Danas bi mi bio tako dobar dan, samo da me nisu iznervirale tetke sa carine. Stigla mi je narudžbina Elf kozmetike, koju sam poručila pre ravno 8 dana sa sajta www.eyeslipsface.co.uk, i sve mi se mnogo sviđa. Poslali su paket istog dana, brzo je stiglo, poštar je ostavio poziv da odem da preuzmem u pošti, jer nikog nije bilo kod kuće, ali me sačekalo malo iznenađenje kada sam otišla da ga podignem. Ajd, mogla bih da kažem da 1300 dinara nije mnogo za carinu, ali vrednost mog paketa je bila 25 funti sa sve poštarinom, što je nekih 3200 dinara otprilike. I pola od toga je carina?? E nije nego.

Carina je u stvari 10%, PDV je 20% (i to na celu sumu, zajedno sa poštarinom), taksa za otvaranje paketa je oko 300 din, i eto. Najviše me iznerviralo što je poenta te Elf kozmetike da svaka stvar košta 1$ (ili 3$ ako je iz Studio linije, malo kvalitetnije pakovanje itd.). Ok, sa US sajta ne može da se naruči jer ne šalju van US i Kanade, pa mi možemo da naručujemo sa UK sajta, gde svaka stvar košta 1  odnosno 3 funte, zavisno od linije. I to nije dovoljno skuplje, već je Gospođa Nešić ili kako se već zove, baš morala da se pobrine da me svaki komad ove šminke košta bar duplo više. Grrrr!!!

Dobro, moralo je da se desi nekad valjda. Puno puta sam naručivala online i do sada mi nisu naplatili carinu. Teši me to što je kozmetika baš dobra, naročito u odnosu na cenu (čak i ovako uvećanu). Tako da mi je drago što nisam pogrešila.

Sledećih par dana ću detaljnije da pišem o ovim stvarčicama, evo za sad malo slika:

Komentari

comments

26 Responses

  1. Avatar
    Maybe

    I ja imam neke ELF proizvode. Preporučam ti bazu za lice, cijena je oko 5-6 funti i odlična je. Ujutro i navečer isto stoji.
    http://www.sminkerica.com/kozmetika/e-l-f-mineral-infused-face-primer/
    tu je moja recenzija. stvarno odlična baza za te novce.
    imam i četkice, i studio i obične i svarno sam zadovoljna sa njima.
    za ovaj high definition podwer i shimmer paletu (čak je i nagradu dobila) sam čula da su odlični. ja imam shimmer paletu zajedno sa paleom sjenila i prezadovoljna sam sa njom. e da, probaj još i mineralnu bazu za oči. jednom sam gledala recenziju te baze i UDPP i ispalo da su iste, onda sam i sama isprobala i to potvrdila.

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      Mineralne baze za oči nije bilo, a bazu za lice ću obavezno naručiti (naročito pošto sam pročitala i tvoju i još dosta recenzija u kojima je hvale). I još svašta planiram da naručim jer sam ovim do sada prezadovoljna!

      Reply
      • Avatar
        Maybe

        navuče se čovjek na taj ELF samo tako 🙂
        ja imam onu paletu (141, najveća)i toliko ju obožavam da ju svaki dan otvorim da ju gledam, makar se ne šminkala taj dan.

  2. Avatar
    Biba

    Super stvari si naročila! Bronzer in HD puder si tudi sama želim 🙂 Komaj čakam nadaljne slike!

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      I jedno i drugo je super, danas ću da slikam i da ih nahvalim!

      Reply
  3. Avatar
    beautymaniac

    Divne stvarčice si dobila !!! Ja nemam odakle uzeti ELF :((( s oba zvanična sajta ne dostavljaju u BiH i to mi je strašno žao, kupim mrvice po ostalim online shopovima ko siroče 😀 Obožavam njihove kistove, isto kao Maybe sam jako zadovoljna. Sledeći put nemoj propustiti ovu http://farm4.static.flickr.com/3430/3359712561_eb85797edc_o.jpg
    najbolja mi je, s njom nanosim i tekući i rumenila i mineralne pudere i bronzere.
    Čekam recenzije ovih tvojih slatkiša pa da ih idem ganjat po netu 🙁

