Znali ste (ili niste) da rumenila obožavam, u kakvom god obliku i agregatnom stanju da se nalaze. I zato kad sam videla novo (iz prolećne kolekcije) Clarins tečno rumenilo, prirodno je da sam poželela da ga imam.

Instant Light proizvodi bi trebalo da poboljšaju izgled lica na diskretan način, bez mnogo boje i teške šminke, i kako ja njih otprilike razumem, da daju zdrav i blistav izgled koji će pre svega izgledati prirodno. Do sada sam imala samo lepa iskustva sa Clarins proizvodima, pa ni ovo rumenilo koje je i samo deo te linije nije izuzetak.

 

 

Pakovanje mu je lepo i elegantno, malo i zgodno za poneti. Skoro je isto kao i pakovanje njihovog Gloss Prodige sjaja za usne, samo malo manje. Kupila sam ovo rumenilo u nijansi 01 Vitamin Pink, koja je lepa rozikasta boja sa diskretnim srebrnastim šimerom, a prodaje se u još dve nijanse: koralnoj 02 Coral Tonic i smeđkasto bronzanoj 03 Brown Fizz. Moram da primetim da su sve tri nijanse lepe i da sam imala problem sa odabirom, ali sam se ipak, posle teških muka odlučila za pink varijantu.

 

 

Instant Light Blush je, dakle, tečno rumenilo…. nije previše tečno, ali ga ne bih mogla nazvati ni kremastim. Iz bočice se vadi i nanosi aplikatorom koji je dosta veći i širi od onih koji dolaze sa npr. sjajevima za usne ili korektorima, i na njemu je uvek kada ga izvadite sasvim dovoljno proizvoda. Rumenilo se lepo razmazuje i blenda, vrlo lako obzirom da je tečno rumenilo u pitanju, i ostavlja veoma prirodnu, ne previše intenzivnu roze boju na licu, sa sitnim i diskretnim srebrnkastim sjajem.

 

 

Što se nanošenja tiče, meni odgovara i nanošenje prstima, ali se onda dobija slabiji intenzitet boje na koži. Međutim, ukoliko se odlučite za neku od četkica (na primer obična četka za puder, hajlajter ili rumenilo), rezultat će biti intenzivnija boja na licu, iako i dalje veoma lepa i ni najmanje napadna. U zavisnosti od toga kakav efekat želim da postignem, odlučujem se na četku ili na prste kao pribor za nanošenje.

 

 

Iako se relativno brzo suši na licu uopšte ga nije problem lepo izblendati, i za to ima sasvim dovoljno vremena. Dosta je svetlo i nije jako pigmentovano, pa mislim da bi bilo odlično za početnike u nanošenju rumenila, jer se s ovim ne može mnogo pogrešiti. Takođe, preporučila bih ga onima sa svetlijim tenom jer je vrlo diskretno i odlično bi izgledalo na nekome ko je svetao, dok oni sa tamnim tenom mogu ovo koristiti ispod nekog jačeg rumenila, ili kao lep rozikasti hajlajter na jagodicama.

 

 

Što se postojanosti na mom licu tiče, ona je sasvim solidna obzirom da sa moje mešovite kože rumenila relativno brzo skliznu (posebno krem ili tečna), i da mi Clarins Instant Light Blush na licu izdrži 6-8 sati. Onima koji imaju normalnu ili suvu kožu ovo rumenilo će biti još postojanije, pa je to svakako još jedan plus na strani ovog rumenila.

Na swatch-u na ruci možete videti kako izgleda kad se nanese aplikatorom direktno iz bočice, kao i kako izgleda kad ga potpuno izblendam prstima: složićete se sa mnom da deluje veoma prirodno i nenapadno, a za jači i intenzivniji efekat i boju samo je potrebno naneti još jedan ili dva sloja, koje je lako nadograđivati kad se prethodni osuši jer se ne razmazuju i ne stvaraju fleke.

 

 

Jedino što bih volela je da je ovo rumenilo malo jače pigmentovano, ali to sam samo ja, a i u tom slučaju ne bi bilo ono što jeste – blago rumenilo za prirodan izgled. U stvari, ono nije napravljeno da vas posebno našminka ili našareni, više je tu samo da bi dodalo malo boje i svežine licu, i u tome je veoma uspešno.

Zaista ga od srca preporučujem svima koji žele blago i diskretno rumenilo, posebno onima koji imaju svetliji ten, a početnicima u korišćenju rumenila posebno jer se zaista lako nanosi iako je tečno.

Onima koji se odavno druže sa rumenilima predlažem nanošenje iz više slojeva radi intenzivnije boje, kao i nanošenje običnom četkom za puder, hajlajter ili rumenilo  jer će na taj način izvući najviše pigmenta iz ovog proizvoda.

Takođe, ovaj diskretan srebrnkasti sjaj je tu samo da da svežiji i blistaviji izgled, i ako izbegavate nanošenje rumenila blizu nosa (što bi trebalo da činite), nema opasnosti za one sa proširenim i vidljivim porama da će ih dodatno naglasiti.

Ono što bih mogla da navedem kao manu ovog proizvoda je količina od samo 7 ml, što deluje malo – posebno ako uzmemo u obzir da je blago i ne previše pigmentovano, a i volela bih da nije iz ograničene serije, već da ovakav proizvod, pa možda i u još nijansi, Clarins uvrsti u stalnu liniju svojih proizvoda.

