Dugo već koristim ove Clinique pudere u prahu, pa mislim da je krajnje vreme da napišem par reči o njima.

Po rečima Clinique-a, Blended Face Powder je lagani puder u prahu koji odgovara svim tipovima kože. Trebalo bi da smanjuje vidljivost pora i lagano prekriva, tako da licu daje prirodan izgled.

Superbalanced Powder Make Up Puder ima SPF 15, i trebalo bi da matira masnije, a hidrira suve delove lica. Sadrži minerale i vitamine koji štite kožu i ostaju na licu do 8 sati, a namenjen je svim tipovima kože. Pokrivanje mu je srednje do jačeg.

 

Clinique Blended Face Powder

Clinique Superbalanced Powder Make Up

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meni i jedan i drugi puder odgovaraju, iako među njima ima dosta razlike. Blended je zaista laganiji, slabo prekriva i ne oseća se na licu, i mnogo je pogodniji za setovanje nego za samostalno korišćenje. Kada ga nanesem na čisto lice (bez pudera ispod), ne prekriva gotovo ništa, ali kada ga nanesem preko tečnog pudera, dosta dugo ga drži na mestu i sprečava da mi se nos i čelo prosijaju bar 5-6 sati.

Ne oseća se na licu, mada sam primetila da mi malo isušuje područja koja su inače sklona isušivanju tokom zime, tako da ga ne bih preporučila onima sa izrazito suvom kožom ili delovima.Fine je i glatke teksture, izuzetno svilenkast i fino samleven.

Pakovanje ima 35 grama, što je veoma mnogo (imam ga više od godinu dana i nisam potrošila ni pola, iako ga stavljam često), standardnog je oblika za puder u prahu (ovde su možda mogli da se potrude malo više), i bez obzira na cenu koja je kod nas prilično visoka, ovo je nešto što će vam dugo trajati i odlično setovati tečni puder – kao i koristiti za sitne prepravke tokom dana.

Pakovanje je malo kabasto za poneti, ali četkom koja dolazi uz ovaj puder (inače oštre i grube dlake – ne sviđa mi se uopšte) može da se pokupi malo pudera, i ako je tako sa puderom zatvorite, imaćete uz sebe četkicu koju možete iskoristiti kad niste kod kuće – da ukinete sjaj i matirate lice. Inače ga nanosim običnom, velikom, pufnastom četkom za puder u prahu.

 

Clinique Superbalanced Powder Make Up je puder koji je veoma pigmentovan, i mnogo bolje pokriva nego Blended. Iako se može koristiti za setovanje šminke (ali u veoma maloj količini, nekom četkom koja ne nanosi mnogo pudera), ovaj je prah ipak bolji kada se koristi kao kompletna podloga za lice – dakle umesto tečnog. Prekrivanje mu je srednje, pa tako može zakamuflirati i ne tako male nepravilnosti.

Dopada mi se što zaista ne isušuje kožu, mada mi nos i čelo u letnjim mesecima sa ovim puderom prosijaju već posle par sati, tako da mislim da je pogodniji za one sa suvom, normalnom ili umereno kombinovanom kožom. Ima zaštitni faktor 15 što je uvek plus kad su podloge u pitanju.

Iako ne deluje tako kada ga opipate među prstima, Superbalanced je veoma lagan na licu – ne daje onaj osećaj težine kao da imate tonu pudera. Ne zateže kožu iako daje potpuno mat izgled odmah po nanošenju, ali se vremenom pretvori u neki “između” finiš – ni mat ni sjajno.

Do sada nisam imala sreće sa mineralnim puderima (ono što sam probala uglavnom nije odgovaralo mojoj koži), ali me je ovaj naterao da se predomislim. I dalje sam više ljubitelj tečne podloge za lice, ali za neke dane kada nemam vremena ovaj puder mi je spas. Podseća me malo na MAC Studio Fix Powder, ali kad se nanese daje lepši i lakši osećaj na licu, a i ne skuplja mi se na određenim mestima ako ga nanesem u više slojeva, što mi se sa Studio Fix redovno dešava.

Pakovanje je veoma interesantno – iako sam viđala ovakva pakovanja pudera i rumenila, pre ovoga nisam imala prilike da ga isprobam. Mnogo je urednije nego za klasične prah pudere, jer okretanjem ovog gornjeg belog kruga “narendate” onoliko pudera koliko želite, tj. koliko vam je potrebno za jedno nanošenje. Ostatak je potom bezbedan za poneti sa sobom (i prevrtati se u torbi do mile volje) jer puder ne ispada kroz ove rupice dok opet ne okrenete krug. U pakovanju dolazi i četka, koja je kao i kod prethodnog pudera praktično neupotrebljiva, previše gruba i pljosnata (sem možda za poneti, za sitne popravke).

Pakovanje sadrži 18 grama, duplo manje nego Blended puder, ali je dosta pigmentovan i jak pa traje veoma dugo. Na mom licu ne traje duže od 5-6 sati, ali za ovakvu vrstu podloge više nisam ni očekivala..

Svaki od ovih pudera je drugačiji i zadovoljiće različite potrebe: Blended Face Powder je po mom mišljenju najbolji za setovanje šminke i matiranje lica, lagan je i slabo pokriva, dok je Superbalanced praktično mineralna podloga  – prekrivanje mu je srednje ka jačem, pogodan je i za suvu kožu, i nije najsrećnije rešenje za one čija se koža mnogo masti. Biće odličan onima koji ne vole tečni puder, jer može da se koristi kao njegova kompletna zamena.

Činjenica je da njihova prilično visoka cena nije zanemarljiv faktor, ali ako želite kvalitetan proizvod ili onaj pogodan za osetljivu kožu koja ima specifične potrebe, mislim da sa Clinique nećete pogrešiti (bar ja do sada nisam).

