Chanel Perfection Lumiere je poslednji tečni puder koji je Chanel napravio, i iako su njegove osobine koje su u promo tekstovima delovale obećavajuće dobile osrednje ocene na blogovima, forumima i ostalim mestima na internetu, ja sam ipak bila previše radoznala. Ništa novo, heh.

 

 

Šta tražim od pudera

– da lepo izgleda na licu

– da se ne primećuje previše tokom dana, na suncu, i sl. – da ne daje efekat maske

– da ne bude težak i da ga ne osećam na licu

– da traje bar tokom radnog vremena

– da što duže sprečava prosijavanje moje kombinovane kože.

 

Nijanse

Ovaj puder dolazi u dosta nijansi, ali kod nas, kao što to obično biva, se ne uvoze sve. Malo me nervira to što obično ne uvezu prvih par najsvetlijih nijansi – mogu da razumem zašto ne dobijamo one najtamnije, u kakao bojama, ali za najsvetlije mi zaista nije jasno. Poznajem mnogo devojaka koje imaju svetao ten, i ne razumem zašto moraju da imaju problem da nađu odgovarajuću nijansu za sebe.

Ja sam uzela Perfection Lumiere u nijansi 30 Beige, i malo sam omašila. Kao što ćete videti na swatch-u, ova nijansa je veoma žuta, pa iako imam žućkast ten (topli podton), nijansa beige ga još više požuti (što je čudno, beige bi ipak trebalo da bude malo neutralnija). U parfimeriji mi se učinila kao ok, pa i sada ne mogu da kažem da se na licu primećuje nijansa jer se fino stapa s kožom, ali bih ipak volela da je malo neutralnija. Takođe, za moj zimski ten nijansa 30 je malo tamnija nego što bi trebalo, tako da ću ga lepo iznositi tek na leto kad dobijem malo boje u licu (ili počnem sa samopotamnjivanjem na primer).

 

Pakovanje

Perfection Lumiere je upakovan u elegantnu staklenu bočicu sa praktičnom pumpicom koja besprekorno funkcioniše, i istiskuje onoliko pudera koliko želite. Ipak, ovo nije nešto što će vam biti zgodno za poneti na put, prosto zbog težine kabaste staklene flašice, ali će zato više nego lepo izgleda na polici – elegantno, jednostavno i fino, tipično Chanel-ovski. Pakovanje ima standardnih 30 ml pudera, a zbog gustine istog ne možete videti koliko ste ga potrošili.

 

Prekrivanje

Prekrivanje je srednje ka jačem – sa dva tanja sloja ovog pudera možete dobiti zaista odlično prekrivene sve nepravilnosti – bubuljice, flekice, a zbog same teksture i finiša ne bih ga preporučila za podočnjake, iako i njih dobro prekriva.

 

Nanošenje

Kada se istisne iz pakovanja puder je gust i ima intenzivan voćkast miris koji je tipičan za Chanel pudere (nije uvek isti, ali je uvek cvetno-voćkast). Miris se na licu ne zadržava dugo, i meni ne smeta jer volim takav tip mirisa, ali onima koji su osetljivi ili nisu ljubitelji mirišljave kozmetike ovo može biti previše.

Neću lagati da je nanošenje ovog pudera lako, i razlog za to je što se jako brzo suši. Meni koja imam iskustva u nanošenju raznih pudera ovo ne predstavlja problem – ali svakom ko traži što brže i jednostavnije nanošenje ovaj puder ne bih mogla da preporučim. Probala sam da ga nanosim četkama, sunđerom i prstima, i obzirom da ima dosta dobru pokrivnu moć i da je gust, najviše mi se dopada kako izgleda kad se nanese prstima – sa četkama (i pljosnatom za tečni puder, i ravno sečenom, i tvor četkom) ga na licu dobijete prosto previše, dok je nanošenje prstima prava mera. Ono na šta je potrebno obratiti pažnju je da bi trebalo da se nanosi po malo i da se brzo razmazuje i utrljava da bi se puder što ravnomernije rasporedio po licu.

 

Izgled

Kada ovaj puder nanesete, on se setuje u potpuno mat finiš, ali posle nekih 15ak minuta (valjda pod dejstvom telesne toplote ili čega već), postaje polu-mat i na licu izgleda odlično.

Lepo prekriva i mnogo dobro izgleda na licu, i pretpostavljam da su silikonski sastojci ono što pomaže da lice sa njim dobije onaj airbrush-ovan, fotošopiran izgled, što je ujedno i najbolja strana ovog pudera.

Lice zaista izgleda divno, potpuno glatko i ujednačene boje, zbog čega se meni ovaj puder na prvom mestu i dopao.

