Prošlog proleća kod nas je predstavljena Caudalie Polyphenol C10 linija. Još tada sam počela, i tokom naredna dva meseca koristila isključivo ovu liniju za dnevnu i večernju negu.  Linija se sastoji od dnevnog fluida sa zaštitnim faktorom, seruma, noćnog ulja za detoksikaciju i kremice za predeo oko očiju i usana, a u nastavku posta možete da pročitate nešto više o njima, i naravno, moje utiske.

caudalie polyphenol 10

Caudalie, koji je je još 1995. godine otkrio blagodeti stabilizovanih polifenola iz semenki grožđa, danas, linijom Polyphenol C15 predstavlja još jedno dostignuće u nezi kože – po prvi put je to kombinacija polifenola iz semenki grožđa koji se bore protiv oksidacije koju izazivaju slobodni radikali iz različitih izvora (UV zračenje, stres, zagađenje..), neutrališu je, i istovremeno čuvaju kvalitet i količinu supstanci poput hijaluronske kiseline, elastina i kolagena u koži. Dodatno, stabilizovan vitamin C se bori protiv oksidacije i koriguje bore. Ovaj vitamin, zvezda među vitaminima, ujedno je i najnestabilniji, ali je onaj prisutan u Polyphenol C15 liniji stabilizovan po Caudalie metodi, izuzetno aktivan.

Krema protiv bora za zonu oko oka i usana

Izrazito moćna antioksidativne kombinacija – stabilizovani polifenoli iz semenki grožđa i vitamin C, obogaćena je i ekstraktom paprati koji zateže kožu, kombinacijom peptida koji stimuliše sintezu kolagena, ekstraktom divljeg kestena koji daje gladak ten i ekstraktom sladića koji smanjuje natečenost podočnjaka. Na kraju, tu su  iumirujući neven i hamamelis za baršunast ten.

caudalie polyphenol 04

Moje područje oko očiju je veoma suvo, i to je mesto na licu koje me najviše brine i gde imam najviše borica – moja najslabija karika 🙂 Zbog toga, za noćnu negu ovog predela uvek biram kreme bogatije i masnije teksture koje nanosim uveče, i imam prilično visoke kriterijume – ako mi je ujutro deo oko očiju ravniji, zategnutiji i borice pliće, za mene je okoloočna krema prošla najvažniji test. Ovo mi se dogodilo sa ukupno 6 ili 7 krema od mnogo njih koje sam isprobala, i drago mi je da je Caudalie Polyphenol jedna od njih.

Za razliku od ostalih krema koje mi odgovaraju i ispunjavaju moje zahteve, Caudalie nema previše gustu i tešku, već iznenađujuće laganu teksturu, i ono što me je najviše obradovalo – među tih nekoliko okoloočnih krema kojima se klanjam, Caudalie je daleko najpovoljniji.

Tubica od 15ml, trajala mi je oko tri i po meseca (nanosila sam je svake večeri i nekoliko puta nedeljno tokom dana), a naravno da sam nabavila i novu 🙂 Zbog svoje laganije teksture i brzog upijanja, krema je odlična i kao podloga za korektor. Cena: 15 ml – 2,952 RSD

Serum protiv bora

Serum je preparat koji ima najveću koncentraciju aktivnih sastojaka u Polyphenol C15 liniji. Pored polifenola iz semenki grožđa i vitamina C, formula je obogaćena hijaluronskom kiselinom, koja hidrira i vraća jedrost koži, kao i skvalenima iz masline, koji joj daju baršunast izgled.

caudalie polyphenol 05

caudalie polyphenol 07

… a ja mnogo volim vitamin C, i kad sam pročitala da ga ovaj serum sadrži više od svih proizvoda u liniji, možda je bilo malo pristrasno, ali je pala ljubav na prvu probu. Miris, za koji je pisalo da je kombinacija cveta mandarine, limunove trave i sveže nane, me nije baš toliko oduševio – meni nije posebno lep, ali nije ni neprijatan. I ne zadržava se dugo na koži.

