Vreme je nekako više jesenje, ali me to ne sprečava da se kupam u letnjim mirisima, mažem letnjim bojama, i uopšte,da se pravim da nemam pojma kako je napolju. Zato u današnjem postu hoću da podelim sa vama nekoliko stvarčica idealnih za ove “letnje” dane.

Caudalie putni set

Mali ali savršen! Set u kome je sve što vam je neophodno za negu lica na putovanju, ili sve što želite da isprobate od jednog od omiljenih mi francuskih brendova.

Tu je lagana krema za lice, Vinosource Moisturizing Sorbet Cream (ovde sam pisala i o bogatijoj verziji te kreme, iz iste linije, samo za suvu kožu), zatim Instant Detox Mask – maska za lice sa glinom koja je lagana i nežno čisti lice i sužava pore, njihov poznati Beauty Elixir, multifunkcionalni sprej koji sužava pore, daje blistavost i setuje šminku, bočica micelarne vode, i na kraju, mini verzija njihove najpoznatije kreme za predeo oko očiju  – Premier Cru The Eye.

Nivea Sunshine Love gel za tuširanje

Ako volite miris Nivea Sun proizvoda, tj. njihovih preparata za zaštitu od sunca – a to je miris sa kojim živim iz leta u leto već godinama, jer je mom (veoma belom) mužu to omiljena krema sa visokim SPF – onda ćete odlepiti od sreće kad pomirišete ovaj gel za tuširanje. Identičnog je mirisa kao i Nivea Sun mleka za sunčanje, prilično intenzivnog, i nakon tuširanja ćete i vi još dugo mirisati na more, leto i plažu. Bukvalno – letovanje u bočici, to je ovaj gel 🙂

Biotherm mleko za telo

Posle Biotherm Aqua Gelee – divne gel-kreme za negu tela koja sjajno miriše, brzo se upija ali i dalje neguje kožu, isprobala sam i klasično Biotherm mleko za telo, i podjednako sam oduševljena. Osvežavajuć citrusni miris koji se dugo nakon nanošenja zadržava na koži, lagana tekstura koja se lako nanosi, brzo upija i kožu ostavlja divno svilenkastom – ako ovog leta rešite da se počastite nekim finim mlekom za telo, moj predlog je baš ovo.

Bioderma Photoderm Max Aquafluide SPF 50+

Prvi put probam ovu Bioderminu varijantu zaštite od sunca za masnu i kombinovanu kožu, i mogu vam reći da sam prezadovoljna. Kao što i obećava, lagane je teksture, lako se razmazuje, ne ostavlja beli trag i brzo se upija. Nakon nje lice na dodir nije skroz mat, ali nije ni masno ni lepljivo. Ima veoma blag miris koji ne ostaje na koži. Odličan SPF fluid za nas koji muku mučimo sa masnom t-zonom.

Uriage Water Mist SPF 30

Još laganija varijanta zaštite od sunca u obliku spreja, kojom sam oduševljena i o kojoj sam već pisala u zasebnom postu. Sjajan raspršivač i fina, ultra-lagana tekstura uz divan osvežavajući miris, čine ovaj sprej idealnim za poneti u tašni i za nanošenje i preko šminke na primer. Super zgodna stvarčica za leto u gradu!

MAC Fix + sprej za lice

I ranije sam imala ovaj planetarno poznati sprej ali priznajem da sam ga slabo koristila. Mislila sam da je to samo sprej za setovanje šminke, što se baš i ne setim često da uradim. Međutim, pre par nedelja sam bila na događaju koji je upriličio MAC i gde nam je njihov make-up artist Zlata Blagojević pokazala na koje načine se ovaj proizvod može sve koristiti, i znate šta: stvarno nisam očekivala baš ovoliko multifunkcionalan proizvod 🙂 Za više ideja kako sve možete iskoristiti MAC Fix +, pogledajte Jelenin post na tu temu!

Htela sam još da vam kažem da kao fiksator, on nije najbolje rešenje za moju masniju t-zonu tokom letnjih vrućina, ali je super vest da je sada u ponudi i mat verzija ovog poznatog spreja, koju ću sigurno isprobati uskoro pa vam javljam utiske.