Takođe, dobra strana ovog pudera je što ne ističe i ne naglašava pore več ih sasvim fino zagladi.

 

Trajanje

Na mojoj kombinovanoj koži po ovom toplom vremenu traje nekih 8-10 sati otprilike, što je veoma dobro, ali pri kraju ovog perioda počinje da mi se skida s lica i to ne baš ravnomerno. Malo sam razočarana i što se preslikava, pa ostaje na blot papirićima ukoliko ih koristim na licu tokom dana – rešenje za ovo je obavezan puder u prahu preko. Matira odlično, za nanošenjem pudera u prahu preko ili blotovanjem ima potrebe možda jednom tokom ovog perioda od desetak sati, što meni izuzetno odgovara.

 

Kome će odgovarati

Chanel Perfection Lumiere neće odgovarati onima koji imaju suvu kožu ili mešovitu kožu sa izraženim suvim delovima, jer ih dodatno naglašava. Čak i ja koja takvih delova na licu trenutno nemam, moram ispod da nanesem prajmer ili kremu (a kremu skoro nikad ne nanosim ispod pudera), da bih sprečila perutanje kože oko nosa. Dakle – Perfection Lumiere prilično isušuje kožu.

Odgovaraće onima koji imaju mešovitu ili masniju kožu sklonu prosijavanju (onima koji imaju jako masnu ipak ga ne bih preporučila), koji žele dobro prekrivanje, solidno matiranje i lep i zaglađen izgled kože.

Neće se svideti onima koji vole slabije prekrivanje, puder koji se ne primećuje na licu, ili blistav finiš.

 

Poređenje sa drugim puderima

Perfection Lumiere spada u dugotrajne pudere, ali iz mog iskusva, mnogo duže mi na licu ostaju npr. Revlon Colorstay ili Estee Lauder Double Wear. U stvari, najsličniji mi je EL DoubleWear puderu, ali se razlikuje po tome što EL duže ostaje na licu, ne preslikava se, lakše se nanosi, manje isušuje kožu, dok je PL ipak laganiji na licu. Dosta podseća i na Bourjois 123 Perfect puder, s tim što Chanel PL ipak lepše izgleda na licu i dosta prirodnije, naročito na dnevnom svetlu. U odnosu na Chanel Vitalumiere Aqua je potpuno drugačiji (VA ima slabiju pokrivenost, kraće stoji na licu, manje se primećuje ali jednako lepo zagladi lice).

 

Sastav

TITANIUM DIOXIDE 3.1%

AQUA (WATER), CYCLOPENTASILOXANE,CYCLOHEXASILOXANE, DIMETHICONE/VINYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER, METHYL TRIMETHICONE, PEG-10 DIMETHICONE, ALCOHOL, DIMETHICONE, METHYL METHACRYLATE CROSSPOLYMER, TRIMETHYLSILOXYSILICATE/DIMETHICONOL CROSSPOLYMER, SODIUM CHLORIDE, ALUMINUM HYDROXIDE, STEARIC ACID, HYDROGENATED LECITHIN, HYDROLYZED ALGIN, PHENOXYETHANOL, TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE, PARFUM (FRAGRANCE), DISTEARDIMONIUM HECTORITE, ISOCETETH-10, ZINC SULFATE, HYDRATED SILICA, DENATONIUM BENZOATE [+/- (MAY CONTAIN) CI 77007 (ULTRAMARINES), CI 77491, CI77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE), MICA]

Ima SPF 10, što je ok.

 

Gde kupiti, cena

U Sephora, Jasmin, Glamour, Limoni parfimerijama se može kupiti po ceni od 4600 dinara. Ja sam ga uzela na nekom od popusta 20% koji povremeno daju neke od ovih prodavnica, a prvi sledeći popust je Grazia Shopping Night u Beogradu u petak, 11. maja.

 

 

Da rezimiram – do sada sam naučila da svaki puder koji kupim učinim da odrađuje posao – menjajući podlogu ispod, menjajući puder u prahu kojim ga setujem preko, dodajući sprej za fiksiranje preko, nanoseći različitim priborom i slično – pa je takav slučaj i sa Chanel Perfection Lumiere. Međutim, što sam starija manje strpljenja imam za sve te rituale, posebno kad sam u žurbi – pa mi je glavna mana ovog pudera to što moram da ga “nameštam” da mi odgovara, sa posebnim prajmerom ispod ili posebnim prah puderom preko, a naročito kad se uzme u obzir cena koja nije mala.

