Već više od mesec dana želim da napišem nešto o ovoj paleti jer je toliko koristim, ali nikako da dođe na red. Uvek iskrsne nešto…pa ne znam, nešto čime se u trenutku oduševim, pa onda brže-bolje odmah o predmetu oduševljenja napišem post, a red od dvadesetak proizvoda čiju sam recenziju planirala je svakim danom sve duži…

Nego, da se vratimo na Ombres Perlees de Chanel, paletu iz Chanel-ove ovogodišnje prolećne kolekcije koja je kod nas stigla i pre zvaničnog početka proleća što je vrlo pohvalno i što ne viđamo svake sezone, a koju sam jednostavno morala da imam budući da su u odnosu na ostale njihove senke (koje iskreno nisu najbolje pigmentisane i najdugotrajnije, ali očima daju veoma prefinjen i diskretan izgled  uz pakovanje na koje je uvek lepo baciti pogled) ova paleta tj. senke u njoj specifične teksture i potpuno drugačije od svih Chanel senki koje sam imala do sada. Ovako su izgledale na promo fotografiji…….

.

.

….. a ovako nekako izgledaju na mojoj terasi:

.

 

 

.

Senke su vrlo specifične po teksturi: metalik su i kad ih probate prstom deluju veoma kremasto, iako su u prahu (presovane). Ono što je baš lepo je što se presijavaju zbog sitnih raznobojnih čestica koje ne mogu da nazovem šljokicama jer su veoma sitne, ali tu definitivno nečeg ima što ih čini tako drugačijim i posebnim. Dakle, tekstura im je  divno kremasta pod prstima, zbog čega mogu da se nanose isključivo sunđerastim aplikatorom ili prstima; što nije neki problem obzirom da se lako i lepo blenduju na kapcima, nijanse su takve da se uglavnom lepo stapaju jedna sa drugom, tako da iako su veoma pigmentisane moguće je postići kako intenzivniji večernji, tako i suptilan dnevni izgled. Pokušala sam da uslikam te sjajne čestice mada mi nije baš uspelo da vam u potpunosti dočaram efekat, na slikama deluje nekako musavo iako je u stvarnosti mnogo lepše:

.

.

 

 

Osnovni problem koji ja u vezi njih imam, a koji je po meni nedopustiv za priličnu cenu po kojoj se prodaju je njihova (kratko)trajnost na kapcima. Probala sam ih sa nekoliko podloga za senke, među kojima se najbolje pokazao Too Faced Shadow Insurance prajmer, ali opet je vreme koliko su bile uredne na očima i za koje se nisu uvukle u linijice na kapku bilo svega nekoliko sati (3-4), što mi je kao nekom ko nema ni strpljenja ni uslova da obnavlja make up na svakih par sati tokom radnog dana, užasno nepraktično.

Po meni je, osim količine u odnosu na cenu (svaka od senki iz palete po 1 gram + brzo se troše jer su veoma mekane) ovo velika, ogromna mana, zbog koje ih ne bih ponovo kupila (iako ne bih ni mogla sve i da hoću jer su Limited Edition), iako ću dok ih imam povremeno uživati u toj prelepoj teksturi, divnim svetlucavim nijansama, efektima pomoću kojih koji dve najsvetlije senke zaista osveže oko, pa i celo lice, i naravno standardnom sjajnom i elegantnom Chanel pakovanju.

Kad sam već kod pakovanja, ono je slično kao i za njihove četvorobojne palete, samo nešto veće i pravougaono; Unutar kutije paleta je upakovana u poznatu plišanu kesicu na kojoj se vidi svako zrnce nečega pa nije baš lepo ispala na slikama, a kutijica osim senki sadrži i dva dvostrana aplikatora, tj. tri sunđerasta plus jednu minijaturnu četkicu koju je proizvođač namenio za blendovanje i koja sa ovim senkama to odrađuje sasvim dobro.


 

.

.

Obzirom na količinu, cenu i postojanost, ove senke nisu tačno ono što sam očekivala, iako ne mogu da kažem da sam razočarana: tekstura je malo je reći divna, boje su baš po mojoj meri, pigmentacija je solidna, a ni pakovanje nije izneverilo. Ipak mislim da su, ukoliko baš želite Chanel senke, palete sa četiri boje ili bar neke od njih mnogo bolji izbor (i isplativiji, cena/količina).

Ombres Perlees de Chanel jesu senke koje možete da prošetate i danju za suptilniji, i uveče za intenzivniji izgled, ali su po mom mišljenju ipak više kolekcionarski item nego što su korisne za one koji od šminke osim lepog izgleda traže i praktičnost.

Slede swatch-evi na ruci i fotografije na kojima sam pokušala da otprilike predstavim kako izgledaju kada se nanesu.

.

 

.

.

.

.

Komentari

comments

14 Responses

  1. Avatar
    Maybe

    Na svakoj sici mi drugačije izgledaju. prvo sam mislla da se radi o smečkastoj paleti pa sam vidjela original slike pa su mi se opet činile smečkatse…a sam se uvjerila sa su ljubičastocrne nijanse….ne znam za tebe ali mrzim kad ne mogu uhvatit dobru i relanu boju.
    Za Chanel sam od mnogih čula da sjenila ne vrijede, hvala što si mi potvrdila.
    P.S. Make up – lajk!

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      da, stvarno ne mogu da uhvatim realnu boju a to je zato sto su bas nekako drugacije svetlucave. zato sam i ubacila nekoliko razlicitih slika – na suncu, pod vestackim svetlom, sa blicem, itd. jer su uvek drugacije. boje su bela, rozikasta, ljubicasta, tamno zelena i tamno siva, i iako su lepe, po meni ne vrede bas toliko.
      sa druge strane, chanel quad-ovi koje imam su mi ok i vrlo sam zadovoljna, neki su bolji neki losiji, ali njih cu sigurno kupovati opet jer su lake za koriscenje (sminkanje na brzinu)i lepo izgledaju na ocima.
      + hvala 😀

      Reply
  2. Avatar
    Biba

    Uf, na slikah izgledajo prekrasno, sploh temne nianse… A škoda za slabo obstojnost na vekah!

    Reply
  3. Avatar
    sugarhoneybaby

    Bas mi je zao sto nisu dugotrajne,al sad mi je malo lakse jer mi se bas svidjaju od kad sam ih prvi put videla,ali su mi bile preskupe.Boje su prelepe i svidja mi se kako si nasminkala oci:)

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      i ja sam ih prvo malo obilazila i raymisljala, i citala sam da nisu bas najpostojanije, ali ipak sam se malo razocarala, ocekivala vise… i hvala 😀

      Reply
  4. Avatar
    taanjica

    jaoo,divna je!Gledala sam je,gledala,testira,sigurno mesec dana,nisam je uzela:(…i kad sam videla da su izbacili ove nove krem senke,koje su krem varijante tih boja iz palete,a jedna kosta 3500din,a paleta je bila oko 5000din za svih 5,sad mi je toliko krivo:((

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.