Dr Brandt je brend koji bi mi, da nisam imala priliku da isprobam dosta proizvoda iz njihove linije za negu kože (a sve zahvaljujući ljubaznosti Sephore), najverovatnije ostao neotkriven. Delimično jer kod nas nije toliko poznat, a drugim delom zbog višeg cenovnog ranga, koji ga svrstava u high end preparativu, zbog čega eksperimentisati sa njim nije baš jednostavna stvar.

Pored toga, ni recenzija na internetu nema mnogo, pa sam pomislila kako je krajnje vreme da napišem ponešto o njihovim preparatima koje sam do sada koristila.

U ovom postu će biti reči o nekoliko preparata koji uglavnom imaju anti-age funkciju, dok ću u nekom od narednih, napisati nekoliko reči o Dr Brandt kremama za negu predela oko očiju koje sam do sada isprobala i o serumu sa vitaminom C.

I ranije sam o njihovim proizvodima pisala na blogu, a te postove možete pročitati ovde: Dr Brandt.

Dr Brandt Srbija Sephora Srbija

Dr Brandt Skincare kolekcija sastoji se od nekoliko linija, poput Needles No More, sa efikasnim sastojcima koji (kako tvrde) mogu da zamene i estetsku hirurgiju, Do Not Age, za borbu protiv starenja, Xtend Your Youth, za prve znake starenja, i možda i njihova najpoznatija, Pores No More, za borbu protiv proširenih pora.

 

dr. brandt Do Not Age

transforming pearl serum

Dr Brandt Srbija Sephora Srbija transforming pearl serum

Zanimljivog izgleda, Transforming Pearl Serum je spakovan u elegantnu providnu bočicu sa pumpicom, u kojoj su sastojci u obliku perlica koje se pri istiskivanju pretvaraju u serum klasične teksture.

Lako se razmazuje, dosta je redak i na koži postaje vodenast, instant zategne lice, ali ne na neprijatan način, i što je za mene veoma važno, nemastan je i vrlo brzo se upija. Nakon njega će većini (osim onima sa jako masnom kožom) biti potrebna i krema, ali ga često, posebno tokom leta, koristim i samostalno, posle čega je koža lepša, blistavija i deluje zaista utegnutije već posle nekoliko upotreba. Kada ga koristim uporno, flekice na licu mi postaju svetlije već nakon nekoliko dana. Ne ističe suve delove i ne masti kožu, pa je meni odličan i kao podloga za šminku, mada više volim da ga nanesem uveče, i da se ujutro obradujem kad se probudim sa lepšom i zategnutijom kožom 🙂

 

dr. brandt Microdermabrasion

skin exfoliant

Dr Brandt Srbija Sephora Srbija Microdermabrasion

Ovo je jedan od mojih Dr Brandt favorita, a i u svetu pilinga koje obožavam je u samom vrhu: uvek sam bila ljubitelj kućnih tretmana mikrodermabrazije ali ne nailazim često na njih, pa sam sa zadovoljstvom iskoristila priliku da isprobam ovaj. I znate šta: neću ga skoro menjati.

Formula ovog specifičnog pilinga sadrži kristale aluminijum oksida, mlečnu kiselinu i umirujuće ekstrakte kamilice, aloje i jojobe, te na taj način uklanja mrtve ćelije i polira površinu kože, čineći da izgleda zdravije, blistavije i da bude predivno glatka. Odlična je za flekice (koje ja imam), za ožiljke od bubuljica (takođe ih imam!) i generalno za sve depigmentacije na koži, jer polirajući površinu čini da brže izblede.

Microdermabrasion je u stvari piling koji se nanosi na čistu kožu, utrljava par minuta i ispere vodom. Razlikuje se od klasičnih pilinga po jačini, jer ima jako sitne, oštre čestice (recimo kao zrnca peska) i ima ih mnogo, te ga ne bih preporučila onima sa osetljivom kožom jer vrlo abrazivan. Međutim, izuzetno je efikasan, pa u smislu rezultata, bar kad je moja koža u pitanju, ne može ni da se uporedi sa nekim “normalnim” pilingom za lice.

Odličan proizvod koji od srca preporučujem onima koji nemaju jako osetljivu kožu, a žele instant efekat ispolirane i blistave kože!