 

Hvala na čitanju!

*Proizvodi prikazani u ovom postu poslati su mi od strane proizvođača/uvoznika/PR, ali ta činjenica ni na koji način ne utiče na moje mišljenje o proizvodu koje je, kao i uvek, potpuno iskreno. Više informacija ovde.

Komentari

comments

23 Responses

  1. Avatar
    Ana

    tvoj blog je jedan od onih blogova na kojima kad vidim malo duzi post odusevim se jer znam da cu saznati nesto interesantno i kvalitetno 🙂
    super recenzija, dugo vec razmisljam o clinique puderima u prahu (a i dugo vec razmisljam koga opljackati za njih 😀 ) i ova recenzija mi je jos vise bubica ubacila u glavu 🙂
    odusevljava me ova mineralna praskasta baza i pakovanje, fenomenalno 🙂

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      hvala ti 🙂 i meni je pakovanje super, mada mi ova prva više odgovara jer volim da imam tečni puder ispod, a i mojoj koži više prija blended.

      Reply
  2. Avatar
    Lena

    uh, kad sam videla u onom delu bloga medju narednim postovima i ovaj, jedva sam cekala da uradis recenziju 😀 …vec sam se ranije zagrejala za C puder u prahu,pa je iskrslo milion drugih sitnica,i on je ostao na cekanju…tako da mi je citav post veoma veoma koristan…znas li otprilike koliko se sada krecu cene kod nas, znam da za Cliniqu bas naduvaju cene ovde,i mnogo su vece no na njihovom zvanicnom sajtu, i to me izludjuje, a nisam srece da mi neko kupi negde preko 🙁

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      ne znam tacno, i ne smem da tvrdim, ali ću ovih dana da posetim neku parfimeriju pa ću saznati. a možda se pre toga javi i neko ko zna 🙂

      Reply
  3. Avatar
    My Perfect Lounge

    Blended face zimi koristim kao podlogu ispod rumenila, a leti preko kreme sa spf – om i potrosila sam jedva trecinu.Napunice 3 godine u aprilu (mislim,puder :)) Da li mi je pametno da ga koristim i ovog leta ili da kupim novi?
    A propos ovog drugog pudera- nikad mi nisu bili jasni ti puderi koji u isto vreme i hidratizuju i matiraju. Sta imaju unutra? Male crnce koji znaju sta rade ili..? 🙂

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      mislim da će i meni toliko trajati – stvarno se sporo troše koliko god da ih stavljam… ja bih ga koristila ako je miris i tekstura ok, ipak je prah…
      a crnci… pa ne znam, ovaj definitivno ne matira, bar ne na duže vreme… tako da možda ima samo jedan crnac koji hidrira 🙂

      Reply
  4. Avatar
    Pirinco

    Obobobozavam tvoj blog!!! I inace volim clinique, a dodatno sam cula samo reci hvale za Blended, i bas mi je trebao neki puder da mi matira T zonu u nekim specijalnim prilikama slavlja kada se topim kao puter, i decko isao u usa, nije mogao u boljem trenutku :), i ja mu pokazem u prodavnici sta da mi kupi, mislim ovaj puder, za 20$ stvarno je bagatela, i posaljem mu i mejl da ima podsetnik sa sve slikom, ako slucajno zaboravi naziv ili izgled i on se vraca sav srecan jos mu poklonili neseser pun nekih cuda, i on sav tananana iznanadjenje, kao puder ok to sam i trazila, nego neseser, kad ono vidim tanka kutijica, malena, kuku sta je to, kad ono ‘uvalila’ mu prodavacica Stay-Matte Sheer Pressed Powder, a ja izrazito ne volim kamene pudere ne znam sto, a i sve mi traje hiljadu godina, i eto znam da sam od sada do vecnosti zaglavila sa tom zelenom pudrijerom, muskarcu dati da kupuje sminku :)))), a ovo je sve jedna recenica i bas me je stid, iju koliko pricam, pobegoh 🙂

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      hvala, ja obožavam tvoj komentar od jedne rečenice 🙂
      hm, da… čak ni sa slikom i nazivom nisi sigurna kad pošalješ muškarca da kupi, uvek nekako misle da prodavačica bolje zna šta ti treba nego ti… nego sta je s tvojim blogom? mislim, ok su i komentari, ali hoćemo post!

      Reply
  5. Avatar
    BoBB

    Razmišljala sam o Clinique Superbalanced puderu prije nešto više od godinu dana baš zato što je mineralni onda sam se zaludila bareMineralsima i zaboravila na njega.Dat cu mu drugu šansu na ljeto jer tad se tekući puderi samo rastope na licu.

    P.S. Kupila sam Dark Angels i sviđa mi se.

    Reply
  6. Avatar
    Jelena K.

    hmmm ovaj drugi mi je zagolicao mastu
    dugo koristim tecne pudere, a u poslednje vreme nekako prevrcem po policama sa onima u prahu
    mozda ga povedem na test voznju 🙂
    inace uvek zaboravim da ti napisem kupila sam onu podlogu za kapke essence odlicna mi je 🙂
    hvala na savetu :*

    Reply
  7. Avatar
    Tacy

    Blended mi je na spisku vec duze vreme, ali cekam priliku da otputujem negde pa da ga uzmem, ovde je duplo skuplji..Odlicna recenzija i poredjenje, meni je ipak privlacniji blended 🙂

    Reply
  8. Avatar
    Anchyza

    Da li je taj Blended Face Powder dobar i za izuzetno osetljivu kožu? Inače koristim Lorealov mineralni puder u prahu koji mi je ok.

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      pa mislim da jeste. clinique bas vodi o tome racuna cini mi se, sve je testirano, bez mirisa… i mislim pogodno za osetljivu kozu.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.