Bare Minerals puder

Ja sam veliki fan mineralnih pudera 🙂 I to je već tako godinama, ne koristim ih stalno, ali imam faze kad su mi oni obavezni. Ne znam kako i zašto, ali prijaju mojoj koži. Sa mineralnim puderima koje sam do sad koristila koža mi ne bude ni suva ni masna, čak mi neki od njih mnogo bolje drže t-zonu pod kontrolom od klasičnih, pa čak i matirajućih pudera. Takav je slučaj i sa Bare Minerals, koji sam baš dugo htela da probam, ali je nekako tek sad stigao do mene. U svakom slučaju, volim njegovu moć nadogradnje i prekrivanja, postojanost, osećaj na koži. Uskoro vam pišem i poseban post u kome ću detaljnije pisati o mineralnim puderima.

Inglot x Jennifer Lopez sjaj za usne

I ovaj sjaj sam pominjala na blogu, u pitanju je kolekcija koju je Inglot kreirao u saradnji sa Jennifer Lopez. Još je stvarčica u toj kolekciji koje volim (omiljeni su mi bronzer i hajlajter u prahu), ali za ovaj post izdvajam sjaj za usne jer me je potpuno neočekivano oduševio. Nisam inače ljubitelj sjajeva za usne, ali ova nijansa, pigmentacija, udobnost na usnama, fina postojanost za jedan sjaj i iznad svega, činjenica da se nanosi lako i brzo i daje onaj fini i uredan izgled a da ne izgleda kao da ste se posebno trudili. Ovo poslednje je ono što ga baš izdvaja 🙂

By Terry Sun Designer Palette – Hippy Chic

Ovo je verovatno najlepša paleta rumenila koju sam ja ikad videla. I ne samo to, boje su odlično pigmentovane, svilenkaste, neke su mat, neke satenske, a neke se tako fino presijavaju. Plus pakovanje, plus ovaj dizajn, plus ove boje…. ne znam šta da vam kažem, osim da sam zaljubljena. Ovaj brend nije dostupan kod nas, ali može da se poruči sa nekih stranih onlajn šopova. Pišite mi ako vas zanima online kupovina, adrese sa kojih naručujem kozmetiku i moje iskustvo 🙂

Ima još finih proizvoda koje sam otkrila u poslednje vreme i svakodnevno ih koristim ovog leta, ali ću vam o njima pisati u nekim narednim postovima.

Šta ste vi otkrili ovog leta i šta je to što najviše koristite?

***

Komentari

comments

7 Responses

  1. Avatar
    Jasmina

    Divan post!
    Ja sam fan citrusnih mirisa kako u formi mirisa tako i u formi kreme tako da hvala što sad znam gde još ima! Hvala!
    Mene je opčinila ta paleta rumenila 😍
    Sa kog sajta je poručeno?
    Lep pozdrav!

    Reply
    • Zlatana
      Zlatana

      Hvala! 🙂 Paletu sam porucila sa skincity.se, imaju lep izbor By Terry proizvoda, ali i jos zanimljivih brendova kojih nema kod nas, cene su odlicne jer skidaju porez za narudzbine van EU, plus je postarina besplatna 🙂 Postojanost je odlicna, bas sam zadovoljna! 🙂

      Reply
  2. Avatar
    marijana

    Divan tekst, uživala sam čitajući ga..i krenula da odvajam novac 🙂
    Gde se može nabaviti caudalie mini set…
    Bilo bi lepo da sa nama podeliš na koji način i sa kojih adresa vršiš online kupovinu,
    veliki pozdrav !!!

    Reply
    • Zlatana
      Zlatana

      Hvala Marijana! 🙂 Caudalie set moze da se nadje po po apotekama, npr. u Benu. Pisacu i o online kupovini! <3

      Reply
    • Zlatana
      Zlatana

      Hvala na preporuci, imam tu kremu ali nikako da dodje na red. Mada, nemam suvu kozu pa cu je mozda proslediti nekom ko ima 🙂

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.