Serum je mlečno bele boje, tečan je ali ne previše, i pakovan je u tamnu staklenu bočicu (kroz koju može da se vidi koliko je proizvoda ostalo) sa staklenom pipetom, zakrivljenom na vrhu, što joj pomaže da zahvati serum i kad se privede kraju.

Odlično se razmazuje, pa mi je količina iz jedne bočice uz svakodnevno korišćenje ( i ujutru i uveče – ujutru sam ga nanosila pre kreme, a uveče pre ulja) trajala oko dva i po meseca. Brzo se upija, par minuta po nanošenju koža je pomalo lepljiva, ali nije masna, pa bih ga svima koji imaju suvu, normalnu ili mešovitu kožu predložila da ga koriste baš kao serum, tj. da posle njega nanesu kremu. Dakle, ne isušuje kožu, ali sam po sebi nije dovoljan za dnevnu ili noćnu negu.

Koža je zaista blistavija, a i osnovano sumnjam da je od svih proizvoda u ovoj liniji, upravo serum zaslužan za blago izbeljivanje hiperpigmentacijskih flekica i sveukupno ujednačen i blistav izgled kože u periodu dok sam ovu liniju koristila. Cena: 30 ml – 4,059 RSD

Noćno ulje za detoksikaciju

100% biljnog porekla i prirodno suvo, ovo ulje pomaže umornoj koži da se obnovi tokom noći i da se oporavi od efekata stresa, zagađenja, UV zraka i drugih izvora oksidativnih slobodnih radikala. Obuhvata 3 savršeno izbalansirana esencijalna ulja (sandalovina, šargarepa, lavanda) i 5 biljnih ulja (slatki badem, muskatna ruža, semenke grožđa, cvet pomorandže i gorka pomorandža), a tokom noći stimuliše obnavljanje ćelija i eliminaciju toksina.

caudalie polyphenol 06

caudalie polyphenol 08

Ako je serum bio zaslužan za moj ujednačen i blistav ten, onda je za lice bez bubuljica (i za ubrzano zaceljivanje poneke koja se tu i tamo pojavljivala) glavni “krivac” bilo noćno ulje iz Caudalie Polyphenol linije.

Ulje je dosta tečno i lepo se razmazuje, ali baš i ne bih mogla da se složim sa navodima da je suvo. I inače, kad su ulja za lice i telo u pitanju, još uvek nisam naišla na neko koje bih zaista nazvala suvim – ipak je svakom potrebno određeno vreme da se upije, a to vreme nikad nije baš kratko. Ipak, ovo spada u ona manje masna ulja, i koža prestane da bude masna u roku od nekih dvadesetak minuta, možda pola sata. I pored toga, ni najmanje nije činilo masnim moju mešovitu kožu (i masnu t-zonu), čak sam mogla da primetim i izvesno poboljšanje u tom smislu – kad ovo ulje koristim uporno tokom par nedelja, t-zona mi se nekako stabilizuje, manje se masti ali nije ni suva. Za one koji imaju veoma suvu kožu možda ovo ulje neće biti sasvim dovoljno kao noćni tretman, ali će se onima koji su mešoviti sigurno dopasti.

Bočica je tamna, staklena, sa pipetom (po meni najbolji, najprecizniji i najpraktičniji način za doziranje ulja), a troši se zaista minimalno – za tri meseca nisam uspela da potrošim ni polovinu.