Koliko god pokušavam da uzmem u obzir sve dobre strane ovog pudera, uključujući odličan izgled koji daje licu i dobru moć matiranja, i dalje ne mogu da kažem da mi u potpunosti odgovara. Sve što tražim od pudera ovaj ima, ali ipak nekako mislim da su za ovu cenu mogli malo više da se potrude, i “ispeglaju” neke nedostatke poput previše brzog sušenja, isušivanja lica i slično.

Sve u svemu, solidan puder, ali bi po meni bi za tu cenu morao da bude mnogo bolji od solidnog.

  Chanel Perfection Lumiere  – 30 Beige

Komentari

comments

20 Responses

  1. Avatar
    theReviewélla

    Zvuci interesantno, ali ipak mislim da je Chanel Vitalumiere Aqua najbolji tecni puder koji oni trenutno nude. Cula sam da su zbog Perfection Lumiere ukinuli Mat Lumiere i Pro Lumiere, koji su inace bili omiljeni medju korisnicima Chanel tecnih pudera.

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      i meni je vitalumiere aqua mnooogo bolji. jeste da je potpuno drugi tip pudera u odnosu na ovaj, ali ga po svim stavkama šije sem možda po postojanosti na licu… šteta

      Reply
      • Avatar
        theReviewélla

        Meni traje sasvim dovoljno da preguram radni dan, oko 5-6 sati je sasvim ok. 🙂 Ali ga fiksiram sa ELF-ovim HD puderom.

  2. Avatar
    Tacy

    Hvala na recenziji, ali mislim da cu ipak odustati od njega, i naci neki drugi za opsesiju 🙂 sto ti kazes previse je skup da bi bio samo solidan, hocu neki koji je odlican 🙂

    Reply
  3. Avatar
    Cat-D-Wine

    Probala sam ga u parfimeriji iz ciste radoznalosti! Da mi ga promoterka nije nanela na lice, rekla bih da je do mene i da sam preterala sa kolicinom, ali ovako… 🙁

    Meni ni najsvetlija nijansa ne odgovara zbog nekih zutih pigmenata koji mi skroz ubiju zdrav izgled, a gustina pudera je takva da mi istakne i bore koje nemam! Kad sam izasla na prirodno svetlo i pogledala se, izgledala sam kao na umoru, zuta i nekako kao sparusena, ma bas grozno.
    Ukapirala sam da mi do sada ni jedan od Chanelovih pudera nije odgovarao iz istog razloga – nijansa i tekstura, ali volim da probam svasta, pa to ti je! 🙂

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      i meni su nijanse skroz čudne, previše žute, ali mi na licu preko dana izgleda ok, uz clarins prajmer ispod, i posle nekih pola sata od nanošenja… inače kad se tek nanese izgtleda previše mat i previše vidljivo…

      Reply
  4. Avatar
    taanjica

    Shteta sho su zbog njega izbacili pro lumiere,koji je bio fantasichan:(…Ja sam odushevljena Diorovim nude glow…jesi li videla novi Diorov bronzer u srebrnom pakovanju i uz njega mala kabuki chetkica:)Jesi li probala njihove bronzere?

    Reply
  5. Avatar
    thea

    htela samo da se oglasim po par stvari shto se tiche ovog posta:
    ja koristim ovaj puder vec 6 meseci i vrlo sam zadovoljna, boja 30, inache imam kombinovanu koze sa proshirenim porama. Dva puta sam se vracala da prochitam jer, iskreno nisam mogla da verujem: kako to mislish ne nanosish kremu ispod technog pudera? Puder ne radi nishta po pitanju hranjenja i regeneracije koze, kao ni zashtite, ne moze da zameni nijednu kremu, pa ni najobichniju.
    i josh jedna, nevezana stvar za pretohodno napisano:
    Generalno kod nas je problem to shto su glavni distributeri za region za kozmetiku uglavnom Grci, a od njih pa nadalje Turska itd. palete koje se shalju su tamnije jer tamo zene imaju takav ten, e sad, shto smo mi tu upali i kako to reshiti je malo veci problem.. Isti je sluchaj i sa farbama za kosu poshto sadrze vishe amonijaka jer su pravljene da deluju na tamnijoj podlozi.