    Reply
    • Avatar
      Maybe

      jednom je jedna čitateljica našla jedan njihov sajt koji šalje za Srbiju pa će možda i u BiH. Cijene su malo kuplje, koliko se sjećam trebal lo duže da dođe, ali navodnoda je sve original. Oni smao preprodaju.
      http://elfkozmetika.com/

      Reply
      • Makeup&more
        Makeup&more

        Da, znam i ja za taj sajt, ali imaju baš mali izbor i nešto im ne radi kupovina na sajtu (bar meni). Oni kao uvoze elf, i verovatno imaju originale (jer mi je neverovatno da bi neko uopšte pravio kopije nečega što košta 1$, mada nikad se ne zna), ali ova četka koju mi je beautymaniac preporučila košta 13 eura (inače je 3 dolara)… baš su ga malo odvalili…

      • Avatar
        Tijsha

        Hey, samo sto sam pronasla ovaj sajt i vidim temu, i bas hocu da komentarisem da i u Srbiji imaju E.L.F kad vidim ovaj kom. :))))))

    • Makeup&more
      Makeup&more

      Super mi je ta četka i videla sam da je svi hvale po blogovima (kao i još nekoliko njihovih, naročito iz te Studio Line), ali nije bilo na uk sajtu. Kad sam naručivala (a vidim ni sad) nije bilo još 5-6 njihovih stvari koje sam htela da kupim, ali će im valjda uskoro stići. Inače, prezadovoljna sam ovim stvarčicama koje su mi stigle, sad ću da pišem o njima.

      Reply
  4. Avatar
    ANA

    jel mi moze neko reci kakvi su otprilike dodatni troskovi (pored cene artikla)kad narucujemo sa britanskog sajta a koji sa ovog od uvoznika za srbiju?

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      za srbiju ne znam (verovatno samo postarina), a sto se tice uk sajta, placas postarinu 4 funte + carinske troskove (10% od vrednosti proizvoda + 18% PDV + 370 dinara neku taksu), ako te zadesi da ti ocarine paket. meni su elf svaki put carinili kad sam narucivala (4-5 puta), ali mi se svejedno to vise isplati jer narucim za 25-30 funti, i to bude mnogo vise stvari nego sto bih mogla kod nas za isti novac, i imaju mnogo veci izbor.

      Reply
      • Avatar
        tanja

        Posto i ja imam iskustva sa porucuvanjem online iz inostranstva, samo par napomena: do 20 eura/funti zajedno sa postarinom vrednosti robe se ne carini ukoliko vam salje fizicko lice, ako vam salje direktno firma sa racunom onda placate carinu. Zamolite ih da napisu da se radi o poklonu i da stave manju vrednost, kao i da vam fakturu posalju na mail.
        Nadam se da ce vam pomoci mali savet 🙂 Pozz!

      • Makeup&more
        Makeup&more

        Puno ti hvala na komentaru Tanja! Uvek (na svakom sajtu sa koga naručujem) ih zamolim da ne ubacuju fakturu unutra ali mi baš i ne izlaze svi u susret… mada, poslednja narudžbina iz elfa mi nije ocarinjena, ni otvarana, iako je faktura bila unutra (a bilo je oko 25 funti)… ne znam, dosta sam naručivala sa raznih sajtova i dešavalo mi se da mi ocarine čak i paket od fizičkog lica (kad kupim nešto na ebay-u na primer) na kome je napisana vrednost 20$…. nekad mi ne otvore paket iako kupim nešto skuplje… prosto mi se čini da carine pakete kako stignu i da nema nekih pravila…

  5. Avatar
    Marija

    Ovaj post je vrlo star, pa ne znam da li ce nekome uopste znaciti moj komentar, ali mozda nekome i pomogne.

    Uredbom Vlade je regulisano da se carina ne naplacuje na posiljke male vrednosti, odnosno na posiljke cija je vrednost do 25 evra u dinarskoj protivvrednosti, osim ako se radi o duvanu, alkoholu i psrfemima, jer se smatraju luksuznom robom.

    Od fizickog lica je moguce primiti poklon u vrednosti do 45 evra bez carinjenja.

    Jasno mi je zasto su ti ocarinili ovu posiljku od e.l.f.-a, ali mi nikako nije jasno kako su mogli da ti ocarine tu posiljku od 20$!!!