Jedina mana koje ovo ulje ima, po meni je miris. Nekako je biljni, ali ne onako prijatno, već me podseća na vezu zeleni, pomalo na zemlju, nešto tako čudno, ali on se zadržava na koži svega nekoliko minuta, pa ukoliko se naviknete (kao ja) i izdržite taj početak, počastićete svoju kožu odličnim i isplativim noćnim tretmanomCena: 30 ml 3,506 RSD 

Fluid protiv bora SPF20

Kao i svi proizvodi iz ove linije, dnevna krema sadrži polifenol i vitamin C, ali je tu i zaštitini faktor 20. Nakon nanošenja, koža je rehidrirana, glatka, jedra i spremna da se odbrani od svakodnevnih agresivnih uticaja.

caudalie polyphenol 02

caudalie polyphenol 14

Ovo je proizvod čije dejstvo ne može da se vidi – ne mogu da izmerim, čak ni subjektivno da procenim koliko me je zaštitio od spoljnih uticaja tokom dana, ali ono o čemu mogu da vam pišem je koliko prija koži. Tekstura je fina i lagana – u pitanju je fluid, i ima predivan osvežavajući miris, za koji kažu da je kombinacija slatke pomorandže i listova nane – dakle prava stvar za početak dana. Brzo se upija i ne masti kožu, a ostavlja je finom i glatkom. Zbog toga što se brzo upija, odličan je kao podloga za šminku, a imam utisak da tokom celog dana kožu održava hidriranom i mekom. Cena: 40 ml – 3,690 RSD

caudalie polyphenol 12

Caudalie Polyphenol C10 linija – teksture: 1. krema za negu oko očiju, 2. dnevni fluid sa spf, 3. serum, 4. ulje

Kome je namenjena POLYPHENOL C15 llinija

Osobama u ranim tridestim godinama koje tragaju za efikasnim preparatima za negu kože koji nisu agresivni.

Iako nisam u ranim tridesetim, već u ranim četrdesetim, meni je ova linija savršeno odgovarala. To mi se inače baš retko dešava, da isprobam sve proizvode iz neke linije i da mi bude ovako teško da neki posebno izdvojim, ali je sa Polyphenol C 15 upravo to bio slučaj.

Možda bih mogla da kažem da me je krema za negu oko očiju i usana baš prijatno iznenadila, obzirom da sam takav efekat navikla da dobijem tek od mnogo skupljih anti-age krema (npr. Shiseido, Estee Lauder, La Prairie). Ulje mi je, bez obzira na nesavršen miris izuzetno prijalo, a serum je još jedna stvar iz ove linije koju sam vrlo rado potrošila do kraja (i to baš dosta govori o tome koliko mi se dopada, jer zaista retko šta potpuno potrošim). Krema za dnevnu negu je takođe odlična, a moram da pomenem i Caudalie Beauty Elixir, kome ću posvetiti poseban jedan post, sa kojim sam u prošlosti imala love-hate relationship, ali mi je poslednjih meseci izuzetno prijao.

caudalie polyphenol 18

I na kraju, zbog čega mi se toliko svidela

Caudalie proizvode sam i ranije koristila i uvek bila zadovoljna, ali me je ova linija dodatno oduševila – mislim da proizvodi iz nje imaju odličan odnos cene i kvaliteta, što sa kozmetikom iz apoteke nije uvek slučaj.

Lepo na izgled, a istovremeno praktično i higijensko pakovanje, aktivni sastojci u pristojnoj količini, bezbedne i nekomedogene formulacije, lagane teksture koje bi odgovarale svakom tipu kože i vidljivo lepša kože već posle desetak dana – glavni su razlozi zbog kojih su me ovi proizvodi osvojili i zbog čega pišem ovaj kilometarski tekst u želji da svoje zadovoljstvo podelim sa vama 🙂

Ukoliko spadate u osobe koje nemaju većih nepravilnosti, ali ipak niste zadovoljni svojim umornim i beživotnim tenom, mislim da biste u okviru ove linije mogli da pronađete preparat koji će to da promeni.

caudalie polyphenol 16

Caudalie je dostupan u bolje snabdevenim apotekama, a kao i uvek, savetujem da pre kupovine skupljih preparata za negu isprobate tester.

Da li ste probali nešto od Caudalie preparata ili iz ove linije?

Komentari

comments

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.