 

dr. brandt Oxygen Facial

flash recovery mask

Dr Brandt Srbija Sephora Srbija Oxygen Facial

Stižemo do divne maske (koju sam, nažalost, u rekordnom roku potrošila) čija je tekstura vrlo originalna.

Ono što obožavam kod ove maske je:

  1. Pakovanje – tako svemirski izgleda, kao da je stigla iz budućnosti 🙂
  2. Miris i tekstura – balončići koji se prave kad je nanesete i koji golicaju i pucketaju su čine ovu masku jednom od zabavnijih za korišćenje
  3. Brzo deluje – dok balončići ne ispucketaju na licu prođe samo par minuta, pa možete da je koristite i kad ste u žurbi.

Nakon korišćenja, koža je pre svega osvežena i blistavija, dok neke ozbiljnije efekte (poput obećanja da umanjuje vidljivost bora i sl.) nisam primetila, mada takva obećanja ni ne uzimam zdravo za gotovo kad je u pitanju kozmetika. Ali zaista osvežava i pomaže ne samo da delujem, već i da se osećam odmornije.

Nanosi se na čistu, vlažnu kožu i bitno je da se ne utrljava, već samo nanese u debljem sloju. Sačeka se nekoliko minuta, 3-4, da mehurići odrade posao, a zatim se ispere vodom. Od sastojaka sadrži kiseonik u specijalnom obliku, i peptide iz semena biljaka koji deluju kao antioksidansi.

Odlična maska, pogodna za sve tipove kože, zgodna i za kad nemate mnogo vremena, dakle za brzinsko osveženje, a jedina mana koje ja mogu da se setim je što joj je cena poprilična, a bočica mi ne traje dugo koliko bih želela 🙂

Dr Brandt Srbija Sephora Srbija Oxygen Facial

 

dr brandt Do Not Age

triple peptide eye cream

Dr Brandt Srbija Sephora Srbija Triple Peptide Eye Cream

Krema za oko očiju sa trostrukim peptidima koji podstiču mlađi izgled, fosfolipidima, ceramidima i šea buterom za hidrataciju, kao i kofeinom za smanjenje nadutosti, nije baš u potpunosti ispunila moja očekivanja.

Iako joj je tekstura dosta gusta, skoro poput putera, relativno se brzo upija, ali sam očekivala da će biti mnogo hidratantnija nego što jeste. Na moje područje oko očiju, koje je, moram da naglasim, jako suvo, deluje podjednako kao većina krema za oko očiju koje sam isprobala, ali po mnogo nižoj ceni. Ne mogu da osporim lepo pakovanje, prijatan miris (koji meni čak i prija jer je biljni, ali oprez ako imate osetljive oči), i dejstvo koje je u mom slučaju pogodno za dnevne prilike, ali za cenu po kojoj se prodaje, mojim boricama ispod očiju ipak je potrebno mnogo više – za noć tražim nešto jače, nešto što će mi ujutru kad se probudim učiniti kožu mnogo mekšom a fine linije manje vidljivim, što, nažalost, Triple peptide Eye Cream nije uspela.

 

Dr Brandt proizvodi se kod nas mogu kupiti u SEPHORA radnjama. Isprobala sam mnogo njihovih preparata, i iako je većina bila i više nego efikasna i davala veoma brze i vidljive rezultate, ima i onih koji nisu ispunili moja očekivanja. U jednom od narednih postova ću vam pisati o još njihovih proizvoda, a ono što želim da napomenem je, da je važno da isprobate proizvod pre kupovine, posebno kad su u pitanju jače cene, jer iz mog iskustva, Dr Brand ima sjajnih proizvoda, ali je potrebno da odaberete baš odgovarajući za rešavanje vašeg problema sa kožom. 

Cene:

Dr Brandt Transforming Pearl Serum 14750 rsd

Dr Brandt Microdermabrasion 10780 rsd

Dr Brandt Oxygen Facial 9690 rsd

Dr Brandt Triple Peptide Eye Cream 10520 rsd

 


*Proizvodi iz ovog posta su mi ustupljeni na testiranje što ne utiče na moje mišljenje.

Komentari

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.