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      postoji i noviji post o online kupovini – https://makeupandmore.net/?p=5183, i kao što smo mogli da primetimo u komentarima na taj post, nekima je carina naplaćivana za mnogo manje vrednosti, a nekima pak nije za mnogo veće.

      da li možda znaš kada je doneta ta uredba, to bi bila baš korisna informacija?

      ni meni nije jasan sistem kojim (ne)carine robu, i očigledno je da do sada nije bilo nekog pravila, bez obzira na uredbe, čemu sam odavno prestala da se čudim.

      Reply
      • Avatar
        Marija

        U pravu si, trebalo je tamo da prokomentarisem, ali sam se nasla na ovom postu zbog e.l.f. proizvoda.

        Uredba je stupila na snagu 23.08.2010. i bila bih jako iznenadjena ako je nekome nakon toga ocarinjena posiljka cija je vrednost manja od 25 evra, to bi bilo direktno nepostovanje zakona. Ja bih nasla nacin da uputim zalbu.
        Pre toga ta oblast nije bila do kraja regulisana, odnosno postojao je samo Zakon o carini koji nije definisao sta je “posiljka male vrednosti”, pa se sa tim manipulisalo.

        Mada, mozda u ovoj drzavi treba da prestanem da se iznenadjujem!!!

  6. Avatar
    marija

    Caos! Moram da pitam jednu sitnicu… Kada na sajtu ubacim proizvod u korpu trazi mi da ukucam neki CODE… sta treba da ukucam?

    Reply
  7. Avatar
    SuperNova

    Narucila sam neke stvari sa njihovog UK sajta i nisu mi stigle jos. Narucila sam pre mesec dana! Ima li neko iskustva da mu je ovoliko mnogo vremena proslo pre nego sto mu je stigao paket?! 🙁

    Reply
    • Avatar
      SuperNova

      Poslala sam im juce mail da vidim da li im se desavalo da u Srbiji nastane problem sa posiljkom. Cekam odgovor. Zao mi da im trazim pare nazad, videla sam da hoce da vracaju pare, ja bi im radije rekla da mi posalju opet to sto am narucila :D. Ali sad cekam da vidim sta ce mi odgovoriti na prvi mail.

      Reply
      • Makeup&more
        Makeup&more

        piši im opet ako ti nisu odgovorili, ja imam baš dobro iskustvo sa njihovim korisničkim servisom.
        ako neće ponovo da šalju već da vrate pare, sačekaj da vrate pa ponovo naruči, tako bih ja verovatno uradila…

        ja sam npr. naručila nešto od sigme, neke četke, za mene i drugaricu i nisu mi stigle dva meseca. kad sam im se požalila poslali su ponovo, tako da će možda i elf hteti. onaj prvi paket mi naravno nikad nije stigao, iako sam digla poštu srbije na noge (nema veze koju nisam povukla i direktora kome se nisam žalila), ali paketu je bio izgubljen trag otkad je ušao u srbiju.
        ne vredi, još uvek smo mi prilična banana država i takve stvari mogu da se dogode, jedino me teši što se ne dešavaju često… nadam se da će možda nekad biti bolje…

        javi šta se dešava, baš me zanima…

      • Avatar
        SuperNova

        E bas su fini. Odgovorili su mi i rekli da sacekam 25 radnih dana posto im je toliko dovoljno da ako se nesto desilo paket vrate njima i da ako ipak ne stigne ni kad prodje toliko da ce mi oni poslati opet. Rekli su da mora da se saceka 25 radnih dana jer ako pre toga posalju opet moze da se desi da mi stignu oba. Eto bas su fini. Tako da se ne brinem mnogo, jednog dana cu docekati da mi stigne taj paket samo je pitanje kada. 😀

  8. Avatar
    Još Jedan Blog

    Jel se ja ne snalazim dobro na njihovom sajtu ili više ne šalju za Balkan? Na US sajtu šalju samo za US i Kanadu, a na UK sajtu za Englesku i Irisku…

    Reply
    • Zlatana
      Zlatana

      Ne šalju više kod nas sa tog sajta, već neko vreme 🙁 Elf sada može da se naruči sa iHerb.com sada, nemaju baš sve u ponudi, ali nađe se ponešto.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.