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      dobro si procitala, ne nanosim kremu ispod tecnog pudera, posebno leti. ne volim taj osecaj kreme i smeta mi. koristim kremu kad sam kod kuce, i naravno tokom noci, ali preko dana jako retko, i nisam primetila da moja koza ima neki problem zbog toga.
      sto se pudera tice, koristim ga i ja vec neko vreme, i sasvim mi je ok, iako nisam odusevljena. takodje imam kombinovanu kozu sa prosirenim porama, ali mislim postoji mnogo vise tipova koze od ona osnovna 3-4, pa iako spadamo u istu grupu sto se tipa koze tice, ne mora da nam jednako pase isti puder. to naravno mislim i za druge tipove koze i druge osobe. drago mi je sto si ostavila komentar o puderu (i mogla si slobodno jos detalja – koliko ti traje na licu, koliko dugo te matira, i tako te stvari), jer ja u tekstovima iznosim samo svoje iskustvo, a mislim da bi svima koji citaju dosta znacilo da cuju i iskustva drugih.
      sto se nijansi tice, distributeri za koje ja znam (za vecinu brendova, sto drogerijskih, sto luksuznijih) obicno su povezani sa susednim zemljama uvozeci proizvode za celu jugoistocnu evropu, ili npr. balkan, sto po meni opet ne objasnjava te tamne nijanse – iste firme distribuiraju loreal za nas i bugarsku, ili npr. neku drugu kozmetiku za nas, hrvatsku, sloveniju i albaniju, i nekako mi ne deluje da su npr. bugarke bas tamnopute, mada nije iskljuceno da su velike ljubiteljke solarijuma, sto mozda vazi i za nas (stvarno ne znam, uvek mislim kako velike firme puno ulazu u takva istrazivanja trzista a onda citam komentare mnogih nasih devojaka kako nikad nema dovoljno svetlih nijansi kod nas.). sve u svemu, verovatno postoji neka racunica koja je njima jasna.

      Reply
      • Avatar
        thea

        uh, i ti si se raspisala :))
        ja sam puderom do sad bila jako zadovoljna, lepo me matira, ali ne tako da izgleda da imam masku – shto je meni jako vazno, traje oko 6 sati, shto mislim da je dovljono s obzirom na druge koje sam probala koji ili traju krace ili mi isushuju kozu. videcemo shta ce biti sad kad pochnu vrucine, jer se meni lice znoji ali vec sam nashla alternativu – Clinique BB cream spf 30, jako sam zadovljno, probala sam ga onih dana kad je bilo bash vruce 🙂
        shto se kreme tiche, ne bih da zvocam, ali nisam klinka (imam 34 godine) i poznato mi je kakav uticaj na kozu lica ima nepropisno “odrzavanje” i koliko je velika razlika kad imash kremu koja ti odgovara, samo zelim da kazem da se malo bacish na istrazivanje i toga 🙂 p.s. preporuchujem novu niveu q10 za meshovitu kozu.
        nismo se razumele za distributere: oni koji “pod” Grcima, a ima ih dosta, dobijaju iste palete kao i oni, kupovala sam tamo, chak i zivela neko vreme; nisam mislila da su neki “pod” Turcima vec prosto da su palete iste, mi kao zaseban region shto se boja tiche “ne postojimo” :(( Na zalost, ovde (ne mislim samo na Srbiju)NIKO ne radi istrazivanje trzishta – nece da daju pare za to, nego “brend menadzeri”, ako uopshte imaju shansu, biraju shta ce ici na trzishte, shto je, nemam drugu rech, idiotski, jer sam sigurna da si i sama svesna koliko vece i ranovrsnije kolekcije svaka od kozmetichkih kuca ima i koliko bi im to poboljshalo prodaju.. iskreno, jako bih volela da se strenem lice u lice sa onima koji su kod nas za te stvari zaduzeni, pa da ih pitam par stvari :))

      • Makeup&more
        Makeup&more

        i meni je drago da sa nekim ovako popricam makar na blogu o tim stvarima 🙂
        pravo da ti kazem, imala sam poslednjih meseci dosta kontakta sa distributerima, i sa nekima od njih sam se bas lepo ispricala u vise navrata… npr. u vezi tih raznovrsnijih kolekcija mogu da ih razumem, kod nas se high end kozmetika prodaje mnogo manje nego u npr. evropskim zemljama, vuku im se limitirane kolekcije godinama dok sve ne rasprodaju pa nove le ne mogu ni da naruce dok se to ne desi… i to su firme koje treba da zarade i da se otplate, i sigurno je da ce narucivati ono sto najbolje ide. to sam htela da ti kazem, mozda kod nas zaista dobro idu tamnije nijanse pudera (posebno drogerijskih, loreal, maybelline, i sl), i mozda ih devojcice stvarno kupuju, mislim da su solarijumi i taman ten i dalje jako popularni (iako nigde u svetu nisu), i onda mislim pa valjda znaju oni sta rade, tako da zato mislim da donose ono sto im se ipak najbolje prodaje….
        ni ja nisam klinka, za kojihn desetak dana cu imati 38, i vala sam se nanosila i isprobala krema u zivotu jako mnogo 🙂 ali dnevnu kremu ne mogu da nosim (osim ako puder nije bas mat, tipa elauder dwear, colorstay, pa evo i ovaj), jer ako imam kremu i puder koji nije potpuno matirajuci to za par sati uopste ne izgleda lepo, veruj mi 🙂 imam nivea q10 za mesovitu kozu, bas sam pisala o njoj ovde> https://makeupandmore.net/blog/nivea-q10-plus/ i odlicna je, ali meni ne za tokom dana… jedina koju mogu da nosim ispod tih mat pudera je lrp effaclar duo, i od nje manje prosijavm, a svakako posle umivanja i ujutru i uvece nanosim elauder anr serum, od njega mi je koza stvarno super i preko dana nemam taj los osecaj kao od kreme.
        i hvala ti na ovim komentarima, i molim te kad god mozes, i kad te zanima tema napisi sta mislis i sta ti koristis i kakvo je tebi nesto, mislim da to mnogima pomaze, a naravno i meni 🙂