Cena ovog rumenila je oko 2500 dinara, što je po meni sasvim ok jer sam kvalitetom baš zadovoljna, kao i većinom Clarins proizvoda koje sam do sada imala prilike da probam, pa sm htela da vam skrenem pažnju na još neke od njih – posebno one iz Instant Light linije.

 

O Instant Smooth Perfecting Touch prajmeru sam odavno pisala na blogu pa o detaljima možete pročitati u tom tekstu, a sada hoću da vam kažem da je posle godinu-dve, i dalje to moja omiljena podloga za puder.

Instant Smooth Foundation je puder iz iste linije proizvoda i mnogo ga volim, jer mojoj koži savršeno odgovara. Ovo je puder koji bi po rečima proizvođača trebalo da se sastoji od pudera i Instant Smooth prajmera, a kada se nanese zaista tako i izgleda: lice je mekano i glatko, sve borice i pore su popunjene i savršeno ravne. Ovaj efekat, koji daje i Instant Smooth Perfecting Touch, ne traje na koži previše dugo, ali prva 2-3 sata lice izgleda besprekorno. Posle toga, puder i dalje ostaje na licu, mada sam primetila da posle 6-7 sati jednostavno počne da nestaje (prilično ravnomerno, dakle ne ostavlja fleke i ne sliva se s lica i sl.). Jedina mana mu je slabija postojanost, i to je razlog što ga ne koristim svakodnevno. Inače odlično matira, mada ne previše, i vrlo lepo izgleda na licu – čak i preko dana skoro je nevidljiv, što je veliki plus. Oni koji imaju suvu kožu bi morali prvo da ga probaju, jer iako meni ne isušuje kožu možda bi onima sa suvom bio prejak na nekim delovima. Ne znam tačnu cenu jer ga imam već neko vreme, ali svakako bih ga preporučila onima kojima nije potreban dugotrajan puder, već lagan i neprimetan, a koji pokriva sitne nepravilnosti, ujednačava ten i čini ga savršeno glatkim.

 

 

Instant Light Complexion Perfector je neka vrsta hajlajtera. Imam ga u mini pakovanju, i iako ga koristim mesecima nisam ni blizu kraja. Veoma je tečan, ali se jako lepo razmazuje i prosto upija u kožu, ne sija jako već veoma diskretno, i jedan mi je od omiljenih hajlajtera, čak je diskretniji od Benefit High Beam-a koji mi je dok ovaj nisam probala bio no. 1 tog tipa proizvoda. Inače, ova stvarčica je predviđena da se koristi i na druge načine – npr. kao podloga za šminkanje, ili da se doda u puder koji vam je previše mat, a može se koristiti i onako kako ga ja najčešće koristim – za malo prirodnog sjaja na jagodicama, poput klasičnog hajlajtera. Ne znam kolika mu je cena, ali ga ima zaista mnogo i jako se sporo troši, pa mislim da bi standardna tuba od 30ml proizvoda uz svakodnevno korišćenje mogla potrajati i godinu i više.  Super stvar!

 

 

 

Na kraju, tu su i Instant Light Natural Lip Perfector sjajevi/balzami za usne, i o jednom od njih sam pisala ranije. Kao što sam i tada rekla, ovo su sjajevi koji savršeno neguju, a pritom i jako lepo izgledaju na usnama. Proizvode se u dve boje, Pink Shimmer i Apricot Shimmer. Ne ostavljaju mnogo boje na usnama, ali su jako udobni i daju im lepu nijansu. Ako volite prirodan izgled, mogu samo da vam ih preporučim, kao i ostale proizvode koje sam probala iz Instant Light linije.

 

 

 

 Da li ste koristili nešto od Clarins kozmetike? Imate li neke favorite ili nešto što biste voleli da probate?

Komentari

comments

8 Responses

  1. Avatar
    Brankica

    Jos jedan odlican post, hvala ti, ovaj highligter cu obavezno da isprobam!

    Reply
  2. Avatar
    SAŠA-ž.pol

    Probala sam dva CLARINS tečna pudera…jedan je zapravo u tubici,za masnu kožu je,u nazivu pudera piše i auto-focus,fenomenalan je za masnu kožu,a drugi je EVERLASTING on je takođe odličan.U principu nisam obožavalac pudera koji se vide na licu,volim prirodnost….i solidnu pokrivenost.DA li neko možda ima neko iskustvo sa tečnim puderom CD-FOREVER,ali ovom novijom vrstom?POZDRAV

    Reply
  3. Avatar
    Mama

    Krenuh sad da naručim clarins instant smooth foundation preko interneta ali nisam sigurna koja bi mi nijansa najbolje odgovarala. a onda, kao poručeno, vidim da imamo isti podton kože i da koristimo istu nijansu chanel pudera (BR20) i healthy mix seruma (52) pa bih vas molila da mi olakšate i kažete koju koristite nijansu instant smooth-a. hvalaaaaaaaaaaaa

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      Moja nijansa je 03, ali je malo tamnija, pa ga koristim kad sam i ja tamnija (tokom leta, ili preko godine kada se samopotamnjujem), tamniji je od BR20 i HM 52, tako da ako ti ta dva odgovaraju, predlažem ti za nijansu svetliji Instant Smooth (ja sam kupovala kod nas u parfimeriji pa je bio mali izbor nijansi, i zato sam uzela ovaj tamniji – mada se fino prilagođava boji tena). Ja ne znam koja je nijansa svetlija, odavno sam ga kupovala, pa je mozda najbolje pre nego sto ga narucis da pogledas u nekoj parfimeriji nijanse uživo 🙂

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.