u Beogradu ponovo možemo da uživamo u proizvodima francuske kuće L’Occitane en Provance. Jedna sam od onih koji njihove proizvode vole i koriste još od pre nekoliko godina kad su mogli da se kupe kod nas, a nakon toga sam se snalazila i naručivala ili kupovala iz susednih zemalja, pa me je ova vest baš obradovala.

Nova prodavnica je prostrana i fino uređena, nalazi se u prizemlju Ušće šoping centra, a cene su jednake onima u inostranstvu i kao takve prilično visoke. Ipak, ako želite da unesete malo luksuza u svakodnevnu rutinu nege, sa njihovim preparatima ćete u tome sigurno uspeti.

Za početak sam kupila mini pakovanja sapuna i uljanog sredstva za tuširanje iz Amande kolekcije koji predivno mirišu i neguju, a po ulje za tuširanje se obavezno i vraćam – savršeni miris sa tek naznakom badema i negom posle koje vam mleko za telo jednostavno nije potrebno je, mogla bih da se usudim da kažem, možda i nešto najlepše sa čime sam se susrela kad su sredstva za tuširanje/kupanje u pitanju.

loccitane

Komentari

comments

10 Responses

  1. Avatar
    bamby

    Oh već dugo merkam to shower ulje L’Occitane, Miris badema volim, a sad još kad čujem da kažeš da je i nega odlična misilm da ću morati još ove nedelje da odem da kupim makar i to mini pakovanje da probam. Drago mi je da su se vratili, jer ne mogu više da maltretiram ljude koji putuju da mi donose mackalice.
    Još kad bi The body shop došao…. sve bi bilo savršeno! 🙂

    Reply
  2. Avatar
    Jasmina

    Raduje me sto nakon GlamBoxa stize i druga”kutijica”…ko zna mozda se jos neka uskoro pojavi 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.