Da se razumemo: ja definitivno nisam ta ukrotiteljka.

Ja sam sve osim toga 🙂

Godinama se mučim sa viškom kilograma, već mesecima se koncentrišem da počnem sa dijetom i treningom kako bih leto sačekala spremnija, a celulit je nešto o čemu ću uglavnom “misliti sutra”, tj. onda kada budem ovim ostalim parametrima zadovoljna. Međutim, novi anticelulit preparati od Avona koje sam dobila priliku da isprobam su bili upravo jedan od okidača moje odluke da to spremanje za leto konačno i započnem. O rezultatima, ako budu vidljivi i uspešni, kao i o putu do njih, verovatno ću detaljnije pisati na blogu narednih meseci, a dok sam prvi put iz ovih šarenih tubica nanosila nove gelove i kreme, setila sam se kome ću jedan komplet da prosledim – i koga ću da zamolim da iz ugla nekog kome je godinama celulit zaista neprijatelj broj 1 – napiše svoje iskustvo o ovim preparatima za blog. 

Taj neko je Zorana, moja mlađa sestra, koja je isprobala sve što se ikad pojavilo na tržištu namenjeno borbi protiv celulita. Ona je kao pola mene, otprilike, pa joj preokupacija nikad nisu bili kilogrami, ali celulit i te kako jeste. Isprobala je razne masaže, načine ishrane, treninge, i uopšte sve što bi moglo da pomogne da celulit bude što manje primetan, i zato sam baš njeno iskustvo sa novim Avon Works proizvodima htela da podelim sa vama.

U nastavku je njena priča o borbi protiv celulita i novom Avon gelu koji hladi, Avon Cellu-break 5 D losionu, i masažeru na baterije:

Avon anticelulit preparati ne opstaju tek tako na našem tržištu (i u mom kupatilu) već godinama – tu su upravo zbog zadovoljavajućih rezultata, dobre teksture, sjajnog nenametljivog  mirisa i super odnosa cena – kvalitet (koji vam je, kada stalno/redovno koristite ove preparate, i te kako bitan).

U poslednjih 15 godina, koliko već muku mučim sa nadaleko omraženom dosadom zvanom celulit, isprobala sam skoro sve preparate koji su se ikada pojavili u prodavnicama (makar bili i izuzetno kratkog tržišnog veka), a Avon i dalje rado svrstavam među omiljene. Bilo je tu učinkovitijih, ali mnooogo skupljih preparata, ali nikada razlike između svih tih „dobrih“ preparata nisu bile drastične – koliko god uspešno da radi posao, kod svakog sredstva je potrebna i prateća korekcija ishrane i unosa tečnosti, poželjna je svakodnevna masaža i fizička aktivnost i tek onda se mogu očekivati neki vidljivi rezultati.

Kada sve ovo primenite, sigurna sam da ćete biti i više nego zadovoljni Avon kremama, a vrlo je koristan i masažer (masaža je jaaako bitna kod anticelulit preparata, tako da nju nikako nemojte da preskačete!) koji će vas poštedeti savijanja i neugodnih položaja tela kako biste dohvatili one nepristupačnije delove nogu.

Kako nisam bila u mogućnosti da testiram nove Avon Works preparate dovoljno dugo, jer je ipak potrebno mesec do dva upornih masaža, utiske sa test vožnje koja je trajala 10 dana/10 tretmana vam prenosim u svojevrsnom „Dnevniku ukrotiteljke celulita“.

Dan prvi

Pošto sam nezajažljivo pohrlila da isprobam sveeee odmah (!), stavila sam crveni, pa odmah posle 5 minuta i plavi gel, ali nije bilo potrebno mnogo da koža sve upije. Ipak, mislim da ću sutra praviti malo veću pauzu između preparata, možda i da bih bolje osetila reakciju kože, teksturu dok se masiram, a i rezultate po završetku…

Dan treći

Sada sam malo usporila i dala priliku svakom od preparata da kaže ponešto o sebi. I svašta sam saznala! U crvenoj tubi je nešto nalik kremi, sa blagim primesama ulja, a tekstura je tako meka i laka za razmazivanje, da je prosto uživanje za masažu. Naravno, utisku doprinosi i onaj prepoznatljivi Avon „biljni“ miris (ovaj miris vezujem za njihove anticelulit preparate još od pre 10ak godina i i dalje ga obožavam!). Plavi je više kao gel preparat koji „hladi“ kožu, tako da mislim da je idealan za toplo leto koje je pred nama. Oba preparata se lako upijaju, tako da ne ostavljaju onaj masni film na koži, već je ostavljaju glatkom, zategnutom i mirisnom.

Dan peti

Posle nekoliko dana i desetak mazanja (ujutru i uveče, da, redovna sam!), utisci su super pozitivni – mada mi je omiljeni crveni preparat, zbog intenzivnijeg mirisa i „nežnije i mekše“ teksture, plavi će sigurno više odgovarati onima koji bi da „što pre odrade mackanje“, jer se brže upija i spremni ste za farmerke bukvalno minut nakon masaže. Pored ovoga, oba preparata prijaju mojoj izuzetno suvoj koži, jer je ostavljaju glatkom i hidriranom, uz blagi osećaj zategnutosti (u ovoj fazi kapiram da je to samo osećaj, ali može da postane vidljiv nakon mesec, dva redovnog korišćenja).