  6. Avatar
    SAŠA-ž.pol

    UHHHHH…..zaplakala bih,kada pomislim da se CHANELOV tečni puder PRO LUMIERE više ne proizvodi,po meni je to savršenstvo od pudera.Kupila sam pre 3 meseca ovaj novi puder PERFECTION LUMIERE,ali sam jako razočarana ovim puderom.Imam masnu kožu,tako da zaista jako teško pronađem puder koji mi odgovara.PERFECTION LUMIERE,meni je lično bio prava katastrofa od pudera.Poklonila sam ga prijateljici.Na mom licu on izgleda kao da imam masku,i vidi si iz aviona..haha,brzo se suši,i teško se može razmazati.Moja koža se od njega nekako sva upari,ne znam ni kako da vam to objasnim…izbor nijansi i nije tako loš.MOJ omiljeni tečni puder je u međuvremenu postao LANCOME-TEINT MIRACLE,br.045.ZAISTA je fenomenalan,dosta je lagan,lice izgleda bukvalno kao da nemate ništa na licu,i preko dana čak,na dnevnoj svetlosti.ISTO tako moram da pohvalim TEINT RADIANCE,od YVES SAINT LAURENT-a,koristila sam broj 6,ali moje mišljenje je da nije za leto.Jedna prodavačica u SEPHORI,u TC-UŠĆE mi ga je preporučila,jer sam je pitala koji puder trenutno ima na licu…i tako sam čak isti broj kupila,posle testera koji sam probala,koštao je 5000 dinara.MA ja nemam sreće sa akcijama po parfimerijama…jedino kada su parfemi u pitanju…onda imam…ali sa kozmetikom…nikako.

    Reply
  7. Moja novogodišnja šminka | Makeup&more blog - Šminka i ostalo

    […] Sledeći je tečni puder: Chanel Perfection Lumiere, iako nije moj izbor pudera za svakodnevno korišćenje ili korišćenje po danu, odlično se pokazao kao puder za neke posebnije prilike ili dešavanja u večernjim časovima. Veoma je postojan na koži, daje matiran, a opet pomalo blistav izgled, i iako mi je njegova najveća mana što je vidljiv na licu na dnevnoj svetlosti, na veštačkom osvetljenju izgleda odlično. I njegovu recenziju ste mogli da pročitate na blogu – o njemu sam pisala ovde. […]

    Reply
  8. » Moja novogodišnja šminka

    […] Sledeći je tečni puder: Chanel Perfection Lumiere, iako nije moj izbor pudera za svakodnevno korišćenje ili korišćenje po danu, odlično se pokazao kao puder za neke posebnije prilike ili dešavanja u večernjim časovima. Veoma je postojan na koži, daje matiran, a opet pomalo blistav izgled, i iako mi je njegova najveća mana što je vidljiv na licu na dnevnoj svetlosti, na veštačkom osvetljenju izgleda odlično. I njegovu recenziju ste mogli da pročitate na blogu – o njemu sam pisala ovde. […]

    Reply
  9. Avatar
    Andjela

    Koristim Perfection Lumiere puder vec skoro godinu dana i ja sam veoma zadovoljna ovim puderom. Ja sam u nijansi B40 i imam normalnu kozu sa ponekim suvim delom ali obavezno prvo lice namazem nekom hidratantnom kremom pa preko toga stavim ovaj puder najcesce beaty blenderom tj. u Dm-u sam kupila njihov ebelin beaty blender i time nanosim puder i koza lica izgleda tako divno kad se nanese. Jedina mana mu je sto se stvarno brzo susi pa ga nanosim deo po deo ali inace po mom iskustvu izuzetno dobar puder.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.