Dan deseti

Iako mislim da je još uvek rano, mogu da vam prenesem neke preliminarne rezultate – uz blagu korekciju ishrane i fizičke aktivnosti, koža je lepša, poboljšanog tonusa, tako da izgleda čvršće, mlađe i sjajnije. Do smanjivanja celulita je došlo, ali mislim da to u ovoj fazi samo ja primećujem, ali svakako se oseća poboljšana cirkulacija i drenaža, koja dovodi do boljeg i bržeg izbacivanja tečnosti, te odsustva zadržavanja iste. Kod mene to dovodi ne samo do naizgled bolje kože, već i rasterećenja u nogama i nestanka osećaja nadutosti i težine. Sve u svemu, ovo je prilično brz napredak, tako da očekujem mnogo od ovih preparata u narednim mesecima!

Avon Works

Avon Works linija sastoji se od nekoliko preparata, među kojima su ne samo oni koji pomažu u borbi protiv celulita, već je tu i losion protiv strija, za oblikovanje tela, krema za zatezanje grudi – ovde su detalji o celoj liniji kao i cene. 

Avon Works Cooling Active je anticelulit gel koji hladi i njegovo dejstvo je inspirisano krioterapijom. Miriše na mentu, daje efekat hlađenja pošto se nanese na kožu, i veoma brzo se upija.

Avon Works Cellu Break 5D je anticelulit losion koji je inspirisan tretmanima mezoterapije. Ima divan miris, kremaste je teksture i odličan je za masažu i za suvu kožu, jer se upija nešto sporije nego gel koji hladi.

Masažer za telo koji radi na baterije je koristan dodatak ako se upuštate u borbu protiv celulita, jer pomaže limfnu drenažu i omogućava bolje prodiranje anticelulit preparata u kožu. Masažer je čvrst, ima zgodnu dršku i sa njim se lako radi, kada se uključi vibrira, a može da radi i bez baterija tako što njime masirate delove na kojima imate celulit.

U važećem Avon katalogu je cena ovih preparata po 399 dinara, dok je masažer 1399.


 Poklon za vas! (završeno)

Ukoliko biste voleli da isprobate novi Avon Works Cellu Break 5D losion protiv celulita, potrebno je da u komentaru napišete da li ste isprobali neki od Avon preparata za negu tela ili protiv celulita.

Ako želite, možete info o ovom nagrađivanju da podelite sa prijateljima putem društvenih mreža, a prijavljivanje traje do srede, 11. 04. 2018. U četvrtak ću odabrati dve dobitnice i objaviti ih ovde na blogu.

Mogu učestvovati svi koji imaju adresu na teritoriji Srbije.

Srećno! 🙂


Dobitnice Avon Works losiona protiv celulita su

Bojana Petković

i

Jelena S.

kojima čestitam, a ostalima zahvaljujem što su učestvovali! 🙂


*Ovaj post je urađen u saradnji sa Avon Srbija.

Komentari

comments

12 Responses

  1. Avatar
    Anaa

    Koristila sam jako davno njihov anticelulit gel i bio mi je odličan.Naravno,celulit se mackanjem ne moze izgubiti,ali je koza negovanija i zagladjenija,a cirkulacija pojacana,što mi je i bio cilj.Radujem se isprobavanju novitets😁Avon uspesno dokazuje da i ono što je pristupačno i te kako može biti kvalitetno!

    Reply
  2. Avatar
    Marija

    Sjajan primer kako tekst sa promo sadržajem (u saradnji sa) može da bude kvalitetno, zanimljivo i korisno napisan.
    Svaka čast 🙂

    Reply
  3. Avatar
    Jelena S.

    Nikada nisam probala nijedan Avonov preparat protiv celulita ali bih želela da proverim njegovu ucinkovitost bas sada kada sam se dobrog dela celulita resila adekvatnom ishranom. ☺️

    Reply
  4. Avatar
    anadjuric

    Vau, bilo bi lepo isprobati ove proizvode. Bas sam u potrazi za nekim preparatima protiv celulita. Nisam do sada koristila ove Avonove proizvode. I masazer deluje zanimljivo. 🙂

    Reply
  5. Avatar
    Jelena

    Evo ja ću ostaviti i ovde komentar mada sam pisala ispod objave. Obožavam Avon prooizvode, konkretno za negu tela sam koristila losion sa kakaom a trenutno koristim novi Planet spa piling za zatezanje kože sa ekstraktom kafe i vec sam oduševljena iako ga od skoro koristim.Tretman protiv celulita nisam probala.

    Reply
  6. Avatar
    Marina

    Nisam koristila nijedan preparat za celulit ali jesam kremu za zatezanje kože grudi i stvarno radi svoj posao ja sam prezadovoljna.Koza se učvrstila a grudi se podigle.

    Reply
  7. Avatar
    Zorana

    Probala sam pre 3 godine i bila istrajni, mazala i masira mesecima i bilo je rezultata, sasa bih da probam opet 🙂

    Reply
  8. Avatar
    Jelena

    Porucila sam preparat koji hladi i onaj koji greje, cekam da mi stignu, sad mi je zao sto nisam i ovaj 5D na osnovu opisa mislim da bi mi se dopao. 🙂

    Reply
  9. Avatar
    Tamara

    Moj omiljeni proizvod od Avona za negu tela je FOOT WORKS. Dakle, bogata hidratantna krema za negu stopala, verujte mi da zaista radi ono sto pise na deklaraciji. Koristim je vec 6 meseci i preporucujem je svima. Nisam probala nijedan proizvod protiv celulita, a volela bih. 😊

    Reply
  10. Avatar
    Angelina

    Koristila sam ranije njihove preparate i bila sam zadovoljna, naravno uz druge mere, poput ishrane i masaže.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.